Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

válasz Vérboci #87693 üzenetére

Na. Pont ezaz. Ezt magyaráztam régen Qkacnak, hogy a nagyon magas páratartalomnál nem is kell magas hőmérséklet, hogy izzadj, fulladj, szenvedj. Persze embere(asszonya) válogatja, ahol én dagadt 23 fokban 78%rel. párában ülve izzadok, ott kolleginák még kardigánon gondolkodnak. "Mer' hideg van.." Ha meg kimegyek, napon gyaloglok (nagy a gyár) akkor meg pláne döglesztő az álló benti pára. Pedig nincs kánikula.
    -A meleget, napsütést, nyarat, a nyárhoz kapcsolódó dolgokat, száraz forróságot szeretem én is, de nem vagyok álszent, 36 fokban csak kint érzem jól magam, otthon a lakásban, pláne a pihentető alváshoz, megy a klíma.-

A cégünk egy erdő, mező, legelő, lefolyástalan mocsaras-belvizes területen fekszik. Itt nálunk az elmúlt hónapokban különösen sok eső volt. Minden vastagon át van ázva, 19 fok felett minden okádja a párát, reggelente köd meg harmat van, így sokkal párásabb a levegő.
    Így fordult elő, hogy a 23 fokra állított klímák álltak, mert csak 20-22 fok volt, de a pára meg 75-80 maradt, hiszen 23 fok alá nem nagyon akartam állítani. Ráadásul éjjel 18-19-re visszahűlt minden, arra állítani klímát gyilkos lenne. Tehát ott álltam a klíma alatt, ami 21-22 fokban csak ventilátorozta a 75-80% párát, semmi értelme nem volt.
    Amint 26 körülre ment a hőmérséklet, máris nekiállt (hűteni)szárítani is, és lement 55-60 körülire a rel.
    Itthon a lakás nem tud lehűlni, a 23 fokra rakott klíma ezért folyamatosan megy, és 1-2 hét alatt a 65%-ból csinált 40-t. 23-25 fok van a lakásban, de 40-45% a pára, kifejezetten kellemes.

Új hozzászólás Aktív témák