Hirdetés
- Bemutatkozik a slim billentyűzetekre való, ujjainkat vezető PFF kupakprofil
- Tavaszig befut az Intel feltápolt csatamágusa, de a játékosok nem fognak örülni
- Kell-e a korlátlan mobilnet, vagy luxusból égetjük a pénzt?
- Híres és hírhedt processzorokkal számol le az Intel
- Neked az algoritmus mondja meg, hogy ki vagy
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
Köszi srácok, átnézem!
arn: a fényérzékelőt bekapcsoltam én is, nagy változást nem láttam, lehet kell neki egy kis idő amíg beáll a külső fényerő függvényében?
Balika911: igen ezt a 30 körüli értéket láttam SD képanyag alatt, felmerült bennem némi kérdés ezzel kapcsolatban (nem kiröhögni, csak próbálok logikusan gondolkozni).

Szóval SD anyag alatt kevesebb OLED fény, hogy ne égjen be. De ez minek a függvénye? Az alcsonyabb felbontás és a beégés józan paraszti ésszel nézve nincs kapcsolatban. A tv adás és az alacsony felontás már inkább. Nem azért alakult ez ki, hogy a tv adás logója ne égjen be? Tehát ha mondjuk (tegyük fel) letöltök egy 480p anyagot (logó nélkül) az elvileg nem éghet be jobban, mint egy 4k anyag (logó nélkül) nem?

Viszont ha valóban erre vezethető vissza akkor a logo luminance pont erre van kitalálva, hogy csak a logónál lévő részen veszi vissza a fényerőt (akkor is ha amúgy 100 az OLED fényerő értéke). És akkor úgymond mehet 100-on bármikor, hiszen;- a logo luminance miatt a logó fényereje alacsonyabb lesz, mint 100
- az automatikus fényerő még pluszban lefelé viszi az értékeket (automatikusan)Így a manuális beállításnak SD (és tételezzük fel, hogy az SD itt = TV adás, mert soha senki nem fog más esetben SD anyagot nézni azt gondolom), nincs értelme, hisz az automatika elintézi ezt helyettünk.
És persze az egész logikának az az alapja, hogy nem azért ég be 100-as OLED alatt mert SD az anyag felbontása, hanem mert az SD anyagnál (ami ugye = TV adás) a logó ég be 100-as OLED értékkel.Remélem érthető milyen logika mentén gondolkozom.
És itt nem azt akarom mondani, hogy én jövök és feltalálom a spanyolviaszt, csak szeretem érteni mi miért történik és mit miért csinálok.
És ez ugye az első OLED-em.
Basszus visszaolvastam, van ott még egy betű, SDR. Szóval SDR/HDR a párhuzam, nem a felbontás, hanem a dinamikatartomány, a "fényerő kezelése". SDR alatt feltolja mindenhol a fényerőt, HDR alatt meg csak ott ahol a képanyag szerint fel kell és vélhetően az is pár másodpercig tart. Ezért veszi igénybe az SDR magas fényerő jobban a panelt mint a HDR.
Oké, leesett, de már nincs szívem kitörölni a fentit. Hátha valakinek valahol eszébe fog jutni ugyanez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- MacBook Pro 14 2024 M4, 32 GB RAM, 1 TB SSD 27% Áfás
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 256GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

És itt nem azt akarom mondani, hogy én jövök és feltalálom a spanyolviaszt, csak szeretem érteni mi miért történik és mit miért csinálok.
Vhiktor