Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid

félisten

válasz BlacKSouL #86841 üzenetére

Ezek az élattani értékek azért viccesek, mert ezer dologtól függenek, és nehéz őket pontosan mérni. Illetve ha van egy pontos mérésed, azt sem tudod megmondani, hogy miért annyi. Hozzávetőlegesen persze vannak faktorok, amik befolyásolják, de ez is csak tippelgetés.

Kereken egy éve mentem el orvoshoz, mert 45 év után megszűnt a tökéletes, 120/80-as vérnyomásom, és elkezdtem 140/90, időnként 150/100-akat mérni, szédülni, fülcsengeni, meg valami fura, állandó fejfájást összeszedni. Csináltunk azóta valami 4 féle vizsgálatot, kardiológia, UH-k, röntgen, EKG, vese, mellékvese, nyirokcsomók, hormonszintek, egyszerűen minden rendben van, ez ennyi. Ugyanúgy sportolok, mint előtte, pulzusom rendben (50 körüli a nyugalmi pulzus a sport miatt), alapvetően jól erzem magam. Szedem a gyógyszert, így beállt 130/85 körülre, de időnként megugrik, néha meg megint visszaáll röviden 120/80-ra. Pulzusomról az elmúlt kb 10 évre 24/7 diagramom van, most egy éve tudok mutatni napi 4 méréses vérnyomásmérést, és azon kívül, hogy a gyógyszer mellett még mindig enyhén emelkedett néha, egyszerűen semmit nem tudnak kiolvasni belőle. Ennyi, ha dolgozok, ennyi, ha nem, ha kicsit többt mozgok, vagy kevesebbet (közben 6 hónapot voltam itthon egy térdsérüléssel), ha esik, fúj, jön a hideg, meleg, egyszerűen semmi összfüggés. :F

A para meg az, hogy velem egykorúi smerőseim közül az egyik most vesztette el az egyik veséjét egy daganat miatt, egy másiknak meg egy ciszta van az agyában, es mind a ketten magas vérnyomással mentek el orvoshoz. Egy harmadik gyerekkori barátom meg pontosan úgy van a dologgal, mint én: semmit nem találtak, szedi a gyógyszert, es így kordában van tartva a dolog. Szóval nagyon nem hülyeség kivizsgálni, ha valami változás van, de egyszerűen van, amikor csak változnak a dolgok, és nem tudsz velük mit kezdeni.

Cukornál meg az a szar, hogy nehezebb mérni, mint a vérnyomást. Én amúgy felhoznám ezt a szondás dolgot a dokinál, ha szerinte jó az a mérés is, és mehet, akkor csinálnám, aztán kegfeljebb abból sem derül ki semmi. :F

p

Új hozzászólás Aktív témák