- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
Az lehet-e, hogy a 60egynéhány Gigás pendrájvomat Gparteddel megformáztam Fat32-es fájlrendszerre és ezt nem díjazza a windows, s a pendrájv túlsó vége fele hibákat jelez. Most windowssal megformáztam ExFat fájlrendszerre és az általatok javasolt teszterrel levizsgálattam teljes írásra és olvasásra és végigvártam azt a két és fél órát és hibátlannak nyilvánítódott. Csak egyszer teszteltem. ???
-
King Unique
titán
válasz
envagyok #4893 üzenetére
Ez a pendrive probléma topik, a memóriakártyáknak van külön topikja, ahogyan az adatmentés témának is, ahol elég majd az egyikben feltenni a kérdést, illetve az utóbbiban, ha az adatmentés a cél...
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez"mivel lehetne visszaállítani a tartalmakat lehetőleg ingyenesen?"
Ha menthető egyáltalán, reális kapacitással detektálja az OS, akkor házilag értelemszerűen adatmentő programmal (példák), illetve vannak SD-kártya specifikusak is (példa).
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
2 microsd kártya is megadta magát a napokban.
Egyik az 2GB-os, usb-s átalakítóban volt hirens boot cd, meg driver bios fileok voltak rajta, azt egyik gépbe indítva memtest után ujraindításkor kivettem, azóta semmi nincs rajta.
Egy demo file mentő látja a file-okat, de nem engedi visszaállítani.
A másik 64GB-os a telefonban volt.
Kerestem ma régi képeket, videókat, amik az sd-n voltak, de nem volt a galériában.
Mondom ránézek a kártyára file kezelővel.
Láttam ott 2 könyvtárt, de a régieket nem, és a helyfoglalás nagysága szerint okés volt a kártya. Aztán mondom újraindítom a telót, hátha.
Na akkor teljesen eltűnt.
PC-be téve azt mondja, formázni szeretné, mind a kettőre.
Mit javasoltok, mivel lehetne visszaállítani a tartalmakat lehetőleg ingyenesen? -
King Unique
titán
válasz
Nindzsame #4889 üzenetére
Lásd egy másik esetnél leírtakat, MBR/GPT, illetve az említett kőbuta készülékekhez (rádió, tévé) MBR partíciós séma kell, ennyi.
Ha az előbbi megfelelő alkalmazása után sem kezelik a pendrive-okat, akkor meg cserélj pendrive-ot / készüléket, ennyi. -
-
Nindzsame
csendes tag
Sziasztok,
Adott 3 db usb 3.0 pendrive. Ebből kettő annyira egyforma, hogy csak sorozatszámuk tér el, a 3. annak a típusa tér csak el.
A hibajelenség az, hogy az "iker" usb-k egyike patentül megállja a helyét az autorádióban fat32-ben és a tévében ntfs-ben videolejátszáskor. A másikat, az autorádió usb nem támogatott üzenettel hanyagolja, a tv meg ki be kapcsolgat tőle.
A harmadik, más típusú, újonnan vásárolt, 3 napos pen/flasdrive-al szintén ki-be kapcsolgat a tv, nem látja a drive-ot, a rádió szintén usb nem támogatott üzenettel csendesedik.Volt már diskpart command prompt-os megoldás több féle megoldásban is, pl lenyomtam a 28GB-ként érzékelt méretét 2GB-re. Hátha az hoz változást, aztán egy korábbi postban adott lépések alapján újra particionáltam, s most megint 28,6 GB a méret, ahogy korábban (egyébként papíron 32GB)
Mit javasoltok?
Mint írtam a két "iker" pendrive egyike működik, a másik nem. S a 3., egyébként eltérő típusú de azonos méretű pendrive szintén nem befogadható a tv illetve a rádió számára sem.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv,
Emil -
King Unique
titán
válasz
Janoo_07 #4886 üzenetére
Itt először azt kellene pontosan tisztázni, hogy biztosan van-e rajta titkosítás és ha igen, akkor milyen programmal és hogyan lett létrehozva.
Ha van pl. a beépített BitLocker, illetve külső meghajtóknál BitLocker To Go megoldással, akkor csatlakoztatáskor alapesetben automatikusan megjelenik a jelszókérő ablak, meg kell adni a jelszót és ennyi. Ha külső programmal, pl. VeraCrypt programmal történt a titkosítás, akkor meg értelemszerűen azt kellene telepíteni, vagy a portable verzióját használni és ott is feloldani a titkosított kötetet. Ha csak fájlszintű titkosítás történt pl. EFS által, akkor meg simán hozzá kellene tudni a férni a partícióhoz, ott csak a fájlok lesznek titkosítva, nem maga a partíció. Ha a Verbatim gyári titkosítása van a pendrive-on és annak használatához kell a gyári szoftver, akkor meg értelemszerűen azt a programot kellene telepíteni, ott megadni a jelszót a feloldáshoz, stb.
Ha nincsen titkosítás, akkor meg kellene nézni, vane annak a FAT32 fájlrendszerű kötetnek meghajtóbetűjele, ha nincsen akkor meg hozzárendelni és utána jelenik meg a fájlkezelőben, ennyi.A másik topikba akkor érdemes írni, ha az előbbiek tisztázva vannak, illetve nincsen titkosítás de mégsem sikerül adatmentő programmal sem lementeni a fájlokat, vagy van titkosítás, de azt nem sikerül feloldani, ellekező esetben addig felesleges.
-
Janoo_07
aktív tag
válasz
King Unique #4885 üzenetére
Elnézést, valóban írhattam voltam volna szakmaibban, viszont én is ezeket az infókat kaptam. Titkosítás feloldásához, a Windowsnak érzékelnie kellene szerintem, hogy van benne egy pendrive, viszont nem érzékeli, hogy egy eszközt csatlakoztattak volna. Csak a Lemezkezelőben. Sajnos a titkosítás témához nem értek, így lehet hülyeségeket írok.
Sima HDD adatmentéssel volt már dolgom, ezért mertem bele menni, de ez teljesen más terep.A másik topikban szétnézek, ha nem találnék semmit akkor írok oda is
Köszi a segítséget!
-
King Unique
titán
válasz
Janoo_07 #4883 üzenetére
"a pendrive titkosítva is van"
Ha titkosítva van, akkor először értelemszerűen fel kellene oldani a titkosítást, megadni a jelszót, stb., majd utána lehet hozzáférni a pendrive, az azon lévő titkosított partíció tartalmához. Vagy talán nem?
"Windows nem ismeri fel
vs.
- Lemezkezelő látja"A Windows akkor nem ismeri fel, ha sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben nem jelenik meg a pendrive, egyéb esetben eleve helytelen az állítás... Illetve a fájlkezelőben nem jelenik meg ≠ Windows nem ismeri fel.
"Ha lemezkezelőben újraformázza és ráfuttat egy GDB-t akkor láthatja vajon az előző fájlrendszer alatti fájlokat, ha nem ír rá utána?"
Titkosítva van, de ne oldjuk fel, még formázzunk (írjunk) is rá egyet, utána meg mentsünk adatot... Ez gondolom valami vicc akart lenni.
Ahol egy gyorsformázás után úgyan jó esetben elvileg visszaállíthatók, lementhetők lennének a fájlok, de ha titkosítva vannak és nem ismert annak feloldásához a jelszó, vagy a helyreállítási kulcs stb., akkor eleve bukó a dolog, ennyi... Illetve ha már titkosítja (mivel, hogyan?), akkor miért nem tudja feloldani, vagy ha nem tudja, nem jegyezte fel / mentette le a jelszót / helyreállítási kulcsot, akkor mégis miért titkosította?Egyébként van külön adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topik is, a kifejezetten adatmentéssel kapcsolatos kérdéseket ott javasolt feltenni.
-
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok,
Az egyik ismerősömnek nem ismeri fel a Verbatim márkájú pendrive-ját a laptop. Járt más laptopban is, egyik sem ismerte fel. Viszont a lemezkezelő látja (Még azt is hogy FAT32-es fájlrendszer van rajta). A pikantériája még az egésznek, hogy a pendrive titkosítva is van.
GetDataBack ingyenes verziójával javasoltam hogy nézzen rá, csak hogy lát-e valamit. Nem látja.
A fentiek tükrében milyen megoldást javasoltok? Ha lemezkezelőben újraformázza és ráfuttat egy GDB-t akkor láthatja vajon az előző fájlrendszer alatti fájlokat, ha nem ír rá utána?
Esetleg valamilyen más ötletetek van, hogyan tudnánk lehúzni róla a fájlokat?
Összefoglalva:
- Windows nem ismeri fel
- Lemezkezelő látja
- GDB nem látja
- Titkosítva vanKöszi!
-
gxcman
tag
Sziasztok!
Kingston DataTraveler®101 G2 a hibás pendrive, szerintem kuka, de azért rákérdezek.
Parancssor diskpart után nem történik semmi mintha lefagyna belasul a gép,,,,,van mikor a tálcán az ikonok is eltűnnek..lemezkezelő is 5 perc után kiírja nem sikerült a formázás,,,jobb klikk formázás
" a windows nem tudta befejezni a formázást"BIOS látja kiírja bevét méretét.
-
a347
aktív tag
válasz
King Unique #4880 üzenetére
Addig sikerült eljutnom, hogy látja a Diskpart, viszont a clean parancsot már nem eszi meg. Azt írja nincs adathordozó az eszközben.
A normál lemezkezelő is látja (üresnek), de formázást nem tudok kiválasztani, csak meghajtó betűjelet tudok változtatni.
Vezérlőpultban UDisk-ként jelenik meg az eszközök között. -
a347
aktív tag
Sziasztok!
Egyik napról a másikra megadta magát Kingston DT 64Gb G3 pendrive-om. Sem a lemezkezelő, sem Diskpart, Rufus, sem particionáló/adatmentő progi nem látja. USB háttértárként jelenik meg az eszközök között "eszköz nem indítható el hiba kód 10" felkiáltójellel.
Próbáltam már mindenféle varázslatot, de semmi sem segített. -
King Unique
titán
Nocsak, mily meglepő, illetve nem, mondhatni csak a szokásos...
Azt az Avast! Antivirus topicban kérdezd, ahol szintén nem ismeretlen a probléma, lásd más korábbi esetét. Ahol ha a program legújabb verzióját használva X hónap után is fennáll a probléma, nincsen a kezelőfelületén erre vonatkozó beállítási lehetőség stb, akkor az echte siralmas...
-
Komi28
senior tag
válasz
King Unique #4876 üzenetére
Köszi megoldódott. Avast volt a bűnös. Nem lehet azt megoldani az avastban, hogy ne tiltsa az usb-t?
-
King Unique
titán
Ez az "egyiket sem látja" kijelentés Windows esetén akkor reális és helytálló, ha sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben nem jelennek meg az USB-s meghajtók, ellenkező esetben viszont eleve helytelen...
Ha az eszközkezelőben hibakód van - nem derült ki milyen - akkor lehet alkalmazni a leírásban az adott hibakódhoz tartozó megoldást. + Ha W10 a gazda OS, akkor lásd annak topikjából egy másik válaszban leírtakat, ahol ha Avast és társai 3rd party AV van telepítve, akkor a megoldás annak kikapcsolása/eltávolítása. -
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írom a gondomat. Van pár külső usb-s vinyó és pendrive is. Szerettem volna családi képeket a külső vinyóról átmásolni rokonoknak pen-re. Sajnps se a vinyót, sem a pent(van jópár) de egyiket sem látja. Rácsatlakozásnál hang van de nem látja. Eszközkezelőben látszik. Próbáltam a neten található megoldást de nem sikerült. Pl. frissítés, driver-keresés-frissítés, energigazdálkodás, stb. Esetleg van valami ötlet ami bevált? -
-
tixem
addikt
válasz
King Unique #4870 üzenetére
Hű, ez gyors volt, köszönöm. Az online recovery helyrerakta
-
King Unique
titán
Parancssorban (így) próbáld törölni és újraparticionálni a pendrive-ot. Ha üres lemezként jelenik meg a lemezkezelőben és 0 bájt a kapacitása, akkor lásd nemrég egy másik esetnél leírtakat + Transcend pendrive-ok esetén adott a JetFlash Online Recovery is.
"transcend jetfalsh 3.1-es pendrive (amennyiben számít ez bármit is)"
Az USB 3.1 egy ilyen silány, standard pendrive-nál nyilván semmit, mivel köze nincsen hozzá, max. Gen 1 = USB 3.0 alapon...
Egy külső SSD-nek már inkább, amiről nemrég egy másik pendrive topikban is volt szó, meg az WTG célra is gyorsabb és tartósabb.
-
tixem
addikt
Adott egy transcend jetfalsh 3.1-es pendrive (amennyiben számít ez bármit is), bootolható ubunto volt rajta, majd formázni akartam, ami lefutott. Szerettem volna windows to go-t csinálni belőle ezek után, de amikor rádugom a gépre, nem látja a méretét, 0-nak mutatja, illetve csatlakoztatás után a windows intéző automatice elkezdi feldobálni egymás után iszonyatos sebességgel a windows formázni akarja a meghajtó parancsot, de akár a gyorsfotmázásra megyek, akár a lassúra, nem tud lefutni, mindeközben vagy 1000 ablakot dob fel, hogy formázni akarja. Lemezkarbantartóban néztem, nem jutottam azzal se semmire. Hogy lehetne működőképessé tenni a cuccot? Köszi
-
EasyLife
aktív tag
Van egy adata 8 Gb-os adata flashdrive nálam, azért vettük hogy egy fotós cég a régi vhs felvételekről a videót rámásolja. Viszont exFATba csinálta a fájlformátumot amit ugye nem játszik le a tv nagyszülöknél. Semmi gond fájlok átmásolva gépre majd ntfsbe formáztam viszont itt jön a gond. 7,21 GB a videó amit lemásoltam róla és 7,20 Gb a flashdrive. 13 megabájt híján nem tudom visszamásolni a videókat wtf??
22 MB felhasznált terület a frissen formázott flashdriveon. Hogy a búbánatba másolta rá a fotós a videókat ha most én nem tudom visszamásolni? Próbálkoztam többszöri formattálással más lemezfoglalási egységgel de egyiknél se sikerült lejjebb vinni azt a 22 MB-ot max fentebb sikerült. Valakinek ötlet?
-
Log13
csendes tag
Üdv,
olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy vajon mi okozhatja azt, hogy egy Kingston DataTraveler 128GB 100 G3-at a HD Sentinel átlag 35MB/s-el, sokszor 70+MB/s-el ír per blokk, és vannak egyes blokkok ahol lecsökken 1-2MB/s-re és ekkor befagy a program, fájl másolások megakadnak, aktív időtartam 100%-ra ugrik viszont jó blokknak írja, ez kezdetek óta fennáll, 64GBs változatnál nem tapasztalok ilyet. Rossz a pendrive, a vezérlő?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
Samanbacsii
őstag
válasz
King Unique #4863 üzenetére
...és Ciccuka:
Köszönöm a kimerítő választ! Akkor valszeg tönkre ment... -
King Unique
titán
válasz
Samanbacsii #4857 üzenetére
Ha tartós az írásvédett állapot, Windowson nem lehet ezzel a módszerrel megszüntetni, valamint szintén parancssorban törölni és újraparticionálni így a pendrive-ot, akkor lehet már annyira elhasználódtak a memóriacellák, hogy a vezérlő letiltja az írást. Illetve ez pendrive-oknál egyáltalán nem meglepő, a tönkremenetel egyik tipikus jele szokott lenni...
Azt írod 2 éve használod, a SanDisk pendrive-okra meg általában 5 év gyártói garancia szokott lenni, vagyis ilyenkor adja magát a garanciális csere illetve RMA lehetősége, felesleges és értelmetlen ez esetben otthoni, kétes kimenetelű tákolással vesződni. -
Ciccuka
veterán
válasz
Samanbacsii #4861 üzenetére
Mit ír a legújabb ChipGenius?
-
Ciccuka
veterán
válasz
USB port tehette tönkre.
Előlapi? -
válasz
Ideje egy újat venni.
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok! Read only lett a Sandisk 256GB USB3.0/Type-C Dual Drive pendrive-om, két éve használom fogalmam sincs hogyan, miért... Rámásolás közben a fájlok felénél abbahagyta. A már rajta levő adatok sértetlenek másolhatók de írni, formázni, törölni stb. nem lehet.
Próbáltam diskparttal, registry átírással, különböző formázó proggikkal még tv-be is próbáltam formázni de nem lehetett. Hibaüzenet nincs csak annyi, hogy read only. Eljutottam a ChipGeniusig de flashelő proggi keresése az már keményebbVan esetleg javaslatotok mivel még és hogyan?
Annyit hozzátennék, hogy kezdetektől fogva akár telefonnal, akár usb portban használtam mindig - szó szerint - tűzforró volt... Ez normális?
-
A topikot a személyekedéstől kitakarítottam!
A továbbiakban békében, a topik témájánál maradva fórumozzatok tovább! -
King Unique
titán
A "megdöglött" az alapesetben azt jelenti, hogy semmilyen szinten nem működik és akkor nyilván értelme sincsen tovább pátyolgatni és nem is lehet, ha pl. az OS sem ismeri fel egyáltalán. Ellenben nálad azt a régi Kingston pendrive-ot a leírtak alapján még valamilyen szinten detektálja az OS, bár vsz az is már a végét járhatja.
Az intelem meg azért volt, mert egyrészt szép és jó az ilyen eldugott oldalakról összevadászott fimware tool, de ha ott valami félremegy, akkor tégla a pendrive, bár ha már amúgy sem működik, akkor igaz, hogy annak már mindegy.Másrészt oké, hogy jó esetben életre lehet kelteni, de ha egyszer megadja magát, akkor az általában nem véletlen és utána már nem feltétlen kellene vele hosszabb távra tervezni, ha garanciális akkor adja magát a csere, ha nem nem, akkor lehet célszerűbb inkább másik pendrive-ot venni, meg ha amúgy sem egy nagy értékű modellről volt szó. + Az ilyen hagyományos pendrive-oknál amúgy sem annyira meglepő a tönkremenetel, egyik-másik sorozat modelljei hullanak mint a legyek, meg az ilyen vackoknál jellemzően SMART, normális WL stb. sincsen, nem feltétlen kell ezekkel hosszabb távra tervezni.
-
dik
őstag
válasz
King Unique #4843 üzenetére
Ezt nem is igazán értem miért írtad. Ha megdöglik akkor meg. Így is döglött. Tisztára azért nem vagyok megzavarodva már ne haragudj meg egy jót nyilván nem bántok miért is bántanám. Ha jó lenne szerinted fordultam volna ide, hogy háborgassalak benneteket...
Nem onnan töltöttem a progit. Kb. míg ezt a pár sort írtad addig akár priviben akár ide jöhetett volna pár név vagy akármi ne kelljen kínlódni vele onnan. Köszöntem volna!
Persze nincs semmi gond félreértés ne legyen elnézést mindenért nem akarok nagyon gondot csak ha már felkerült erről a témáról gondoltam sok veszteni valóm nincs ki próbálom. Csak ugye a külföldi nyelv bajos. Na mindegy nem is érdekes annyira ez kidobom azt annyi... -
King Unique
titán
Azért az remélem megvan, hogy az ilyen szintű házi tákolás, illetve a firmware piszkálása xy külső forrásból való tool által csak és kizárólag saját felelősségre javasolt, ami ha nem jön össze, akkor rossz esetben végleg téglásítani lehet vele a pendrive-ot, ami utána kuka. Ha nem megfelelően működik és még garanciális a pendrive, akkor ilyenkor az első lépés eleve a garanciális csere és max. csak annak híján a házilagos tákolás, a firmware piszkálása.
Honnan? Ahonnan a másik programot letöltötted, meg már linkelve volt hozzá a segédlet.
-
dik
őstag
-
King Unique
titán
válasz
zolikaDB #4832 üzenetére
Hát mondjuk ott kezdődik, hogy nemcsak ide-oda formázás létezik, hanem particionálás, illetve partíciós séma, stb. Ahol a normál és elsődlegesen támogatott ("A" = PC, Mac & desktop OS) helyett az ilyen "B" kategóriás hardver- és szoftverkörnyezetben, illetve lebutított OS-eknél tipikus hiba, hiányosság szokott lenni a GPT partíciós séma szerinti lemezek támogatásának mellőzése, lásd egy másik esetnél leírtakat. Ahol ha GPT séma szerint particionált a pendrive, akkor törölni, MBR szerint újraparticionálni és formázni kellene, nem helytelenül csak formázni, ami eleve nem változtat az MBR/GPT sémán. Meg ehhez nem feltétlen szükséges ilyen-olyan külső program, megoldható a Windows beépített particionáló eszközeivel is, lásd DiskPart. Ha nem ez volt a gond, akkor meg kőbuta a CNC-n futó OS, illetve az már akkor "C" kategória...
-
zolikaDB
veterán
válasz
Doky586 #4837 üzenetére
Csak tudom, mit tettem vele
4 gépen formáztam meg sima és gyorsformázással, de semmi nem segített.
Csak az SD Card Formatter.
Mondom, simán működött minden szépen, kizárólag a CNC nem látta.
Az a CNC, ami amúgy 2 éves, de maga a vezérlés mögött lévő hw-s háttér elég gagyi/alap/régen fejlesztett darab (tehát 2MB-os szövegalapú file mire felmegy USB-n, megőszülök - filerendszer nem enged mappát másolni USB-n stb stb).Nade, abban igazságod van, hogy nem tudhatom, mit okoztam a pendrive-nak, ami miatt a CNC megutálta hirtelen
Engem az érdekel, hogy ez a kis progi hogyan tette helyre, mitől formáz másabban, mint a Win10. -
-
Ciccuka
veterán
-
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Van egy Transcend Jetflash 790 32GB pendrive-om.
6 éve használom, hibátlan, gyors.
Pénteken leszedtem róla az adataim, leformáztam, mert másra kellett.
Majd utána mindent leszedtem, formáztam FAT32-ben Win10 alatt, szép-jó-működik.
DE.
A CNC gépben, amiben használom, nem ismeri fel.
Eddig úgy használtam, h ha csináltam CAM progikat, kigeneráltam laptopon, és a 200-300kb-os progikat felmásoltam a CNC-re.
A Transcend-et mindent látja, minden jól működik, de a CNC sehogy. Hiába formázom NTFS-re, exFAT-ra, FAT-ra, semmi.
Ha csak egy file van rajta, akkor se.
Mi a jó ég van vele?
Formáztam lassan, gyorsformázással, de semmi. -
GBR1988
csendes tag
#4829 Ciccuka 2020-10-31 20:59
Próbáld meg másik portba, másik gépbe átrakni és Rufus-al megformázni (boot kiválasztása: nem bootolható) először is.
Ha nem jó, akkor így lehet folytatni:
ChipGenius 4.19.1225
Flash Drive Information Extractor 9.3.0.630
Fake pendrive javítási segédlet
[ Szerkesztve ]
🏎️ 🏁
#4830 GBR1988
Mivel az első verziót próbáltam, így azt alaphelyzetben kihagytam!
Viszont a második verzió működik és már formázom a pen-t!!!
Köszö-Köszi!
By:
GáBoREz nekem segített, és műxik a pen drive
-
Ciccuka
veterán
válasz
GBR1988 #4826 üzenetére
Próbáld meg másik portba, másik gépbe átrakni és Rufus-al megformázni (boot kiválasztása: nem bootolható) először is.
Ha nem jó, akkor így lehet folytatni:
ChipGenius 4.19.1225
Flash Drive Information Extractor 9.3.0.630
Fake pendrive javítási segédlet -
GBR1988
csendes tag
Ha véletlen találok rá valami használható és nem utolsó sorban működőképes megoldást, akkor leírom neked. Ha itt kapunk rá megoldást, akkor próba szerencse!
-
GBR1988
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Adott egy 8 GB-os pendrive! A probléma akkor kezdődött, mikor szerettem volna készíteni egy bootolható windows telepítőt rufus-szal. Elkezdte csinálni, majd jött egy szép kis áramkimaradás, mely kb-2-3 percig tarthatott. A gépet újból elindítottam, felállt a rendszer és a sajátgépben az usb meghajtót nem láttam, gondoltam lehúzom és másik portra visszacsatlakoztatom. Ezzel nem is volt gond. A gép észlelte a csatlakoztatást hangjelzéssel, de sajátgépben továbbra sem jelent meg. Eszközkezelő látja, mint usb tároló, a lemezkezelő látja, mint meghajtó, de nem volt hozzárendelve betűjel. Így hozzárendeltem egy "F"-et.
Továbbra is csak a nagy semmi, mire véltem felfedezni, hogy nincs rajta partícionálható terület.
Átléptem a diskpartba, látja, kiválasztható, de méretre csak 0 Byte kapacitást észlel.
Próbáltam törölni, de semmit sem enged. Sem partíciót létrehozni, sem törölni, sem clean opciót.
AOMEI Partition Assistant valamint Partition Magic programok kerültek kipróbálásra, de még csak nem is látják a pendrive-ot.Valakinek valami ötlete esetleg?
A fenti képeket készítettem.
Előre is köszi mindenkinek!
Üdv.
-
dik
őstag
válasz
King Unique #4824 üzenetére
Úgy van alap dolog lehet...
Legközelebb remélem jó soká lesz és sokáig bírja majd ez... -
King Unique
titán
Nem kell ide ez a stílus, meg a még neked áll feljebb szöveg csak azért, mert jogosan meg lett említve, hogy a jelen esetnél elég lett volna a lényegi tartalomról - CDM programablak - a screenshot (ahogyan itt mások is szokták) és azt hogyan lehet Windowson egyszerűen megoldani, ami amúgy elég alap dolog...
Persze csak egy opcionális javaslat volt, ha valaki a teljes desktopról akar/szeret kitenni képet, megmutatni a böngészőjét, tálcáját stb. is +ban, hát tegye.
Igen, ez a Samsung pendrive kb. ennyit tud, az olvasási sebessége jó, az írási viszont elég gyatra. Ha olyan pendrive kell, ami írásnál is gyors, akkor legközelebb nem árt vásárlás előtt jobban utánanézni ennek, illetve lásd pl. ezen hozzászólásban linkelt modelleket, megoldásokat.
Szívesen!
-
dik
őstag
válasz
King Unique #4822 üzenetére
Ó köszönöm a kioktatást elnézést a nagy képért.
Én csak egy ős paraszt vagyok kissé lemaradva az iparban. Ha többet lenne időm fél isten is lehetnék...
Rendben a lényeg ennyit tud azt annyi. A régi kingst... megalázta ezt csak 3 évente tökre ment így elegem lett belőle...
Nem tudtam melyiket lenne itt már érdemes megvenni gondoltam ez is jó lehet csak tartós legyen...
Na viccet félre köszönöm a segítségeket így akkor rendben van nagy vonalakban a pen az a lényeg! -
King Unique
titán
Ez már reálisabb és igen, ez vsz ennyit tud, az olvasási sebesség jó, az írási viszont gyatra, kb. USB 2.0 szint. Illetve amelyik gyártó csak az olvasási sebességet adja meg, az általában nem véletlen, mert az írási sebesség olyan gyenge, hogy azzal már nem lehet villogni.
Legközelebb meg elég lesz magáról a programablakról a screenshot, nem kell a teljes asztal, lásd Alt + PrtSc és képmetsző használata.
-
King Unique
titán
"Hol lehet megnézni miben megy(2.0 vagy)?"
Az előző válaszban linkelve van 2 db program is ilyen célra, illetve lásd más esetét, ahol a Temple program alapján adott - Super Speed USB 3.0 [5 Gb/s] - az USB 3.0-s működés. + Előtte a válaszban a másik programra vonatkozóan is le van írva a lényeg.
Mindez pedig azért lehet lényeges, mert a mért értékek kb. USB 2.0-s szint, ellenben egy ilyen pendrive jóval többet kellene tudni USB 3.0-n, lásd ez előzőleg linkelt tesztet. -
King Unique
titán
Mármint ha a linken lévő Samsung BAR Plus sorozat, akkor annak jóval többet kellene tudni USB 3.0-n, illetve főleg olvasásnál, mert az írási sebessége az gyatra, lásd más tesztjét a 128 GB-os modellnél.
Meg hogyan is tesztelted? Első körben eleve szintetikus tesztet kellene ATTO / CDM stb. programok valamelyikével futtatni, ahol egyből magát a célmeghajtót teszteljük. Ellenben a fájlkezelős fájlmásolás csalókább, azt több dolog befolyásolhatja, eleve 2 - forrás és cél - meghajtótól függ a tényleges adatátviteli sebesség, stb.
+ Windowson nem árt lecsekkolni pl. Temple / USB Device Treee Viever programmal, hogy maga a pendrive ténylegesen USB 3.0 módban működik-e, mert ha csak USB 2.0, akkor nem meglepő a max. 40 MB/s. -
Ciccuka
veterán
CrystalDiskMark-al próbáld megmérni
-
dik
őstag
Helló!
Vettem egy Samsung USB 3.1 64 GB Bar Plus Titan Grey pent. Annyi gondom lenne vele eléggé lassúnak találom. 20000 az írás és 40000 körül az olvasás. Esetleg ez mitől lehet? Javítani rajta lehet? A papírján a marketing adatokat meg sem közelíti... Win 10 rendszer a többi a cuccaim leírásában.
Esetleg tud ebben segíteni valaki?
Előre is köszönöm! -
Ciccuka
veterán
válasz
szacsee #4807 üzenetére
A legújabb recovery-t is végig futtattad?
Ha igen és nem javult meg, akkor ez marad:
Transcend RMA -
King Unique
titán
Lásd nemrég egy másik esetnél leírtakat.
Ahol igen, ha Windowson helytelenül csak a fájlkezelőt nézed és nem a lemezkezelőt, akkor az MCT használata után a fájlkezelőben valóban csak 32 GB-os a lemez, ellenben a ténylegesen, azaz a lemezkezelőben nyilván nem...+ Amit írtak a másik válaszban, ez a pendrive probléma topik, nem a HDD probléma topik.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Ciccuka #4792 üzenetére
Bocs, most volt időm megnézni. Laptopon is látja már, viszont ha nagyobb fájlt másolok félbeszakad és elszáll 0X800703EE hibakóddal, közben jönnek a megszokott előugró ablakok (új meghajtó formázni kell stb. 2másopdpercenként előugorva, mint egy popup booster) Kihuz, bedugásra "megjavul", de nagy fájlok másolásakor megint kezdődik előlről.
-
tzzerr
friss újonc
sziasztok!Windowsot telepítettem egy 2TB-merevlemezzel ezzel nem volt gond, miután letelepitettem firmáztam a mezevlemez5, hogy tudjam használni és ezek után 32gb-s lett a merevlemezem
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Stellar Blade
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- BestBuy topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- További aktív témák...
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- 500GB M2 SSD
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged