Hirdetés
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos fejegységek
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Milyen monitort vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vrob71
tag
válasz
Joco_77
üzenetére
Két filmet néztünk meg és nagyon tetszett a mozgás meg általában a szinek, kontraszt is nagyon jók. Megnéztem két focimeccset ott is teljesen korrekt minden. Ahogy irtam egyelőre nem állitottam a gyárilag felkinált képen hanem a Filmmaker illetve a Cinema módokban használtam. Ami további plussz hogy a gyerkőcök Nintendo Switch konzolja is szép képet produkál. Egyedül az SD TV csatornák képe volt jobb egy picit a plazmán, de ez a kisebb képátlónak tudható be szerintem.
-
zsistvan7
kezdő
válasz
Joco_77
üzenetére
Szerintem ez se rosszabb, se jobb pixelhiba előfordulás szempontjából, mint bármilyen más lcd vagy oled tv.
Anno amikor az első notebookom meglett 2007-ben annál is a pixelhibát kellett vizslatni, rá 13 évre pixelliba miatt kellett visszaküldenem a samsung ívelt monitort, kettőt rendeltem egyszerre, az egyik pixelhibás volt.
Számomra meglepő hogy ennyi idő után is itt tartunk, hogy még mindig velejárója a gyártási technológiának. -
-
Mankó
veterán
válasz
Joco_77
üzenetére
Sosem volt plazmám, ellenben egy Samsung Qledet már eladtam 3 hónaposan a rossz mozgás megjelenítése miatt. 3 hónapig állítgattam, rettenetes volt a mozgás megjelenítése.
Nálam a 77-es G3 Vhiktor beállításai alapján van belőve és Sima mozgásra van állítva a mozgás javítás. Darabos mozgás nincs, ritkán látok 1-1 hibát, az is a mintha kategória, de az simán belefér kategória, mert a képe meg gyönyörű. -
Celtis
veterán
válasz
Joco_77
üzenetére
Nagyon jól látod, hogy a demo videók gondosan kerülik a problémás pontokat.
Vigyél magaddal teszt videót. Ilyesmit.
Persze előtt nézd meg otthon ugyanolyan távolságról (pontosabban azonos látószögből, ha méretvátlás is lesz)Ja igen, a plazmádon be van kapcsolva az interpoláció (IFC)? Mert ha igen, akkor nincs is miről beszélni.
-
Celtis
veterán
válasz
Joco_77
üzenetére
A mozgásmegjelenítési probléma a kijlező működési elvéből következik. Olvasd el az rtings oldalán a "stutter" magyarázatát. Ebben egy fikarcnyit sem javult az OLED az évek során.
A BFI csak szimulálja az impulzusos megjelenítést, de súlyos ára van. Csökken a fényerő és vibrál a kép (ahogy a plazmán is vibrál) Van egyébként BFI talán minden LCD és OLED tv-n ma is, de nem hiszem, hogy sokan használnák. Lehet, hogy a 120Hz-es BFI jobb volt, de szerintem annak hiányával sem veszítesz semmit.
Vagy megszokod a darabosabb mozgást vagy enyhén rátolsz egy kis de-juddert. -
törölt tag
válasz
Joco_77
üzenetére
Na, ezeket most miért is nekem írod?
Mit mondtam én neked, amiről én nem is tudok? "Lehet foggal körömmel védeni bármit", mondod te, de én egyiket se védtem
. Ha véd valaki valamit az a plazmás osztag, pedig az nagyon offnak számít itt és az összes LCD topikban is. Én csak azt mondtam,
hogy ne offoljunk tovább. Érted? -
daneel_hu
addikt
válasz
Joco_77
üzenetére
Hát nem tudom, nálam plazma és OLED is van.
Bár nekem a plazma sem "'vibrál", pedig csak egy 100 hz-es ősöreg PANA van a gyerekszobában.
Viszont az OLED még a szomszéd 5 éves plazmáját is keresztben lenyeli ha a színekről van szó.
Ott valamit nagyon el****tatok a boltban...De jó lenne már az elején tisztázni, hogy ki tetszik jobban. A moziban látható szürke "fekete", vagy az OLED feketéje. Mert ha a mozié akkor nincs kiről beszélni, felesleges erről vitatkozni.

Ami az OLED-nél furcsa lehet sokaknak az, hogy a sötétebb színtartomány élénksége megmarad. Ez műnek hat, pedig valójában ez a jó.
Mozgásmegjelenítésben nem tudok segíteni, nálam itthon nincs pacásodás, bár kikapcsolok minden mozgást segítő "funkciót", és külső lejátszóval etetem a tévét. Rühellem a SOE-t, inkább bármi mint az.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Joco_77
üzenetére
Az OLED-nek nincsenek műszínei, maximum akkor ha nem állítottátok be rendesen.
Feltehetően egy boltban nem fognak hozzányúlni = marad a menüben kiválasztható ÁRUHÁZI MÓD, ÉLÉNK SZÍNEK beállítás, amely nem a színek helyes megjelenítéséről szól.Ha nem akarsz szenvedni a kalibrálással, akkor az OTTHONI MÓD / a színek menüben az ECO vagy az EREDETI beállítás szerintem elég jó eredményeket ad.
Egyébként mi az, hogy műszín?
Egy video vagy film színvilága sokmindentől függ, a felvevő kamera elektronikájától (ha digitális), optikájától, az utómunkálatoktól és magától a megjelenítőtől.
Az biztos, hogy egy mozifilm elkészítésekor nem azt veszik figyelembe, hogy otthon plazmán vagy oleden fogod nézegetni a blu-ray kiadást. Pont leszarják. -
Morph76
senior tag
válasz
Joco_77
üzenetére
Egy pixel az enyémben meghalt(pirosan világít).Amúgy tökéletesen működik.Leginkább az accony kínozza a hálóban,ahol szinte csak tv-t néz.Már 3. éves a tv és működik ,amúgy.Beégés ,logó maradvány nincs.
A mozgásmegjelenítés egész szar ,de ez van.A plazmához szokott szemed güvvedni fog rendesen!
A hajlítást nem fogod látni ,csak ,ha kifejezetten arra reflektálsz,de 3.5 méterről tuti nem zavaró.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- iPhone topik
- Battlefield 6
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Persze vehetsz hozzá külön gyárit is, 70-80 ezerért, már ha éppen kapható valahol. Vagy megoldod magad bármi más kompatibilis tartóval.
Ja, akkor ok, neked is viszont. 
Mit mondtam én neked, amiről én nem is tudok? "Lehet foggal körömmel védeni bármit", mondod te, de én egyiket se védtem
. Ha véd valaki valamit az a plazmás osztag, pedig az nagyon offnak számít itt és az összes LCD topikban is. Én csak azt mondtam,

Vhiktor