Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkByte

    addikt

    válasz alaves #55800 üzenetére

    OLED topikban keresgélve láttam hogy Te használsz ilyesmit monitornak. Úgy szerintem egy hete kotlok kijelző keresgélésen. Egy LG 48CX-et gondoltam következő monitoromnak, csak emiatt a beégés para miatt a "futottak még" listán van egyelőre.

    Végigolvastam az Overclockers teljes 120 oldalas fórumját erről, de ott kicsit csőlátásúak az emberek. :DDD (Ugyanakkor tök hasznos tippek voltak ott pl. monitor állványokra. Ez pl. egészen szimpatikus összeállítás.)

    Elkezdtem nézni mi van még piacon amivel 100% scaling megoldható lenne (utálom a Windows skálázását), egy 43" LG IPS-t találtam még, de már csak 60Hz-es kijelzőt nem akarok venni, illetve továbbra is IPS aminek a feketéje még a VA-tól is elmarad. Kipróbálnék valami jobbat, főleg hogy a napjaim igen nagy részét kijelző előtt töltöm, nem lenne kidobott pénz ha beválik.

    Látom te azért nyüstölöd. Nekem úgy alakult hogy most váltok 100% itthoni munkára (nem csak covid miatt) és ez lenne a fő monitorom. Programozóként elég sok statikus tartalom lenne, IDE, böngészőben kutatás, chat ablakok. Ez mellett lenne videó nézés, játék, de kisebb arányban (olyan 80%-20% szerintem). Te 12+ órát írtál naponta és így vagy 5000 óra körül jársz ahogy láttam beégés nélkül.

    Csinálsz bármi különösebb babysit-elést a kijelzővel a fényerő csökkentésen túl? Animált háttérkép, tálca eltüntetés, ablakok időnkénti pakolászása, stb. Láttam hogy a többség ezeket csinálja, de őszintén szólva én ezt már felesleges nyűgnek érzem, a monitor idomítja a felhasználót. Nekem ehhez nem lenne türelmem egy ponton túl. Arra lennék kíváncsi mi van ha ennél hanyagabbul használja az ember, de kis fényerővel.

    Én egészen közelről tervezem használni (80-100cm), betöltve a látómezőt, úgy néztem 92 PPI-t tud a 48", az normál monitor távolságból épp rendben lehet 100% scaling-hez és ki tudok rá pakolni 4x1080p-nyi tartalmat.

    Szemnek milyen? Sokan azt mondják pont amiatt mert a fekete tökéletesen fekete és nem kell nagy fényerő a jó kontraszthoz, kímélőbb a szemnek mint egy hagyományos óriási monitor akár közvetlen közelről is.

    A glossy panel nem zavaró? Nekem oldalt van az ablak, elvileg így nem lenne gond a tükröződéssel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák