Hirdetés
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- Félszáz terabájtos HDD-k előtt nyitotta ki az ajtót a Seagate
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztalt vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Androidos fejegységek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Apple asztali gépek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
roseA580
aktív tag
Nálam is ott van, de használhatatlan, legalábbis számomra.
Bekapcsolom, ki is kapcsolja a képet, hang megy tovább, idáig jó.
De egy idő után (ez változó) visszakapcsolja a képet, és ha nincs mozgás a képen akkor 1 perc után bejön a képernyő kímélő és ha nem csinálok semmit a távvezérlővel akkor 10 percen belül kikapcsolódik a TV.
-
tibbike01
addikt
-
Mizurichi
tag
Esetleg van még itt valakinek Samsung 65s90d oledje? Senki nem tudja megnézni hogy YT-n ki tudja e kapcsolni a képet, úgy hogy a hang menjen tovább?
Ez az új automatikus kép kikapcsolás meg nagyon idegesítő, hogy úgy marad. Eddig legalább ezzel nem volt probléma. -
Omateee
tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Köszi a részletes választ. Néztem a Stell-t, találtam is egyet. Viszont szembe jött velem ez az Alza-s, aminek ugyanazok a paraméterei, de Fisher dübel-t adnak hozzá alapból. Ráadásul BF miatt elég jó ára is van:
Holnap elvileg meg is érkezik, hétvégén nekiugrok a felrakásnak, jelentkezem majd a tapasztalatokkal.
-
Daywalker
addikt
válasz
Omateee
üzenetére
Én Stell kétkaros konzolt vennem anno a pana lcd-hez, tökéletesen funkcionál mind a mai napig. 77 C4 - hez pedig szintén Stellt vettem, de ez fix. A 83as modellhez már saját konzolt ad az LG. Esetleg még a vogels kínálatban keresgélj. Mindegyiknél van méret es súly megadva, amit fel lehet rájuk pakolni. Amúgy én nem a konzoltól tartanék, hanem a falba rögzítést kell jól megcsinálni. A vogels asszem alapból fischer duopower dübeleket ad már, a stell valami gagyit. Én mindig duopowerrel rakom fel (tégla falra), az ki nem jön onnan.
-
KTTech
veterán
válasz
Joco_77
üzenetére
Igen, pontosan arról van szó és ezért is tudja a natív 1080 soros mozgóképfelbontást, szemben az OLED 300 sorosával (gyártótól függetlenül, ugyanez igaz az LCD-re is). De ne feledjük el, hogy ez csak a neoPDP-s plazmákra igaz, mivel a korábbiak nem így működtek, azok mozgóképfelbontása jelentősen kisebb volt.
-
Joco_77
senior tag
Érdekes egyébként ha belegondoltok/ belegondolunk hogyha nem lenne 24fps es filmanyag, nem terjedt volna el csak mondjuk 30 és afelett akkor tényleg elmondhatnánk, hogy mindenben "jobb" az OLED a plazmáknál, mivel nem lenne szükség a fent említett előnyére a plazmának. De ez már megint olyan téma amihez nem értek. Biztos megvan az oka és a létjogosultsága a 24fpsnek, lehet az adja meg valamiért a mozifílinget. Befejeztem az offolást, bocsánat, bár szerintem érdekes téma a motion handling is az OLED / Plazma esetében illetve maga a 24fps létjogosultsága / szerepe is.
-
Joco_77
senior tag
válasz
M@trixfan
üzenetére
A plazma legalább 6-800 Hertzen (ez még nagyobb freki is lehet, most nem néztem utána pontosan típus függően) “lő be” részleteket a képből,
Ha ez a "Focus Field Drive" amire gondolsz (nem értek hozzá) az az utolsó szériás panasonicoknál 3000hz.
Egyébként köszönöm szépen, hogy ezt így megmagyaráztad...Számomra hiánypótló információ. -
M@trixfan
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Ez nem teljesen így igaz. A plazma impulzus üzeme máshogy működik mint a “Black Frame Insertion”. A BFI az egész képernyőt szó szerint villogtatja nagyon kis frekvencián, ráadásul az OLED ultra gyors válaszidejével. Úgy “megcseszi” az agyadat nagyjából. A mai frissítési frekvenciák mellett ez még borzalmas. A plazma legalább 6-800 Hertzen (ez még nagyobb freki is lehet, most nem néztem utána pontosan típus függően) “lő be” részleteket a képből, de a legnagyobb különbség az, hogy a plazmacella gázkisülése a foszfort gerjeszti és annak van egy fizikai integráló hatása. Tehát nem villogtatja az egész képet alacsony frekvencián mint egy “szilárdtest” kijelző.
Ha valaki videofil módon állít be egy referencia plazmát és van ízlése akkor nagyon selymes és nyugodt képe van egy jó plazmának. Egyedüli technológia ma a CRT monitorok es CRT vetítők mellett ahol egyáltalán lehet normális mozgásmegjelenítésről beszélni interpoláció nélkül. -
hunspikey
őstag
válasz
Joco_77
üzenetére
OLED mivel azonnal frissít pont annyit röcög amekkora a TV felületén a távolság, mivel nincs maszatolás, nincs panel lustaság miatti simítás, csak sample & hold van, ami a világosabb részeken valós 24p esetén kibaszottul szaggat ne szépítsük. Ezt lehet szeretni meg utálni. Én bírom, tetszik, nekem ettől mozis. Én pl a Pana VT60-amat nem bírtam elviselni a zöld foszfor trail, meg a rainbox effect miatt - kikészített.. az oled az én szememnek logikus és szép. de hát ez a melyik a legszebb nő kérdés kb.
-
alaves
addikt
-
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
Jelenleg egy LG 55C2 tv-m van
Gondolkodok, hogy váltok samsung-ra, mivel a soundbar amit vettem nemrég nem akar teljesen együttműködő lenni
2 kérdés, S90 és S95F közt van 100k értéknyi különbség?
Illetve samsung fronton teljesen vakon vagyok TV-k terén, megéri megvenni a hasonló LG-vel szemben, garancia/beéégés tekintetében ami valszeg nem lesz, nem problémáznak?
Köszönöm
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Joco_77
üzenetére
OLED -re (meg amúgy is), szerintem mindig érdemes venni 5 évre kiterjesztett garanciát. Akkor is, ha egy típusnál külön a panelre van.
Hogy garancián túl, teljesen mindegy hány nappal nem javítanak garanciális feltételek szerint, én azt gondolom ez nem hiba. Ettől függetlenül én is ideges lennék ilyen esetben, elég szerencsétlen helyzet.
Szerk.:
Könnyen lehet amúgy az is, hogy a kiegészítő garancia/biztosítás feltételei jobbak, mint amit az említett Samsung nyújt. Így egyszerűbb a helyzet 3 év után, mint előtte. -
Joco_77
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Köszönöm.
Samsungot elvetettem....pont elég "jót" olvastam itt a garanciális hozzáállásukról.
Ezt például most dobta elém a facebook:"Samsung 55" QD OLED...3év 3 hetesen!!! (3év garival) Se kép,se hang...Samsungnak írtunk,hogy méltányosságból nem-e lehetne, hogy megjavitják, mégis 720ezres tv volt.Egyértelmű nem volt a válasz.
Szerencsére csak tápellátás probléma volt, így a megfelelő embernél, megfelelő kezekben új életre kelt!"Szóval LG lesz és a G5 ből kéne talpas nekem("sajnos" "muszáj", hogy valamennyire jól szóljon ezért a C5 kilőve)...ez a cél. Várok valami jó dealre(meg az esetleges évvégi jutalomra).
-
alaves
addikt
válasz
Mizurichi
üzenetére
Ha jól tudom a 2025-ös webOS-nál sem működik. Lehet, hogy a tizen 9.0 (2025) alatt működő YT app.-ból is kivették a lehetőséget (ha igen, akkor biztosan valami csalafinta üzleti megfontolásból). Nálam még működik az S90C-n (2024-es tizen 8.0 upgrade-el), de ha jön a tizen 9, akkor lehet hogy már nem fog.
Még ezeket próbálhatod, ha csak beakadt valami a szoftverben:
- TV reboot: bekapcs. állapotban 5 mp-ig nyomni a táv.-on a kikapcs.-ot, amíg a TV újraindul (két kattanás).
- min. 2 perces áramtalanítás.
- ha nem jó, akkor 'Gyári visszaállítás' menüből. -
PTM
senior tag
válasz
hockeyapu
üzenetére
Elég biztos vagyok benne, hogy működik a korábbival, nem szokták az infrakódokat megváltoztatni. Én is néztem alternatív távirányítót, mert jól jönne a háttérvilágítás, a légegeret pedig mellőzném. Egy Sofabaton tűnt eddig a legközelebbi működőképes alternatívának, de nem vágtam bele.
Igazából ha nem 80" fölött nézegetnék, akkor más okokból is, de az idén vettem volna inkább egy Sony tévét. Így maradt még a 77G3.
-
hockeyapu
senior tag
Az Lg C5-höz milyen távirányítót vegyek ? Én elfogadnám, ami van, de a feleségem nem! És nem akarom állandóan hallgatni, hogy milyen szar ez a távirányító !
És nem, nem fogja megszokni!!!
A mostani 5 éves és még mindig szidja, hogy fos, pedig az a régi varázsló (Én imádom), de azon legalább vannak számok !
Hülye kérdés, a régivel nem működhet? És van egy 7éves is , az csak sima .
-
Joco_77
senior tag
Jóreggelt. Egy jobb LG OLEDEN pl G5 mennyire "szaggat" a mozgás amúgy ha 24fps anyagot néztek? Sajnos semmilyen módom nincs ezt élőben megnézni, és ugye a mediamarkt szerű helyeken gondolom 30/60fps tesztanyag fut. Nagyon gáz, vagy azért vállalható? Esetleg egy idő után már fel sem tűnik? Ugye plazmáról váltanék majd és az egyetlen downgrade a 24fps motion lenne...ha már korábban kérdeztem és választ is kaptam rá bocsi....elég szelektív a memóriám sajnos.
-
-
Mizurichi
tag
Valaki segítene akinek Samsung 65s90 oled tv-je van, megnézné hogy a Youtube megy akkor is ha a kép kikapcsolása módot válassza?
A legújabb frissítés van rajta, de igy is elmegy a hang is ,ha a képet kikapcsolom. Már letöröltem, újra telepítettem a youtube applikáciot is. Ráadásul ezzel az új frissítésel beakad a kép kikapcsolása gomb is. Eddig ha újra bekapcsoltam a tv-t, ment minden rendesen, most meg bekapcsolás után, pár perc múlva kép kikapcsol, hang megy. Addig mig a menüben ki nem kapcsolom a kép kikapcsolása gombot.
Na ilyenek miatt tartottam a Samsungtól, bár valahol számítottam rá.
Előre is köszönöm ha valaki megnézi, és segít. -
KD6-3.7
őstag
válasz
hockeyapu
üzenetére
Miért? Milyen volt a régi?
Én örülök, hogy nem olyan, mint egy hagyományos táv, nincsenek rajta numerikus gombok és nem fényes műanyag. Csak a lényeget tették rá. Bőven elég ez a pár gomb, bár én megszoktam a Xiaomi TV Box szintén minimalista távirányítóját.A többi részen mit tudnak spórolni? A kereten spóroltak, mert az kb. nincs.
-
hockeyapu
senior tag
Megjött az 55"C5-ös .
Egyenlőre csak a távot vettem ki. Még jó, hogy Vhiktor fórumtárs nagyszerű videóit megnéztem és felkészültem a színvonalesésre .
Legalábbis azt hittem !
Hát ez így elsőre mélyütés ! Inkább ne adtak volna semmit, ez hihetetlenül gagyi így elsőre!
Vhiktor udvarias volt, amikor azt mondta a régi neki jobban tetszett !
Mese nincs kell venni másikat ! Komolyan ezen kellett spórolni !
Remélem a tv többi részén nem spóroltak ennyit !
-
alaves
addikt
Egy fórumtárs az MM-ben lefotózta a Samsung 55S85FAU kijelzőjét, amely valóban QD-OLED (de csak az 55"-es, azonos régióban itt [link] is). Ha lekuponozva 200-250 eFt-ért elhozható (most éppen kifogyott a samsung.hu-n), akkor elég jó vétel, akár még csak PC monitornak is (ha elég a 120 Hz és a C1/B5 ~750 nit fehér fényerő). Leszámítva a garancia rizikót.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Ciccuka
üzenetére
77"-os 1 hónappal ezelőtti kuponos árára emlékszik esetleg valaki?
Árukeresőn ennyi
Samsung Jutalom pontok (előtte aktiválni kell)
01. A kezdéshez csatlakozz Samsung Accounttal.
02. A következő lépésben olvasd el és fogadd el a feltételeket és kikötéseket!
03. Nézd meg a pontjaid és előnyeid a Jutalmaim oldalon! -
Kerio
őstag
Szerintem én vagyok a topikban az első, aki szervizt hív a G5-re

Továbbra is feszültség alatt maradnak az USB csatik. Pixelfrissítés után jó lett, de ma megint előjött a hiba. -
Ciccuka
veterán
válasz
judek
üzenetére
Az attól függ melyiket lehet jobban lekuponozni.
BHR kuponnal valószínűleg még olcsóbb.
Samsung jutalomnál 1%-ot pont formájában visszakapsz.
K&H App-ban aktiválva a kedvezményt további 3% jár vissza.65"-os például (17e-el olcsóbb, mint 1 hónapja, amikor még le is volt árazva ráadásul):

-
BIGi75
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Köszönöm a tippeket. Sajnos az 1ső 3 nem jött be, gyári visszaállítást még nem próbáltam. Annyira nem gáz, mert külső lejátszókat használok még lineáris tvhez is akár, de azért na; ménemszól? Frissítés előtt rendben volt. Érzékeli a tv, ha a procit bekapcsolom, tv hangszóról átvált hdmi kimenetre, de a processzor no signal kijelzéssel néma.
-
b.lajos
tag
Sziasztok,
Jól látom, hogy az LG 65” C5ELB vs C51LA között csak a távirányító a különbség? Ha igy van akkor ez mit jelent, pontosabban miben jobb vagy rosszabb a két távirányító? -
Omateee
tag
Sziasztok!
Adott egy 77"-os LG C4, amihez karos fali konzolt keresek. Van valami jól bevált, ajánlott típus, ami később akár egy nagyobb TV-t is elbírna?
-
BIGi75
senior tag
Sziasztok, a tv-m szoftvert frissített kb 2 napja. Azóta nincs hangom eARC-on.
Tv: Samsung QE77S85D, 2111 szoftververzió, a kábel masik végén Rotel RSP1576. Valakinek hasonló problem? -
alaves
addikt
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Hát igen. Mikor megjelent az OLED TV, az LG jó érzékkel prémium termékhez illő garanciális eljárást alkalmazott (mai napig is), amely szerintem nemcsak a vásárlóknak jó, hanem jövedelmező a gyártónak is. Jelentősen több a hozadéka, mint az alkatrész cseréből adódó minusz.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Eleve az Samsung ügyfélkezelése szerintem nem túl jó. Így ha amúgy rendben lezajlik a garanciális javítás, az is körülményesebb általában nézve, mint az LG -nél.
Meg ugye nehéz ezt különbontva kezelni is, mert sokaknak LCD -vel már eleve volt ügyintézése a Samsung -gal, és ezért nem is vesznek tőlük OLED -et.
Plusz teljes palettát nézve a Samsung jóval több készüléket ad el, mint az LG. Így azonos garanciális ügyintézésnél is jóval több panasz lenne a Samsung -ra.
Szerk.:
Ezt nem csak neked írtam, hanem úgy általában.Van aki köpköd a Samsung -ra, amúgy teljesen jogosan. Viszont a véleményét nem tudja leírni, ha csak OLED -ről szól a lista. Ha meg nem OLED -ről, akkor meg nincsenek azonos súlyban az eladások. Közel sem.
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Egyetértek (+ skutyi fórumtárssal is). Már az is eredmény, ha ezt a topic-ot olvassák pl. a Samsung-nál, minden vásárlót megbecsülnek és tisztességesen járnak el a garanciális igények megoldásában.
Az LG nálam mindig kifogástalanul járt el (OLED kapcsán). Samsung-al nincs tapasztalatom, mert az S90C hibátlan 10000 üzemórához közelítvén. -
kp78
veterán
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
alaves
üzenetére
Miont végfelhasználó, engem pl abszolút nem érdekel, hogy ki a területi szervizes. Én Samsung terméket vettem, azt várom el, hogy bárhol is lakjak az országban UGYANABBAN a bánásmódban/eljárásban részesüljek. Ha ez nem teljesül akkor no comment és elmond mindent a Samsungról is.
Egyszerűen ilyet nem lehet megengedni. -
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nem igazán lehet használható eredményhez jutni, mert központi/területi szervizes személyektől erősen változik a hozzáállás. Pl. van akihez kiment az LG területi szervizese és elhajtotta, minősíthetelenül (ide beírta a fórumra is). Valószínűleg olyan is van, hogy a TV tulajdonos is ideges, hogy elromlott a TV-je és nem helyénvalóan viselkedik, levelezik (bár ez nem menti fel a gyártó képviselőjét, akár szerelő, akár központi munkatárs).
-
szkutyi
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Senki sem mondta hogy lehetetlen érvényesíteni es hogy nincs egy db normális szerviz partner sem...de sajnos több a visszajelzés hogy megpróbálnak letolni az emberek torkán amit csak lehet...
Fold telefonokat többet dobnak vissza mondvacsinált ürüggyel mint hogy befogadnák...ez a Samsung. -
alaves
addikt
válasz
ripo05
üzenetére
Úgy van, ahogy fórumtárs is írta, ellenben akkor sem szabad akadoznia. S90C-n truehd 7.1 esetén átkódolja (de csak a hangot) ac3 384 kbps-re, de nincs akadozás. Az LG emby app.-nál kapcsolj ki mindent ami nem kell (emby szerveren is) és minden sebességet állíts auto-ra.
ugyes fórumtárs: Egyébként a googleTV (Jmgo N1S 4k) emby androidra (nem androidTV-re) app.-jával a truehd 7.1-nél közvetlen lejátszást ír az info. Ellenőrizni nem tudom, mert nincs olyan hangrendszerem. -
rainman72
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Oled820/860
Pár hete 510re lehetett kuponozni eMag,lehet ha újra lesz electrohetvege. -
-
judek
tag
Sziasztok!
Melyik a jobb választás?
1. LG 48" OLED48B53
2. Samsung 55" OLED QE55S85Képernyőmérettől függetlenül, csak TV-nézés és sorozatok.
Szüleimnek lenne, kontraszt, színhelyesség nem releváns.
Fő lényeg a betekintési szög, ezért néztem az OLED-et.
A keret max 250ezer.
Új hozzászólás Aktív témák
- PHILIPS 55OLED819/12 Ambilight 4K OLED Smart 144 Hz Gaming TV
- Garanciás LG OLED 65C3 (164cm) TV/4K 120Hz/Evo/ Dolby Vision/HDR10/beszámítás van
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG OLED65B49LA AI 4K HDR 120HZ Smart Gaming 65" OLED TV!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565, 100% Akkumulátor
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 12.52 FW-s PS4-ekre IS !
- 2db x Green Cell UPS 2000VA 1200W teljesítményálló tartalék tápegység 2000VA 1200W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ha valahogy meg is tudom oldani hogy 2. Legyen, akkor csak egy üres képernyő lesz, mert bekapcsolja + átvált a soundbarra, ami csak arc-onnkapcsolódik
A mostani 5 éves és még mindig szidja, hogy fos, pedig az a régi varázsló (Én imádom), de azon legalább vannak számok !