Hirdetés
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen videókártyát?
- Hét hőcső és két torony? A Thermalright nem viccel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bandus
üzenetére
Hi!
én már többször megtettem ezt az utat, mindkét módon.Azt tudom mondani, hogy kb. ugyanannyi ideig tart, ugyanúgy rámegy egy napod.
viszont, ha Bosznián át mész, az némileg egzotikusabb, szép a táj, és érdemes lehet megnézni Szarajevo-t és Mostar-t is.A fentieken túl további előnyei is vannak az útnak, amik nyilván akkor számítanak, ha minél kevesebb felé oszlik az utazási költség:
-Boszniában legalább literenként 50-60 forinttal olcsóbb a benzin
-180 kilométerrel kevesebbet mész
-zömében nem autópályán, sokkal kisebb fogyasztással
-Horvátországban az autópályadíj elég borsos, a magyar határtól Ploce-ig 264 kuna, azaz 11 ezer Ft, az oda-vissza 22 ezer.A Ha Bosznia felé mész, akkor is van egy kis horvát autópálya szakasz 1500 ft-ért, és még egy másik Boszniában 600 Ft-ért, de minde a kettő megéri.
Tehát, ha körbe mész a horvát autópályán, akkor az +9 ezer Ft autópályadíj, plusz 200 km, plusz egy fél tank benzin. Nyilván autófüggő a dolog, nekem kb. az jött ki, hogy kevesebb, mint felébe (!) kerül az út, ha Bosznián át mész.
És mondom, nagyságrendileg ugyanannyi idő.
Én úgy csinálnám, hogy odafele Bosznián át (Zenica felé), visszafele pedig körben, lehetőleg minél többet krúzolva a part menti főúton.
Dubrovnikra elég két nap, de arra készülj, hogy nyáron meleg van, és nem lesz jó várost nézni, és parkolni nem fogsz tudni sehol, mert nincs hely.
Amit érdemes lehet megnézni, az Cavtat, és a Trsteno-i arborétum, esetleg a szigetek (Mlijet) hajókázva.
Montenegro közel van, valószínűleg már az út is kész van, amikor mi voltunk ott 3 éve, konkrétan felszedték az utat, 30 km-en át kavicsokon mentünk, nagyon vicces volt.
Hazafelé SPlit-et, Trogir-t, Primosten-t, Zadar-t, a Krka nemzeti parkot, Plitvicét érdemes megnézni, és ugye a tájat.Ui. Tipp: Dubrovnikból hazafelé jövet van egy 10 km-es szakasz, ami Boszniához tartozik, ott mindenképpen érdemes tankolni, mert jóval olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Filmgyűjtés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- World of Tanks - MMO
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Asus TUF A15 Gaming Laptop! Ryzen 7435HS / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / RTX 4060 8GB! BeszámítOK
- 27% - LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- ZBook Fury 15 G8 15.6" 4K IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Gamer PC - Számítógép! Csere- Beszámítás! R7 5700 / Suprim RTX 3080/ 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 83%
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G7S28BG700EP 28 144Hz IPS4K 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest