Hirdetés
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Hét hőcső és két torony? A Thermalright nem viccel.
- CES 2026: hivatalosan is kettészakítja a PC-s kézikonzolok piacát a Lenovo
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- eGPU tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
"Gondolhatod hogy mennyi jelentősége van játéknál a 4:4:4 Chroma Subsamplingnak."
Ez részemről csak spekuláció, de szerintem (tapasztalati alapon tippelgetve) az élek mentén látható "recék" (aliasing) hasonlóan viselkednek a chroma subsampling hatására, mint az apró betűk. Szerintem hihetőnek kéne hangzania, hisz lényegében az apró betűk görbe vonalai is némileg töredezett élek, ez is vektorgrafika erősen véges felbontással raszterizálva. Szóval kicsit leegyszerűsítve: mint ha kicsit látványosabbá tenné videojátékokban az aliasing-et a chroma subsampling (kihangsúlyozza a recéket).
Bár ezt 2k-ban figyelgettem, 4k-ban eleve sokkal kevesebb az aliasing, és azzal arányosabban is kevéssé lesz rajta látható a chroma subsampling hatása (ha egyáltalán tényleg van ilyen), szóval kezd tényleg elhanyagolható lenni.
... és persze, ha valaki mindenféle maszatoló post-process anti-alising és motion blur, plusz egyéb effekteket is bekapcsolva hagy a játékon, akkor nagyjából el van maszatolva az aliasing, így nincs is minek potenciálisan sem feltűnnie.
(#7250) OPiiPO --- Hopsz. Most jól, lebuktam! A fél fórum én vagyok!

Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hét hőcső és két torony? A Thermalright nem viccel.
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Tesla topik
- LEGO klub
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 83S90D 3év
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k - GYÁRTÓI garanciával
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Vhiktor