- Duplán 4K: a TCL tudja, hogy gyártson monitort
- Milyen monitort vegyek?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS ROG Ally
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
sakal83
üzenetére
SDR filmhez is bekapcsolhatod a BFI-t (ez a 2018-as újdonság az LG-nél, de a Sony és Pana már 2017-ben tudta), de szerintem sokkal kisebb a jelentősége 24Hz-hez, mint 60Hz PC játékhoz. A filmeken általában eleve van némi blur, sohasem olyan tű éles a mozgókép, mint játéknál (már amikor ki tudod lőni a játékban a blur-t).
Viszont 50Hz-es hazai TV adáshoz úgy tippelnék, hogy nem fogod bekapcsolni a BFI-t, mert erősebben vibrál, mint 24 vagy 60Hz bemenettel. Én azt is meg tudtam szokni (nehezen, de csak egy órába telt) és bekapcsolva hagytam, viszont alig nézek 50Hz anyagot, max hetente 20-40 perc (mikor épp fut valami EU-s sorozat, amit nézek, ami kb. a DW és BM). Ha napi több órát bámulnám, talán fárasztana a szemem.
HDR-ben pedig azért nem akarod majd használni a BFI-t, mert felezi a max fényerőt, így veszítesz a HDR élményből (bár ez szubjektív, én ezt simán feláldoznám HDR játékhoz) és bárhogy állítgatod (a CalMAN sem oldja meg), nem kompenzálja hozzá a fényerő görbét, tehát az egész kép mindig fele olyan világos, mint lennie kéne, a sötét jelenetek is sötétebbek (mondjuk van pár kapcsoló, amivel részben világosabbá lehet tenni, de nem lesz igazán "helyes").
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Duplán 4K: a TCL tudja, hogy gyártson monitort
- Parkside szerszám kibeszélő
- Mesterséges intelligencia topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- LG OLED C2 42 hibátlan, beégésmentes, gamer TV (PS5/XBOX/PC, 120Hz, HDMI 2.1)
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 83S90D 3év
- LG G4 65" OLED TV - 144Hz, fóliás, garanciális, gyári dobozában
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 03.28
- Samsung Galaxy A54 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor