Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
lujó55
addikt
50000-s fogyasztás? Gondolom alkoholból és nem benzinből
A héten pont annyiért tankoltam. Mehettem volna bulizni.
Sztori: villanyszerelőnek szóltam tegnap este, nézze már meg miért nem világít a kültéri led a mi lakásunknál, a szomszédoké meg tökéletesen szuperál a szürkületi kapcsolóval. Ma reggel jött, kibontotta fali tokozást, egyetlen kábel sem volt benne. Kérdeztem, mi volt itt a koncepció. Azt mondta, nem talált 3 eres kábelt, így feltette a szerelvénydoboz fedelét és elment. Jöttek a festők, leglettelték, lefestették, kész. Mondom neki, egy kicsi igyekezetet erőltessen már magára, menjen kábelért és csinálja meg. Elment, csak nem jön, várunk. Egy óra múlva rátelefonálok, hogy melyik boltban van, mert szombaton zárnak az üzletek. Azt mondja telefonba, hazament, mert a fiának a biciklijét csinálja, meg mittudomén mit hablatyolt. Mondtam neki, ne szórakozzon, azonnal ott vagyok érte. Elmentünk Bauhausba, vettünk kábelt 4 métert amilyet kell. Vissza hozzá a lakására, mert eszébe jutott, hogy kábelbehúzó is kell hozzá. Annak le volt törve a vége, nem lehet használni. Vissza Bauhausba, venni egy olyan drótot. Hazamentünk, feleségem adott neki üdítőt, szendvicset, kávét, még meg is pisiltettük, csak csinálja már. Néha ránéztem, hogy mit csinál, mert nagyon csendben volt, de mi a kertben gyomoztunk hátul, mert volt eső mostanában és nő a dudva. Egyszer megye előre, ott ül a lépcsőn, valami kábelt kötöget egy kapcsolóra amit levett a falról, mellette a kedvenc tartalékolt Havana Club italom, amit szülinapra tartalékoltam, de ő már alig látott a tavaszi fáraccságtól. Kiszolgálta magát a nappaliban az már biztos. Megyek vissza, nyitom ki a szerszámost, veszem elő a csákányt, megyek előre megigazítani a választékot a hajában, de az asszony észrevette, hogy balhé van és leállított, Ferikét meg hazazavarta. Most kereshetek egy másik mestert aki beköti a ledlámpát és megcsinálja azt amit ez a héder elbaszott. Akkora arc: kapott tőlem kábelbehúzót, kaja, pia, munka: na az nem volt
-
pohár
félisten
válasz
lujó55 #13198 üzenetére
mondhatod most is, este 6 környékén keltem, szóval egy ideig nem alszok még, majd 1-2 fele lefekszek
na szóval toljadahhoz hogy egy olyan fehér kanapés asztalt lefoglalhass, 50,000ft-os fogyasztást kell generálnod az este alatt, szóval itt az olyan csajok kereshetik a milliomosokat, akad bőven
-
lujó55
addikt
Probléma nincs, csak elmondtam a véleményem: mindenféle luvnya megfordul a partin de vannak köztük jó csajok is, viszont mind azért ment partizni, hogy valaki megdugja őket. Na. Ennyi.
Mennyé' mosd meg arcocskádat, fogadat, meg amit kell és feküdj vissza álmodni. Majd holnap elmesélem, hogyan kerültem el a börtönbejutást ma délelőtt -
-
Cicero
őstag
Ma pár korsó Guinness a haverokkal
-
pohár
félisten
válasz
lujó55 #13189 üzenetére
hehe
jó képnézegetéstmost nézem a Sucker Punch-ot, de hogy ez mekkora faszság...
-
Mawyx
őstag
Úgy rágcsálnék valamit, sütnék krumplit, de este fél 7van, nem hiányzik egy hízókúra
-
lujó55
addikt
A nagy monitor topik klónozta magát...
-
Atikusz
senior tag
és full hd-ban is át tudja vinni? mert olyat olvastam valahol, h nem mindegyik szabvány tudja futtatni natívan a maximális felbontást. a hang része nyilván nem érdekes, mert hang nem megy át monitoron.
Szerk:
Ez van a monitor adatlapján az edigital oldalán:
Megjegyzés HDMI monitorokhoz:
Tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy a HDMI interfészből egyidejűleg különböző szabványúak is jelen vannak a piacon. A készülékkel elérhető maximális felbontást mind a VGA jelforrás, mind az alkalmazott kábel oldaláról az 1.3 verziószámú HDMI protokoll képes csak átvinni. Ugyanez a szabály érvényes, ha single-link vagy dual-link DVI/HDMI konverziós kábelt vagy adaptert alkalmazunk.
Asztali számítógépek esetén javasoljuk a VGA kártya elsődleges Dual-link DVI kimenetét átalakítani HDMI felületté és így használni. Notebooknál javasoljuk a videokártya HDMI-szabvány támogatottság mértékét előzetesen a gyártói adatlapon ellenőrizni, képes lesz-e a monitor maximális natív felbontásán üzemelni. A korábbi single-link DVI kimenetű asztali videokártyáknál ez a probléma ugyanígy fennállhat.
-
fokukac
nagyúr
Itt vagyok Szegeden, apámnál.
havi 7-8 ezerért ilyen netje van:elég siralmas....
nálam olcsóbban van ötvenszer gyorsabb... -
Atikusz
senior tag
Sziasztok!
Monitor témában lenne kérdésem.
Van egy HP notim (részletes konfig adatlapomon) és venni szeretnék hozzá egy monitort és azzal használni majd a notit.
A kérdésem az, hogy mivel D-SUB és HDMI csatlakozók vannak a laptopon, milyen monitort érdemes venni? Mindenképp digitális bemenettel szeretném használni, épp ezért, elég ha olyan monitort veszek amin csak DVI kimenet van? Mert ugyan tudom, hogy DVI-HDMI átalakítási lehetőség van, de abban nem vagyok biztos, hogy így pl. a full hd felbontás elérhető-e majd rajta. Tehát rövidre vágva. HDMI-HDMI vagy DVI-HDMI-t ajánlotok? Full HD felbontásban szeretném majd használni épp ezért kérdezem, hogy a kettő között van-e különbség (minőségben, felbontásban)? Tehát ha DVI-HDMI-vel kötöm össze akkor elérhető a Full HD, de ha HDMI-HDMI-vel akkor nem? Vagy ez így nem igaz?Várom a válaszotokat, remélem tudtok segíteni!
-
nike_
addikt
itthon, aztán holnapután meg mehetünk megint.
-
-
ToBeY
nagyúr
Felrobbant a gyúrós karja, belehalt
18+ VideoKicsit túlzásba vitte a koxot...
-
Cicero
őstag
Az elektromos fűnyírók halkak, csak ugye kompromisszumos a dolog bár engem hidegen hagy hogy a szomszédnak kerülgetnie kell a hosszabbítót. Szurkolnék hogy tolja át egyszer rajta
Kertes háznál még érthető a dolog, egy péntek-szombat délutánban ki lehetne egyezni, de a vasárnap maradjon vasárnap a rohadt életbe is!
Viszont üdülőknél elfogadhatatlan a hétvége! Oldja meg, ha volt pénze üdülőre jöjjön le a hét közepén és nyírja le akkor. Ha meg nem tetszik neki adja el a telkét/házát! Nem azért megyek le a Balatonra hogy ott is munkát halljak.
Ha meg nagyon messzire akarok menni, ugyanígy vagyok a gyerekekkel... -
Mawyx
őstag
válasz
Cicero #13157 üzenetére
Fővárosi bérház vagy hogy híjják ezeket. A fölső szomszéd végzett a felújítással (egyelőre), de mellettem nem nyugszanak, hétköznap esténként is hallgatom meg hétvégén is. Ha holnap is zörögnek, rájuk hívom a zsarukat, legalább fél óráig csönd lesz, amíg írják az adatokat.
Nem birom felfogni hogy lehet ezt engedni, hogy egész nap légkalapáccsal bontsák a betont hétvégén isKollégium van mellettem, mindig bevállalnak olyan határidőt, amit értelemszerűen nem tudnak tartani, ezért nyomják hétköznap későig meg hétvégén is, csak mi lakók meg nem tudunk pihenni meg halálra idegeskedjük magunkat az örökös zaj miatt.
(#13159) tildy: tényleg feltalálhatnák, nem hiszem el, hogy ne lehetne megoldani valahogy, hogy halkabbak legyenek. A porszívó tud még kiborítani minden áldott nap fél6-6kor, zúg mint egy vadászgép
-
neduddki
nagyúr
válasz
Winner_hun #13152 üzenetére
HI!
szaporogyatok csak osztodassal, mert jo mesteremberbol nagy a hiany
habar asztalosnal csak a villanyaszerelo a nagyobb troger:- ))) /na jo a festok se akarmik.../udv
neduddki
-
tildy
nagyúr
-
-
Cicero
őstag
Tömbház, társasház?
Lehet hogy túl alacsony az ingerküszöböm, de engem szörnyen zavar hogy szombat délelőtt 9kor, meg vasárnap délután képesek csak füvet nyírni a szomszédok, egyszerűen nem fér a fejembe hogy nekik nem fér a fejükbe: nem csak egyedül élnek egy szigeten!
Nem beszélve a seggfejről jobbra: neki nincs füvesítve a kert, helyette már vagy 5 éve építi a fellegvárát és minden ősszel meg télen a láncfűrészt kell hallgatni ahogy épp aprítja az építkezési hulladékot tüzelőnek...
-
Mawyx
őstag
Benyomtam egy egész pizzát, most meg rosszul vagyok
egész napra szántam ezt a kaját, nem reggelire.
És hétvége van, azaz fúrógép, betonkalapács stb, az ideg szétb
Néznék valami jó filmet -
bobsys
veterán
válasz
Winner_hun #13152 üzenetére
Találja ki bárki is hogy ki küldte
Hat a Gergő -
Winner_hun
félisten
Igen, privát üzenet. És? Találja ki bárki is hogy ki küldte... ezt kaptam mára:
Hali!
Régen írtam neked a rex asztallal kapcsolatban (gondolom sokra nem emlékszel a temérdek levél közt). Ennek a posztnak köszönhetően iratkoztam be én is a Kozmába
Remélem 2 év múlva én is írhatok egy hasonló blogot. Remélem jól döntöttem (ez az egy szakma, amit úgy tudnék csinálni, hogy még élvezném is).
Üdv, Gergő
-
zolynet
veterán
jóreggelt, jóhétvégét
goto Újgyörki-tó -
válasz
Algieba #13146 üzenetére
Mondjuk én itthon nem is használom, viszont ha már be kell menni a városba, akkor azért jó bepattanni a kocsiba. Vonatozni/buszozni azért nem olyan jó, főleg télen, olyankor elmondok egy imát mikor arra gondolok hogy sokszor a fűtetlen vonatokban kellene utaznom, olyan 60-70km-t.
-
Algieba
őstag
válasz
Tothgera30 #13144 üzenetére
Mindenkinek nehéz lesz nélküle, amikor már nem lesz se benzin, se dízel.
Nekem nincs autóm és nem is lesz.
-
-
Cicero
őstag
Én autóletéten gondolkodok egészen pontosan attól kezdve hogy 350 fölé kerekedett a benzinár.
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #13140 üzenetére
A fenébe, tudtam, hogy valamit elrontok!
-
venember83
nagyúr
válasz
kételkedem #13038 üzenetére
Utaznál te is igazi kupéban. Abban max. 2 ember fér el, illetve két gyerek.
-
Cicero
őstag
válasz
Winner_hun #13134 üzenetére
mintha bárki is feltételezte volna a házhoz szállított kaja felsőbbségét
a home-made kaja számomra kompromisszumos
-
bobsys
veterán
Uh, 397.9 a benzin Budapesten?
Az nagyon durvan draga
-
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #13125 üzenetére
-
Mawyx
őstag
válasz
Cicero #13129 üzenetére
Tegnap vettem osan kajasoron, minden más kaja drágább volt (kínai kivételével). Egységesen 900ft volt minden kaja, valami tartalmas húsra vágytam vagy főzelékes ételre, de átlag 850ft+350köret a kaják
A bolognai tetejére raktak egy teljes tányért belepő rántott szeletet, carbonarat meg régen ettem és nagy kedvencem, ezért lett így, 2tésztafélét vettem mégis.
(#13128) kételkedem: szerintem is jó ötlet volt
-
kételkedem
addikt
válasz
fokukac #13126 üzenetére
Feküdj vissza, tele van az írásod elütéssel!
Ez a tőzsdés dolog tényleg izgalmas, még csak átfutottam a gazdasági híreket, de a következő mondat olvasása után inkább elkezdtem más témát keresni:
Hasonló mértékű zuhanásra a válság legrosszabb időszakában, 2008 szeptemberében volt példa.A MOL 18145 Ft-on áll!
#13127) Mawyx
Hajszárítóval mész a spagettire? Leleményes! -
Mawyx
őstag
Elkezdtem hajszárítóval kaját melegíteni, erre ahelyett, hogy a főnök ráeszmélt volna, hogy kéne egy mikró, lecseszett, hogy mit csinálok, ne hangoskodjak.
Azért nem gondolja tán, hogy a 900Ft-os Carbonara spagettit majd megeszem hidegen. Langyosra azért sikerült, már be is faltam -
fokukac
nagyúr
válasz
kételkedem #13125 üzenetére
küldd el neki a reklámot, hogy "ruf mich an"
Jóreggelt mindenkinek ezen a verzkfényes, tőzsdekrach-os déli reggelen.
Asszem kéne most már nyerni a lottón, mert unom most már ezt a válságosdit...Ui. Bwt, köszi a film-tippeket!
Végül Indiana Jones lett, mert még nem láttamtetszett, tiszta dzsekkbauer a csávó
-
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #13123 üzenetére
Mar asszonyka beszelt veluk
Kedvesek, segitokeszek voltak es a masodik csorgesre felvettek -
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #13120 üzenetére
Akkor nekem az erkolcsi kell, mert a magyar allam nem fogja elkuldeni egy masik orszagba valamint gondolom egy darab angol szo nem lesz rajta, tehat meg le kell forditanom.
Koszonom a kimerito segitseget. -
kételkedem
addikt
válasz
bobsys #13117 üzenetére
A hatósági erkölcsi bizonyítvány
A hatósági erkölcsi bizonyítvány a bűntettesek nyilvántartásában valamint a hátrányos jogkövetkezmények alatt álló, büntetlen előéletű személyek nyilvántartásában kezelt adatok alapján az igazolás alanyának kérelmére kiállított közokirat, amely az erre a célra rendszeresített „hatósági erkölcsi bizonyítvány kiállítása iránti kérőlapon” kérelmezhető.
A közokirat a kérelmező bűnügyi nyilvántartásokban tárolt adatainak valamely eljárásban vagy jogviszony létesítéséhez, fenntartásához, valamint törvényben előírt feltételek igazolásához kerül kiállításra.
A hatósági bizonyítvány
A bűnügyi nyilvántartásokban tárolt adatok alapján kiállított igazolás, amelyet állampolgárságtól függetlenül az érintett természetes személy kérhet az erre a célra rendszeresített adattovábbítás iránti kérőlapon A bűnügyi nyilvántartó szerv a hatósági bizonyítványt a kérelemben megjelölt címzett részére, vagy az adattovábbítást kérelmező részére külföldi felhasználás céljából továbbítja. A kérelmező az adattovábbítási kérelemben kikötheti, hogy a bűnügyi nyilvántartó szerv az adatait a címzettnek csak meghatározott esetekben továbbítsa.
A hatósági erkölcsi bizonyítvány, valamint a hatósági bizonyítvány - ha törvény másképp nem rendelkezik - a kiállításától számított kilencven napig érvényes.
A hatósági erkölcsi bizonyítvány, valamint a hatósági bizonyítvány kiállítására a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala jogosult.
Biztosan jártál már itt, de azért ezt is linkelem.
Az erkölcsi bizonyítványban te mint magánszemély kéred ki a saját adataidat a bűnügyi nyilvántartóból és azt csinálsz vele amit akarsz.
Az adattovábbításnál pedig gyakorlatilag felhatalmazod a hatóságot, hogy az adataidat megküldje az általad megjelölt címzettnek.[Szerintem]
Neked az adattovábbítási eljárás iránti kérelem kell.
[/Szerintem] -
Jó reggelt. Eddig két áramszünetet kaptam, míg bekapcsoltam a gépet. Ehh, a régi vinyómat is kinyírja az E.on, legalábbis arra hajaz.
-
zolynet
veterán
szép napot, sorjamentest
tgif -
bobsys
veterán
Valaki mondja meg nekem, hogy mi a kulonbseg a
adattovábbítási eljárás iránti kérelem
valamint a
hatósági erkölcsi bizonyítvány
kozott? Es melyiket kell kerni ha police recordot ker egy kulfoldi allami intezmeny?
-
Cicero
őstag
válasz
molnarpeter #13113 üzenetére
Marmint az okat hogy kerul ide? Sehogy
csak megvigyorogtatott
-
Csúcshatás, érdekes 1 film, de 1x megnézhető
Mawyx:
Hallgattam szavaid, ittam mint a finom pezsgőt
egy gondolat jutott az eszembe: akarod őt
úgyhogy írom e költeményt, hátha megteszik néked
elérem tán a célom, hogy összejövök véled
...Irány a tentike, álmos vagyok, vár már az ágy
holnap még dolgozom, aztán 1 hét szabi a vágyAludjon mindenki, szép álmokat, jó éjt
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #13101 üzenetére
Esetleg Rio.
mp
-
Mawyx
őstag
Az jó lesz, hozz ha jössz Rióba, itt lakok mellette
Micsoda levelet kaptam jólesik a lelkemnek
Elkeltek cuccok vaterán, de olyan dumát nyomat mellé, hogy behalok
Másik is felhív, szét vagyok csúszva, nem értem rá foglalkozni a hirdetéseimmel, azt se tudtam miről beszél, csak hümmögtem, majd ír egy szerelmes levelet, hogy milyen jó hangom volt a telefonban és mennyire kedves voltam
Juhejj, hétvégén vásárlás, veszek pár ingetesetleg az elmaradt fizumat is megkaphatnám, egyszer már szóltam, még egyszer mondani már gáz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest