Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Lehet változtatni a user agentet. Firefoxra vagy Internet explorerre maszkolás valószínűleg régebbi verziókat jelent (IE 6/7 vagy FF1.5/2).
Jobb klatty az oldalon, webhely beállításainak szerkesztése, hálózat, Böngésző azonosítása.
Vagy opera:config címsorba, és Spoof UserAgent ID -re szűrve. -
Z0C!
őstag
-
pohár
félisten
ekkora szégyent bazze... az e-felvételi honlapjára nem lehet csak Opera 8-9, IE 6-7-8, és FF 1.5-3 verziókkal operálni
tiszta szégyen, pppfffmost szedhetem le a régi fos operát, mert hát ugye a Chrome-ot se kell ismerni
-
ClayMore
aktív tag
válasz
kételkedem #11894 üzenetére
igen, valóban. de azzal a kiesett néhány nappal is már rég meg kaphattam volna azt a vackot!
-
ClayMore
aktív tag
reggelt!
egy hónapja hívtam a megfelelő angol hivatalt h hol van az E301-es ívem (ez igazolja a befizetett hozzájárulásokat/áprilisban adtam be a kérvényt) és akkor jártak a márc 21 előtt beérkezett kérvény feldolgozásnál.
ez egy hónapja volt!most felhívtam őket. UGYAN OTT JÁRNAK!
-
-
Mawyx
őstag
válasz
Tothgera30 #11887 üzenetére
Szeretem rendezgetni a lakást, jól néz ki a rend.
-
-
Mawyx
őstag
Jó ez a légy, a macskának így van játszópajtija, csak a lakás már romokban hever, de nem baj, nagyon aranyos, majd összepakolok
-
venember83
nagyúr
válasz
FehérHolló #11877 üzenetére
Erről most egy Hobo dal jutott eszembe, de mindegy. Véletlen asszociáció.
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #11875 üzenetére
gyönyörű szép fej-váll alakzat,
és a kormányunk jól bevásárolt majdnem a csúcson, IMF-hitelből.akkora királyok, hogy öröm nézni, kár, hogy Te meg én fizetjük...
-
-
Mawyx
őstag
válasz
FehérHolló #11877 üzenetére
Nem. Pedig biztos jobb kedvem lenne utána.
-
tildy
nagyúr
válasz
zolynet #11866 üzenetére
Nem, abszolut nem. Bar meleg volt es igy szoknyat vettem fel , de abszolut magasan zarodo, uzleti targyalasra valo ruha volt rajtam.
Mawyx: Ne is aggodj ezen , amit tanacsolni tudok ,leny nyugodt es jokedvu . Ne aggodj, mert az latszodik. Nem kell bedobni semmit -amugy remelhetoleg jovore mar nekem sem lesz bedobnivalom hala az egnek - szoval , csak celtudatosan, ugysen, okosan elore. Azert egy kis csinossag nem art. -
FehérHolló
veterán
Dugtál már?
Egy nő úgy is tud elbűvölő lenni a megfelelő ruhában, hogy nem E-s melltartót hord, és nem lóg ki sehol semmi.
A 25cm-re pedig azt tudom mondani, hogy egy nőnemű barátom találkozott már nagy-gyal, és megijedt tőle. Nagyon.Ha nem aktuális, akkor értelmetlen erőltetni, lesz másik. Egyébként úgy látom, hogy nem csak tanári állásokat célzol, helyesen teszed.
(És még mindig nincs semmi bajom a tanárokkal, mint már mondtam, a barátnőm is az.) -
Mawyx
őstag
Én nem rendelkezek olyan paraméterekkel.
És ha valaki megint azzal jön, hogy csak a nagy a jó, akkor én is közlöm, hogy akinek nincs 25cm, az szégyellje össze magát és ugorjon a Dunába nyugodtan
Még egy rohadt légy is bejött és zümmögmás:
"Tisztelt Mawyx!
Jelentkezését köszönjük, de az állás már nem aktuális.
Üdvözlettel: XY (igazgató)""A pályázat benyújtásának határideje: 2011. augusztus 17. "
Szerintem ez kicsit szabálytalan így.
Ez egy olyan volt, amire megvolt az emberük, gondolom határozott idő, amit hosszabbítgatnak és kötelező meghirdetni. -
FehérHolló
veterán
Érdemes megnézni a MOL részvényárfolyamokat 1, esetleg 3 hónapra visszamenőleg.
-
pohár
félisten
válasz
kételkedem #11873 üzenetére
nem, a salátát
-
pohár
félisten
válasz
venember83 #11870 üzenetére
meg a szúnyogoktól
egész jónak hangzik, egs -
pohár
félisten
uh de jól laktam, két csirkecomb, rántott gomba és krumplipüré, előtte meggyleves, ollééé
-
tildy
nagyúr
Htfői interjún azt mondták nagyon impresszív voltam (félreértés ne essék szolid öltözetben jelentem meg, nem a fizikai adottságaimra értették) , nagyon meggyőző, nekik meg gyorsan kell olyan ember, aki ért hozzá . De kb ja , így ahogy írod. They are very excited to working with me....
Mint korábban írtam, mintha itt működnének a dolgok.... Amúgy valószínűleg az vana háttérben, hoy a nyelvtudásom miatt olcsóbban adom magam. Nem sokkal, de ezek szerint épp eléggel.
-
ClayMore
aktív tag
műbeles szójavirslihez imádkozós madárcsicsergéssel teli reggelt!
a nyalánkság az az h a bíróság a mostani médiatörvényt elő se veszi, mégis simán büntet
-
Mawyx
őstag
Hogy lett egyből munkád? Hogy interjún azt mondták köszönjük, te vagy a megfelelő jelentkező, nem is keresgélünk tovább és adták a szerződsét vagy a behívottakat meghallagatták és visszahívtak?
Csak mert nekem mindig azt mondják még hívtat be mást is, fél óra múlva jön a következő jelölt, majd értesíenek. De ez akkor lehet felejtős, mert ha én kellenék, akkor azonnal azt mondanák, hogy nem parazolják az idejüket keresgéléssel, ha egyszer én megfelelek. -
pohár
félisten
Szintén másodpercek alatt öntudatlanság érhető el a vagus (bolygóideg)-reflex fellépése esetén, amennyiben a megfelelő nyaki ütőerek elzáródása olyan, hogy az agyban a vérnyomást megnövelje. Ez egy gerincvelői reflex, ami az agyi vérnyomás megnövekedésének hatására a szívverés lassításával válaszol. Ennek hatására a felakasztott szervezet a saját szívverését állítja le.
na, csak jól emlékeztem
-
pohár
félisten
válasz
Pisztillus #11850 üzenetére
én mostanában ezt a blogot olvasom, és ezt, a konzílium posztok nagyon jók, sokat tanultam eddig belőle
ez a faszi se volt semmi,ez meg egy felettébb érdekes cikk
itt is sok érdekes dolog van, valahogy szeretem az ilyet olvasni, hogy mi mit csinál, mi mire reagál, és hogy, stb stb...
emlékszem volt egy olyan, hogy akasztás során van valami ideg a nyakunkban, ami érzékeli hogy egyre kevesebb oxigén jut az agyba, így csökkenti az agy a szívfrekvenciát, így saját magunkat öljük meg úgymond, de utánakeresek ennek a cikknek, mert egyrészt érdekes, másrészt meg lehet hülyeséget mondtam
-
molnarpeter
nagyúr
Ennél a nexus s-nél több nekem több egy jó ideig nem kell...
Mondjuk valami egyszerű root jó lenne
mp
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #11853 üzenetére
Ezért nem jó társasházban lakni. Én is előbb porszívóztam, de ennek még csak a hangját se hallani szinte....
-
válasz
FehérHolló #11853 üzenetére
A szomszédunk valami hasonló figura, mindig este röffenti be a traktort és indítja el a szivattyút, bár nem tudom miért, de még érdekes hogy ő főleg esőben megy ki kerti munkát végezni. Lehet hogy a te szomszédod már fa/vas anyagot vesz hogy legyen mint fúrni két műsor között, reklámok alatt.
-
Pisztillus
senior tag
Na igen, patika és patika között nagy a különbség... Meg a mai rohanó világban mindenki igyekszik gyorsan végezni azzal, amit csinál... Pedig pár jó szó, egy kis tájékoztatás nagyon sokat tud segíteni - nekem már sok emberrel sikerült - ha csak egy kis időre is, de - elfeledtetni, hogy ő a beteg. Na de ez egy hosszú történet, ebbe nem akarok belemenni... (Hú, ez most nagyon Racecam-os lett...
)
FehérHolló: A fúrás után bebetonozza gyorskötő betonnal, hogy másnap kezdhesse újra...
-
FehérHolló
veterán
válasz
Tothgera30 #11851 üzenetére
Nyugi, nálunk most kezdett el porszívózni a felső szomszéd. Ha a szokásos napirendjét követi, akkor 2 óra múlva fog fúrni. Egészen hajnali fél 2-ig.
Csak azt nem értem, hogy 1 év napi szintű pár órás fúrás után hogy a megkeseredett emufarszőrben talál még valamit, amit fúrni lehet. -
Mawyx
őstag
válasz
Pisztillus #11850 üzenetére
Itt elolvastam, nagyon el voltam tévedve. Amit én láttam gyógyszertárban, hogy fel van írva mit kell kiadnia, megkeresi a betűrendes fiókot, kiadja a gyógyszert, beüti a pénztárgépbe, viszlát.
Nem nagyon tudtam hova tenni a dolgot, hogy bármilyen betegséget kérdezünk itt, te írod mit hogy.
Én is megnéztem a google-t, de az azért nem volt olyan meggyőző, ot olvastam a diétát, vörös húst, alkoholtilalmat...A PH!atikus tetszik
(#11853) FehérHolló: nálam az előző lakó szimplán járkált, amivel mindig kegyetlenül felbaxott, mert zengett a plafon meg tologatta a bútorokat. Nem tudom hova a búbánatba rendezte a szobát örökké
Szívesen bekopogtam volna, mert jobb ha tudom pontosan mi a zajforrás, nem még idegesít is plusszban, hogy mi a zannyakínját csinál. Józanul belegondolva nem hinném, hogy tényleg bútort tologatott, de olyan hangja volt.
-
Eh, így estefelé már nagyon unott vagyok, holnap megint kemény nap, most meg azt ablak alatt ugat valami kutya, pedig aludnék már
.
-
Pisztillus
senior tag
Ki bizony, és ugrik is rá az orvos, ha túl van a felső határértéken.
Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar, öt éves a képzés, és erre jön a szakképzés (már aki akar olyat). 2009. január 1.-től a gyógyszerész is megkapta a foglalkozási doktori címet, visszamenőleg is. (Én 1994-ben végeztem.)
Köszi a dicséretet, de elárulom, hogy időnként nekem is sokat segít a barátom.
(Lesz is, hamarosan együtt fogunk veled örülni a jó hírnek!)
Venember: Igaz, valójában PH!atikus - H!
Hopp, FehérHolló megelőzött...
-
Mawyx
őstag
válasz
Pisztillus #11846 üzenetére
A vérkép kimutatja a húgysavat? Bocs, ha hülye a kérdés
Milyen suliba járnak a gyógyszerészek? (Vegyész vagy orvosi kar?) A gyógyszerész dr gyógyszerész? Áh, googlezok. De nagyon kened- végod, ez fix.
(Jó lenne)
-
venember83
nagyúr
válasz
Pisztillus #11846 üzenetére
Pontosabban phatikus. P-vel.
-
Pisztillus
senior tag
Ebben az esetben a vizeletvizsgálat a vérkép mellett másodlagos, itt most majd a vérkép lesz a döntő. A gyógyulás ideje függ attól is, hogy milyen gyorsan találják meg azt, hogy valójában mi baja van, de ha arra megfelelő kezelést kap, akkor pár héten belül nagyot javul majd az állapota. Azt meg nem lehet tudni, hogy kinél mikor és hogyan jelentkezik, emiatt ne izgasd magad - van épp elég más idegeskedni való. (És igen, te is fogsz munkát találni, mert biztosan szükség van rád!
) Amúgy gyógyszerész vagyok.
Kételkedem: De igen, ezeket mind eheti, csak nem a szokásos adagban, hanem több részre elosztva, hogy a kiürülés lépést tudjon tartani a bevitellel. Köszvényes betegnél kell mellé a Milurit is. Ami az alkoholt illeti: napi egy pohár igazi jó vörösbor mehet, az a szív-érrendszernek is jót tesz.
-
Mawyx
őstag
válasz
Pisztillus #11843 üzenetére
Megírom neki a Dopplert, dokiknak is kell néha tipp, hogy gyorsabban betájolják mi baja van az embernek.
Elég nemtörődöm dolog, hogy vizeletvizsgálat nem lesz.Mikor gyógyul meg kb?
Mitől alakult ki? Mindig parázok, hogy egyszer csak elkapok valamit, nem lehet mindent kivédeni.Te honnan tudsz ennyit? Orvosit végeztél?
Kakaó? Ne már, imádom a kakaót.
(#11844) kételkedem: az alkohol szigorúan tiltott
-
kételkedem
addikt
válasz
Pisztillus #11843 üzenetére
Tehát aki köszvényes, az nem ehet húst, növényi alapanyagú kaját, nem ihat kávét, teát, kakaót és nem ehet csokit. Marad az alkohol....
-
Pisztillus
senior tag
A labor esetében a vérvétel a döntő, és azon belül a húgysavszint. Viszont akár érszűkület is lehet, ez viszont részletesebb kivizsgálást igényel. Célszerű lenne egy Doppler vizsgálat is, ez tisztázná az érszűkület dolgot. Viszont az a tény, hogy értágítóra reagál, az inkább az érszűkület felé billenti a mérleget, mintsem a köszvény felé. De pontosabb adatok nélkül csak találgatunk. A munkaköre is inkább ezt sejteti. Próbáljon szerezni beutalót vagy ismerős orvost, aki megcsinálja a Doppler vizsgálatot a lábán! Addig meg maradnak az általános fájdalomcsillapítók (Aspirin, Aleve, Algoflex, Voltaren Dolo), feltéve ha érnek még valamit.
Kételkedem: És ugyanez a sorsa a teofillinnek és a teobrominnak (kakaó) is.
-
kételkedem
addikt
válasz
Pisztillus #11840 üzenetére
a koffein is húgysavvá bomlik
mindig tanulok valamit!
-
Mawyx
őstag
válasz
Pisztillus #11840 üzenetére
Volt orvosnál, de nem boldogul vele, hetek óta ilyen.
Egyik orvos köszvényt mondott, másik részűkületet.
Eddig dolgozott, egy élelmiszerbolt vezetője, a xart is kihajtják belőlük, 2törülköző volt a lábán hűtésnek, de nem segített, leesett a lábáról. A szomszéd gyerekorvos is ajánlgatott ezt-azt.
Holnap vérvétel, de vizeletet nem kértek tőle, mondtam neki azért vigyen és mondja ezt a sejtést is, hogy köszvény. Fénykép alapján tök ilyen volt a lába, pár napja láttam.
Az értágítótól csökkent a fájdalma, de mégsincs semmi javulás. A munkatársak nem engedték emelni meg mozogni, együttesen átvették a munkáját, az irodába küldték amikor nem jött a területi vezető ellenőrizni, lábát felpócikolta, de ez annál komolyabb.
Sérvvel volt orvosnál, ott tűnt fel a dokinak, hogy valami nem stimmel a lábával. -
Pisztillus
senior tag
Szia!
A köszvény nem egyszerű eset, a vér magas húgysavszintje okozza, a szövetekben (jellemzően az ízületeknél) kristályos formában kiválik, súlyos esetben rohamot is okoz - ezt Colchicum Dispert-el oldják. Mindenképpen orvost igényel, folyamatosan szedni kell a Milurit-ot (ez a húgysav keletkezését gátolja), valamint gyulladáscsökkentőt - ez utóbbit az orvos dönti el, melyiket. Laboreredményei milyenek? Itt elsősorban a vese állapota számít, mert a beszűkült vesefunkció lassítja a javulást. Orvos nélkül ne kísérletezzen semmivel.
A húgysav a purin bomlásterméke, a purin pedig minden DNS és RNS tartalmú élelmiszerben megtalálható, tehát nem csak a húsban (abban van a legtöbb), hanem bizony a növényekben is. De a koffein is húgysavvá bomlik. Ezt a folyamatot gátolja az allopurinol (Milurit), amely hatására a vér húgysavszintje jelentősen csökken, s a kisebb kivált kristályok akár fel is oldódhatnak.
De a lényeg: Mindenképpen orvosi kezelésre van szüksége, az előbb említett gyógyszerek is csak receptre kaphatók.
-
tildy
nagyúr
Nehez valakinek azt mondani , aki fel, hogy ne feljen. MArmint mondani nem nehez neki, csak neki nehez nem felnie. MErt nem ugy mukodik a felelem.
Kezemben a szerzodes, mos tmar nyugi van. Megsem kell hazamennunk, huhh.IGen, ti megmondtatok, csak egy paragep vagyok, es neha kapkodok...
Meg mindig nem tudok felhotlenul orulni, pedig belul tenyleg boldog vagyok, csak kicsit olyan, mintha lefutottam volna a maratont... . -
Mawyx
őstag
válasz
Pisztillus #11826 üzenetére
Szia!
Köszvényre mit ajánlasz?
Olvasom, hogy általában elhízott emberek...keresztanyám lába durván néz ki, de ő nem esik bele az átlagba, van vagy 45kg, ha még diétázik, egyszerűen elfogy. Vöröshúst nem eszik, nem iszik egyáltalán, tehát ezeket nem tudja csökkenteni. -
molnarpeter
nagyúr
TIbicsoki tulz (azé' magyarok vagyunk.)
Megvagyon a Nexi S, mindjárt root.
mp
-
7
addikt
válasz
venember83 #11835 üzenetére
Mint tudjuk, a Tibi finom falat.
-
Mawyx
őstag
-
zoltanz
nagyúr
Ez egy nagyon tuti lemez AC-DC AlbumWrap Best of, ez egy studio egy felvétel és 23 dal.
-
ClayMore
aktív tag
ideje reggelizni, irány a bót!
16:30 szép...
-
Dylen
senior tag
elgázosítottak minket
mérik a légkondit valami füstszerű izével
-
ClayMore
aktív tag
válasz
kételkedem #11828 üzenetére
most ha nem lennék tök lusta keresnék vmi indexes-britt tudósok mondják, hogy a nők mitől kiegyensúlyozottak.
-
neduddki
nagyúr
válasz
Pisztillus #11824 üzenetére
HI!
Teged hajkuraszlak!!!!!!!!!! MEGVAGY!!!!!!!
udv
neduddki
-
Geller72
veterán
válasz
kételkedem #11807 üzenetére
Mé szivatod magad windózzal, most komolyan? Anyám cerkája hasít a Gnome-os Debiannal. No virus, no virkill, no woman, no cry.
.
-
tildy
nagyúr
Jottem orvendezni : 1 heten belul lett uj allasom
Es ha meg nem mondtam volna, koszonom Esmeinnek, aki szinte lathatatlanul a hatterben biztositja szamomra a nyugodt legkort otthon, aki tamogat, akire tamaszkodhatok, aki oldja a stresszt es biztonsagot ad.
-
venember83
nagyúr
Boldog születésnapot kívánok a prohardver Tibi bácsijának!
-
Zebu
addikt
válasz
venember83 #11796 üzenetére
bennem lehet a hiba....
-
Mawyx
őstag
válasz
kételkedem #11810 üzenetére
Ne már, hogy ezeket nem szabad rajta beállítanod
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Nem lehet leállítani a vírusirtót egy kicsit? Pl Guard off, vagy mittomén. Ebédszünetben meg dolgozgasson nyugodtan.
mp
-
Mawyx
őstag
válasz
Ne legyen semmi automata frissítés, havonta egyszer nekiállsz és kézzel elindítod, felrakod a saját ellenőrzésed alatt amit gondolsz. -
kételkedem
addikt
Régóta küzdök a munkahelyi nettel, akad-szakad-lassú. Ma figyeltem fel rá, hogy a vírusirtó egész nap dolgozik. Na nem a vírusok miatt, hanem folyton frissítéseket keres, ha megtalálja akkor persze telepíti is. Mikor ezzel megvan, nagy elánnal elkezdi átvizsgálni az egész rendszert, hátha talál valamit.
Szegény Celeron állandóan dolgozik, a merevlemez pörög mint a búgócsiga, a memória állandóan elfogy. Én meg se dolgozni, se netezni nem tudok normálisan.
Most akkor a gép azért van, hogy kiszolgálja a vírusirtót, vagy azért, hogy lehessen normálisan dolgozni, olykor netezni?
-
ClayMore
aktív tag
alkotmányos-erős forintos szép jó reggelt mindenkinek!
-
kraftxld
félisten
Kemény... ezt épp eléggé éreztem:
[link]
Mozgott az egész ház... -
kraftxld
félisten
Úúúú.. olyan burito-t ettünk ebédre, hogy csak na!
[link]
Megtápolva egy kis avokádóval, salátával, paradicsommal, sajttal
Plusz egy kis peri-peri szósszal, hogy csípős is legyen.
Hozzá egy üveg sör és teljes a boldogság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Házi hangfal építés
- Külpolitika