Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
dethroner #5296 üzenetére
Egyszerű a dolog, ha PC-n csatlakoztatva is akadozik a zeneszánok lejátszása, akkor vagy a pendrive-on lévő egyes fájlok hibásak, vagy maga a pendrive.
Ha csak az autós lejátszónál van akadozás, akkor meg nyilván az a hiba forrása.Windowst futtató PC-n a pendrive teszteléséhez adott pl. Check Flash, H2testw, + akár HDS / HD Tune felületteszt, stb. programok.
Közel 10 éve...Akkor lehet nem ártana cserélni azt a pendrive-ot!
-
-
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Autó fejegységhez csatlakoztatott pendrive-al kapcsolatban lenne kérdésem. Időnként cserélgetem a rajta lévő zenéket. Azt tapasztalom, hogy néhány dalban hibázik a lejátszás. Ugrik, ugrál, néha mintha bakelit lenne, máskor csak digitális csippanásszerű hibák. A forrásfájl teljesen hiba mentes, pc-n tartom, abba belehallgatva hibátlan. A pendrive-on lévő tartalomban van hiba, mert ha a hibás dalt visszaléptetem, a hiba ugyanúgy, ugyanott jelentkezik. Több dalnál is, és ha újakat rakok rá, ugyanúgy lesznek hibás dalok.
Két dologra tudok gondolni. 1: a másolás során történik valami, ami a hibát okozza. 2: a pendrive-on vannak hibás szektorok.
Van olyan program szerintetek, amivel meg lehet bizonyosodni arról, hogy mi okozza a hibát?Azt még leírom, hogy a pendrive és a fejegység közel 10 éve szépen megvannak, a hibák csak az elmúlt néhány hónapban kezdtek megjelenni.
-
LeadR
csendes tag
Csodás Kingston DT Exodia M (DTXM/64GB) barátunk.
H2testw 1.4
Run 1:Run 2:
Véglegesen írásvédett lett.
R.I.P.
Élt 1 napot. -
halevala
csendes tag
válasz
King Unique #5290 üzenetére
kc-u2g64-6r data traveler exodia https://www.bluechip.hu/termek/kingston-datatraveler-exodia-64gb-1
-
King Unique
titán
válasz
halevala #5289 üzenetére
Ilyenkor szokás leírni, hogy pontosan milyen pendrive-ról van szó, mert ez a "3.2-es kingston penit" elég semmitmondó.
Egyébként tippre itt is arról lehet szó, mint nemrég az egyik társtopikban. Ha igen, akkor nem meglepő a lassú írási sebesség. -
halevala
csendes tag
Szev, vettem egy új 3.2-es kingston penit, amit formáztam ntfsre, exfatra, lassan- gyorsan, de állandóan 13 MB/s körüli a feltöltés rá. Ugyanazon a pc usb porton a 3.0- ás másik peni 124 mb/s -el másol. Valami gagyit vettem, eredetinek tűnő kingstont?
-
Kuruc2
senior tag
Az számomra az elejétől tiszta hogy semmi köze formázáshoz és particionáláshoz a problémának, kompatibilitási probléma van, csak konkrétan mi. Hogy találjak megfelelő pendrive-ot.
Szórakoztatásból eljátszogattam a zsírúj hibátlan pendrive-val, de a kérdés hogy a 20 éves autó átalakítója milyen konkrét ok miatt nem birkózik meg egy mostani gyártású pendrive-val.Hallottam már usb szabványverziókról, formázásokról, tárhelyméretekről, de az ennél mélyebb kompatibilitási tényezőket nem ismerem, és sehol sem tüntetik fel termékeken.
Hallottam már hasonló problémáról régi pendrive-os szintinél is, hogy nem mekizett az új gyártású pd-okkal, gondolom itt is ez lehet.Ezek szerint marad az hogy kukázzak valami használtat vakon, mivel nem tudom mi a gond?
-
-
King Unique
titán
Mármint mit, MBR sémával, nem bootolható, FAT32 beállítással újraparticionálni és újraformázni, valamint parancssorban is?
Ha MBR | elsődleges partíció | FAT32 alapon sem kezeli az autós lejátszó a pendrive-ot, akkor az a lejátszó, az azon futó OS tényleg kőbuta. Meg akkor az innentől nyilván nem pendrive probléma, meg ha pl. PC-n Windowson működik rendesen, hanem értelemszerűen az autós lejátszó problémája. -
Kuruc2
senior tag
válasz
King Unique #5283 üzenetére
Próbáltam azt is rufus-szal.
-
King Unique
titán
Itt is lehet a GPT a gond, azt nem tudja kezelni a buta autós lejátszó és ezért MBR séma szerint kellene újraparticionálni a pendrive-ot, lásd egy másik esetnél leírtakat.
-
-
Kuruc2
senior tag
Üdv!
Kocsiban szeretnék használni pendrive-ot egy Yatour átalakítóhoz.
Az átalakító maximum 4gb-os pendrive-ot fogad.
Jelenleg működik is ezzel.Viszont le szerettem volna cserélni egy hibátlan pendrive-ra, mert ez némileg meg van hajolva (a kitolható usb csatlakozó), és elég lassan csatlakozik (pc-hez is, illetve egyes fájlok befagynak rajta, gondolom sérült szektor.)
Ezért vettem mm-be egy 4gb-os Maxell-t, de erről meg nem játsza le ugyanazokat az mp3-makat, egyiket se, amiket bezzeg a kingstone-ról igen. Mintha nem látná az átalakító a maxell pendrive-ot. (pc-n hibátlan.)
Mindkettő Fat32-be van formázva.
Mi lehet a hiba?
-
King Unique
titán
Épp akartam írni, hogy az előző esethez hasonlóan ez is inkább az adatmentés topik témája, de akkor közben sikerült megtalálni és ott feltenni a kérdést. Oké, akkor folytatás a másik topikban.
Bár ha fake az a 2 TB-os - mint a másik topikban leírtakból kiderült a tárolókapacitása - pendrive, akkor ugye nincs min csodálkozni és ez esetben az adatmentés sem feltétlen opció. -
dbilas
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Pendrive-ra másoltam át adatokat. a fájlrendszerre nem figyeltem, nem is foglalkoztam vele, hogy talán formázni kellene. Exfat-be van jelenleg. Létrehoztam 2 mappát, oda másolgattam, majd másnap a mappából eltűntek az adatok. Tulajdonságoknál mutatja, hogy x giga adat van rajta foglalt területként.
A kérdésem az lenne, hogy visszanyerhetőek az adatok formázás nélkül? Total commander és sima fájlkezelő nem látja, próbáltam másik gépen sajnos ott is ugyanez a helyzet. Melyik program/fájlkezelőt érdemes megpróbálni ami látja? Vagy ez bukta így?
Előre is köszönöm!
-
zsolti1debre
tag
válasz
King Unique #5274 üzenetére
oké, köszi.
-
King Unique
titán
válasz
zsolti1debre #5273 üzenetére
A memóriakártyáknak eleve van külön topikja "SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)" néven.
Viszont adatmentés ügyben értelemszerűen inkább az "Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez" topikban kellene érdeklődni, ott a szokásos adatmentő programokkal (példák) próbálkozni, vagy memóriakártya specifikusan a CardRecovery programmal. -
zsolti1debre
tag
sziasztok,
nem tudom, hogy jó topikba írok-e, de volna egy problémám: a testvérem adott nekem a héten egy microsd kártyát (egy sd-kártya adapterben), hogy próbáljam már meg számítógépről/laptopról kinyerni róla az adatokat. még semmilyen programot nem "vetettem be" erre a célra. mit javasoltok, mivel próbálkozzam? vagy kérem útmutatásotokat, ha nem megfelelő topikba írtam volna! köszi!
-
King Unique
titán
válasz
gabor128 #5271 üzenetére
Lásd más hasonló kérdésére adott válaszban leírtakat.
Vagy ha esetleg írásvédelmi kapcsoló van a pendrive-on, akkor értelemszerűen azt kellene másik állásba helyezni. -
gabor128
aktív tag
Üdv!
Van egy pendrive-om, amit az utóbbi időben nem tudtam használni, mert nem lehet rá írni. Azt írja ki rá az OS hogy "write protected". Minden PC-n, laptopon felismeri, de nem tudok rá írni. Szerintem anno véletlen kiszedhettem a gépből úgy hogy nem távolítottam el az eszközt és valami meg volt nyitva rajta.
Próbáltam formázni, de azt sem engedi.
Valakinek ötlet hogy mit lehet vele? -
válasz
aprokaroka87 #5269 üzenetére
Passz. Ezért kedvelem jobban azon pendriveokat aminek egyik vége a szokásos PC-be való, másik vége micro vagy usb-C. PC-n lemezkezelőben megnézhető.
-
válasz
aprokaroka87 #5267 üzenetére
Fat32 vs ntfs ?
Mbr vs gpt ? -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv, pár hónapja vettem egy Ilyen pendrive-ot, Androidos telefonban van használva egyenlőre, mert pc-hez még nincs hozzá átalakító, a gépen nincs usb-c port.
Ami viszont gondom, hogy két Androidos telefon közül az egyik esetén formázást kérne.
A másikon semmi gond, mi lehet az oka?
Egyiken Android 11, Másikon 13 van. -
King Unique
titán
válasz
hegegabi80 #5265 üzenetére
Az előbb linkelt példában, az abban lévő válaszban le van írva egy lehetséges ok.
A többit akkor az adatmentés topikban. -
hegegabi80
addikt
válasz
King Unique #5264 üzenetére
Igen az nekem is feltűnt, na de miért? Mi okozta ezt?
Bocsi a hülye kérdésért, csak hogy legközelebb ne forduljon elő.
Jah és megyek át az adatmentő topicba. -
King Unique
titán
válasz
hegegabi80 #5263 üzenetére
Na, akkor itt "csak" annyi a gond, hogy RAW lett a pendrive-on lévő kötet, aminél a javításra / adatmentésre vonatkozóan az adatmentés topikban nemrég újra le lett írva a teendő.
-
hegegabi80
addikt
válasz
King Unique #5261 üzenetére
Megnéztem lemezkezelőben ott látja mérettel (E meghajtó), illetve diskpart is hozza mérettel.
-
hegegabi80
addikt
válasz
King Unique #5261 üzenetére
OK, köszi az infókat, majd jövök az eredményekkel.
Egyébként ha a ház usb csatija zárlatos vagy bármi más gondja van, akkor tud ilyet okozni?
Vagy hogyan tudom kideríteni jó e az usb csati, mielőtt kinyírom az összes pendrive-omat? -
King Unique
titán
válasz
hegegabi80 #5260 üzenetére
Ha Windowsról van szó, akkor az a kérdés, hogy az eszközkezelőben és lemezkezelőben megjelenik-e a pendrive. Illetve hogy megfelelően jelenik-e meg, azaz nem üres lemezként és nem 0 bájt kapacitással.
+ Azon a másik PC-n nincs-e pl. 3rd party antivírus szoftver telepítve, ami okozhat problémát az USB-s eszközök működésénél. Példák: [link], [link] + [link], [link], [link].Ha megfelelően detektálja a Windows a pendrive-ot és nem a linkelt példákban lévő 3rd party AV miatti szoftveres ütközés a probléma oka, akkor lehet esély a sikeres adatmentésre arra való célprogrammal (példák). Ami viszont nem ennek, hanem értelemszerűen az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topiknak a témája, szükség esetén - ha nem detektálja megfelelően a Windows a pendrive-ot és / vagy nem sikerül a linkelt programokkal adatot menteni - ott kellene folytatni.
-
hegegabi80
addikt
Hali!
Vasárnap este mentettem dolgokat pendrive-ra. Másnap viszont másik gépen, amikor rá lett csatlakoztatva a pendrive, jelezte, hogy csatlakoztatva lett, de fájlkezelővel ha rámegyek még is kiírja, hogy nincs ilyen meghajtó. A led világít a pendrive-on, külön még le is tudom választani.
Erről még az adatokat le lehet valahogy menteni? Nem minden került korábban lementésre. -
King Unique
titán
válasz
Tomi_78 #5257 üzenetére
• Értelemszerűen a pendrive-on kell elvégezni, abba a meghajtóba belépve CMD-ben majd onnan törölni, amit a korábbi válaszban linkelt leírás, az ottani screenshot is világosan szemléltet.
• Az
autorun.inf
alapesetben eleve rejtett fájl és nem fog megjelenni a Windows fájlkezelőjében, max. a rejtett és védett fájlok megjelenítésének bekapcsolása után.• Ha már le lettek mentve a pendrive-ról az adatok, akkor másik opció a pendrive teljes törlése és újraparticionálása + újraformázása parancssorban, ami az előző válaszban már említve lett.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Tomi_78 #5257 üzenetére
Aktív védelemnek:
Eset Internet Security (További letöltési lehetőségek)Ezeket meg csak időnként lefuttatod:
Kaspersky TDSSKiller
Kaspersky Virus Removal Tool
SuperAntiSpyware (aktív védelem kikapcsolva) -
Tomi_78
aktív tag
No, sikerült a másik pendrive-om tartalmát is visszanyernem a shortcut vírus karmai közül az ezen honlapon olvasható sorok szerint, melyek a következők:
Step 1: Right-click on "Start" and select "Command Prompt (Admin)".
Step 2: Sign in with your Administrator account and password if the system asks.
Step 3: Type: attrib -h -r -s /s /d D:\*.* and hit "Enter". (Replace D: with the drive letter of the location where the virus files exist.)
Step 4: Type: del autorun.inf and hit "Enter".Viszont érdekes, hogy az összes cuccot belepakolta egy, a pendrive kötetcímkéjével megegyező nevű mappába - ez miért történt?
A másik kérdésem, hogy a fentebb, 4. lépésben leírt autorun.inf törlését mely meghajtón kell elvégezni? Mert a pendrive-on nem talált ilyet, a C:-n kiadva meg nemde azon a meghajtón hajtaná végre és az nem a pendrive-é lesz, hanem a C: meghajtóé, amire amúgy meg szükség van máskor is? -
Kecsua
tag
válasz
King Unique #5255 üzenetére
Sajnos nem működik egyik megoldás sem.
Ez most elhalálozott. Még a pendrive-ok hajnalán romlott el utoljára nálam pendrive, assszem 32megás volt meg egy 128megás. Azóta vagy 15 éve egy se hullott el a kezem között. Érdekességképpen a jelenlegiek közül ez volt a legfiatalabb bár ez is van már legalább kb. 5éves ha nem több -
King Unique
titán
A Windows rendszer Eszközkezelő segédprogramja által generált hibakódok magyarázata
+ Lásd más hasonló esetét.
Ha a 43-as hibakódnál javasolt megoldás nem használ, a Windows újraindítása sem, nincsen telepítve 3rd party antívirus program ami belezavarhat a működésbe (példák), a pendrive kihúzása és újracsatlakoztatása sem oldja meg, másik USB-porton valamint lehetőség szerint másik PC-n és másik operációs rendszerrel kipróbálva sem működik, akkor esélyes a pendrive hibája.
(#5254) Ciccuka:
Alapesetben igen, adja magát az MCT használata a Windows 11-es telepítési adathordozó készítéséhez. Ahogyan a Rufus szintén, az utóbbi is le tudja tölteni az ISO-fájlt, sőt azzal olyan telepítési adathordozó készíthető, aminél beállítható, hogy nem támogatott hardverkonfigurációra is lehessen Windows 11-et telepíteni, Home kiadásnál is válaszható legyen a telepítésnél helyi fiók, stb. -
Ciccuka
veterán
Azt nem azzal kellett volna, hanem ezzel:
MediaCreationToolW11Rakd be egy másik gépbe és próbáld meg SD Card Formatter-el vagy esetleg újra Rufus-al.
-
Kecsua
tag
van egy 32gb-os scandisk ultra flair pendrive-om. Rufusszal win11-et akartam rátenni menetközben hibát írt ki azóta nem működik.
utána egy másik pendrive-al gond nélkül felment a rufuszos telepítés.
sajnos nem a haladó formázási beállítást használtam, mostmár kissé bánom.
vissza lehet ezt még valahogy hozni vagy kuka?
az illesztőprogramot se tudom rajta frissíteni, törölni meg nem engedi -
King Unique
titán
válasz
Tomi_78 #5251 üzenetére
• Az egyik előző válaszban már linkelve lett mi a teendő USB Shortcut vírus esetén.
• A Windows beépített védelme (Defender) mellett ilyenkor biztos ami biztos alapon speciális malware eltávolító programokat is lehet futtatni, mint pl. a Malwarebytes, HitManPro, stb. Viszont ez már értelemszerűen a vírusirtó topic témája, szükség esetén ott kellene tovább fejtegetni.
• A pendrive-ot nemcsak szimplán formázni lehet ilyenkor, hanem a teljesen tiszta lappal kezdéshez pl. parancssorban törölni + újraparticionálni és újraformázni, abban az előző válaszban ez is le lett írva.
• A windowsos USB Shortcut vírus a tévén futó Linux-alapú / Unix-szerű operációs rendszerrel nyilván nem kompatibilis, utóbbin nem fut, ott ezért nincsen a korábban szemléltetett állapot.
-
Tomi_78
aktív tag
válasz
King Unique #5247 üzenetére
Pár napja le is formáztam a szóban forgó adathordozót, de tegnap újra megjelent ez a parancsikonos probléma rajta. Akkor a számítógépemen lehet a vírus? Futtattam többször is a Windows Defender-t a pendriveon meg a Windows System32-n és amit talált fenyegetést, azt töröltettem is vele (legalábbis remélem, hogy el is távolította azon opció kipipálásával).
Megnéztem egyébként TV-re csatlakoztatva is a pendrive-ot, és az látja a tartalmát. -
King Unique
titán
válasz
Geller72 #5249 üzenetére
Azt majd akkor a másik topikban kellene tovább fejtegetni, ahol nem sokkal előtte már fel lett téve ugyanez a kérdés, itt akkor már nem szükséges emiatt..
Ha adatmentés a cél, akkor meg értelemszerűen az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellett volna feltenni. Ha a másik topikban kapott tanácsokkal és a házilagos próbálkozással nem megy az adatmentés, akkor az adatmentés topikban is rá lehet kérdezni, bár evidens a válasz = adatmentő cég. -
-
Tomi_78
aktív tag
válasz
King Unique #5247 üzenetére
Én is arra gondolok, hogy leformázom a pendrive-ot. Csak azt nem tudom, hogy ha vírusról van szó, akkor az a számítógépen vagy az adathordozón található (vagy mindkettőn)?
Mert a második, Maxell pendrive előzőleg nem volt használva sokáig, és amikor csatlakoztattam a számítógépembe, akkor csak két mappát mutatott a sok közül, meg egy parancsikont. -
King Unique
titán
válasz
Tomi_78 #5243 üzenetére
Ezek nemkívánatos programok, amiket a Defender PUA/PUP védelme blokkol, karanténba tesz. Ennek okán ez nem is kifejezetten pendrive specifikus, hanem inkább Windows specifikus téma és annak a topikjába való, lásd az alábbi leírásokat.
• Kivétel hozzáadása a Windows biztonság szolgáltatáshoz
• How to Enable or Disable Microsoft Defender Antivirus Potential Unwanted App (PUA) Protection in Windows 10Az előbbinél viszont lehet egy shortcut vírus is akár.
Ha nincsen semmilyen fontos adat a pendrive-okon, akkor meg lehet nem ártana inkább törölni és újraformázni pl. parancssorban, mintsem ilyen-olyan "szemetet" tárolni rajtuk.
-
törölt tag
válasz
Tomi_78 #5245 üzenetére
Igen, és ha mindenről van másolatod, szabadítsd rá a pendrive-okra, v ezt, v vmelyik másikat.
Mindenesetre az nem jó jel, h trial nélkül vannak ezek....
A telepített programokat megnézted? Nincs köztük a puabundler?Mióta ezek karanténba kerültek, változott vmit a helyzet?
-
-
Tomi_78
aktív tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy a 32 GB-os SanDisk pendrive-om hirtelen a tartalma megnyitása helyett a mellékelt képen látható dolgot produkálja? Tehát nem a mappákat mutatja, hanem ezt a parancsikont:
Mit lehet vele tenni? Már azon kívül, hogy vad üvöltéssel a földhöz vágom és elkezdem taposni meg ugrálni rajta?
És most néztem meg egy másik pendrive-ommal is, és az is hasonlót mutat: két mappát + egy parancsikont valahová. Lehet, hogy vírusos a számítógépem? -
robertka
tag
Sziasztok! Vettem egy Sandisk cruzer ultra 64GB pendrive-ot kb 3-4 hónapja.
Gyakran intenzíven használom nagy fájlokkal és van, hogy 8 órát arról dolgozom. Azt vettem észre, hogy amikor kihúzom a dokkolóból akkor elég forró a csatlakozója a kezem nem is állja annyira. Ez normális lehet vagy esetleg hibára utal szerintettek? -
Ciccuka
veterán
válasz
lanszelot #5236 üzenetére
Ez kínai progi.
De a kínai pendrive-ot már csatlakoztattad a géphez....
az is hordozhatott volna bármi rosszat akár.
szóval nem értem az aggódásod.Elindítod és megnézed, hogy mit olvas ki.
Abból nagyon gyorsan meglehet mondani, hogy érdemes vele továbbfoglalkozni vagy sem. -
válasz
lanszelot #5236 üzenetére
Szerintem el lett mondva hogy hogy működik a "usb rubber duck" (programozott billentyűzetként viselkedő pendrive) de a fényképed nem mutat semmi kórost. De ha ilyen hacker eszköz lenne akkor is csak lehúzol minden hdd/ssd-t és egy régebbi pendriveról bootolsz HBCD-t majd bedugod a talált pendrivet is. Kárt nem tud okozni és kiderül mi az.
-
lanszelot
addikt
válasz
Ciccuka #5235 üzenetére
Hello,
Igen, olvastam, és köszönöm szépen a cikket.
Csak ez egy talált pendrive, nem vettem.
Inkább kidobom, mint egy orosz programot rakjak a gépre ezért.
Szét szedtem, és jól látszik hogy fake. Tehát nem veszteség.
Ezért is dobta el valaki szerintem.
Most már viszont tudom, hogy mire kell figyelni, és a legjobb szét szedni, és úgy kiderül, hogy hacker drive, vagy fake drive, vagy normál.
Nem kell sehova dugni, így a legbiztonságosabb -
PHM
addikt
válasz
#73820095 #5229 üzenetére
Rákeresve a feliratra, ez egy "USB flash" IC lehet.
Komplett datasheetet nem találtam hirtelenjében.
Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy a kontroller és a flash tároló (1GB) is benne van.
A nyák másik oldalát nézted és üres?
Csal mert gyanúsan sok láb megy a túloldalra. -
Ciccuka
veterán
-
King Unique
titán
válasz
#73820095 #5229 üzenetére
Ha azt nézzük, hogy nem a standard felépítés és hiányzik a NAND, nincsen a PCB másik felén sem, akkor igen, valóban fake tákolmány.
-
törölt tag
válasz
King Unique #5228 üzenetére
Ahogy haver kommentálta a képeket, akinek muszáj volt megmutatni ezt egy korábbi beszélgetésünkhöz kapcsolódva (bár ott csak kisebb volt a stick kapacitása)
:
"Ez annyira fake, hogy egyáltalán nincs benne flash, csak a kontroller :D" -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #5227 üzenetére
GB, azaz gigablöff: Így vernek át a pendrive-okkal!
Az leginkább a tárolókapacitás tesztelése után derülhet ki, hogy fake-e vagy sem.
Fake pendrive javítási segédlet
Ha fake, nem stimmel a pendrive tárolókapacitása, attól még a reális tárolókapacitást beállítva a firmware-ben vagy csak szimplán akkorára particionálva használható tovább (+ infó).
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #5225 üzenetére
-
törölt tag
válasz
lanszelot #5223 üzenetére
Úgy rémlik (egy videó, anno belemerültem pár órára, mikor először hallottam róla), h tényleg csak szétszedéssel látszik a különbség, de a részletekre már nem emlékszem, h miben látszik meg pontosan (De azért nem veszek, h meg is nézzem
), de ott magyaráztak vmit, h miből egyértelmű. Meg olyanról is volt szó, ami pendrive-ként is funkcionál, meg urd-ként is. Sztem ez a legnagyobb szívatás.
Egyébként ez is olyan, mint a kés: lehet ezt jó dolgokra is használni, meg nagyon nem is...
Részleteiben meg az érdekelne, h amikor a billentyűzetet szimulálja, az hogyan van definiálva pontosan, h pl keresztbe tesz-e neki, ha egy gép nem latinbetűs billentyűzetet használ? Vszleg nem, de hátha -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #5223 üzenetére
A másik topikban ugye már le lett írva, hogy azért látszani szokott pl. a márkajelzés és a sorozat + kapacitás stb. feltüntetése alapján melyik a márkás, normál pendrive - Verbatim specifikusan - és melyik az említett USB rubber ducky és USB Kill Drive tákolmány, már abból is lehet rá következtetni.Sőt, a kapcsolódó cikkben lévő kép + kép alapján van hogy eleve rá is van írva, vagy azt szimbolizáló ábrával ellátva.
Ha kinézetre nem az utóbbi kategória a pendrive, akkor nem valószínű, hogy a tekintetben aggódni kellene."És inkább érdekelne, hogy hogy lehet az ilyet kiszűrni, ezért kérdeztem."
Lásd az előbb leírtakat, vagyis külső megjelenés.
+ A "Hatékonyabb lett az USB-s gyilkos" cikkben leírtakat, ahol szétszedve a pendrive-ot látható a képen, hogy a destruktív eszközön memóriachipek helyett kondenzátorok vannak.+ Ha mindez ekkora dilemma és megy a para nehogy kárt tegyen valamelyik eszközben, akkor van egy nagyon egyszerű és kézenfekvő megoldás: egyáltalán ne csatlakoztasd sehova és ne használd sehol a pendrive-ot, hanem vidd vissza a parkba és hagyd ott ahol találtad, vagy dobd a kukába, ilyen egyszerű.
-
-
lanszelot
addikt
válasz
Doky586 #5218 üzenetére
Hello,
Először is köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek."utcán elszórni" nem így használják. Célirányos cégek épületében wc-ben, irodai asztalon stb hagyják.
De ha észlelte valaki ott és pl eldobta hazafelé menet ...
Igen, kicsi az esély, csak biztosra szeretnék menni.Ránézésre nem lehet megmondani. Néztem képeket, videókat . Szándékosan olyan a kinézete mint pl verbatim gyartóénak.
Szét szedve: ha usb 2-es akkor igen, egyértelmű.
De ha usb 3.0 vagy 3.1 akkor már nehéz megmondani.
Nem minden usb 3-as kék sajnos . Emiatt lehet sima 3-as és van rajta minden chip chup csoda
Az még tény, hogy ha usb 3- nak tűnik a nyák és ami rajta van, de csak 1GB akkor az tuti nem usb3.Vak ember: van amelyik iszonyat gyors. 2mp és kész. Persze 2mp-t is észre venni, de nem tudom , ha ezt így bemutogatják, lehet van olyan ami háttérben csinálja azt a 2mp-t. Nem tudom hol tartanak.
-mikor megtaláltam, csak át futott a fejemen ez a gondolat. És inkább érdekelne, hogy hogy lehet az ilyet kiszűrni, ezért kérdeztem. És hogy tudjam mire kell figyelni.
prozodus: a hack része hardveres, nem férsz hozzá.
-
válasz
lanszelot #5215 üzenetére
Azért annak kicsi az esélye hogy ilyennel találkozz. Amíg egy kártékony program 1000 példányban való szétszórásának költsége 0 Ft addig egy ilyen buherált penból 1000 darabot 'elveszteni az utcán' mennyibe kerül..?
Valószínű szétszedve ránézésre is kiderül hogy nem a szokásos módon épül fel.
Tulajdonképpen egy olyan eszközről beszélünk ami pendriveként néz ki, de billentyűzetként (is) műkődik ami mögött egy vak ember gépel, ennek minden hátrányával.
(azt se veszi észre hogy linux vagy windows előtt ül) -
-
lanszelot
addikt
Hello,
Honnan tudom meg hogy egy usb pendrive hacker eszköz vagy sem? Pl usb rubber duck
Parkban találtam, tehát nem tudok semmit róla.
Pl ha azért rakták oda..... Ilyenre gondolok.
Nem új, ránézésre nem lehet tudni semmit.
Le van kopva ami rajta volt. -
trog
tag
válasz
#73820095 #5211 üzenetére
köszi a válaszokat.
naaagypatikába vettem
muzikerről rendeltem vagy két éve, kb egy éve szart be, most valahogy előkerült aztán újra rápróbáltam, mert tényleg alig volt használva de ezek szerint kuka lesz
kipróbáltam King Unique javaslatát is, de sajnos azzal sem állt be változás -
törölt tag
Hol vetted? Mert a kínaiaknál gyakori, h nem annyi giga, mint amit ír, és mféle hibákat művel. Rendszt ezek csak 32-t tudnak, és csak akkor tudod használni, ha arra formattálod. Bár ezek a hibák elsősorban nem erre utalnak, de érdemes leellenőrizni a valódi kapacitását is.
-
King Unique
titán
How to enable or disable write protection on a USB flash drive
Bár nem derült ki a leírtakból, de ha Windowson van használva a pendrive, akkor a linkelt útmutató szerint lehet be- és kikapcsolni a Windows specifikus szoftveres írásvédettséget.
Ha az előbbi nem oldja meg, a pendrive újracsatlakoztatása és másik USB-porton, másik PC-n + másik OS alatt történő kipróbálásánál is fennáll az írásvédett állapot, akkor eszközhiba lehet. Ami silány pendrive-oknál nem újdonság, egy bizonyos írásmennyiség okozta elhasználódás után letilthatja a vezérlő részlegesen / teljesen az írást és read-only állapotba kerül a pendrive. Amivel sok mindent alapesetben nem lehet kezdeni, vagy garanciális csere, vagy annak híján kb. kuka.
-
trog
tag
Sziasztok, nem túl régen vettem egy Sandisk 64gb usb 3.0-s pendriveot, tudtam rá másolni, valamint filmeket nézni róla, azonban pár napja mikor törölni próbáltam róla azt írta ki, hogy a lemez írásvédett. Két film van rajta, az egyik elindul róla, a másik viszont nem és nem tudok vele semmit kezdeni. Próbáltam formázni is, ugyanazt írja, a lemez írásvédett. Van valami megoldás, vagy kuka?
-
King Unique
titán
válasz
adrian94 #5204 üzenetére
Csak a szokásos, ha a windowsos telepítési adathordozó létrehozásakor GPT séma szerinti lett a pendrive, ahol ilyenkor értelemszerűen pl. parancssorban törölni kellene, majd MBR séma szerinti újraparticionálni és újraformázni, hogy a primitív autórádió is kezelni tudja, lásd egy másik esetnél leírtakat.
-
-
Ciccuka
veterán
válasz
adrian94 #5204 üzenetére
próbáld
SD Card Formatter -
adrian94
őstag
Sziasztok.
Van egy Sandisk Cruzer Blade 16gb-os pendrive-om. Sokáig zenéket raktam rá, hogy tudjam hallgatni az autóban, de nem rég formáztam és raktam rá windowst (a laptop pendrive-ról bootolhasson)..
Azóta az autó rádiója Error - 23 -at ír ki.. Hiába formáztam azóta amióta volt rajta windows, valamiért nem működik és mindig ezt az Error-t írja..
A laptop minden gond nélkül felismeri..
Valakinek valami ötlet esetleg, hogy mit lehetne vele kezdeni?
Köszi előre is! -
sellerbuyer
őstag
válasz
King Unique #5202 üzenetére
Hát ez a tipikus "én nem csináltam semmit" jellegű probléma (volt). Látszólag nem csináltam semmi olyat, ami indokolta volna a jelenséget. Most, hogy a gyártó (MSI) honlapjáról 2020-as (ez a legújabb) chipset drivert felraktam és az óta atomstabilan működik megint az USB. Szóval a fentiek alapján100%, hogy egy Windows frissítés vágta haza. Köszi a válaszod.
-
King Unique
titán
válasz
sellerbuyer #5201 üzenetére
Itt egyrészt nem derült ki a leírtakból az alaplap pontos típusa, azaz hogy ASUS, Gigabyte, MSI, stb. Z390 Pro... De USB driver tekintetében kb. mindegy is, mivel egyik linkelt gyártó weboldalán sincsen külön USB 3.X driver, mivel az a Windows 8.1/10/11 esetében általában inbox és max. Windows 7 (és a régebbi Windowsok) esetén kell külön telepíteni.
Másrészt az sem derült ki a leírtakból, hogy a "Kb. egy hete" pontosan milyen változást takar, azaz mi történt 1 hete, Windows-frissítés / illesztőprogram-frissítés / 3rd party program telepítése vagy frissítése / egyéb, stb.
A "Win 10 legfrissebb van fent" ha tényleg a leírtak szerint értendő, akkor az jelenleg 21H2 verziószámot és annál 19044.1645 buildszámot jelent. Ha nem naprakész a rendszer, akkor értelemszerűen frissíteni kellene, ha esetleg a legutóbbi összesítő frissítés okozott gondot, akkor meg eltávolítani azt és átmenetileg szüneteltetni a frissítést.+ Ha a pendrive-ok másik asztali PC-n vagy laptopon gond nélkül működnek, nincsen az említett állandó leválasztás-felcsatolás jelenség, akkor evidens hogy nem a pendrive-ok a hiba forrása, hanem az adott hardver- és szoftverkörnyezet, ahol a megoldást is azok felől megközelítve, az adott hardverelem / OS topikjában kellene keresni.
-
sellerbuyer
őstag
Sziasztok! A gépem 9900k-s proci, z390 pro alaplappal. Kb. egy hete azt kezdte el csinálni, az összes létező pendrive-al (vagy 20 db körül), hogy egy pillanatra felismeri és megjelenik a tartalom, majd leválasztja, majd megint felismeri egy pillanatra, megint leválasztja és egyfolytában ezt váltogatja. Az összes USB portjával ez van. Vírusra gyanakodtam és még most is arra gyanakszom, de eddig nem sikerült vírust találnom a gépen. Win 10 legfrissebb van fent, esetleg USB driver lehet gond? Tudtok valami stabil USB drivert esetleg, amit érdemes telepíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Politika
- Mobil flották
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.