- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- TCL LCD és LED TV-k
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
MadMancs #1909 üzenetére
Ja, hogy téged csak ez az egy topic és fórum érdekel? Irigyellek. A realitás inkább a 30-50 perc, ha van 200 darab hsz. és némelyikre még válaszolni is szeretnél.
Az exvodásban volt kb. napi 50 hsz. azt végig lehetett olvasni 15 perc alatt, további 10 perc volt válaszolni.De lehet csak én működök emberi sebességen, mindenki más meg siet, rohan stb... A kérdés már csak az: miért is?
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Jól érzem így utólag, hogy DIGI előfizetőként kellett volna pl novemberben vagy decemberben hűséges szerződést kötni, hogy legalább X időre ne változhassanak a dolgok? Mert ha igen akkor ezt megszívtam.Pont a minőség-ár páros miatt voltunk eddig is a DIGI-nél, annak ellenére, hogy jöttek a folyamatos emelések. A háztartásban van jelenleg 5db TV amin gond nélkül van adás egy ONT-ből tovább futó koax hálózat révén. Jól
sejtem, hogy jöhet a settop boxok/kártyák miatt az, hogy ők is max 3 eszközt fognak kb supportálni? -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Pro Koryak #2028 üzenetére
A tv szarabb lett, a net jobb, jobb ontokat kezdtek használni, nem a legolcsóbb szart, jobb lett a külföldi elérés, mások sebességben tapasztalták, többen, meg multis játékokban, amiknek nincs magyar szervere, hogy jobbak a pingek... a mobil lefedettség is sokkal jobb lett. Azért mindenre azt mondani, hogy szarabb lett, mert a tv-n rontottak és drágult, az inflációs emelést meg kár firtatni, mert minden cégnél jelen van.
-
dombila
őstag
válasz
A 2022-2023-as infláció fényében a 6000-> 6880 Ft emelés (15%) nem is volt kiemelkedően magas. Ez nem annyira a 4iG haszna volt, mint inkább az infláció hatása. Ennyit vagy akár többet minden szolgáltató emelt.
-
Joe123
senior tag
válasz
Plusz akinek nem volt mindhárom szolgáltatás, hanem csak net, annak bő három év alatt duplázták az árat. Ok, volt infla, de azért nem ennyi.
-
dombila
őstag
Jövő ilyenkor meglátjuk. Beírtam a naptáramba, hogy tájékoztassam a topikok a határozott idő lejárta utáni havidíjamról.
De ahogy fentebb írtam, az elmúlt években minden TV csomagom díja a kedvezményes díj maradt a határozott idő letelte után.
10+ évvel ezelőtt, az ős UPC időkben fordult elő az hogy utána emelkedett, de akkor meg ha új hűséget kötöttem újra kb annyi lett és általában kaptam pár új csatornát is. A UPC folyamatosan ezzel terelt az új csomagokra. A Voda ezt nem annyira csinálja, különben már senki nem lenne Prémium csomagban. -
Pro Koryak
addikt
Román Digi éra: 2022 nyaráig, közel 6évig 5750Ft-ot fizettem max csomagra tv+net 1000mbit, hűségidő nélkül, ahol 10-12mbit volt a hd adások bitrátája. 4K oled tévén nem ritkán
volt a képminőség!!!!!
4iG éra: 2022 nyara 1év hűséget kellett kötnöm, hogy 6000Ft legyen a havidíj, utána 6880Ft a havidíj, a hd adások 3-4mbit max, akadások, blokkosodás, adáskimaradás, szaggat a hang, 2-3havonta új csatornakiosztás ...stb.
Ennek kellene tapsolni?
Amúgy igen, sz.r lett minden, ami eddig jó volt.
... és ahogy írod ez mind igaz:
"- Sz*r lesz
- Úgyis rosszabb lesz
- Biztos át fognak verni
- Megölték a szent Digit, szemetek!
- Ezek bármire képesek "Nem véletlen a ONE név alatt már közel 12e Ft a fullos havidíj, ami a "sz.rt aranyáron" tipikus esete!
-
Palmafaa
csendes újonc
Biztos hülye kérdés de most tűnt fel, hogy a one tv box lan kábele a routerben narancssárgán villog szóval 10/100as netet tud/kap. Ez a maximuma a boxnak? Vagy rossz a kábel és lehet ezért vált lassan csatornát és tölt be csigán?
-
woodworm
veterán
Abba lehetne hagyni mások minősítését!
Semmi rosszindulat nincs a hozzászólásaimban. A felvásárlás után egyértelműen megváltozott a számlázás jellege. Előtte a kialkudott összeg szerepelt konkrétan a számlán. A felvásárlás után pedig a teljes összeg a kedvezmények feltüntetésével. Nem fogom áttúrni az előzmény topikot, de emlékszem, hogy volt panasz a szerződés lejárta után, hogy a kedvezményt elvették. -
Adams84
aktív tag
válasz
levin70 #2011 üzenetére
Lehet, hogy az a hamarosan érkező Canal+ (HD) helye. Ez csak egy tipp.
Bár a 2025.01.01-től hatályos, a One ÁSZF mellékletét képező csatornakiosztásban szerepel a Canal+, a valóságban még semmi infó nincs az indulásról
Ha minden igaz, a TV Medium és TV Family csomag fogja tartalmazni, tehát várhatóan az exdigisek részére kódolt lesz. -
Joe123
senior tag
Én is így tudom. Mielőtt bejött ez a szabályozás talán úgy volt, hogy ennyi az akciós csomag, aminek a hűség után úgy emelték az árát ahogy akarták. Most már viszont úgy kell, hogy van egy viszonylag magas listaár, amiből adnak egy nagy kedvezményt, ha hűséget kötsz. De a hűség végétől a listaár az érvényes. Na ezért lesz cumi az exDigiseknek ha kényszer lesz az átszerződésre, mert most náluk a listaár is alacsony, amit csak (a többé-kevésbé lefelé kamuzott) inflával lehet emelni.
-
Jocek1979
csendes tag
Sziasztok szep estet . Na nalam is atreendeztek a csatornalistat iptv n viszont par ujj hd adast beraktak viszont a galaxy 4csatorna is hd lettviszont azt lekodoltak igy azzal a csatornaval kevesebb lett pedig azt igertek hogy a csatorna kinalat az ex digiseknek uagyanaz marad edesanyam hianyolja ezt a csatornat
-
pdr755
aktív tag
válasz
LouiS22 #1993 üzenetére
Kezdem azt hinni hogy az ide író felhasználók többségének vagy egy adott narratíva számít vagy kb egy mosógép szerű beállított program szerint irogatnak:
- Sz*r lesz
- Úgyis rosszabb lesz
- Biztos át fognak verni
- Megölték a szent Digit, szemetek!
- Ezek bármire képesekJó mondjuk mire számítok ha egy elvileg informatikai fórumon (tehát nem a blikk komment szekciójában) olyan figurák vannak akik szerint a digitális állampolgárság applikáció megfigyelési célokat szolgál.....
-
mariana
csendes tag
válasz
pube111 #1978 üzenetére
Jelen állás szerint erről még nem döntöttek az illetékesek, de bármi lehetséges (meg az ellenkezője is). Várni kell ez ügyben és az átszerződéssel is türelmesen (én kb. fél évre saccolom).
Nem érdemes megrohanni az üzleteket, de még az ügyfélszolgálatot sem, mert 1000%-ban leterheltek. -
dombila
őstag
A One honlapon a TV csatorna listájában jelölve van, hogy melyik adók felvehetőek.
90 óra anyagot lehet rögzíteni
Felhőben tárolja, így bárhol vissza lehet nézni (box, app, böngésző)
Általában az RTL csoport csatornáiban nem lehet előre felé tekerni, még a felvételeken sem.
90 napig tárolható egy felvétel (ezt valaki erősítse meg)
-
Rolee87
tag
Halihó!
Tegnap sikeresen váltottam mobil díjcsomagot,de akkor nem kértem készüléket,viszont ma nézelődtem és lehet kérnék.Ezt hogy tudom megvalósítani újabb váltás nélkül? -
gduck
addikt
#exVoda, #exDigi
EPG alapú "felvétel" van. Ami nagyjából annyit tesz, hogy a szerven a profilodhoz készül egy lista, mik azok a műsorok, amiket "felvettél". Felvenni csak azt lehet, amit engednek. Vannak csatornák, amiről egyáltalán nem lehet felvenni. Tehát pl. az M4 sport eseményeit nem veheted fel és nem nézheted vissza. Annak a csatornának, aminek van streaming szolgáltatása is, pl TV2, ott is korlátozva van a felvétel, mivel a streaming platformnak kell a user!
A visszanézés jó dolog, de az se működik mindenhol. Sok csatorna csak "elkéstem" üzemmódban működik, azaz még tart a műsor addig az elejéről tudod kezdeni, de ha már vége van, akkor nem tudod visszanézni.Mivel így felvenni, párhuzamosan akár X csatornáról is lehet, tök jó lenne, a "jövő szolgáltatása", HA NEM LENNÉNEK EZEK A HÜLYE KORLÁTOZÁSOK!!!!
-
válasz
Adams84 #1997 üzenetére
Csak (az elmúlt napok itteni hozzászólásiból kiindulva) nem mindegy, hogy melyik ügyintézővel beszélsz, mert ahány van, annyifélét mond.
Egyszerűbbnek tűnik kivárni.
Arról van valami összefoglaló, hogy a óneos csoda boxon mik a felvételkészítés korlátai? (Mit lehet felvenni, mit nem, mennyit, meddig marad meg, milyen a minőség, vannak-e tényleges korlátok a visszajátszásnál, stb.) Én egyelőre nem tervezek váltani, csak érdekel.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
RocketSWET #1917 üzenetére
Üdv!
Jelenleg a one oldal szolgáltatáskeresője ez vodafone szolgáltatáskereső címeit tartalmazza, nem tartalmazza az ex digi szolgáltatáskeresőjét, FTTH hálózattal lefedett területen a one szolgáltatást is FTTH hálózaton fogod kapni. -
dombila
őstag
válasz
dombila #1992 üzenetére
A honlapon elérhető a 2023-as (sőt a 2021-es ÁSZF is). Szó szerint az általad idézett mondatok szerepelnek benne a TV Prémium és TV Max csomagokra is, amikor azokra kedvezményesen lehetett szerződni. Nekem a TV Max csomagom másfél éve lejárt és ugyanúgy a kedvezményes díjat számlázták a határozatlan időszakban is.
A számlán pontosan ugyanúgy szerepelt, mint a kezdeti határozott időszakban: volt havidíj és havidij kedvezmény.És az ÁSZF akkor is azt írta, amit fent bemásoltál.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Adams84 #1991 üzenetére
Nem tartom logikusnak, hogy a nemtom hány új HD-sített csatorna közül mindössze 2-ről nem szedték le a kódolást, amik igazából semmi extrák, és az sd változat elérhető. Mert amúgy egyik másik csatorna HD változata sem kódolt, aminek az sd változata elérhető. Nem mellesleg a filmbox-ot is szó nélkül elvették (ami most filmbox stars lett és kódolt).
-
dombila
őstag
válasz
woodworm #1984 üzenetére
Szerintem ezek a kedvezmény feltételei. A szerződésben nekem szerepel egy havidíj és egyértelműen le van írva, hogy a lejárat után is az érvényes tovább. (Ezt szóban is megerősítették, bár tudjuk, a szó elszáll...)
De nekem a korábbi Prémium (mert olyanom is volt a Max előtt) és a Max csomagomon is így volt. A határozott idő után a díj sosem változott, mindig ugyanannyi maradt, kivéve az inflációs emelést. Egészen addig maradt a díj, amíg nem váltottam.
Én többször is váltottam TV csomagot, mindig az újonnan elérhető csatornák miatt (vagy csak a HD verziókért) eddig mindig így működött. A váltáskor fix idő, cserébe kedvezmény, majd a fix idő lejárta után a havidíj maradt.
De majd 2026 január 5-én megírom.
-
Adams84
aktív tag
válasz
Lackooo84 #1983 üzenetére
Szerintem ami kódolt, az már az is marad az exdigisek részére mindaddig, amíg át nem váltanak One-ra (TV Family csomag).
A fórumtárs lenti magyarázata logikus és egyetértek vele.
[#1964]
Persze jelenleg még sok a bizonytalanság, hivatalos kommunikáció pedig szinte nulla a One részéről … -
gduck
addikt
válasz
freelancer68 #1972 üzenetére
-
Lackooo84
nagyúr
Nem tudom beírta e már valaki, de nálam megjelentek a csatornanevek, az EPG az új HD csatiknál a régiek meg meguktól eltűntek. Már digi módban keresve is ott vannak és nézhetőek. Jött még a Comedy Central HD, Galaxy HD, de Moziverzum HD, BBC Earth HD, Viasat Explorer HD, MTV Live HD maradt kódolt egyelőre (fene se érti ezt). 126 helyett 156 csati van.
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
A topik nevében említett szolgáltató optikai netével rendelkezem, anno gigabites digis csomag volt.
Kb. 1-2 éve mértem utoljára sebességet, akkor még megvolt a 960mbit/s letöltés, nem volt vele gond.
Mostanában sajnos ilyen 366mbit letöltés, 304 feltöltés körülieket mérek, ennél többet soha, különböző sebességmérő oldalakon is próbáltam.A helyi hálózatot természetesen ellenőriztem, ott megvan a gigabit, nemrég a routert is kicseréltem egy Mikrotik-re, nem változott semmi, az imént kicseréltem a router és az ONT közti LAN kábelt is, szintén egy CAT5E kábelre, szintén nem változott semmi.
Van esetleg ötlet, tapasztalat vagy én maradtam le valamiről?
A városban más simán mér 750 megákat, ha még nem is gigabit de barátok közt is a duplája. -
dombila
őstag
válasz
woodworm #1980 üzenetére
Elnézést!
Mivel egy másik posztra, nem neked feltett kérdésre válaszoltál, én azt gondoltam általánosságban válaszoltál.
Így, hogy a saját csomagodról írtál értem.Az új TV csomag akciós akciós árairól:
Én tegnap szerződtem át Family TV-re, eddig TV HD Max volt. (A Net 500 maradt) A szerződés 1 év határozott időre szól, a következő módon:1 én után a szerződés határozatlan idejűvé válik, a most megkötött - kedvezményes - áron. A kedvezményt csak akkor kell visszafizetni, ha a szerződést a határozott idő vége előtt megszüntetem.
-
woodworm
veterán
válasz
dombila #1974 üzenetére
Semmi véleményes nincs benne! Saját tapasztalat.
Légy szíves ne hasonlítgass a szimplán fals infókkal riogatókkal.
Jelenleg nem tudnak jobb ajánlatot tenni nekem, mint a jelenlegi előfizetésem (Internet 500+ TV Prémium). Ráadásul most határozatlan idejű szerződésem van a jelenlegi árakkal. Az újaknál meg ki tudja meddig érvényes az akciós ár, volt egy idő, amikor csak a szerződés idejére adták a kedvezményt, másnap már a teljes árat számlázták.Tehát aki nem vált évek óta, annak talán valami oka is lehet erre.
-
pube111
senior tag
Tudja valaki, hogy az online tv lesz tovabbra is?
Csak annyit találtam, hogy a digi online jan 31-ig működik.
És utána? -
garga01
őstag
válasz
NoOne1976 #1969 üzenetére
Szerintem benne lesz a csomagban, csak a még nem sikerült beállítani normálisan a fejállomásokat
Felénk exDigin-n hiányzik egy része az új csatornáknak, a legtöbbnek még neve sincs és egy csomó tv meg sem találja így...
De ugyanez a weblapra is igaz, sehol nem írja ki a címkeresőnél, h csak a Voda a adatbázisa van benne.
"Felkészültünk a télre, csak hóra nem számítottunk" esete ez kicsit -
mzso
veterán
Szolgáltatásokban lett valami (vissza)fejlődés? Vagy csak ez a gagyi márka az újítás?
-
NoOne1976
őstag
válasz
dombila #1971 üzenetére
Az átszerződésre a nyomásgyakorlást érteném. De akkor az volna logikus, hogy ez az exDigire is ihaz legyen. Hiszen, ha ott bekerül HD-ban, miért akarna átszerződni? (Nagyobb a hajlandóság, ha több csatornát kapsz jobb minőségben.)
Itt sokan írták már, hogy olyan exDigi csomagban vannak, ami szintén ki van vezetve, nem lehet rá szerződni. Mint ahogy nálam az exVodafone-nál a Premiumra.
Számomra ez továbbra is logikátlan. (Attól függetlenül tudom, hogy mindig is ez volt a jellemző. Kell? Válts, fizess!) -
dombila
őstag
válasz
woodworm #1973 üzenetére
#exDigi, exVodafone
Ez szimplán nem igaz. Én tegnap váltottam és olcsóbb lett.
Az ilyen "véleményes" hozzászólásokról volt pár hozzászólás korábban a topikban.
Nyilvánvalóan nem ismered, hogy ki-mennyit fizet az esetlegesen évek óta lezárt TV csomagban maradásért. Ezek a lezárt csomagok a Vodefone területen nem feltétlenül olcsóbbak ma már mint az újak. (Különösen nem internet+TV csomagban).
De ettől függetlenül tényként közlöd, hogy nem tudnak ettől jobbat adni, amit sok kevésbé tájékozott fórum olvasó el is hisz. Különösen egy veterán rang-nak.Nyilván nem minden volt csomagnál ajánlanak most olcsóbbat, főleg exDigi területen, de általánosságban a hozzászólásod nem igaz, csupán hangulatkeltés.
Kár volt ideírni. -
freelancer68
tag
-
dombila
őstag
válasz
NoOne1976 #1969 üzenetére
#exDigi, #exVodafone
exVodafone-nál ha egy csatorna nem része az csomagod eredeti csatorna listájának, akkor nem fog automtikusan sohasem menni.
Ez évek óra így van az exVodafone-nál.Én pár éve a TV4 Galaxy-val voltam így. SD-ben megvolt az akkori TV csomagomban, majd megjelent HD-ben is. De csak az új csomagokban. A meglévő SD csatornát tartalmazó csomag előfizetők csak akkor érték el, ha átszerződtek az új csomagra.
Most is ugyanez van. Ha kell egy új csatorna akkor csomagot kell váltani.Az exdigis területen ez most kicsit máshogy van, ott pár csatorna elérhető kódolás nélkül, de ez csak annak köszönhető, hogy eddig sem volt - a kiegészítő csomagok csatornáin kívül - kódolás. Ha ott is lett volna korábban kódolás, akkor ott sem menne egyik új csatorna sem.
Itt nem a különbségek növelése lenne a cél, hanem pontosan az egységesítés, azzal, hogy a One elképzelése szerint mindenki előbb-utóbb térjen át az új TV csomagokra.
Azt gondolom ilyen finom erőszakkal fogják ezt elérni, hogy ha szeretnéd valamelyik új csatornát, akkor lépned kell. Ha ez nem lesz elég, akkor 1.5-2 év múlva megszüntetnek korábbi csomagokat és lépéskényszerbe hoznak. (Aminek persze az is lehet a vége, hogy más szolgáltatóhoz mész, ha tudsz)Én tegnap mindkét exVodafone-os TV csomagom átszerződtem a Family TV-re. (Meg a csomagár miatt az internet csomagokat is, de azok csak névleg változtak).
-
-
NoOne1976
őstag
#exVodafone
Ezért nagy itt a katyvasz. Az új basic csomag része a Comedy Central HD. Nálam TV Premium csomaggal mégis az sd verzió jön be, a HD-t nem érem el. Tehát ez se teljesen igaz, maximum a volt Digis előfizetőkre.
Ha értenem, hogy a különbségeket miért kell tovább növelni... Nem az egységes szolgáltatás nyújtás volna a cél? -
Dwatti
addikt
válasz
Voice24 #1952 üzenetére
Vodánál fél évig küzdöttem hogy a rögzített csoportos beszedést rendesen vonják le.
Hol levonták hol nem, és küldték a felszólítást ,majd befizettem online, erre másnap ők is levonták
6 hónap után sikerült nekik rendesen beállítani. Kíváncsi leszek most januárban hogy fogják levonni. -
Toth_Jani
őstag
válasz
Voice24 #1952 üzenetére
Az automatikus fizetés 3 alkalomból 2-ben nem működik, ha nem vonják le és befizeted akkor másnap pluszban levonják, ha nem fizeted be akkor ők sem vonják le, hanem reklamálnak hogy késtél.
Érdekes hogy ez minden Stream szolgáltatónál működik, de ez a nyomorult cég 2 év alatt nem tudta normálisan beállítani, pedig csak 1 országban kell számlázni, és nem világszerte. -
batagy
őstag
válasz
patakialex #1958 üzenetére
#exDigi
Egészen pontosan jelenleg úgy néz ki, hogy az új csatornák közül (legyen az SD vagy HD), amelyik a One-ban a TV Basic csomagba esne, az kódolatlanul jön az nem átszerződött esetben is.
Az új csatornák közül azok, amelyek csak a TV Family-ban érhetőek el, azok az exDigin kódoltan jönnek.
-
levin70
tag
-
g0dl
addikt
válasz
patakialex #1958 üzenetére
nem, ó-ne -ra váltás nélkül is megy
-
patakialex
csendes tag
Sziasztok, jól értelmeztem, hogy az újonan megjelent hd illetve új csatornák csak abban az esetben lesznek elérhetőek, ha megújítom One-ra a Digis csomagot?
Részben van amit most is kódolatlanul bead a tv. -
jgy999
csendes tag
válasz
garga01 #1941 üzenetére
Igazad van ezen a frekin voltak. Visszatöltöttem egy mentett listát onnan láttam.
Mivel ezeket nem néztem csak a box mutatta, gondoltam jelzem.
Jó, hogy szóltál mert így nyertem egy üveg bort. Mivel a TV nem hozza ezeket a csatikat most, szerkesztővel bemásoltam a mentet listából így több csatornám van mint a szomszédomnak. -
zichie
senior tag
válasz
MadMancs #1953 üzenetére
Nekem soha semmi bajom nem volt az IPv6-al, az otthoni eszközeim (hálózati megosztások... stb) IPv6-on mennek, kommunikálnak egymással, eszembe nem jutna lekapcsolni. Az otthoni hálózatomat is IPv6-on érem el távolról VPN-en. Már ott kellene tartania a világnak, hogy az IPv4-et kapcsolják le.
-
MadMancs
veterán
-
Voice24
őstag
Egyre "jobb" ez a One!
Még december közepén befizettem az aktuális (akkor még ugye vodás) számlámat, a fizetési határidő 12. 30. volt. A vodás fiókomban van beállítva egy bankkártya, azzal szoktam a fiókból befizetni a számlát, soha nem volt ezzel gond.
Erre most délben jön egy sms a One-tól, hogy köszönjük befizetését, benne a korábbi számlaösszeg. Na, gondoltam, az átállást követően most jutottak el odáig, hogy az új rendszerben is lekönyvelték a decemberi befizetést. Erre hamarosan jön egy email is, hogy sikeres simplepay fizetés a One-nak. Itt már gyanút fogtam, beléptem az ebankba, és lőn, ismét levonta a decemberi számlát. Beléptem a One fiókba, kiírta, hogy túlfizetésem van (ki hitte volna), majd a fizetési beállításokban azt látom, hogy az automatikus fizetés be van kapcsolva (vagyis a fizetési határidő végén automatikusan megterheli a megadott kártyát). Korábban én ilyet még nem láttam, vagy ha volt is, én biztosan nem kapcsoltam be. De az is oda volt írva, hogy ha ezt bekapcsolom, ügyeljek rá, hogy más módon ne fizessem be a számlát. Köszi One, így utólag is, hogy eldöntöttétek és bekapcsoltátok helyettem ezt az opciót. Végülis nem sokról, "csak" 37 ezerről van szó, ami nyilván nem veszik el, de akkor is dühítő... -
zichie
senior tag
válasz
Dragon3000 #1943 üzenetére
A passzív seeder csak ipv4-en passzív, ipv6-on lehet aktív, ugyan ez igaz a leecher-re is. Láttam már olyat, hogy minden szál ipv6-on ment, mert mindenki passzív volt (ipv4-en). ExDiginél a NAT mögötti 100-al kezdődő ip címek is elérik egymást, továbbá egy publikus (ipv4) címmel rendelkező exDigis is eléri a NAT mögötti exDigis user 100-al kezdődő címét.
-
milan26
senior tag
válasz
Dragon3000 #1943 üzenetére
Oktató anyagoknál ez nem probléma, mindig a frisset szedi le az ember...
-
ttt
senior tag
Bocsánat, nem kívánok zavart kelteni
, majd kitisztulnak a dolgok.
Minden esetre, amit kitesznek a honlapjukra én valahogy hivatalosnak veszem -
woodworm
veterán
"Nálunk NAT-al szolgáltatnak, de semmi probléma nem volt; DHCP binding-el és port forwarding-al"
Bocs, de ilyen nincs! Ha a szolgáltató natol, akkor saját routerein nem fog neked port forwardolni (a sajátodon pedig nincs értelme)."NAT-olva vagyok, pedig ez egyértelmű a kiosztott 192.168.... ip és a kintről visszakapott teljesen más ip alapján."
Az ip-cím alapján tény, hogy natolva vagy, de nem a cgnat miatt, hanem azért, mert az ont router módban van bridge helyett. Innentől egy korlátozott tudású szolgáltatói eszközre hagyatkozol, amit frissítettek közben (saját közlésed alapján).
Én még egyszer megnézném azokat a beállításokat vagy egyszerűen tennék be saját routert, az ont meg mehet bridge-be. -
jgy999
csendes tag
Ha valakit érdekel 338-on megjelent 4 új? csatorna (FTA,SD)
338 SID 0x26af (Pro7)
338 SID 0x26b2 (Apostol tv)
338 SID 0x26b3 (Bloomberg)
338 SID 0x26b4 (Sky News) -
pdr755
aktív tag
válasz
mariana #1931 üzenetére
Nem értem én se hogy ha vkinek nincs valódi, megalapozott infója akkor miért irogat be random dolgokat.
A mellett hogy szándékosan dezinformál (remélem ide még nem süllyedtünk le) csak azt tudom elképzelni hogy annyira nárcisztikus az illető hogy mindenképp saját magát akarja olvasni, vagy összetéveszti ezt a topicot a siratóval vagy dühöngővel. -
ttt
senior tag
Ha már itt vagyok és még van szabad pár percem:
Még a Digi oldalán tettem fel a problémámat és úgy igazán nem lett rá valós válasz.
Ugyanakkor az azóta eltelt idő tapasztalata:
Először összefoglalnám, hogy mi is volt, hogy akit érdekel, érinthet, képben legyen: Digi optikai hálózat, tavaly december 4-7 között szolgáltatás kimaradások voltak, kiderült szerver átállások, összehangolások történtek az egységesítés miatt. (Nálunk NAT-al szolgáltatnak, de semmi probléma nem volt; DHCP binding-el és port forwarding-al visszafele is üzemelt a -szolgáltatók által utált - torrentezés, ehte P2P szolgáltatás.
Teljes sebességgel voltam képes visszaosztani a már letöltött anyagokat, a Digi-t nem érdekelte.)
Az átállás után gyakorlatilag megszűnt a P2P visszatöltés, bent voltam a visszaosztók között, de egy bit sem ment vissza. Az ügyfélszolgálaton semmit sem tudtak mondani, még azok sem, akik láthatóan értették a problémám. (Nyilván ők sem látnak rá közvetlenül mindenre, többek közt azt sem látták, hogy NAT-olva vagyok, pedig ez egyértelmű a kiosztott 192.168.... ip és a kintről visszakapott teljesen más ip alapján.)
Aztán napok alatt egyszer csak megindult visszafele is az adat. DE. Egyértelműen látszik, hogy korlátozták a sebességét; a korábbi akár 10+ megás összes visszatöltési sebesség a 100 k-t is néha éri el összesen (Volt már ugyan megát is elérő csúcs is)
Hogy a későbbiekben hangolják-e még , lesz-e jobb - vagy még sz.rabb - nem tudni.
A jó hír az, hogy torrent megy, a rossz, hogy pl. tipikus "játék szerver portot" nem sikerült kinyitnom. -
Esetleg lehet az, hogy sok esetben a műholdvételre optimalizált, magasabb frekvenciákat is támogató osztók vagy nem is használhatók az 1GHz alatti tartományban, mert gyakran 900-2400MHz-esek, vagy a csillapításuk a kábel TV frekvenciatartományában rosszabb, mint a kizárólag arra tervezett osztóknak. Persze lehetnek itt is kivételek, de gondolom ott meg az árkülönbség is jól látható.
-
ttt
senior tag
válasz
kabelmania27 #1925 üzenetére
Nem otthon vagyok, de semmi különleges. Bementem egy elektronikai boltba kértem 2-s, 3-s elosztókat ezzel a frekivel és müxenek, de estére le tudom fényképezni, ha kell.
-
ttt
senior tag
"HomeNet 500 (vario) a legnagyobb csomag ami elérhető 500/200-as maximális sebességgel"
Ezt szerintem elírtad, a feltöltési sebesség még az 1000-s csomagnál is max 40, az 500-nál 22 - legalább is a honlapjuk szerint.
(Ezért mérgelődtem is már magamban, mivel márciusban lejár a Digis 1000/300-s szerződésem és, ha ezt "tudják" szolgáltatni az erős visszalépés lenne, ugyan annyiért)
De annyira hadilábon állnak még, hogy nagyon, pl. szentül meg voltam győződve, hogy 4-én még csak 1000/20-s csomag volt kitéve maxnak, most meg 40, nem mintha ez érdemi változás lenne.
-
ttt
senior tag
válasz
kabelmania27 #1913 üzenetére
Nem kötözködésnek, de anno a Digi Ont mögötti koax hálózatára erősen az 1500MHz-t legalább tudó osztókat javasolták - tudom a szabvány 852MHz-ig megy.
Nekem így is van kiépítve a belső koax rendszerem és volt hogy 8 vevő készülék is lógott rajta hiba mentesen (plusz erősítő nélkül) és jelenleg is így üzemel. -
dombila
őstag
Sajnos nem tudom.
Én ebben a topikban eddig két törölt hsz-t vettem észre, az egyik az enyém volt a 4iG-RTL szerződésről az RTL+ Prémium kapcsán, de abban tényleg volt egy kis politikai szál, jogos volt. (#1723)
A másikat csak úgy vettem észre, hogy valaki válaszolt rá, de az eredetit már nem láttam, abban nem tudom mi volt. (#1842)
Nem tudom volt-e több. -
Atmosz
csendes tag
Sziasztok!
A környékünkön a Telekom szolgáltat Docsises 1000/25-ös csomagot. Az évek során a Vodafone a Telekom hálózatát használva 500/25-ös csomagot nyújtott (legutóbb pár hónapja néztem). A nagy összeolvadás hatására gondoltam ránézek, hogy most mi a helyzet a One oldalán: jelneleg a HomeNet 500 (vario) a legnagyobb csomag ami elérhető 500/200-as maximális sebességgel. Közben a Telekom maradt 1000/25.
A One csomaghoz ajánlott készülék "Digitális elosztó (GPON) - Telekom (új)", ami arra enged következtetni, hogy már optikai bekötés a terv, viszont a Telekomnál nem érhető el optikai csomag továbbra sem.
A fenti helyzet érdekes és inkább gondolok egy adminisztratív hibára, mint valós ajánlatra. Kérdés, hogy Ti találkoztatok-e ilyennel és ha igen, akkor mi a tapasztalat? Ezen kívül természetesen írtam a Telekomnak és a One-nak.
-
RocketSWET
csendes tag
Sziasztok! Informálódnék én is Digi szerződéssel kapcsolatban, sajnos eddig nem találtam rá választ hátha valaki már tudja, hogy a meglévő szerződés lejárta után mi történik pontosan? Megszünik a szolgáltatás vagy automatikusan One-ra vált át? Azt láttam hogy átkérhetem magam One-ra már most illetve ha hosszabbíthatok hűséggel kb a mostani árakon mehetek tovább 11-12e körül. Úgy láttam a One csomagok már mediabox-al mennek nem ont-ről koaxról így kell majd új kábelezés is. Közben ránéztem a Telekom csomagra is kb ugyanezen az áron van hűség sem kell hozzá. Ami ott jobban tetszene hogy már kiforrott a dolog illetve a mobilom is ott van akkor meg már mehet egyben ha kb ugyanaz. A vonalas telefont meg ami a digi csomag miatt volt kukázom. Még utána járós az is hogy a szolgáltató eszköze át tehető-e probléma mentesen bridge mode-ba és ilyen esetben mi van a mediabox-al, az marad-e szolgáltató eszközén vagy tegyem át saját eszközre? Az átszerelgetést szerintem nem úszom meg egyik esetben sem, pedig nincs nagy szükségem rá
.
-
kovyhun
tag
Valaki érti miért lett bezárva a MindigTV téma?
Annak nincs köze az ONE dolgokhoz, csak a fizetős MindigTV Extrát érinti a változás nem? -
kabelmania27
Topikgazda
-
boborján2
senior tag
válasz
sirarcheer #1911 üzenetére
Egyébként most is az van mint az üvegvisszaváltásnál volt. Első hónap katasztrófa, majd szépen lassan tisztázódik minden.
Az mondjuk pont most is katasztrófa. Pl. ha nem nyitásra megyek, akkor estére 90% ,hogy elromlik a retkes automata és akkor 3 nap technikai szünet.
Azután mégjobban megrohamozzák és méghamarabb elromlik....és így tovább. -
sirarcheer
senior tag
válasz
Lackooo84 #1906 üzenetére
Ők tudták, csak nem sejtették....
Egyébként most is az van mint az üvegvisszaváltásnál volt. Első hónap katasztrófa, majd szépen lassan tisztázódik minden. Három cég egyesült eggyé (ONE )
, de nem egy nap alatt akarnak átállni, hanem szépen lassan.
A kommunikáció az nem a legjobb volt, de ekkora akvizíció esetén ez máshol sem menne zökkenőmentesen. -
MadMancs
veterán
válasz
Lackooo84 #1906 üzenetére
Igen értem, és valóban ellentmond.
De az egyszeri usernek egyszerűbb a Te általad mutatott verziót bemutatói mint elmagyarazni hogy egyik cég megszűnik és beolvad One ba, a másik céget csak átnevezik de a One cégcsoporthoz tartozik. Lepublikálták hogy minden egybeolvad és innentől ONE , ez megemészthető. Most ha leírják rendesen melyik cég olvadt be és melyik cég ami csak csatlakozott anyacéghez , Mariska néni meg Pista bácsi csak néz furán hogy he? Ki kivel van?
-
MadMancs
veterán
Dehogynem. Mint exDigis nem követtem voda topicot mert minek. Itt legalább Tudom követni a lépéseket, tapasztalatokat mi történik , mi hogyan történik, stb. Tudom, napi 100-200 komment. Elolvasni maximum 10 perc, de inkabb 5. Akinek nincs ennyi ideje fórumozni naponta (akar útközben) az minek fórumozik?
-
gduck
addikt
#exVoda, #exDigi
Nekem speciel teljesen más a véleményem. Látszik, hogy egységes szolgáltatás/eszközök lesznek, ha átszerződ One-ra. Az is lehet, hogy a földfelszíni és a műholdas csatornakiosztás is igazodik majd ehhez. Ráadásul, ha valaki elolvassa a topic összefoglalót, akkor legtöbb kérdésére egyből választ is kap.
És már sokkal kevesebb hozzászólás van mint az első napokban. Szóval normalizálódni fog a helyzet, de amíg napról napra változik minden addig dőlni fog az infó.
#1899cocka: Már egy csónakban evezünk, a Digis és Voda hajó elsüllyedt! Ne akarjad a túlélőket a tengerbe dobni!!!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Anime filmek és sorozatok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magyar az űrben
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged