- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbertoth
senior tag
Lefuttattam, de keményen látszik itt is. Akkor le kell jelenteni szervízhez? Ilyenkor elviszik az egész tv-t vagy helyben cserélik? Azt ne várják hogy én ezt becsomagolom, elég volt kicsomagolni
-
CptAdamica
veterán
válasz
norbertoth #58998 üzenetére
Sajnos van itt is pixelhiba jelenség, nekem is van 2, bár az én szerencsém, hogy csak a zöld alpixel ment ki, így ritkán látszik, viszont nálad ahogy lányom fényesen világít, ami rosszabb, esetleg futtasd le manuálisan a pixelfrissítőt, hátha megoldja.
-
norbertoth
senior tag
Sziasztok!
Pár hónapos LG CX oled tv-men észrevettem két pixelhibát, azaz nem vagyok benne biztos hogy az-e de nekem annak tűnik. OLED tv-n is van ilyen jelenség?
[kép]Nincs valamilyen teszt erre, hogy valóban az-e?! Esdig nem láttam még és furcsa hogy nem állandó, el is tűnik aztán amikor ugyanarra a kamerára (jelenet nézetre) vált akkor meg visszajön. Szerintetek?
-
Poiro7
senior tag
Újonnan vásárolt LG oled (BX) TV esetén mennyi pixel hiba megengedett?
Konkrétan a szélétő 5-6 cm-re két piros pixel nem világít. Egy a bal sarokba egy középen. -
-
wallace 234
őstag
válasz
Celtis #58991 üzenetére
Súlyos bajok ott indulnak, hogy a neo Qled Kínai Boe ADS panelal ontják. QN90 is Ads panelt kapott. Pocsék betekintési szöge van, kicsit oldalról a kép alsó része szépen zöldül. Q80T nem csinált ilyet. De mint tudjuk jövőre jön a Samsung oled, valahol el kell kezdeni a terhelést.
-
Celtis
veterán
válasz
Jorgi Kormi #58988 üzenetére
Igen, a technológia ugyanaz, de a körítés más. A csilivili mögött súlyos bajok fordulnak elő a samsungnál. A "támogatás" pedig vérlázító szintű.
-
Plebi
senior tag
Nálam is megtörtént a váltás, 55B8-ról egy 55CX-re.
Gondolkoztam egy rövid ideig a 65CX-en de annyival drágább, hogy nekem nem érte meg.
Barátom vette meg, a B8-at nagyon baráti áron 270e.-ért. Van még rá 2,5 év gari, igaz Euronics extra. Az 55CX 390eFt-ért volr Euronicsban+ ezen kívül védelem 5 évre.
5%-os fekete először sokkal rosszabb volt mint a B8-on, de az már futott 2,5 évet, azóta a pár hét alatt szépen kiegyenlítődött, sőt, az átmeneteket jobban kezeli a CX.
Gyorsabbnak is tűnik. Xbox One X-et kimaxolja
, kivéve a DV valamiért nem támogatott, de úgy olvastam, hogy freesyncet ki kell kapcsolni, illetve hamarosan érkezik hozzá frissítés az Xboxra.
-
alaves
addikt
válasz
snpetit #58983 üzenetére
Tavaly én is írtam, hogy igen, gyakorlatilag az optimális kontraszt fölé húzzák és ez elég gyakori. A digitális adások kezdetekor még nem tapasztaltam, néhány éve lehet így. Azt nem tudom, hogy hol, az adó forrásánál a stúdióban vagy a szolgáltató. Nem tudsz mit csinálni, hiába csavarod le a kontrasztot, akkor is olyan marad (KalászNet-Telekom).
-
emre33
addikt
Mi a különbség a 2 LG C1 TV között?
OLED55C12LA
https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-oled55c12lahttps://edigital.hu/led-televizio/lg-oled55c12laoled-4k-uhd-hdr-webos-smart-led-televizio-p862608
OLED55C11LB
https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-oled55c11lbhttps://edigital.hu/led-televizio/lg-oled55c11lb-oled-4k-uhd-hdr-webos-smart-led-televizio-p862609
-
snpetit
aktív tag
Van aki szokott rajtam kívül még Direct One (ex UPC Direct) vagy Digi műholdas adókat nézni? Most VU+ beltérim van előtte a dreambox volt és plazma tv. Már ott is tapasztaltam, hogy sok adónál annyira fel van húzva a kontraszt, hogy kiégnek a világos részek.
LG C9, ISF dark, Oled fény 30-40 között. -
pkaresz
őstag
válasz
Jorgi Kormi #58980 üzenetére
8K nem, de ki tudja!
Jó is az, egy triluminos még mindig klassz! (tudom trinitron)
Ahogy egy plazma is.
Annyira nem sürgős! -
Strezi
őstag
válasz
Fuzke89 #58977 üzenetére
Elsőre válassz ki egy szimpatikus képmódot és néz vlami teljes képernyős filmet, mazsolázz sorozatokat egy hosszú menetben (>4 óra), még ne teszteld csak élvezd!
Ezután kapcsold ki hogy lefusson egy automatikus (neked nem kell csinálni semmit) panel frissítés. Aztán nézd meg amit szeretnél (?), vagy ha vlami zavart első körben, akkor az újra.
Ennyi a minimum, ezt megérdemli egy töbszázezres tévé. -
Fuzke89
lelkes újonc
Hahó!
Én nagy nehezen rászántam magam egy 55-ös CX-re. Ma fogom átvenni és innentől indul a 14 napos tesztüzem. Szóval járatnom kellene, lehetőleg minél durvább dolgokkal, hogy kijöjjenek a hibái (ha lesznek).
Mit tanácsoltok? Youtube linkek? Tesztvideók? Mit küldjek rá?
Segítsetek légyszi, hogy a 14 napot kihasználjam a lehető legjobban.
Köszönöm!
-
pkaresz
őstag
válasz
Jorgi Kormi #58965 üzenetére
Amennyi érdekes jelenség van az oleddel, hogy én megfogadom a "vicces" ajánlásodat.
-
butch3r
senior tag
válasz
Jorgi Kormi #58973 üzenetére
Neztem azt a sorozatot (is:D) de ezt nem tapasztaltam.
Lehet hulye otlet, de a korabbi felvrtel bejatszasok nem lehettek? Amiket nem tdutak/akartak rendesen felkonvertalni? Bar ha kesobbi reszben/mashok is tapasztalt nem valoszinu. Egy ujrainditas segit(het) :D
Nezd meg a The raidet, nem tudom mar milyen nyelven beszelnek, talan polinez, na az se egyszeru hablaty :D
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
butch3r #58972 üzenetére
Én viszont egy két DV filmnél a képélességgel nem voltam kibékülve a Netflixen pl.:A kígyó című sorozatnál első pár részében tapasztaltam..( A "zasszony"és a lányom is főleg angolul nézik a filmeket , én nekem eredeti nyelven az indiai thrillerek jöttek be a Netflixen és még annó a Csillagok háborúja(régi) első három része , ezeket vétek szinkronizálva nézni.
)
-
butch3r
senior tag
válasz
Jorgi Kormi #58971 üzenetére
Love, death and robotsban is csinalta.
Egy restart megoldotta a problemat...Koszi hogy megnezted (meg ha korabban is:D)
ahh elvi kerdes nalam hogy mindent eredeti nyelven, max felirattal
-
butch3r
senior tag
Akinek dolby vision kompatibilis a tvje es van netflixe, ranezne legyszis a women in the window filmre?
Villodzik a kep par percenkent, olyan mintha ki be kapcsolna a DV.
Eddig nem tapasztaltam ilyet, de neten nem talalok erre utalast hogy masnak is rossz lenne. (En vmiert a filmre gyanakszom, mivel mas DV tartalomnal nem ilyen gondom).Ide felraktam egy videot. Kb 25msnel latszik
Sony Ag8 65" amugy.
-
alaves
addikt
Érdekesség: a KONKA OLED55V5 ára a beharangozott 5999 jüan, helyett 9999 jüan [link] (450 eFt). Kínában lehet piaca, de nem hinném, hogy nemzetközileg labdába rúghatnak.
-
no!smak3r
kezdő
válasz
alaves #58966 üzenetére
Nos nálam a kibontáskori állapothoz képest jelentősen javult az inhomogenitás, de még mindig észreveszem sajnos némelyik filmnél, hogy több sötét folt is van.
Mint azt írtam, jelenleg várok új panelra, kicsit ideges is vagyok, hogy milyen lesz, ugyanis a jelenlegi tinting szempontjából nagyon rendben van, nem igazán látom. Nem leszek boldog, ha a VB / sötét foltokat kicserélik egy tintinges panelra.
Kb. 120 óra és 2 manual pixel refresher után:
(pixel refresher szerintem egyébként semmit sem változtatott, ugyanolyannak láttam miután lefutott, így szerintem szimplán az üzemórák javították)
-
alaves
addikt
válasz
Jorgi Kormi #58965 üzenetére
Régebben volt erről szó, hogy az OLED kijelző "életében" vannak szakaszok, amikor erősödhet pl. a fekete közeli inhomogén jelenség, vagy a függőleges csíkozódás, de ez később rendeződik (az OLED754-emen is volt olyan időszak, amikor kissé látható volt ilyen, aztán elmúlt). Egyébként lehet, hogy a rengeteg visszaküldött zsír új CX-eken is elmúlna pár száz üzemóra után, persze nem volna szabad több százezer forintos készüléknél ilyennel foglalkozni. Ezen túlmenően korrekten lehetne a vásárlót erről tájékoztatni.
-
Jorgi Kormi
senior tag
Itt nem a tuti tv-ről volt szó és nem a Philips márka minőségéről ( mert azt tudja mindenki , hogy bármelyik márkánál előfordulhat a panelen a v.b és ting ting különböző mértékben / egy a"forrás/") , hanem a válasz amit kapott :
"Az Ön által felvázolt hibajelenség általában elég vitatott szokott lenni a gyártó által . Szubjektivizmusra hivatkoznak és gyáriszűrők használatát írják elő aminek sokszor az az eredménye hogy a készülék belefér a specifikációba.
Mi mindenképpen azt javasolnánk hogy ha van lehetősége vigye vissza a készüléket a boltba."
Egyébként én egy Samu kúúledet ajánlanék. (csak viccöltem.) -
daneel_hu
addikt
válasz
Jorgi Kormi #58962 üzenetére
Hát nyilván határozottnak kell lenni, különben tényleg a forgalmazón/gyártón múlik mit akarnak lenyeletni az userrel.
Nekem ez sosem volt probléma, ha kellett visszavittem, pofáztam.Az LG-nél szerencsére jelenleg nem kell könyörögni.
-
anrab
addikt
válasz
Jorgi Kormi #58962 üzenetére
Erre én is emlékszem de többre nem nagyon ami nem azt jelenti hogy nincs. Természetesen bele lehet futni, senki nem mondta hagyd ez a tuti tv. Nekem szerencsém volt. Még még is írtam.
(Azt hiszem)
Azért elismerésem hogy volt rá ingerenciád visszakeresni, hátha meggondolja magát és mégis inkább cx-et vesz! -
anrab
addikt
válasz
Kratos75 #58959 üzenetére
"elég jó minőségben tolják"
Nekem meg digi van.
Ha nem a legalja csatornákat akarod nézni hanem a látogatottabbakat akkor nem lesz rá panaszod. Bár azok is bőven nézhetők, viszont szoktak olyan filmeket nyomni rajtuk hogy inkább köszönöm de ezt már nem. De ez nem a tv hibája.
Ja! Gyors mozgásoknál se lesz gondod. Nem mosódik, maszatol. Éles és tiszta a kép. -
-
anrab
addikt
-
daneel_hu
addikt
válasz
no!smak3r #58954 üzenetére
"Vilagos. Teszem azt, az uj panellal sem leszek megelegedve, a szervizes kollega mit fog irni a szakvelemenybe? Gondolom ő le fogja irni, hogy a keszulek bekapcsol, mukodik. Mi az a hiba amire az LG kiadja ezt a papirt?"
Ahogy a kolléga írja, - "ha nem vagy megelégedve".
Nézd, szerintem a tinting elfogadhatatlan hiba, bár nálam is van egy kicsi, húztam egy kompromisszumot azzal, hogy az oled révén a legjobb képminőséget nézem.
Van akit jobban zavar, van akit nem... tökéletes készülék nincsen, mindig lesz valami nyűg, bármilyen technikát választasz. -
daneel_hu
addikt
válasz
Jorgi Kormi #58952 üzenetére
Amcsi fórumon voltak ilyen userek, de símán cserélték nekik is.
Nem problémázott a gyártó ott sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Yettel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Projektor topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- Apple TV eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest