Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Én megvárnék valami tesztet is, tudom, hogy ezek gyártói híresztelések, de ennél kb. bármi is kevesebbet fogyasztana, óriási öngól lenne, ha valóban 10 literes fogyasztással hoznák ki ezt az autót.

Egyébként a koncepció tökéletesen élhető, és sajnálom, hogy kevés autógyártó alkalmazza. Pl. az Amperám is ilyen range extenderes elektromos autó 150 lóerős villanymotorral, ahol a 86 lóerős benzinmotor szinte kizárólag áramot termel (itt annyival komplexebb a dolog, hogy bizonyos üzemállapotokban bolygóművön keresztül közvetlenül is tudja hajtani a kerekeket).

Ultra praktikus, tavasztól őszig napi 60-70km kijön csak villanyból, van hogy 1000km-eken át sincs szükség benzinre. Az elmúlt 80 ezer km-en 2.1l/100km az átlagom, ami praktikusan azt jelenti, hogy a megtett táv legalább 2/3-át tisztán elektromosan autóztam, de sosem volt hatótávparám.

És hogy ez miért jobb egy klasszikus PHEV-nél? Mert hűt, fűt, maximális teljesítménnyel gyorsít villanyról, nem indul be hidegen padlógázra a benzinmotor. Csak akkor indul, ha kéred vagy ha lemerült az akku. Mivel konstans fordulaton jár, talán jobban optimalizálható, kevesebbet is fogyaszthat.

Új hozzászólás Aktív témák