- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Hobby elektronika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Használt VGA / videókártya ajánló
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
upc connect boxon 500 megás nettel, csak 150-250 -t mérek speedtesten.(éjjel is)
(gigabit router és lan)
Így elsőre ti mire gyanakodnátok? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Otthoni "hálózat" jelenlegi router elérésemmel problémázom.
A router fórumában már próbálkoztam a segítség kéréssel, de a jelenséggel nem nagyon találkozott senki, így érdemben nem kaptam választ. Hát ha ebben a fórumban van valakinek ötlete.
Probléma leírás
Probléma leírás 2
Kérdés-válasz
Szóval: megmakacsolta magát a routerem, böngészőből a 192.168.1.1 kezelőfelületét simán elérem, de a routerre csatlakoztatott HDD-re telepített Download Master felületet nem, aminek az elérhetősége: http://192.168.1.1:8081/downloadmaster/task.asp
Próbáltam már mindent: fw újratelepítések sorozata, az elérhetetlenség független az op. rendszertől, böngészőtől, védelemtől, hdd formázástól.
Állítólag ez nem valószínű hogy hardver hiba, ...
Minden esetre, amikor nem érem el a DM felületet:
* Android telefon alatt a Crome böngésző ezt üzeni: "ERR_CONNECTION_REFUSED"
* Win 10 Edge ezt: Hibakód: INET_E_RESOURCE_NOT_FOUNDSzerintetek?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
luigi106 #41196 üzenetére
Én ilyen TP-LINK TL-SG1008 használok.
2 db is van a hálózatomban.
Az IP cím fixálása megy, természetesen.
Létezik 5 portos is belőle.....vagy esetleg más gyártótól is. -
luigi106
tag
Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Az otthoni hálózatom így néz ki. Huawei ont, bridged módban, utána egy 4portos router. Ezen lóg kábelen két nas, egy házimozi erősítő, és egy média player. De van még egy pc, egy TechniSat box, és egy szünetmentes táp is amiknek szintén kellene csatlakozási lehetőség. Én egy switch-ér gondoltam, csak nem tudom hogy a switchen logó eszközöknek ugyanúgy tudok DHCP -én keresztül fix belső IPcímet ki osztani ?
Természetesen gigabites switch-ben gondolkozom, de kell-e még valami másra is figyelemmel lennem?
Előre is köszönöm a segítséget. Üdv luigi106 . -
SunMount3r
nagyúr
válasz
krealon #41194 üzenetére
Tisztában vagyok a kadenciahelyesség hiányának hatásával, de ez biztos, hogy nem az (nagyon távol van attól). Rendszeres szaggatás, akadozás a képben, hangban, egyértelmű, hogy a megfelelő hálózati sebesség hiánya okozza. Annál is inkább mert teszteltem közvetlenül a lejátszóra dugva a winyót és úgy tükörsimán játszotta le. Eddig minden videót pöpecül vitt ez a felállás (Noti-ra rádugott 3db USB-s winyó, ami így a NAS szerepét tölti be), de ez az 54Mbit úgy tűnik elég szokatlanul magas bitráta ahhoz képest amiket le szoktam játszani. A többi videót röccenés nélkül viszi továbbra is így stream-elve. Csakis a feltöltési sebesség lehet az oka.
(#41193) sugarforce : Ok majd ránézek. De ennek is lesz akadálya attól tartok: Az Android-os lejátszómat csak mint média tároló eszközt ismeri fel a Win7. Tehát hiába kapcsolom be rajta a SAMBA megosztást, nem tudom megnyitni a tartalmát az intézőben (sem a TC-ben). Csak a Media Center nyitja meg rajta a média állományokat. ezzel már szenvedek egy ideje. Így gyanítom, hogy másolni sem fogok tudni a tárhelyére a Win7-es gépről.
-
krealon
veterán
válasz
SunMount3r #41192 üzenetére
"Ha bezárok minden egyéb alkalmazást (torrent-et is) a Win7-es Noti-n, akkor is szaggat az a videó."
Win7-en, a Resource Monitor (Eroforrasfigyelo) --> Disk (Lemez) ful jobb oldalan lehet ellenorizni, hogy az egyes taroloeszkozoknek mekkora a varakozasi sora (Queue length). Ha ez 1 alatt van, az azt jelenti, hogy az adott lemez az atviteli kereseket (iras/olvasas) ki tudja elegiteni valos idoben (nem varakozik semmi).
Ha 1 folott van a varakozasi sor, akkor a toredezettseg is lehet hibaforras.
Ha a szaggatast ugy erted, hogy vizsszintes kamera-pasztazas (ugynevezett svenk-eles) eseten idonkent (kb 40 masodperc) doccen a kep, akkor a lejatszod nem kadenciahelyes (24Hz-el jatsza le a 23.976Hz-es vidot) es semmi koze a forras atviteli sebessegehez.
-
sugarforce
addikt
válasz
SunMount3r #41192 üzenetére
Androidra is van iperf ha jol latom, bar nem probaltam.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
krealon #41190 üzenetére
17%-os töredezettség már lehet "lassító" hatású?
A Notim-ra kötött USB-s winyókról stream-elek, de a notim hálókártyája csak 100Mbit-es. Torrent letöltés van, hogy 8-9MB-el is megy stabilan és eddig a video stream-eléssel sem volt gondom. De most van egy 54Mbit/s bitrátájú videó, amivel szaggat a lejátszás. A céleszköz egy Android-os média lejátszó (Gigabit-es). A feltöltés már nem menne annyira a noti-ról?
Ha bezárok minden egyéb alkalmazást (torrent-et is) a Win7-es Noti-n, akkor is szaggat az a videó.
(#41189) sugarforce : Sajnos a másik eszközön Android van. Így más megoldás kell.
Köszi!
-
mullerjanos
csendes újonc
válasz
mullerjanos #40906 üzenetére
Két gépnek volt ugyanaz a neve és mindkettő be volt léptetve tartományba.
Amikor az egyiken egy user be volt jelentkezve, majd ezzel párhuzamosan a másikon is be akartak jelentkezni, akkor jött ez a hiba. -
krealon
veterán
válasz
SunMount3r #41188 üzenetére
"Hogyan tudnék sebességet mérni LAN hálózaton belül? A Video stream-elő gépemről szeretnék mérni, hogy mennyi a stabil feltöltési sebessége."
Felesleges.
Ha SSD a forras vagy nem-toredezett fajlrendszeru HDD-rol tortenik egyszalas olvasas, akkor gigabit atvitel siman megy.Ha HDD-rol, tobbszalas olvasas tortenik vagy toredezett a fajlrendszer (sokat kell mozognia az olvasofejnek), akkor a sebesseg lemehet akar 8 Mbps (1 MB/s)-ra is.
Ha egy egylemezes NAS torrentezik es kozben streamel is, akkor az utobbi eset a valoszinubb.
Az eszkozben talalhato RAM-ot a gep operacios rendszere hasznalhatja atmeneti tarkent (cache), amit read-ahead modszerrel kombinalva jobb atvitelet lehet elerni nem toredezett fajlrendszeren, tobbszalas olvasas eseten.
-
sugarforce
addikt
válasz
SunMount3r #41188 üzenetére
iperf3 a két gépre, ami között szeretnél mérni sebességet.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Hogyan tudnék sebességet mérni LAN hálózaton belül? A Video stream-elő gépemről szeretnék mérni, hogy mennyi a stabil feltöltési sebessége. Van olyan progi ami ezt képes mérni, akár csak a router-ig?
Köszi!
-
L_ajos
őstag
válasz
Dark Archon #41185 üzenetére
Akkor egyszerűsítek én is
Modem - M
Tenda router ( a modem után az első ) - R1
TP-Link ( a Tenda után a második ami majd adná tovább a netet a számítógépnek és a PS4-nek ) - R2M megy R1 Wan mjad LAN-on továbbad R2-nek ahol elakadok a leírás szerint, mert ha R2 nem WAN akkor nem is talál hálózatot, ha R2 WAn akkor megtalálja mint hálózat és a windows azt írja "internetelérés" de mégsincs net.
Most ítt tartok
-
-
L_ajos
őstag
Sajnos nem jött be. Ha R2 nem a WAN-ban van bedugva egyáltalán nem találja meg a hálózatot, ha igen, akkor megtalálja és úgy is jelzi hogy van internetelérés de mégsem müködik ( semmi nem jön be weben )
De köszi a segítséget! Agyalni kell még rajta
-
L_ajos
őstag
Sziasztok!
Értetlen kezdőként.
Van nekem egy T-Com netem. A modem csatlakozik egy Tenda 11N WiFi routerbe. A tendától LAN-on keresztül van ( másik házban lakom, a net a szüleimé ) áthozva a net a gépembe. ( DHCP kapcsolat ). No már most vettünk egy PS4-et és "elfogyott a kábel, a wi-fi erőssége pedig gyenge - ezért csak lan jöhet szóba ).
Vettem is egy TP-LINK TL-R402M routert, azzal a gondolattal hogy majd abba dugom a Tendát ( mint WAN ) és LAN portokon visszaosztom a pc-re és a ps-re. No ez eddig nem jött össze.
Esetleg ha érthető voltam :d akkor minden segítséget megköszönnék! Valszeg beállítási gond lehet, de ahhoz nagyon gagyi vagyok
Köszi!
-
mezis
félisten
válasz
Grizzly87 #41179 üzenetére
Üdv.!
Egyidejűleg többen is használnátok ?
"HÁLÓZATOS HASZNÁLAT SZABÁLYAI:
− − A könyvelő programok közül csak a kettős könyvvitel indítható el egyszerre több gépről, és
abban is egy könyvelésben egyszerre csak egy felhasználó dolgozhat.
− − Az egyszeres programok, számlázás és ÚTNYILVÁNTARTÁS egyelőre el sem indíthatóak
egyszerre több gépen...." -
Borisz76
nagyúr
válasz
Grizzly87 #41179 üzenetére
Szia.
A Synology fórumon tedd fel a kérdésedet!
Sokan vagyunk és valaki biztosan tud majd tanácsot adni.Én magam is Synology tulajdonos vagyok és nagyon szeretem,.
Remek és nagyon jól használható a NAS-on futó rendszer , ami a Disk Station Managger röviden DSM nevet viseli.Ugyanakkor magát a könyvelő programot szinte biztos ,hogy nem lehet a Nas-ra telepíteni.
A nas csak tárolja a programok mentését, adatait.
Ezeket a mentett adatokat lehet elérni több felhasználóval , távolról is.
Minden felhasználónak testre szabhatóak a jogai , hogy mit láthat vagy módosíthat. -
Grizzly87
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Adott desktop pc-n egy könyvelőprogram (RLB 60), amit szeretnénk távoli eléréssel többen is használni.
Eddig kipróbáltam a fő számítógépről megosztva otthoni csoportban a tudtuk 3 laptopon keresztül is használni. Nem egy komoly méretű, viszont kis teljesítmény igényű progiról van szó.Úgyis működik, hogy marad a program a fő gépen és pendrive-ra átmásolva használtuk.
Ebben az esetben, ugye az a probléma, hogy oda-vissza kell másolni az adatbázist (manuálisan szinkronizálni).Első verzióban arra gondoltam, hogy a fő számítógépet megosztom valamilyen módon: távoli asztal, teamviewer, FTP kapcsolat, esetleg felhővel.
Következő ötlet az volt, hogy veszünk egy használt, de minőségi irodai Dell/HP/Fuji gépet és az menne 0-24.
Jött az ötlet, hogy inkább egy külső merevlemez lenne a routerre dugva.
De UPC Connectbox van, szóval kilőve... újabb routerrel tovább nem szeretném bonyolítani.Jelenleg ott tartok, hogy vennénk egy egyszerű NAS-t (2 lemezzel biztonsági mentés), amin ott lenne a progi telepítve és ha hazautazunk vidékre, tudjuk távolról is használni.
NAS-on belül megoldható, hogy felhasználónév/jelszóval több ember is használhatja, de csak adott mappákat látnak?
Jó az ötlet?
Mi a véleményetek?
Más tippet is szívesen fogadok!Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Routerbe be van dugva egy pendrive, és FTP szerver van belőle csinálva. Itthoni hálózatról jó, IP címről is elérik külső hálózatról, viszont ez nem fix, ezért csináltam egy DNS-t. (no-ip.com).
Amit kaptam címet, azzal kiválóan működik itthoni hálózatról, de kívülről nem elérhető az a link. Mi lehet a baja?
DNS weboldalon csak az IPv4-et kellett megadnom. (de azt minek adjam meg, ha napi szinten változik? Minden nap kézzel kéne beírkálnom a webes felületre?) -
-
Stehe
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #41170 üzenetére
Koszonom a valaszt! 4-5 portos switchek kozott van bestbuy, vagy olyan marka/tipus amit mindenkeppen kerulni kell?
-
-
Dodeszh
tag
Otthoni hálózatot szerelnék gyors digi nethez. Hol tudok méterre cat6 kábelt venni? Előzetes tervek szerint kb. 50 méter kellene, nem venném meg a 300 méteres tekercset.
Köszi az ötleteket! -
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Otthonra keresnék megoldást az alábbira: A Digi routertől a dolgozó szobáig jön el a LAN kábel, ami Gigabites. Itt szeretnék kábelen csatlakozni az internetre (és a belső hálóra) a laptopommal, illetve egy NAS készülékkel. Jól gondolom, hogy a legbiztosabb megoldás itt egy switch bekötése a dolgozóba, majd arra rákötni a gépet és a NAS-t? Egy routert feleslegesnek tartanék, illetve egy 4 portos Gigabites switchel árban is jobban kijönnék... Switchet használja lenne bármilyen hátránya a megoldásnak? Elvileg a switch ugye portonként biztosítja a teljes sávszélességet...
-
-
frizso
senior tag
válasz
Gubek-Einste #41162 üzenetére
Köszi a segítséget!
Van valami ajánlott másodlagos eszköz?
-
sajby
senior tag
válasz
Gubek-Einste #41165 üzenetére
Köszönöm
-
-
sajby
senior tag
A telekmos Speedport entry 2 cuccot lehet simán routerként használni?
Szolgáltató váltás lenne(kábelmodem) és tesztelném 1 hónapig.De nincs külön routerem egyenlőre csak a speedport. -
válasz
frizso #41158 üzenetére
Nem lehet megmondani de vedd figyelembe, hogy eltérő a gyári kiszerelésű és a 9 dBi-s antennák sugárzási szöge.
Gyakorlati tapasztalatok alapján másodlagos eszköznek a használata ideálisabb megoldás. -
frizso
senior tag
Egy (vagy ha úgy jobb 3 db) TP-Link TL-ANT2409CL 9dBi 2.4GHz antenna mennyit javítana a TP-LINK TL-WR1043ND wifi hatótávján?
-
-
frizso
senior tag
válasz
sugarforce #41146 üzenetére
Köszi!
Akkor marad a gyári, nem akarok orosz rulettet játszani
Főleg, hogy fingom sincs az egészről -
mezis
félisten
válasz
ZetorGumi #41149 üzenetére
Az itt elérhető dokumentáció 12. oldala szerint PoE módban is használható.
Igaz, hogy a letöltött dokumentum a 701-es modellről szól, de az is az elején 12V/1A-es tápegységet ad meg, de ezek az eszközök általában azzal kezdik, hogy a bejövő tápfeszültségből 3,3V-ot csinálnak, mert a chip-eknek az kell. Szétpattintod és ha a tápfesz környéki elkó 63V-os, akkor lehet, hogy elbírja a 48V-ot is.
Ha meg nem akarsz kockáztatni, akkor saccold meg a feszültségesést az UTP kábelen, PoE injector-on és tápláld 12+annyival nagyobb feszültségről. -
ZetorGumi
addikt
válasz
sugarforce #41150 üzenetére
Ez alapján tud.
Egy próbát megér, úgyis PoE injektor, meg az AP adott.
-
ZetorGumi
addikt
Sziasztok.
Adott egy TP-Link TL-WA901ND v2.4 Access point.
Ő PoE képes?
Google nem sokat segített, ő általánosságban írta, hogy igen, de van már belőle újabb. -
woodworm
veterán
válasz
sugarforce #41146 üzenetére
Van rá stabil fw (gyakorlatilag a lede buildek átnevezve).
-
sugarforce
addikt
válasz
frizso #41141 üzenetére
a 4.0-ásra egyelőre még csak developer snapshot van, az bár felrakható, de én még nem próbálkoznék vele, max ha valami játszós próba router. Feltenni igazából a webes felületéről egy tallózás és frissítés indítás, csak figyelni kell a hardver verzió egyezőségre és, hogy legyen benne luci (webes felület).
-
válasz
ArthurShelby #41144 üzenetére
Tudtommal nincsen.
-
ArthurShelby
addikt
Létezik a BRT-AC828-hoz is szimulátor?
Azért kérdezem, mert ez a router már asuswrt-vel tud elvileg vlan-olni, és arra lennék kíváncsi. [link] -
frizso
senior tag
válasz
sugarforce #41140 üzenetére
A másik router csak amiatt kellett, mert a digi optikai kábellal áll be a házba, de nem tudta levinni (kiépíteni) a nappalinkba, így maradt a tetőtérben ahol viszont megvolt az egész ház leosztása mind koax mind pedig UTP kábelen.
Jelenleg a Digi optikai jel bemegy az általuk adott optikai bemenetes Huawei Echolife HG8121H gpon wifi routerbe és ebből van két utp kimenet. Az egyik 100Mbit a másik meg 1gbit. Jelenleg csak az 1 gbit-est használom. Ez van leküldve utp kábelen a tplink routerbe, ahonnan osztom a netet.
A tplink instabilitását észrevettem már, bevallom nagyon bosszant is mert egy tenda w309r routert cseréltem le rá, de már bánom.
Hogyan kell openwrt rakni rá???
Elvileg ezt vettem: TP-LINK TL-WR1043ND Ultimate 2.0
Köszönöm! -
sugarforce
addikt
válasz
frizso #41139 üzenetére
Hat attol fugg. Alapbol az a huawei router nem egy combos cucc, viszont A tplink a gyari szoftverevel meg instabil, erdemes lenne openwrt-t rarakni, de azzal meg ugy tudom nincs hardveres nat, igy a gigabit wan-lan natolasnak lottek.
A huawei routert ilyenkor erdemes atrakatni passtgrough modra, hogy ne routoljon. En jelen szotuban annyit megprobalnek, hogy a tplinkre felraknam az openwrt-t es atraknam ap uzemmodba, igy (gondolom a wifi miatt kellene masik router) lenne nagyobb wifi lefedettseged. -
frizso
senior tag
Sziasztok!
Okoz valami jelveszzést vagy lassulást, ha a digi Huawei wifi routertől a Gbit jelet egy tp link 1043nd routerbe viszem át és innen osztom szét a Pc felé illetve erről veszem a wifi jelet?
Köszi -
bigdady
nagyúr
Hozz létre egy subdomaint
Ennek van ott egy direct linkje a freedns honlapján azt nyisd meg.
A linkben lesz egy kérdőjel, na az az utáni részt kopizd ki ez az update key-d.
Lépj be a routerbe és ahol kéri a subdomainod/hostot oda írd be amit létrehoztál majd vessző és illeszd be a kikopizott update keyt.
Kb így : zoli.freedns.com,nsnsn76ksjsjsiusu6lsl -
krealon
veterán
"Ha a ház fizikai közepére húzok ez utp kábelt hogy onnan sugározzak wifi jelet"
Ehhez Access Point-ra (AP) van szukseg.
Ezt meg lehet valositani dedikalt AP eszkozzel, ami relative draga, vagy
egy olcsobb Wifi routert lehet AP modban hasznalni.ASUS routerekben egy egyszeru uzemmodkapcsoloval (Adminisztracio --> Uzemmod) at lehet allni AP uzemre.
-
rihi1
tag
válasz
sugarforce #41135 üzenetére
köszi!
Ha a ház fizikai közepére húzok ez utp kábelt hogy onnan sugározzak wifi jelet, akkor, egy routert kell beüzemelnem, van van egyszerűbb jel sugárzó is?
-
rihi1
tag
Sziasztok!
A T csoport által adott speedtport digitális elosztó 4 vezetékes portja kevés lett számomra.
Van Egy NAS-om, és kamerám amit szintén fel szeretnék tenni, a hálózatra,
és szeretnék még egy routert is feltenni, mert ez nem ideális helyre került, és jelenleg vannak sötét foltok, a lefedetségbe.Nekem switch-re van hubra van szükségem??
Esetleg ajánlani is tudtok valamit?
köszönöm.
-
Enter65
senior tag
Sziasztok!
Adott egy olyan problémám, hogy a gépemre telepített Serviio programot nem látja a TV-m. Egy Synology RT1900-as router van köztük. Kábelen csatlakoznak egymáshoz. A program rendesen megy, azzal nincsen gond.
Előre is köszi a helpet!
-
bigdady
nagyúr
Sikerült beregelnem a freedns-t.
A dubdomain direct linkjének a ? utána update key-t, vesszóvel utána kell írni a készített hostnak a routerben. Pfff Mire rájöttem...Soha többé noip havi reg
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Gubek-Einste #41124 üzenetére
Érdekes, ezek szerint akkor a v1-es verzió kell neki ("wr741nv1_en_3_12_4_up(100910).bin")
-
BullZeye
veterán
válasz
sugarforce #41125 üzenetére
Mert ha üzleti úton vagyok, és nem nézem magán emaileket hajlamos vagyok átsiklani felette, és megszűnik, és hónapok míg visszakapom.
-
sugarforce
addikt
válasz
BullZeye #41119 üzenetére
Én évek óta használom, napi szinten, semmi gondom nincs a stabilitásával, persze a frontendjét nem néztem regisztráció óta, lehet az nem jön be, ne tudj regelni
furcsa, mert az ip cimem 10 perce változott meg és most is bejön rendesen domain névvel, ergo a szolgáltatásuk megy rendesen.
Továbbra sem értem, hogy miért probléma a no-ip-nél az a pár kattintás havonta. -
válasz
ArthurShelby #41123 üzenetére
De van, csak az angol oldalon, [link].
-
ArthurShelby
addikt
A V2-eshez miért nincsen firmware? [link]
(v1-hez is fönn van még) -
BullZeye
veterán
válasz
Dark Archon #41120 üzenetére
És még mindig nem megy. Lehet egyszerre 3an akartunk regisztrálni, és lehalasztottuk az adatbázisukat...
Napi 1x változik csak IP címem, nem szörnyű dolog ha néha kihagy, ettől függetlenül ez több mint vicces -
-
BullZeye
veterán
válasz
sugarforce #41115 üzenetére
Irónikus, gondoltam váltok én is no-ip-ről erre a changeip.com-ra, szépen kibányásztam a free címeket, és neki álltam volna regisztrációnak kb fél órája:
Is www.changeip.com down?
It's not just you! www.changeip.com looks down from here. -
bigdady
nagyúr
Freedns-t sem bírom használni pedig Telekom modem szerint rendben fut...
-
bigdady
nagyúr
válasz
Hiába írom be a Telekom modembe nem fogadja el. Change.org őt tudtam regisztrálni ott. Ettől még mennie kéne nem? Errort ír
-
bigdady
nagyúr
válasz
Kösz
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Ricco_hun #41110 üzenetére
Én csak magamat tudom ismételni. Ugyanilyen problémám volt, és valaki ugyanígy javasolta nekem valaki, hogy tegyek rá jelszót, és nálam bevált. De legalább annyit jeleztél volna, hogy kipróbáltad és nem jött be, mert így szerintem továbbra is ez a hiba.
-
válasz
Galopp #41107 üzenetére
Köszi!
Közben volt idő a saját kérdéseimnek utána olvasni a neten, így beírom ide hátha valaki másnak is jól jön majd:adott egy távoli Win7-et futtató számítógép, melyet WOL-al bekapcsolok, és ezt követően Távoli asztali kapcsolattal csatlakozom hozzá:
1. be lehet-e állítani valahol hogy a távoli gépet a munka befejeztével távolról le is tudjam állítani.
Igen lehet, a legegyszerűbb módja az ALT+F4 billentyű kombinácó.2. lehet-e olyat hogy a távoli gépen is látszódjon hogy mit csinálok rajta éppen, vagy mindenképp kijelentkezik a távoli gép.
Nem lehet, ehhez windows esetében távsegítség beállítására van szükség
3. illetve lehet-e olyat hogy a távoli asztali kapcsolat kezdeményezése ébreszti fel alvó , esetleg kikapcsolt módból a távoli számítógépet.
Erre nincs lehetőség windows távoli asztallal. -
Galopp
tag
1.
shutdown -s -f -t 60Ehhez vagy készítesz egy parancsikont/batch file-t az asztalra, és akkor egy kattintás, vagy mindig a Win+r megnyomása után beírod. (ez utóbbi biztonságosabb, nincs véletlen megnyomás...
2.
ezt elvileg a távoli asztallal nem tudod megoldani. Ahhoz teamviewer/ VNC vagy ezek társai kellenek.Az utolsó kérdést passzolom.
-
válasz
Fecogame #41067 üzenetére
Megvettem, kipróbáltam, illetve csináltam tesztet is
Az eszköz pontos neve: i-tec USB-C Metal Gigabit Ethernet Adapter
A saját "network stresstest"-em így nézett ki:
Folyamatos másolás helyi hálózaton egyik gépről a másikra 6 órán keresztül, a következő útvonalon:
RPi3 --> ASUS RT-N15U --> iTec USB-LAN Gigabit adapter --> Lenovo IdeaPad 710S
Mindehol CAT5e kábelt használtam.
Eközben másodpercenként tesztelve, hogy az internet kapcsolat még él-e.
Az eredmények:
260 GB transzfer ( 12,3MB/s átlag )
Átlagos Raspberry Pi3 hőmérséklet: 60-61C
0 connection lost
Az adapter éppen csak langyos
A router picit meleg, de egyáltalán nem vészes
Speedtest.net eredmény 250/20-as Telekom internetnél: 265/21, 5ms-os pinggel.[ Módosította: #45553408 ]
-
Ricco_hun
senior tag
Na, most már megint újra látom a "Hálózat" résznél a gépneveket, de a windows rendszerbiztonság felhasználónevet és jelszót kér, holott egyik gépen sincs beállítva jelszó amit a windows indulásakor kérne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe gar
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS i7-12650H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- KINGSTON Fury Beast Black DDR4 64 GB (2x32 GB) eladó, GARANCIA! // KF436C18BBK2/64
- iPad Pro M4 13" 256GB wifi hibátlan 2025.06.06. Apple jótállás
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest