Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkByte

    addikt

    Én most elkezdtem azon gondolkodni, hogy lehet visszaküldöm a 48CX-et. :F

    Mielőtt bárki rákérdezne: igen RGB módban van, igen sharpness le van húzva 0-ra.

    A WBGR subpixel layout miatt klasszikus ClearType-ot nem lehet vele használni csak Grayscale-t, viszont valahogy keveslem így az élességet, vagy nem tudom. 1440p-s 27"-os IPS-ről váltottam fel, annak élesebb képe volt ClearType-al. Lehetne ClearType nélkül használni, de úgy azért a betűtípusok minősége ilyen vissza a 90-es évekbe. Főleg böngészőbeli fontok nagyon darabosak :(

    A másik (ez csak tegnap tűnt fel nekem), de a telt sárga és zöld képernyő elemek körül látszik egy piros-zöld aura baloldalt és jobboldalt. Pl. itt PH-n a szöveg doboz alatt a Küldés gomb körül, vagy fent a bal és jobb oszlopok tetején a sárga fejléc dobozok oldalán is megfigyelhető. Egyenes oldalú téglalapoknál jobban feltűnik, főleg ami kicsi, pl. szöveg kereső kiemelés ha sárga színű, ott sokkal feltűnőbb, két határoló vonalként jelentkezik. De pl. Discord-ban a sárga emoji-k is furán néznek ki. Vagy mondjuk kódolás közben a sárga szövegek is homályosabbak, és most már tudom hogy ez okozza.
    Ezt amúgy az Rtings monitorkénti használat teszt is említette a text clarity-nél, csak úgy tűnik mikor anno olvastam nem igazán fogtam fel mi. Szintén az WBGR layout és a 4:4:4 szín együttese adja. 4:2:2-re lerontva állítólag eltűnik, de akkor meg még életlenebbek lesznek a betűtípusok.

    Még adok neki pár napot hogy kiderítsem együtt tudok-e ezekkel élni, de azért csípi a szemem. Bajban vagyok hogy ha visszaküldöm mi legyen helyette, mert amúgy túl jók az egyéb adottságai. Csak azért munkához is elég fontos lenne hogy jó legyen. Azt hiszem 14 napig lehet elállni átvételtől ugye? Mert akkor még végül is belefér pár nap együttlét.

    MM mennyire kötözködik amúgy visszaküldésnél a csomagolással? Az ilyen ragasztott védő fóliát nem tartottam meg, mert úgy sem bírom visszatenni rá értelmesen ha úgy alakul, a többi csomagoló anyaga mind megvan.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák