- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
enyan
tag
Sziasztok!
Adatmentős topikba tettem fel egy kérdést, de azt javasolták inkább itt próbálkozzak úgyhogy idemásolom:
"Adatot (többnyire filmeket) szoktam pendrive-on szállítgatni és belefutottam egy elég aggasztó hibába. Pontosan az történik, hogy sem a felmásolásnál, sem a visszamásolásnál nincs semmilyen hibaüzenet, viszont a lejátszásnál kiderül, hogy hibák kerültek a fájlba. Az eredeti és a visszamásolt fájl mérete bitre megegyezik és a pendrive-on is futtattam már irás olvasás tesztet, de nem volt hiba. Ilyenkor mit lehetne még csinálni? Jahh a rendszer win7 és egy kingston 64gb-os pendrive a szállító eszköz."
Köszi!
-
-
ricky731
tag
Hali!
Van egy Lexar jumpdrive s70 32GB. Valamiért azt irja a win hogy írásvédett és nem tudok vele semmit kezdeni. Próbáltam pár dolgot(regedit...megosztás...)amit googlen találtam de nem müködött egyik sem. Valakinek ötlet?
Jah és amikor berakom a gépbe azt irja hogy meg kell formázni de nem tudja mert irásvédett....
Nem gond ha elveszik róla minden csak tudjam használni...
[ Szerkesztve ]
-
Djmarko
tag
És az a furcs hogy fat32-nek látja a gép nem is raw-nak.
-
Djmarko
tag
Sziasztok!
Lenne egy hiba...4gigás xboxomhoz vettem egy Kingston 32 gigás pendrive-ot.
Kibontottam, rádugtam és rögtön föl is ismerte...Rá akartam telepíteni az egyik játékomat és kidob hiba üzenettel.(tudtam hogy nem a lemez a hibás mert másik pendrive-ra ráment).
Le akartam formázni az xbox-on de hibát írt ki.
Ekkor rádugtam gépre és formázni akartam és kiírta hogy írásvédett és sehogy se tudom kivenni belőle.Szerintetek?
-
BaLee
addikt
-
Ledfold
tag
Sajnos én is hasonlóan jártam egyszer régebben. Teljesen lefagyasztotta a rendszert után a pendrive.
Próbáltam sokféle particionlálóval, de kuka lett a vége.Ha valamiről úgy érzed rossz, akkor tehetsz semmit vagy valamit. A semmit már próbáltam... S. T. - Alkudj meg ha tudsz, de ha nem tudsz, ne tedd! P. C.
-
rover45
őstag
Sziasztok, érdekes a problémám: van 2db teljesen egyforma 32GB-osSanDisk Extreme® USB 3.0 Flash Drive-om.
Mindegyik tökéletesen működik, míg az egyszerű ráírok, lemásolok, törlök célra használom
Viszont, például a Windows 7 USB DVD Download Tool program, egyáltalán nem látja. Akárhogy formázom, particionálom, semmi.
A probléma nem lokális, több gépen kipróbáltam, ugyanez.
Ötlete valakinek? -
-
-
nagyúr
Linux tényleg mindenre jó, csak halottat nem támaszt fel már. A következő pendrive- ot már kezelheted okosabban vagy dugd a ház hátsó részébe, én úgy használom, így meg kell kerülnöm az asztalt, ha ki akarom húzni. A mostanit ne dobd ki, hanem dugaszold el vele azt a nyílást, ahol kimúlt, így oda már nem tudod az újat dugni!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Hasonló esetem volt amikor (ha jól emlékszem) ugyanez volt a dmesg-es üzenet, viszont a gparted egyből dobta, hogy nincs particiós táblája, de ha létrehoztam akkor utána használható volt. (annyi volt még, hogy usb hub-on keresztül csináltam éppen)
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Mikor rádugod a dmesg mit ír?
Néha ad használható üzenetet. De a tapasztalat azt mutatja, hogy ha írás közben van kirántva a pendrive akkor meghalódik.#2774 - valszeg FAKE drive-val van dolgod.
Próbálj meg vmi particionáló progival létrehozni rajta egy 8 gigás particiót. (ha win alatt nem megy akkor ajánlom a gparted-et)A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Khaal
őstag
Ismerősömtől kaptam egy Kingston DT G3 16GB-s pendrive-ot, de nem lehet vele semmi csinálni, win7 lényegében üres memóriakártya olvasóként ismeri fel.
Kap meghajtójelet, de azt írja nincs benne lemez, így formázni sem tudom. Levettem róla a burkolatot, a memóriachipre RT-16G felirat van nyomtatva, de a 16-os át van írva ceruzával 8-ra.
Gondolom valami gyári hibás cucc lehet, esetleg van valami program amivel használni lehetne 8 gigásnak, vagy kuka?
-
F34R
nagyúr
Nah akkor en is irok ide.
Adott egy Transcend 780 16GB pendrive. Linux alol akartam wines bootable telepitot kesziteni. Hat nem jott ossze, ezert mergemben kirantottam. Utanna mar nem is ismerte fel a rendszerem.
Linux alatt, volt parted, gparted, fdisk, dd-vel zero fill semmi nem tortenik a led par masodpercen belul kialszik.
IO read/write error.
Windows-s formazas nem jo bootice nem birja kezelni, SD Formatter nem is latja, a Windows sajat particiokezeloje meg meghibbant tole.
van meg valalmi erdemleges modszer amivel lehet probalkozni?
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Ha a pendrive géphez csatlakoztatás után a windows formázni akarja mert nem ismeri fel, le tudom valahogyan menteni róla az adataimat?
-
kerekfej
addikt
válasz animatrix11 #2769 üzenetére
Mi is a probléma magyarul?
Eredeti az eszköz?
-
animatrix11
őstag
üdv
Nem láttam még ilyet: egy régebbi sony pendrive, a tulaj azt mondta otthon még másolt rá és sok adat volt rajta én az egy autorun.inf file-t látok, viszont noddal leellenőrizve tényleg rengeteg adat van rajta mert láttam hogy kiírja ellenőrzés közben illetve a végén, próbáltam módosítani a megható betűjelét nem használt, visszaállító programmal még nem álltam neki, de létezik erre megoldás?
Köszi
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
-
malnabokor
senior tag
Üdv, van egy pendrive-om, ami nem akar működni (bedugom a gépbe formázást kér, de nem tudja megcsinálni, nem is látszik tárhely).
Szétbontottam, az IC: Chipsbank CBM 2098E.
Kipróbáltam az elvileg hozzá való umptool-t, de igazság szerint se az, sem a Chipgenius nem ismeri fel, csak general eszközként.Van még valami, amit kipróbálhatok, vagy ez már kuka?
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
vadorzó
tag
HALI.
Nálam az alábbi gond van: vettem egy 64gb-os usb2 pendrive-ot. Nagyobb méretű HD filmeket másoltam rá, hogy tv-n nézzem. Minden esetben kb. a film felénél leáll a lejátszás, és kidob a menübe. Szerintetek mi lehet a gond, és a megoldás?You can't see California without Marlon Brando's eyes
-
Lolipop
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám hogy nem tudom formázni a Pendrive-ot Írás védett de kapcsoló nincs hogyan lehetséges ez ?
Üdv.
Üdv.: Lajos
-
geriiboy
újonc
Sziasztok!
Van egy 8 gb-s Kingston USB-m, ami eddig tökéletesen működött. Viszont tegnap, amikor másolni akartam rá, azt írta, használat előtt formázni kell. Meg is tettem, ám valamiért félbeszakadt. Ezután megpróbáltam különböző formázó programokkal és a lemezkezelőben található formázóval is, a végeredménye pedig az lett, hogy eltűnt róla még a tárhely is. Az eszköz neve helyén a következő szerepel:
GENERIC USB Mass Storage 1.00 (0MB)
Semmilyen programmal nem tudom formázni, mert nem észlel rajta tárhelyet. Ha megpróbálom megnyitni, azt írja, helyezzek be lemezt a meghajtóba. Fogalmam sincs, mi történt vele, és hogyan lehetne ezt megoldani, de nem szeretném kidobni (márpedig úgy tűnik, az a sorsa).
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
Partcionálni kell a pendrive-ot igy a win látni fog egy 7.5 gigás pent:
BootICE, easeus partition manager, Gparted....
illetve parancssorbóldiskpart
list disk
select disk x (x=a pendrive sorszáma)
clean
create partition primary size=7680
select partition 1
assign letter x
format fs=fat32 label=”SDCARD”
exitA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Vagy szétszeded és megpróbálod átforrasztani a lábakat, vagy visszaküldöd az eladónak. Ha ez sikertelen, akkor megtaposod őket, majd bemész egy magyar boltba személyesen és ott helyben veszed meg ami kell, ha gond van vele akkor ott helyben tudod érvényesíteni a jótállást..
-
Jimboy
újonc
Sziasztok!
Vettem a neten egy 16 és egy 32 gb-os kingstonnak látszó pendrivét. Hibásak mivel a felmásolás még csak-csak működik de a lementés, lejátszás már nem. Lehetséges, hogy hamisba botlottam. A kérdésem az, hogy hogyan lehetne életet lehelni beléjük, akár úgy is, hogy kisebb méretűként 100%-osan lehessen használni.
Warning: Only 15983 of 15984 MByte tested.
The media is likely to be defective.
7.8 GByte OK (16515568 sectors)
7.7 GByte DATA LOST (16217616 sectors)
Details:0 KByte overwritten (0 sectors)
0 KByte slightly changed (< 8 bit/sector, 0 sectors)
7.7 GByte corrupted (16217616 sectors)
0 KByte aliased memory (0 sectors)
First error at offset: 0x00000001f7f3e000
Expected: 0x00000001f7f3e000
Found: 0x21f142b3a1cd2986
H2testw version 1.3
Writing speed: 3.55 MByte/s
Reading speed: 7.81 MByte/s
H2testw v1.4 -
Liliom86
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2GB-s Maxell pendrive ami két részből áll PUBLIC (F: ) és SECURE (G: ) ( utóbbi 1,95MB méretű és két fájlt tartalmaz LOCKv223 és egy pdf-t,) és én egyet szeretnék belőle,avagy a SECURE-t szeretném ki iktatni,de írásvédettség miatt nem lehet ezt törölni,formázni..
Ki próbáltam (elvileg Maxellhez erre a célra való) ModeConverter programot,de ebbe is az írásvédettséggel jött... "Device write protect"
Köszi ha netán valaki tudna segíteni...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ngyhrgsz #2755 üzenetére
Szia!
Nem értek a pendriveokhoz, csak mielőtt vettem, utána olvasgattam kicsit. Ha ennek a topiknak az összefoglalóját és az 1, hsz- elolvasod, látni fogod, mekkora sebesség különbségek lehetnek pendrive- ok között, de a leglényegesebb, hogy usb2 v. usb3.
Egyébként 4096 byte az alapértelmezett formázásnál.Érdekességképp ugyanazon pendrive, amikor usb2 és az usb3 csatlakozón történik a mérés:
Elég jól látható a különbség, de a jelzett topikban lévő teszt programokkal csinálhatsz képet is, amit ide berakva, meg tudják mondani a hozzáértők, hogy rendben van- e a pendrive- od.
-
ngyhrgsz
újonc
válasz ubyegon2 #2753 üzenetére
Szia!
Egy eléggé új sony 8 gigás pendrive-val tapasztaltam most ugyanezt, nem akart rámásolni egy több mint 6 gigás videót, miután formázgattam. Kis próbálgatás után kiderült h NTFSre formázva működik, mint ahogy te is írtad! Kérlek ha erre van konkrét válasz, akkor még azt mondd meg nekem hogy milyen beállításokkal fog a régi sebességgel működni a másolás? Mert nekem lassabbnak tűnt... Nagyban segítenél, hogy ne kelljen végigcsinálnom a variációkat ( NTFS/exFAT/FAT, alapértelmezett egység 4096byte/8192byte stb.) Én amúgy mintha alapértemlezett egységnél 16kilobájt-ra emlékeznék, az lehet? Vagy egyáltalán csak arról van szó h 7 gigás videóhoz 15 perc kell? Csak nem, sztem gyorsabb volt...
-
kircipeti
senior tag
Sziasztok!
Van egy Verbatim Store 'n' Go pendriveom, amit autóban használtam, egyszercsak nem ismerte fel. Ha bedugom a számítógépbe, akkor mint meghajtó látszódik, de ha rákattintok, akkor megáll az intéző / Total Commander. Ha le akarom formázni az intézőben, akkor a jobbklikk után megáll az intéző. Próbáltam elindítani particionáló programokat (a win7 beépítettjét, Easeus-t), de azok ha benne van a pendrive, akkor el sem indulnak... kuka vagy lehet még rajta valahogyan segíteni?
-
gari24
tag
Hali
Vagy egy 8 gigás pendriveon (7,3 giga)Ráakarok rakni egy 5,6 gigás filmet és azt írja hogy a fájl túl nagy méretű
Pedig le is formáztam már a pendrivotvalami ötlet ?
-
Valszeg még folyamatban volt vmi irás (esetleg törlés) mikor kihúztad a gépből és a file rendszer összeomlott.
(jó esetben)
Első körben próbálj meg check disk-et futtatni rá (file rendszer ellenőrzése) [link] van, hogy segítA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Takuun
aktív tag
Adott egy Sony 16 Gb-os pendrive amit a suliban használtam, majd itthon már az alábbi hibaüzenet fogadott:
Mi lehet szegénykével?
-
válasz gabizgatunk #2745 üzenetére
Ha nem maxell akkor ajánlom figyelmedbe: #2577
bár nem irtad le pontosan, hogy mi a problémád...A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
kerekfej
addikt
válasz gabizgatunk #2743 üzenetére
2010-es hsz
-
Könnyen lehet, hogy te nem USB3.as pendrive-ot vettél.
BTW H2TestW nem sebesség mérésre van, hanem arra, hogy a teljes terület elérhető-e. (kínából vásárolt cuccoknál erősen érdemes ezzel kezdeni)
Mérésnél a legegyszerűbb a szimpla file másolás. A sebesség mérő progik nem igazán a valóságot mutatják.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Hi,
A legjobb sebességet NTFS-re formázva érheted el.
Viszont a sebességet sok tényező hátráltatja úgy, mint driverek, virus keregetők, illetve alaplapra integrált usb host vezérlő sem mindegy...viszont mivel ebay-es ajánlom, hogy h2testw-vel csinálj egy tesztet. kinaiak sokmindenre képesek
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Surda-
őstag
Sziasztok.
Vettem egy pendriveot, azt írják 40mb/s a a max írási sebessége.
Ennek ellenére egy 1880mb-os filmet 4perc 10mp alatt tudok rátenni.
USB3 csatlakozón kersztül.
Mi lehet a gond?
Nem formáztam,lehet ez a baj?
Ha igen,akkor mire formázzam,hogy több gigás filmeket is fel tudjak rá tenni?"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
-
-
baro32
aktív tag
Szevasztok
Olyan problémával fordulok hozzátok amiről még én nem hallottam/tapasztaltam.
Vettem egy EMTEC-32GB-os Pendrive-ot pár hete 6ezer forint-ért a bevásárló központban de ez most szerintem mindegy.
Gyárilag formázva is volt FAT32-re másoltam rá filmeket mert én ugy szoktam filmezni egy LG BD670-es lejátszóval amibe az USB-portjába tolom a Pendrive-ot.
Megnéztem egy alkalommal 3-filmet másnap bekapcsolom a lejátszót és az írja ki hogy EMPITY valami ilyesmit látszik hogy van valami tehát a foglaltcsági csíkon látszik hogy van tartalom de mégsem.
Na mondom oké laptopba bedug ránéz és nincs rajta semmi olyan mintha a fájlrendszer össze esett volna vagy mi.
Megformáztam lassúban újra FAT32-re megint ráraktam közel annyi tartalmat filmet minden oké megnéztem 1 filmet másnap is sikerült 1 filmet de harmadnapra ismét ez a jelenség fogadott!
Programokkal vizsgálgattam a pendrive-ot de semmi minden jó és tökéletes nem értem.
Tegnap ismét megcsináltam de lassú formázással most NTSF-re felmásoltam rá egy rakat filmet minden oké egyenlőre de félek hogy ismét produkálni fogja ezt a problémát.
Szerintetek ez mi lehet hallottatok már ilyesmiről?HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
-
Scholes9
nagyúr
Hali, remélem jó helyre írok Ma jött meg ez a kis csöppség, hihetetlen, h milyen kicsi, még magam is meglepődtem, na mind1 pont kocsiba tökéletes lesz, ahova szántam eredetileg is Na, de nem is ez a lényeg, hanem, h mire érdemes leformázni? exFatban van, formázzam ntfs-re?
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
nagyúr
"Linux alatt csak megformázod a pen-t és activvá teszed majd az iso tartalmát kimásolod."
és ha nem akar gondolkodni az ember akkor
Azért itt nem arról van szó, hogy nem akar gondolkodni az ember! Egyre népesebb tábora van egyszerű home userként a felhasználóbarát Linuxoknak. Ezeknél a disztróknál úgy használjuk az oprendszert, mint nagymama az XP- t, nem kell érteni igazából hozzá.
példa
másik példa
Sajnos ezt a haladó Linuxosok gyakran elfelejtik ill. inkább szeretnék elfelejteni, hogy erősen ebbe az irányba is fejlődik a Linux.[ Szerkesztve ]
-
Corvin0716
tag
Utolsó bejegyzés: Végül nem találtam érdemi megoldást, így maradt a gyors formázás, ahogy sonar javasolta, majd a recuva. Előbb a GetDataBack-kel próbálkoztam, de őszintén szólva az egy kalap szar. A vizsgálat után 0 visszaállítható fájlt talált a pendriveon, miközben a recuva több, mint 14200-at hiba nélkül visszaállított. Ez kb. a fele a teljes anyagnak, de több, mint a semmi, meg a pendrive is újra használható.
sonar: Köszi a tanácsokat, végül csak ezek bizonyultak járható útnak.
-
válasz Corvin0716 #2721 üzenetére
Tehát akkor sikerült megoldani vagy sem?
Visszaállitásra javaslom az ingyenes recuva-tA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
kerekfej
addikt
válasz Krix CS 1.6 #2720 üzenetére
Reinstall
-
Ombre85
tag
válasz Krix CS 1.6 #2720 üzenetére
Hali!
Nem lehet, hogy mivel egy pendrive-ot sem lát, így az usb vezérlő nincs telepítve? Nekem emlékeim szerint 8.1-en is kellett drivert szereznem pl. az usb3-as vezérlőhöz.
-
Corvin0716
tag
Neten rákeresve találtam egy útmutatót, miszerint a GetDataBack nevű programmal ilyen esetben vissza lehet hozni az anyagot, a gond csak az, hogy vagy ntfs vagy fat fájlrendszert kellene találnia a visszaállításhoz, namost ez egyiket se találja, de a fájlokat viszont megtalálja. A pendrive ex-FAT-tel lett formázva anno.
-
Krix CS 1.6
csendes tag
Sziasztok!
Windows 8.1 64bit van a acer 8935G laptopomon de semmilyen pendrive-ot nem ismer fel (más gépekbe megy)
Eszközkezelőbe sárga fejkilátójel van. Próbáltam eltávolítani, ki húzni újra bedugni.Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (Kód: 28)
Nincs az eszközzel kompatibilis illesztőprogram.
Valaki esetleg tud valami megoldást, vagy találkozott ilyen problémával?
thx (BIOS látja )Sjcam Sj8 PRO (Kingston Canvas React MicroSDXC 128GB A1 UHS-I V30)
-
válasz Corvin0716 #2718 üzenetére
Nézd ha bátor vagy akkor egy quick formatot ráengedhetsz az csak az mbr-t gyalulja. Utána a jobb recovery-k már tudnak mit kezdeni a pendrivval.
De csak saját felelőségre!
-
Corvin0716
tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy az albiban van az én gépem, otthon meg egy 7 éves szar, ami Officera, meg netezésre éppen még jó. Namost ez az otthoni retek a minap hazavágta a pendriveomat. Bedugtam, láttam, hogy dolgozik, de mindig lassan érzékelte. Amikor végre megjelent a TC-ben, akkor kiírja, hogy nincs ilyen meghajtó. Kihúzom, visszadugom, erre azt írja, hogy használat előtt formázni kell. Szerintem ez a rohadék leformázhatta a pendriveomat. Most visszahoztam az én gépemhez, de mostmár ez is azt írja, hogy használat előtt formázni kellene. A Pandora Recovery-t szerettem volna ráengedni, de azt írja rá, hogy "not ready". Tudna valaki segíteni, hogy mit lehetne még tenni annak érdekében, hogy visszanyerjem az adatokat?
(Biztos, hogy a pendrivenak nincs baja.) -
válasz ubyegon2 #2716 üzenetére
Linux alatt csak megformázod a pen-t és activvá teszed majd az iso tartalmát kimásolod.
(btw működik win alatt is) csak ha efi-s a lapod akkor ugye nem ntfs-re formázunk és ha nem akar gondolkodni az ember akkor rufus. Fölösleges linux alatt még emiatt plusz progikkal operálgatni.
Inkább meg kell érteni, hogy mi mit csinál és akkor a hibát is könnyebb megoldani.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
válasz lefkosia #2712 üzenetére
Ha van rá gari akkor küld vissza.
A jelenség egyébként tipikusan arra hasonlit amikor a vezérlő IC meg van hackelve.
Használtad már vmikor a teljes kapacitását?#2713 - mivel próbátad?
rufus-szal?[ Szerkesztve ]
-
Gabe69
tag
Sziasztok van egy Kingston HyperX Fury 16-os pendriveom és amikor win7-et akaork telepíteni azt írja a telepítő hogy nem bír rendszerpartíciót létrehozni és nem bírok ez miatt telepíteni windowst, csak másik pendrive-al működik, mi a megoldás rá, mert pont ezért vettem hogy gyorsan lehessen wint telepíten erre meg nem jó!
-
lefkosia
őstag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Adott egy Sony 64Gb pendrive, amely exFAT. NTFS-re formáztam...na innét nem tudom működésre bírni. Megpróbáltam az általam ismert programokkal (Eassos, EaseUS, Paragon stb.) életre kelteni, de eredménytelenül.
Ezek az infók vannak a pendrive-ról:
The Truth Is Out There
-
-
Sly0007
csendes tag
Üdv all!
Én is belefutottam egy ingyen pendriveba (megvettem, mert bíztam a pénzvisszafizetésbe, ami be is jött)
És most azt próbálnám megmenthető-e a valós méretében. Olvasgattam amit csak találtam a témában, arra jutottam, hogy kiolvastattam a chippet,VID = ABCD PID = 1234
Controller Vendor: SiliconGo [former Kingstor]
Controller Part-Number: p
Flash ID code: 70000500 - 4CE/Single Channel [MLC]Erre a flashboot.ru oldalon egy ilyen sort találtam ami a pendrive-nak megfelelhetne:
silicongo udisc ABCD 1234 64
De nem volt mögé írva program amivel helyre lehetne hozni. Valaki tudna adni tanácsot milyen programmal lehetne ezt rendbe rakni?
Köszönöm a választ előre is.
Sly -
-
atenza
senior tag
Rufus-al így csináltam eddig is de nem jó :S Ez elég rossz hír mert kb ez miatt vettem... Azt olvastam h a Sandiskeken van valami rejtett partició ami megzavarja a bootolást, illetve nem removable usb device-ként látja, hanem mint egy fix device?
Illetve pl ha a "HP usb disk storage format tool"-al próbálnám formázni azt írja ki h írásvédett, mert valószínű nem engedi azt a rejtett partíciót formázni...[ Szerkesztve ]
-
atenza
senior tag
Heló!
Sandisk extreme 32gb-os pendriveot szeretnék win8 install boot-ként használni, de valamiért nem látja a bios mikor kiválasztanám hogy arról bootoljon, próbáltam win 7 usb tool-al és rufus-al is, miközben másik usb-vel sikerül és mindent ugyanúgy csinálok, csak az meg ugye lassú...
Hogyan lehetne ezt megoldani ha egyáltalán lehetséges? -
anonym1s
őstag
Sziasztok.
Szamomra fontos videokat es fotokat akarok biztonsagban tarolni.
Sajat elmeletem szerint a vincseszternel jobb a pendrive, mert nincs benne mozgo alkatresz, de ebben nem vagyok biztos. Pendrive-ok mennyire megbizhatoak? -
válasz Ombre85 #2701 üzenetére
"a kikapcsolt tv-ről lehúzás is teljesen megfelel a célnak"
HA tudja mikor van kikapcsolva...
Nálam például a távirányító gomb megnyomása után a képernyő valóban azonnal elsötétül, de az usbhdd még úgy fél tercig villog (jelzi hogy a rendszer mojol rajta). Bizonyos esetekben (közelgő időzítés, stb) ez több percig is eltarthat, pedig a TV látszólag ki van kapcsolva... -
Ombre85
tag
válasz kovacspityu #2696 üzenetére
Az enyémen, ha megnyomom a source gombot (amivel kiválasztom, hogy HDMI 1,2.., USB, TV, stb), és ott rámegyek a penre, majd nyomok egy TOOLS-t, akkor ott van leválasztási lehetőség. Két samsungunk van, mindkettőnél működik. Nálad nincs ilyen? Bár szerintem a kikapcsolt tv-ről lehúzás is teljesen megfelel a célnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Facebook és Messenger
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Apple asztali gépek
- OpenMediaVault
- Amatőr csillagászat
- Asszociációs játék. :)
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest