Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Micro Four Thirds
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fishor
senior tag
válasz
Doky586 #4257 üzenetére
Szia!
Egyébként igazad van. Mert elfelejtettem azt a tényt, hogy az előlapi panel is hátulról egy hosszabbítóval van bekötve. Tehát valóban a hosszabbítókkal van a probléma. Csak az a rossz, hogy a gép hátsó részébe eléggé nehézkes dugdosni a pendrivet. Egyébként mi lehet az oka, hogy ezek a hosszabbítós megoldások nem működnek 3.0 ként, úgy, hogy évekig nem volt egyáltalán probléma vele, és a wd külső vinyó meg simán megy róluk 3.0 ként?
De az is tény, hogy hátra dugva jónak (3.0) tűnik a pendrive. El tud fáradni egy hosszabbító, vagy a pendrivenek kopott meg a csatlakozója és a hosszabbítónak gyengébb a csatlakozása mint a hátsó dugónak, vagy mi lehet az oka? Természetesen 3.0 a kábel.Üdv: Fishor
-
Fishor
senior tag
válasz
King Unique #4258 üzenetére
Szia!
Nem ilyen egyszerű, mert az előlapiban viszont sose működik már és volt amikor direktbe hátra dugva sem működött rendesen. A kábel zsír új 3.0. Egyébként a hosszabbítóba amikor bedugom, ha érzéssel teszem nem nyomom túl akkor úgy veszem észre többnyire bejön 3.0 ként, azt gondolom, valami érintkezési probléma lehet, viszont ha a hosszabbító lenne rossz, akkor a külső vinyónak is vacakolnia kéne nem? Mert az meg akárhogy dugom, mindig 3.0, tehát én olyasmire gondolok, főleg azért mert ez alapból ilyen behúzhatós pendrive, hogy ennek se 100-as a csatlakozása, és a kábellel, vagy épp az előlapi porttal nem tud úgy érintkezni hgoy jó legyen, míg a stabilabb ritkábban használt portokkal meg igen.
De tényleg nem tudom egyiket sem kizárni 100% osan, mert az is igaz, hogy laptopon 100% os a pendrive.
Ja és a sok ki be húzgálástól, az előlapi port már ismeretlen eszközként írja. Azzal nem is tudom mit tudok kezdeni, mert eddig legalább 2.0 ként felismerte. Viszont ugyanebbe másik eszközt ha dugok, akkor teljesen jól felismeri.Üdv: Fishor
-
Fishor
senior tag
válasz
King Unique #4254 üzenetére
Szia!
Win 10. És az eszközöknél írja, hogy 3.0 kapcsolat, vagy hogy gyorsabb tudna lenni 3.0 kapcsolattal (ilyenkor 2.0 sebességgel működik).
Amikor 3.0 akkor 110 körül másolok rá, amikor 2.0 akkor meg 40 alatt.Üdv: Fishor
-
Fishor
senior tag
Modnjuk az is igaz, hogy a laptopon meg jó a pendrive 3.0 ként megy mindig, és a hátsó usb-ben is jól működik, ahova a hosszabbítóval meg hol működik hol nem. Van hogy bedugom írja a 3.0-t aztán meg hirtelen levált 2.0-ra. Nem tudom már, hogy a pendrive vagy a port a rossz, bár a port meg tökéletes minden mással.
-
Fishor
senior tag
SZiasztok!
Van egy Sandisk Extreme Cruzer pendrivem, és állandóan 2.0-nak ismeri fel a gépem. Eddig azt hittem a gép rossz, mert az előlapi panelben egyáltalán sosem jön már be 3.0-ba, ezért vettem egy hosszabbítót (3.0) és azzal hol bejön 3.0 ként, hol meg 2.0-ként. De már van hogy 10-ből 10 szer 2.0 ként jön be. Most kipróbáltam a portokat egy 3.0 külső vinyóval és az meg 3 ból 3 szor minden portban és a hosszabbítóban is 3.0 ként szerepel. A kérdésem, hogy lehet valahogy javítani a penrivet, vagy lehet valahogy javítani a helyzeten, vagy másikat kell venni?
Üdv: Fishor
-
Fishor
senior tag
válasz
King Unique #4041 üzenetére
Szia!
Megvan a kábel, most már hasít 100-115 körül.
Köszi a segítséget és a türelmet.Üdv: Fishor
-
Fishor
senior tag
válasz
King Unique #4041 üzenetére
Na akkor nem szórakozok tovább. Örülök hogy így is megy. Holnap veszek egy usb 3.0 hosszabbítót és az asztalra teszem a végét. Még kényelmesebb is lesz mert az este is világosban van a monitor előtt, nem kell sötétben keresni az előlapon a portot. Lényeg hogy működik. Az előlapit meg bedugtam a 2.0 ba, annak nem tud ártani.
-
Fishor
senior tag
válasz
King Unique #4038 üzenetére
Szia!
Eddig nem az eszközkezelőben lévő eszközt távolítottam el, hanem a Gépház/eszközök menüben lévő pendrivet. Azt a Intel eXtensible Host Controllert nem távolítottam el, az micsoda? Az még javíthat a helyzeten?
-
Fishor
senior tag
válasz
King Unique #4034 üzenetére
Na, van fejlemény. Eltávolítottam az usb gyökér hub 3.0-t és utána újraindítottam. Most ha hátul dugom be akkor hasít, viszont ha rádugom ugyanoda az előlapi kivezetést, akkor megint visszaesik. Akkor most megint az világosodott meg, hogy az előlapi csatlakozás elrontja a hátsót. Veszek oda egy 3.0 kábelt és onnan használom. Végre valami eredmény, reméléem most már stabilan fog hátulról működni, az előlapit meg elfelejtem. Köszönöm a segítséged.
-
Fishor
senior tag
válasz
King Unique #4034 üzenetére
Tegyük fel, hogy nem hardveres gond, akkor mi a teendő? Mit tudok kezdeni a win 10-zel ha nem akarom újratelepíteni?
-
Fishor
senior tag
válasz
King Unique #4032 üzenetére
Hát azért akarok új portot mert mindegyik lelassult 2.0 szintre, és mivel drivert nem tudok újra rakni, mert win10 be alap, így azt feltételezem, hogy az ment tönkre.
-
Fishor
senior tag
válasz
King Unique #4030 üzenetére
Köszi.
Sajna nem igy használtam, csak rájöttem, hogy jobb hátsó csatlakozót vennem, és az asztalra vezetem egy hosszabbítóval, ha már úgy is eszközt kell venni. Itt már csak az a kérdés hogy pci expresses vagy az alaplapi usb 3.0 portot érdemesebb e megvenni. Na meg, hogy mi van ha tényleg a Windows vagy BIOS vagy szóval bármi szoftveres rész butít le valamit és akkor így sem lesz jó esetleg. Csak a rendszerekkel amit mondtál hogy live linux vagy másik winyón egy másik rendszert rakni őszintén nem szeretnék kísérletezni, mert félek nehogy utána ne legyen valami jó.
-
Fishor
senior tag
válasz
King Unique #4026 üzenetére
Szia!
Még egy kérdés. Az usb 3.0 sebessége a pendrivenek csökken ha nem 3.0 hanem sima 2.0 usb kábellel hosszabbítok?
-
Fishor
senior tag
válasz
King Unique #4026 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy próbálsz segíteni! Az eltávolítást megpróbáltam, nem hozott sikert. Ami érdekes, hogy ott a lsitába írta is hogy gyorsabb lehetne 3.0-val. De hiába, ha mégse tudok arra váltani. A többit ami nem teljesen kína számomra, majd kipróbálom még.
-
Fishor
senior tag
válasz
King Unique #4024 üzenetére
Szia!
Tegnap még észrevettem, hogy ha simán hátra dugom ott gyors a pendrive, az előlapiba meg lassú, úgy hogy az előlapi ugyanabból a hátsó portból van előrevezetve.
Ma viszont már hátul is lassú, de más gépbe meg hasít a pendirve, és más usb eszköz is lassú ezekbe dugva, szóval csak a géppel, vagy az alaplappal, vagy a windowssal van a gond. Hogyan lehetne újratelepíteni a drivert? Az alaplapomhoz (Asus P8H77-V) nincs win 10 usb 3.0 driver. Vagy a pendrive nyírja ki a portjaimat? Esetleg valahol lehet állítani hogy usb 2.0 vagy 3.0 sebességen menjen? Vagy van oylan hogy leszabályoz vlaamiért a windows? Nagyon bosszant már hogy nem tudok rájönni mi a gond és most már sehol nem tudom normális sebességen használni a pendrivet ezen a gépen.Üdv: Fishor
-
Fishor
senior tag
válasz
King Unique #4022 üzenetére
Szia!
Egy Snasdisk Extreme Cruzer 3.0 32gb-os Pendriveről van szó. És jelenleg nem teszteltem programokkal, csak a total commanderrel, vagy épp a sajátgépes másolásoknál amit ír sebességet azt írtam le. Megpróbáltam, hogy a gépre mentettem róla mindent (12 giga adat volt rajta) aztán újraformáztam NTFS 64 kbyte os egységben és visszamásoltam rá az adatokat amik egyébként 1-2 gigás filmek. Korábban ( pár héttel ezelőtt) még 80-90 Megás sebességgel tudtam rárakni a filmeket, most viszont 39-42 mega között megy. Ami érdekes, hogy amikor a gépre másoltam az adatokat akkor is ennyi volt (stabilan) a sebesség és amikor visszamásoltam rá akkor is, ezért egyre erősebb a gyanúm, hogy esetleg a win 10 driverrel lehet gond, vagy az usb 3.0 porttal, de nem tudom mi szabályozhatja le ezt. Csak azt tudom, hogy a win 10 hajlamos frissítgetni, mókolgatni anélkül is hogy engedélyt kérne bármire is.
Le is teszteltem most, bedugtam a hátsó usb 3.0 portba és ott hozta a 90 körüli sebességet. Akkor csak az előlapi 3.0-val van a gond, de nem tudom mi lehet. Annak más drivere van mint a hátsónak?Üdv: Fishor
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Mi lehet az oka, hogy a 3.0-s pendrive om az utóbbi időben lelassult? Lehet hogy települt valami új Win 10 driver ami kiváltotta ezt a hatást? Régen 90-100Megával másolt, most meg max 42M/s.
Üdv. Fishor
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Van egy Kingston DataTraveler 100 8GB os pendrive-om. Az a bajom vele, hogy nagon sokáig késleltet, ha valamit törlök vagy msáolok rá. Kezdetben, maikor nincs rajta még semmi olyan 8-10mp volt mire elindult egy másolás, most hogy van rajta már pár giga adat (film) 28mp volt mire elindult a másolás. Tehát 0 % nál van a total commanderben 28 mp-ig. Annó már visszavittem garancia miatt a szervizbe, de elhajtottak, hogy ez normális, meg emiatt nem cserélik. Én nem hiszem el hogy ennek így kell működnie, vagy valóban ez a helyzet? Van egy két gigás kingston datatravellerem is még a zöld szinű az egyből indítja a másolást is emg a törlést is ez meg modnom 10-30mp cska mire elindul. utána már rendesen másol 6 megával. Normális vagy próbáljam erőltetni a gart (elvileg 5 év van rá)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gumi és felni topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Micro Four Thirds
- Autós topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Western Digital Elements 750GB HDD alig használt!
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest