Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Darth_Revan

    veterán

    válasz Zebu #34861 üzenetére

    Ha csak nem azt tervezed, hogy napi 20 órán át a propaganda TV-n (M1) nézed a Híradót, akkor nem lesz gond :U

    Rtings csinál B7 és C7 TV-vel burn in testet és pár hét használat után (napi 20 óra használat) már látható burn in. Azonban szinte állandó jelleggel fixen jelenítenek meg egy ponton valamit (pl a saját logójukat) és az ég be, illetve játék alatt sport játéknál (pl FIFA) látható burn in hosszabb használat után.
    Ezek a régi TV-k óta azonban már B és C szériában is nem csak panel minőség, de FW terén is történt fejlesztés, hogy ne legyen burn in.
    Pl azoknál a TV-nél amikkel a Rtings "bizonyította", hogy van OLED beégés (olyan körülmények mellett ahogy a legtöbb ember nem használja) nincs olyan funkció, ami a B8/B9, illetve C8 és C9 esetében van, pontosabban a "Logo Luminance Adjustment" ami érzékeli a hosszabb ideig megjelenített világos fix, nem változó dolgokat és az alapján változtatja a fényerősséget, hogy ne legyen beégés.

    A tesztekben használt a régi 2017-es LG OLED TV-nél is úgy lehet beégést elérni, hogy ha a felhasználónak kb az a célja. Az új TV-knél, köztük az általad vett C9-nél is így van, vagyis csak akkor lesz beégés ha kb az a célod, hogy az legyen, viszont a C9-nél a szoftver látja, hogy ha egy egysejtű úgy használja, mintha direkt beégést akarna, ezért háttérben a fényerősségbe belenyúl, hogy nehezítse a dolgát (persze ki lehet ezt kapcsolni ha tönkre akarod tenni a TV-t).

    HDTV Test is csinált Burn in testet és 2018-as E8-nál 6 hónap rendeltetéstől eltérő használat mellett (napi 20 óra, amik között sok híradó nézés is volt) sem tapasztalt burn-int.

    tl;dr: 2017-es modelleknél volt nagyobb gond rendeltetéstől eltérő használat mellett a burn in, 2018, de főleg 2019-es (C9) TV-nél ez a veszély már szinte nincs is és csak csak akkor lesz burn in, ha direkt akarod, hogy legyen. Viszont ha még jobban meg akarod magad nyugtatni, akkor itt az összefoglalóban is van tippek, hogy a kicsi esélyt még tovább csökkentsd.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák