Hirdetés
-
PROHARDVER!
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
norrberth
addikt
Köszönöm
Fater vette melós autónakNem rossz kis autó, én nem látok ki belőle. Vastag oszlopokat látok csak.
Zajra komfortra jobb mint a H. De annyira nem nagy valami.
J Astra elérte a 2001 es B5.5 Passat szintet "Esetleg"
Öreg elvan tőle ájulva, én annyira nem.
Egy Opel sose lehet VW.Fogyasztása olyasmi mint az 1.6 nak volt.
Mondjuk városba csak, pályán viszont kevesebb csak 6 sebességes.
140 lovas motor egész jó lenne, ha nem kombit vettünk volna.Én elfogult vagyok egyébként, ami nem VW vagy Audi az fos.
-
válasz
norrberth #6248 üzenetére
Többek közt én szidtam a GM olajat, mert kinyírta a turbót a Z19DTH-n ~ 100 000 km-nél.
Azt is írtam a teljes igazság megismertetése érdekében, hogy új korától 200 lóra volt chippelve; nagy tempójú autópályás használatot kapott (170+); szigorúan 30 ezer km-enként cseréltettem az olajat. Ez a 3 körülmény együtt nem kedvezett a turbónak.
Utána átálltam 30 helyett a 15 ezer km-es olajcserére, most kb. 20 ezrest tartok, ez még bőven jó a tapasztalatom szerint.Gratulálok az Astra J 1.4T cseréhez! 👍
Tetszik a családnak? A fogyasztása milyen az 1.6-hoz képest? -
norrberth
addikt
válasz
norrberth #6247 üzenetére
Opel topicba beszéltem 3 olyan emberrel akik +100.000Km raktak bele GM olajjal.
Egyikük szelepfedelet is mutatta. És 200 felett jár Km be.
Mondták nem értik miért járják le a gyári olajt.
.
Meg a helyi Opel szerviz is meggyőzött hogy nem rossz olaj.
Mint sokan mondják.Így tettem egy próbát. Eddig nincs panasz rá.
-
norrberth
addikt
válasz
Tothgera30 #6246 üzenetére
Gyári Gm 5W-30
Előző H Astránk csak Gm-et kapott.
És nem ette, meg nem volt berakódva. Mint az előtti H a Castrol Magnatectől.És a jelenlegi J Astra szintén Gm et kap.
De ez 1.4T motoros. NET
Ebbe Dexos 1 kell Turbo miatt. -
Adott egy Z14XEP motorkódú gépjármű. Jelenlegi helyzetben napi szinten 5-10km-t mozog, hétvégente minimum 20-30km-t, havonta többet (adott esetben 150km-es táv is belecsorog). Milyen olajat (Dexos 2-n belül) vásároljak amivel legkevésbé ártok neki?
Mannol 7913 Energy Formula PD 5W-40-el gondolom lövök nagyon mellé?
-
anorche1
őstag
válasz
grizlisandor #6232 üzenetére
Most nezem, hogy legutobb a simat ontottem bele. Azert remelem olyan nagy kulonbseg nincs koztuk, hisz a megfelelo minosites mind2nel ott van.
-
Asbee
veterán
válasz
tibbike01 #6240 üzenetére
1.2 12v motorról volt szó, én meg 1,6 8v. Ezekbe nem is kell olyan fejlesztés. Annyira céloztam hogy ami motorokba való teljesen jó olaj, jó áron. Castrolt pl sokan szidják fst technológia óta. Shell Motulnal hol találni infót, mit fejlesztettek “sima” 5w-40 olajaikon ?
-
tibbike01
őstag
Már nem azért de szerintem ezt a Total olajat kb 10 éve nem fejlesztik, olyan mint a Mobil 3000 X1, az is csak "van oszt kész" (ezért is tud olcsó maradni) míg a Schell, Castrol, Motul folyamatosan napról-napra fejleszti, javítja az olajait.
"de mindenki azt önt az autójába, amit akar"
-
Asbee
veterán
Ki mondott ilyet?
Egyszerűen a tapasztalatom mondtam el, egy dologról, az olajjal kapcsolatban. Mágustól a vw topikban is ezt olvastam és nagyon elégedett vele, szempben pl az agyonistenített castrol edge-el, ezért ment havernak is a golfjába és enyémbe is sima quartz 9000.
(#6235) tibbike01: Motul x-clean 5w-40. Azzal sem volt semmi bajom , jókat olvastam vw topikban totalról ezért most azt próbáltam meg. 7-8 havonta úgyis csere (ami max 10k km) szóval nagy meglepetés nem fog érni.
-
Asbee
veterán
válasz
Sima is tök jó vw be. Én kipróbáltam 1 hete a sima 9000-et 1,6 bse jetta. Meglepődtem hogy ilyen halk még nem volt a motor.
-
anorche1
őstag
válasz
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Total Quartz 9000 es Total Quartz 9000 Energy kozott mi a kulonbseg? 2003 -as 1.2 12V fabiaba melyik az ajanlott?
-
raziel01
veterán
válasz
norrberth #6229 üzenetére
Jó kérdés. Nem tudom, mert tavaly is kidobtam a dobozát. Egyetlen egy magyar oldalon találtam meg 29 mm-es belső átmérővel. Mindenhol máshol 21 mm-es. Úgyhogy tényleg érdekes. Oké, hogy több helyen gyártják de attól még nem kéne különböznie. Mind a kettő zs+u-tól lett rendelve.
-
norrberth
addikt
válasz
raziel01 #6228 üzenetére
Évek óta [link] Mann szűrőt használok ugyan ezzel a cikkszámmal. És most összenézve a régivel, a réginek a belső átmérője kb 5-6 mm-el nagyobb volt szemre. Sajna képet elfelejtettem csinálni. De mind a kettőre rá volt égetve magára a szűrőre a cikkszám szóval tuti megegyezett. Végülis ez is meg a régi is simán felpattant a szűrő házra. Gondolom akkor változtattak rajta.
De ugyanaz a gyártás volt?
Gyártják sok helyt. -
raziel01
veterán
Én is cseréltem az olajat, most napra pontosan 1 év/9500 km ment bele. Skoda Roomster 1.2 CRTDI.
Mobil 1 ESP 5W-30 olaj. 4,3 litert ír a net de 4,1 litert öntöttem bele. Így lett hidegen a szint pont középütt. Melegen meg max alatt van kicsivel. Hiába csöpögött 1 órát maradt belőle a régi olajból valamennyi.
Legfeljebb jövőre veszek +1 litert amit majd beleöntök miután kicsöpögött a régi és hátha az még kihoz majd többet a régi olajból.
Olajszűrőn pillanatra meglepődtem, mert azt hittem rosszat küldtek. Évek óta [link] Mann szűrőt használok ugyan ezzel a cikkszámmal. És most összenézve a régivel, a réginek a belső átmérője kb 5-6 mm-el nagyobb volt szemre. Sajna képet elfelejtettem csinálni. De mind a kettőre rá volt égetve magára a szűrőre a cikkszám szóval tuti megegyezett. Végülis ez is meg a régi is simán felpattant a szűrő házra. Gondolom akkor változtattak rajta. -
-
Köszönöm mindenkinek a válaszát! Igazából egy alacsony szulfáttartalmú 0w30-as olajat kerestem, ami rövid utakra lenne jó választás éves olajcsere periódussal. A Castrolt és a Shellt igyekszem kerülni, mert a legtöbbet ezeket hamisítják. Most Eneos van benne, erről szeretnék váltani. A Motult, Valvoline-t nézegettem, de más márkáktól sem zárkózom el. Viszont Castrol biztosan nem lesz. Még gondolkozom a választáson.
-
tboldi
nagyúr
Jó esetben az adatlapból, amit jó esetben a gyártó oldalán találsz meg. De nem mindig teszik közzé ezt a dokumentumot, és ha igen, akkor sem mindig írnak bele minden adatot.
szerk.: Motulnál pl. a piros szöveg alatt találsz olyat, hogy műszaki adatlap. [link]
-
Szulfát tartalmat meg lehet nézni olajonként? Távolról a neten pl?
-
Nagyon jó olaj, ha nem használod rövid utakra.
Hosszabb utakra abszolut ideális. Ha nincsenek lerakodások, akkor továbbra is mehet bele.
Magas a szulfát tartalma (1%). Amikor kijött a motor, akkor ez volt az ajánlott , de már lehetőség van alacsonyabb szulfát tartalmú olaj használatára is.
Ha rövidebb (14 km alatt) távokra használod inkább, akkor gyakoribb olajcsere (felezett periódus) vagy nézel 0W-20 SN-es olajat. -
Mini-ben PSA-BMW (Prince) motor van, ennek az olajának előírását változtatták meg 0W-30-as, PSA B71 2312 és BMW LL-12 -re (mindkettő egyben C2-12 előírását túltejesíti), a csereperiódust pedig 1 év és/vagy 15000km-re. De erősen ajánlott 10ezer km-es csere.
A gépkönyvben még 5W-30 és BMW LL-04 olaj szerepel.
A márkaszervizben már az új 0W-30-at fogják beletölteni ha követték a változásokat. -
"A gyártó honlapján írják, a BMW LL04 specifikációt" , jól írtad, hogy specifikáció,
ha már Eneos Hyper, akkor BMW-nél az Eneos Hyper B -n keresd a BMW jóváhagyást.
Szerintem ugyanaz a kettő, csak a Hyper B csomagolásra kell a BMW-nek jogdíjat fizetni.
Minimbe: ENEOS Ultra S 0W-30
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest