Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tbs
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
osztrakia mar evekkel ezelott is ment online...most nyaron is.
-
parandroid
félisten
válasz
barnam_
üzenetére
Most akarok majd amúgy is bankot valtani, de ez rosszabb lesz, mint a költözés (ahany helyen meg van adva bankszámlaszám…). Ez a prepaid kártya dolog mozgatja a fantáziám, elég biztonságosnak tűnik. Vagy revolut. Utána kell még járni, hatha az új bankom tud ilyet is ajánlani a kontóhoz, de még a bankváltásnak is lusta voltam nekiállni.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Ah értem, ez a vpay csak chipkártyás leolvasással működik ha jól látom.
Nyiss egy N26 számlát (ha jól tudom te is No-ban élsz), teljesen ingyenes.
Vagy Wise, ott csak a bankkártyának van egyszeri díja. Csak ugye ez nem (saját) bankszámla, az előbbi meg az. -
Vérboci
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
a megfejtés az, hogy "azért van szükség a 18 nappal korábbi vásárlásra, mert az Európai Unió fogyasztóvédelmi irányelve szerint a vásárlók a vásárlást követően 14 napig elállhatnak az ügylettől. Ez a szabályozás az online vásárolt termékekre és szolgáltatásokra vonatkozik. Tehát ha valaki egy 10 napos matricát venne, akkor később jogosan kérhetné vissza az árat a 11. napon."
nyilván az osztrák jogalkotás meghatározhatna kivételeket a szabály alól, de eddig nem tette... -
-
Zolás
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Ingyenes Revolut? Visa kártyát ad, van külön netes vásárláshoz virtuális kártya. Utalsz rá amennyi kell.
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Van bankkártyám, de itt vpay van, azzal nem működnek ezek a netes cuccok.
p
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
hogy a francba költöd a lóvét, ha nincs bankkártyád

-
válasz
parandroid
üzenetére
Hitelkártyával? Cseh és szlovák online matricát is simán meg tudom venni mastercard debit kártyával. (N26)
-
parandroid
félisten
válasz
kraftxld
üzenetére
“Ott se nézi senki a fizikai matricát, rendszám alapján megy.”
Már az osztrák vignette? Nem, ahhoz nem regisztrálnak rendszámot, kamera nézi a lyukat a matrinyán, amit felragasztasz a szélvédőre.
Én a csehekkel szívtam, azt hittem, azt is lehet benzinkúton venni, de azok meg _csak_ online árulnak, és _csak_ bankkártyával fizethetsz. Nekem meg olyanom nincs. Úgyhogy valami bróker oldalon keesztül kellett vegyek, dupla annyiért, mint amennyi alapból lett volna.
Kell csináltatnom valami virtuális számlát, amivel lehet neten fizetni, mert agyamra mennek a káeurópaiak ezzel, hogy csak hitelkártyával lehet fizetni neten.
p
-
kraftxld
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Én mint világlátott kecske azt hittem naívan, hogy online begépelek egy weboldalt, beírom a rendszámot, meg 10 tage, dátum kiválaszt, plusz kaufen, utána bankkártyaszám, majd mehetek isten hírével.
Na mindegy, majd akkor jövő hét pénteken veszek a kúton a hatósági áras dízel mellé
Ott se nézi senki a fizikai matricát, rendszám alapján megy.
-
parandroid
félisten
válasz
kraftxld
üzenetére
?
Bármelyik benzinkúton adnak egyet, arra a napra aktiválva, amikorra kéred. Magyar kutakon is árulják. Legalábbis nálunk, tornyos kis zalai falvunkban is lehet venni a helyi kúton. De az osztrák határhoz közeledve 1000%, hogy bármelyik benzinkúton kapsz. Én Sopronnál szoktam átmenni, az M1-et nem ismerem, a határ előtt 500m-rel van egy mol kút, ott szoktam megvenni. Hazafelé jövet meg a DE-AT határon van egy bódé a vámolós rész mellett, az a legegyszerűbb.
Szerk.: Ja, hogy te online akarod? Az megvan, hogy ez egy fizikai matrica, amit fel kell ragasztani a szélvédőre? Szóval ki kell még küldeniük, miután kifizetted…
p
-
kraftxld
félisten
Osztrák autópálya matricánál mi ez az agymenés, hogy a vásárlás + 18 nap a legkorábbi érvényességi időpont?
Jövő hét pénteken mennénk, akkor most rohangálhatok mindenfelé mert online nem tudom megvenni?
-
válasz
parandroid
üzenetére
szerintem ez ilyen foglalkozási kérdés. Amerre én dolgoztam életemben, ott a 2-3 havi bér volt mindig a sztenderd, de extra években volt az 5-6 is. Igaz, ezek ilyen fehérgalléros közgazdász melóhelyek voltak.
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Te hiszel a mesékben? Én abszolút erdeyaval vagyok, pedig volt már, hogy szabad szemmel látható bónuszokat sikerült kapnom, de ez kb nekem sem motiváció, inkább olyan csőbe húzás.
A mostani melóban amúgy van fix urlaubsgeld, meg weihnachtsgeld, ami egyhavi alap(!)bér (szerencsére ezek mindig járnak), meg év végi bónusz is, amit ugye mindig úgy határoznak meg, hogy 108%-ot kell teljesíteni az előző évhez képest, ami kb ennek a jelenlegi gazdasági rendszerbek a legnagyobb rákfenéje (mármint az elvárt extrém növekedés). Amúgy vicces módon még a covid alatt is majdnem meglett, de sajnos mégsem, így nem kaptunk teljes bónuszt, mert csak 107%-ot* nőttünk.

* Csak dobálózok a számokkal, nem pont ennyi volt, de most egyrészt meg nem mondom, másrészt a nagyságrend a lényeg.
p
-
Vérboci
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
örülni örülnék. csak oda akartam kilyukadni, hogy majd' minden állásinterjún azzal akarják az embert behúzni, hogy az alapbér ugyan átlagos (khm), de fizetünk túlórát (nem akarok túlórázni), fizetünk célprémiumot (soha nem érik el a célokat), van cafeteria (de ha hiányzol egy napot is, akkor nem jár), meg ha úgy állnak a számok akkor (aztán soha többet nem állnak úgy) stb.
-
Vérboci
addikt
-
amúgy ez nem olyan nagy bónusz versenyszféra-beli fizetésekhez mérten. (Mármint ha az illető ért is valamihez.)
Szóval itt tényleg inkább a kontextus a lényeg.
Cimborám neje egy állami helyen dolgozik. Most mondta, hogy elvitték az irodából a mikrót, a kávéfőzőt és a vízforralót is. Nehogy már áramot fogyasszon a dolgozó, a majdan 18 fokra fűtendő irodában... agyrém.
-
Vérboci
addikt
a pöffeteg ezt is megteheti, ezért se fogja senki se szájba bszni. pedig az is járna... [link]
-
tildy
nagyúr
Kész, ilyen rövid ideig se volt miniszterelnökünk . Bye bye Liz…. Remelem mennek a konzervatívok is.
Nem is tudom talán a Redditen volt valami olyan hogy na vajon melyik marad tovább, volt egy friss káposzta talán, a másik pedig Liz Truss. A káposzta nyert 😂😂😂 -
Pacák
senior tag
Egy tengeralattjáró is előre megy, amikor süllyedésben koppig lenyomott kormányfelülettekkel és vízzel töltött ballaszttartályokkal célba veszi a nagy fekete mélységet.
Úgyhogy agyarország előre megy, nem hátra elftársak!
De valaki szólhatna a főninek, hogy a szerkezetnek is van egy tervezési mélysége, ami alatt közlekedve már nincsen gyári garancia. De mindegy is, mert ha sikerült kitesztelni, hogy mi a tényleges összeroppanási határ, akkor már nem lesz, aki feljöjjön vele reklamálni.
-
tbs
addikt
agyarorszag. ma reggel kifizettem a nemetorszagban feladott csomagra a nav-nak az afat. a nemet afa utan, amit mult7en fizettem a rendelesekor. ez nekem uj feature. (2499ft-rol van szo, de a tendencia nem tetszik... azert kap a nav egy erdeklodo levelet ha nalam lesz a doboz a papirjaival...)
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
De hat előre mentek …. Vagy az egy hazugság volt az embertől aki sohasem hazudott ?
Nem mellesleg azt hittük, ennek az országnak nem lehet rosszabb miniszterelnöke, mint ami Boris volt… sajnos de, Liz Trussnak sikerült alulmúlni . Kiváncsi leszek mi lesz itt. -
lenox
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Zaciba?
-
válasz
concret_hp
üzenetére
mekkora b+ lehet itt?

"aranykor"...
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
állami szférból olyat hallottam ma, hogy nem az, hogy fűtés nincs meg ne töltsd a mobilodat, de még a mikrót is el akarják vinni

-
Vérboci
addikt
ezzel nem lesz probléma.
egyszer a szó szoros értelmében rácsaptam az ajtót a tulajra (ez egy szálloda volt), egyszer pedig jól megmondtam a magamét az ügyvezetőnek (ez egy autóipari cég volt). mindkét esetben ugyanaz lett a vége
kiabálásig fajuló vita nálam magasabb beosztású, igazgató szintű emberekkel többször is volt, és szerintem lesz is. ezért nem fogom vinni semmire se. az a fránya éleslátásom, az...
-
Vérboci
addikt
munkaidő van, otthon meg kényelmes a fotel

de kétségtelen, hogy nem én leszek az első ma a városháza előtti téren, hogy tüntessek, de ha híre menne, hogy vannak ott - mittudomén - ezren, ezeregyediknek odaérnék.
aztán sietnem kéne a gyerekekért a sulihoz.tudod, ha az én kollégám szólna be sokadjára ilyeneket komolyból, valami problémámmal kapcsolatban, akkor valószínűleg lenne némi ordítozás, meg ajtócsapkodás.
a polgármesteri hivatal is egy munkahely. nincs már ott egy gerinces se, aki szólna az ilyen pöffetegeknek, hogy koma, ezt azért ne toljad?a ner szerencséje, hogy létezik az internet, ahol a nép egyszerű gyermeke tud ventilálni, morogni, meg átkozódni. ha ez nem lenne, hamarabb gyűlne az indulat.
én nagyon boldog lennék, ha felkelne ez az ország úgy igazából, és az ilyen okosokat mint ez a dézsi is, megúsztatnák a dunában. megkötném a láncot, ha odaengednének. -
parandroid
félisten
A legbájosabb, hogy néhány hete még az ment a moziban, hogy ‘nyugaton’ már fáznak-éheznek-nyomorognak a népek, de a kies kárpátok medencéjét ez nem érinti, mert a főni jóban van a muszkákkal. Aztán az a lemez lejárt, jött ez, meg a balogh reformátuspüspök-exemmiminiszter feddése, hogy azért ver minket az ő istene most kicsinykét, hogy tanuljunk egy kis szerénységet. Na, azt a faszt is elfelejtettétek karóba húzni. Legalább verbálisan.
p -
-
válasz
Vérboci
üzenetére
eszembe jutottál

hogyaszongya:
"A győri polgármester szerint nem tragédia, hogy bezárnak az uszodák, ő is a Mosoni-Dunában tanult meg úszni"
[link]Szerintem a pártba belépéskor volt mindenkinek ilyen felvételi, hogy mindent is meg tudjanak magyarázni, meg az ellenkezőjét is... Elképesztő

-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Tobbnyire nem a led megy tönkre . Az elektronikát csinálják meg rosszul, nekünk is már ment tönkre osram és Philips is. Mondjuk a Philips Hue jól bírja .
-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
De a HP-hoz nincs korán,azt lehet hajnalban is.
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Persze persze. És a nemváltó műtét még hátra van '

Amúgy én azért örülök, hogy szőrös a cica és nem kopasz, mert az nagyon csúnya tud ám lenni

-
Vérboci
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
persze, világos. az elefántot is csak falatonként lehet megenni

btw a nevem megváltoztatásán már én is gondolkodom egy ideje, csak megvárom amíg brüsszel fizet
-
I02S3F
addikt
Hát mit mondjak srácok mosolygok a bajszom alatt

-
ma ezt dobta be a szeretett kormányunk, és biztos lesz, aki ezt beveszi.
Esetleg még oda rajzolhatnának egy szovjet repülőt, amint éppen bombáz egy ukrán lakótelepet, vagy valami.
DE, ami igazán látszik, hogy már Rogánék is Grafitembertől lopnak motívumokat
modnjuk nem tudom, Coelho-t olvasnak-e
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Joe, a mérföldkő, te vagy az..?
Mikor lettél ilyen szőrös..?
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
unijós pénzből majd visszapótolják.
aztán majd ellopják.
-
Beaumont
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
-
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
mindmeghalunk.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Szerintem az energia-importőröknek a közvetlen devizaváltás a tartalékból az pont egy jó dolog.
persze nem nekik jutott eszükbe, Zsiday pont hétfőn írt róla.
[Mire való a devizatartalék?] -
válasz
parandroid
üzenetére
A rubel nem ezért erősödött, hanem 1) nem konvertibilis 2) rengeteg export, no import,
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
erősödött a forint. miért nem tudsz velem örülni

-
lenox
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Ugy, hogy vege nem lesz, csak rossz. Amugy nem ertem a kerdest, termeszetesen hosszu rabaszas kovetkezik, meg csak az elojatek volt, es nem tudni, hogy mikortol lesz utana.
-
parandroid
félisten
Na, kuszaszeműék belenyúltak. Valaki elmeséli nekem, hogy ennek pontosan hogyan nem lesz megint rossz vége?
p
-
válasz
ladybug
üzenetére
mondjuk ezt már nagyon régóta mondom. azzal, hogy lett led-világítás az emberek energia-felhasználása nem lett kisebb...hanem inkább tízszer annyit világítottak eddig
minden évben 3-4 hónapra telerakják tízezerl lux-szal a homlokzatukat... legalábbis itt ricsfilden.-----
ui. és az megvan, hogy az állami intézményekben nem cska a hősugárzó használata tilos, hanem telefont tölteni is tilos?
A nagy nemzeti büszke aranykorunkban a munkáltatónak nincs 2 Ft-ja arra, hogy a rabszolgája feltöltse a telefonját. Komolyan, hihetetlen, hova fejlődik már Magyarország....
mondjuk azok után, hogy a tanárok béremelésére azért nincs pénz, mert az EU nem ad, én már nem is lepődök meg semmin. -
trek81
senior tag
Mindjárt karácsony, siessetek a villanyégősor kigubancolásával
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
parlament, fidesz székház, pancho aréna, hatvanpuszta már lángokban? nem? akkor megérdemeljük. ezt is.
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
utóbbi hetekben nagyjából minden napra jut egy történelmi mélypont, mi így megyünk előre

-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
semmi extra, mindem megy a rendes kerékvágásban, ahogy kell
Új hozzászólás Aktív témák
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest