Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Azota volt egy erdekes beszelgetesem. Nevek nelkul, nemzetkozi szervezet magyarorszagi kepviselete, az elnok amerikai, az ugyvezeto igazgato magyar (vele beszelgettem). Elore lebeszelt talalkozo a holggyel (meg a tv-d balhe elott), szinten problema a nyelv (nem erti mit mond az elnok), van vele egy titkar feleseg, de o sem beszel se angolul, se nemetul, se franciaul (az elnok es az ugyvigaz mindharom nyelvben jartas), ezert gyors telefonalas tolmacsert, de nem sikerul talalni, kozben majdnem egy ora eltellik. Vegul az ugyvigaz fordit neki vegso megoldaskent es forditja az elnoknek amit a holgy karattyol. Az emlitett szervezet tobb tucat kulfoldi ceget kepvisel, a legnagyobb ilyen jellegu szervezet az orszagban, tobb gazdasagi forum szervezoje, tulajdonkeppen kozvetito szerepet jatszik kulfoldi befektetok es a kormany kozott.
Hat kb ennyit tudnek hozzafuzni a nyilatkozathoz. Nekem lesulne a pofamrol az osszes bor ha ilyen helyzetbe keverednek...
-
Itt inkabb az a problema, hogy en az egyetem miatt Miskolcon elegge le vagyok kotve, o pedig az elkotelezettseget hianyolja, vagy legalabbis valami ilyesmit, de azon kivul, hogy szeretem, tul sok mindent nem tudok erre neki mondani..

(#41289) Integra
En alapvetoen a szokasos "mindegy" hozzaallassal mentem neki a dolognak, nem tudtam, hogy ha pestre megy, akkor nem akar-e esetleg "uj eletet kezdeni". Az egesz ugy indult, hogy en felkeszultem ra, hogy nem lesz belole semmi.(#41288) lenox
Sajat lakast, "csaladot", tovabbtanulast a bizonytalanra. Nem is nagyon erzem magam kesznek ilyen szintu kapcsolatra, nagyon fiatal vagyok az ilyesmihez. Szeretne ugy erezni, hogy o a legfontosabb, de nekem ez nem stabil, amig nincs normalis vegzettsegem es allasom, etc.
Kicsit kislanyosan naivnak tunik az egeszhez valo hozzaallasa, mintha rozsaszinben latna a vilagot.
Az, hogy az egyetemen egyaltalan kepes vagyok-e elvegezni a bsc-t egyaltalan, az mar megint egy mokas kerdes. Peldaul ma is fent leszek, hogy anal I. potzh-ra tanuljak, mert egyelore nem sok kozom van hozza, hala annak, hogy nem igazan figyeltem a kozepiskolaban..
-
Integra
titán
nyavajás google, megjött az inbox accountom, letöltöm az appot, és erre nem enged regisztrálni, azt mondja, hogy nincsen még meghívóm. hát csessze meg, akkor milyen emailt küldött az előbb amit úgy kezd, hogy hello, ez az invite mailed és tartsd a mailjeid között, mert ez a regisztráció...?!

-
Integra
titán
válasz
Pttypang
üzenetére
alapvetően tőled függ, hogy mit szeretnél. ne azt, amit ő, hanem azt amit te. ahogy te érzed. ha belemész és nem érzed magadénak az egészet, akkor annak úgyis hamar vége lesz, mert idővel rájössz, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnéd. ha kíváncsi vagy és jól érzed magad mellette és úgy érzed, hogy tartósan is eltudsz tölteni időt vele, 4 fal között összezárva akkor, meg próbáld ki, tapasztalat.
azt meg úgyis érzed rajta, hogy milyen sebességgel és komolysággal akarja a kapcsolatot tovább mélyíteni és hogy ezt te hasonlóan gondolod, érzed e vagy sem.
magadnak te legyél a legfontosabb. hülyén hangzik elsőre, de ez az igazság. ha te jól érzed magad a bőrödben, akkor a másiknak is mindent megtudsz adni, hogy jó legyen. ha saját magaddal bajod van a kapcsolatban, akkor a másiknak sem lesz jó. -
lenox
veterán
válasz
Pttypang
üzenetére
Es mit cserelnel mire? Egyetemista koraban az embernek szerintem erdemes kiprobalnia egy kis kozossegben elest (kollegium mondjuk), abbol sok ertekes tapasztalatot lehet szerezni az eletre vonatkozoan, azt nem hagynam ki. Ha szuloket cserelned el a csajra, azt nyomatnam.
-
NoLF
veterán
válasz
Pttypang
üzenetére
Egy osszekoltozessel meg nem jar gyuru, ha van kedved, vagj bele. Lakva ismeri meg az ember igazan a masikat, igy aztan ahelyett hog evekig pazaroljatok egymas idejet, hamarabb is kiderulhet, hogy megsem olyan jo otlet egyutt lenni. Ad absurdum pont az ellenkezoje, es boldogan eltek mig Vida Ildikonak tolmacsot szereznek.
-
-
Fiatal apolono es elsoeves egyetemista felallas, ha a lanynak maris osszekoltozos, nagyon tavoli celokra kiterjedo elkepzelese van, mennyire mennetek ebbe bele?
Tudom, a kapcsolatos topicba valo, de attol erosen tartok
Nekem ez meg nagyon uj, nem tudom, mennyire van ertelme ebbe belegondolni..
-
EQMontoya
veterán
Jah, itt 800km bő 4 óra, és percre pontos. Annyira, hogy a késést régóta másodpercben mérik a vasútnál.

Viszlát: Sajna az egész magyar állami szféra ilyen, ez csak egy jó lenyomat. Egyetemeken is olyan emberek vannak pozicióban, akik nyelveket még csakcsak beszélnek, de egy excel tábla minden képességüket meghaladja. Egyszerűen a fél ország (leginkább az állam jelentős része) még a szocializmusban él, a rendszerváltás csak az ipar/kereskedelem nagyobb részén zajlott le.
fokukac: a tolmácstalanságon felröhögtem.

-
válasz
concret_hp
üzenetére
nyomtam mar par 6-7 km-es futast is, szoval szeeep lassan halad. De egyelore meg javaban zajlik az alkohol altal boven megtamogatott lelki felepulesem, ami kicsit visszaveti a fejlodest es az edzest
de igyekszem, meg iden szeretnek letudni egy 10 km-es futast. -
BlacKSouL
addikt
Igen, ilyet láttam én is külföldországokban, de a legtöbb helyen ezek is "Currently unavailable"
Conradban valami eltévedt linket találtam valami Lítiumos tölthető elemre, a szintén 1.5V, de annál rákeresve az egész termékcsoport megszűnt. Valami RAM akku/elem. Asse tudom az miféle. mod: lehet h. ugyanaz?
-
válasz
trancemusic
üzenetére
Szokjad, Állam az Államban.
Még szerencse, hogy nem jön felénk japán vasutas, mert aznap öngyilkos lenne, mikor belépne, ámde lehet mégis van, csak nem tudunk róla, mert öngyilkosok lettek egyből.
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Ahhoz is csak gratulalni tudok. Ez pedig szimplan munkaugyi es oktatasi kerdes, hogy az emberek nagy resze abban az alomvilagban el, hogy a nyelvtudas nem szukseges. Rogton abba is lehet hagyni az oktatasi rendszer okolasat az ugyben, meg, hogy fejetol buzlik a hal... Beszaras tenyleg.

-
válasz
trancemusic
üzenetére
késnek a vonatok? nem tetszik a menetrend? állami céget szidsz? nem olvastad, hogy tilos a politizálás??
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
És ti meg ős-ős tagok létetekre szítjátok a feszültséget, generáljátok a flémet, szidjátok a rendszert, és úgy egyébként is, mindenféle felforgató tevékenységgel mérgezitek az ártatlan naiv péhá fórumozó rózsaszín, burokban tartott, mindenféle környezeti behatástól védett lelkivilágát. Igazi mérgező jelenségek vagytok, megmételyezitek a szeplőtelen szüzeket is. Aztán majd valaki idenavigál, és majd lecsap a péhára, és ti meg majd jól fórum és portál nélkül maradtok. Akkor aztán leshettek egymásra íerel.
Na.

"...hát nekem nem fogod itt felverni a csendet!! Érted??!! Én nem viszem el helyetted a balhét!!..."
és ezért lett neked befetéma tegnap

-
trancemusic
senior tag
Miért késnek a vonatok?Már a kiinduló állomásról sem indul időben.Miért?
Miért állunk 50 percig a 8 vágányos állomáson,mikor sem szembe,sem párhuzamosan nem jön semmi?
Két sínpáros fővonal (Szolnok Bp.Keleti)
Mindennapos dolog.
-
Viszlát
addikt
Ti biztos, hogy mar reg tulvagytok ezen az egesz tolmacsos ugyon, de en csak ma szembesultem vele. Nagyon meg sem vagyok lepodve, de a kommenteket olvasgatva egyszeruen nem tudok elmenni szo nelkul a sotetseg mellett. Amikor azon porognek emberek, hogy egy ilyen magas szintu koztisztviselonek miert is kene beszelni idegenul, neki nem az a dolga, atyaeg. Bakker, mar 16 eve se kaptam volna sima rendszergazdai allast se angol nelkul, meg azota se jutottam volna sehova, aztan hol vagyok en egy nav vezertol? Meg egyaltalan, hogy a francba tudott megfelelo vegzettseget szerezni nyelvtudas nelkul? Ez a no a pozicioja reven olyan emberek szintjen mozog (es kene egyenrangu targyalopartnernek lennie), akik 4-5 nyelvet beszelnek anyanyelvi szinten... Hihetetlen es felfoghatatlan szamomra ez a korlatoltsag.
Remelem amugy egyertelmu, hogy a hozzaszolasom nem politikai jellegu, azt a reszet magasrol letojom.
-
BlacKSouL
addikt
A tömege, a készenléti energiafogyasztása, és a csatlakozói (d-sub, HDMI, )-n kívül mi a különbség a két monitor között? Mi indokolja a közel 11 000 Ft-os árkülönbséget?
Ja, bocs, a csúcsfényességi arányszám(blabla) 83% illetve 98%. Ennyi? Ezért? És ez amúgy mi, és miből ered a különbség? És az nekem miért?Más oldalakon még ennyi különbséget sem fedezek fel.
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
nekem egy jó utazó autóra lesz szükségem (még nem most, de a közeljövőben), ahhoz pedig jobb az automata, amúgy is mindig azt szerettem volna

egy tesztkör jöhet, aztán betesszük a seggünket sörözni valahova, ha még nem álltál át teljesen a nikka from the barrellre (ez az egyetlen japper viszki amit ismerek
) -
Integra
titán
válasz
parandroid
üzenetére
sajnos már az imdb is magyarosítja a címeket, rendkívül bosszantó
-
BlacKSouL
addikt
Kolléganő meg van róla győződve, hogy létezik AAA tölthető ceruzaakku(-elem), ami 1,5 V-os. Csak Magyarországon nem kapható.
Igaza van? Létezik? És nem kapható? -
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Azon amúgy is csak a fejemet csóválom mindig, amikor sztráfizetéseket, külföldi nagyberuházásokat, vagy egy yacht árát, amit valami híres ember vett, esetleg egy végkielégítést, vagy kártérítést, esetleg lottónyereményt, amit valaki mondjuk USA-ban kap, átszámolnak forintra. Értem én, hogy az egyszeri bulvárolvasónak fogalma sincs az árfolyamokról, meg szorozni sem tud (mondjuk sokszor az 'újságírók' is elbasszák), de ez így egy totálisan irreleváns és semmire sem való információ (általában fejben gyorsan visszaszámolom eredeti pénznembe).
Ja, és ha már ilyen szintű népbutításnál tartunk, a másik kedvencem, amikor filmekre, sorozatokra csak a magyar címmel hajlandóak hivatkozni (még zárójelben sincs ott az eredeti). Sokszor fogalmam sincs, hogy miről is van szó, aztán kereshetem a portponthun az eredeti címet.
p
-
Integra
titán
válasz
concret_hp
üzenetére
ezen már csak legyinteni lehet, nem is értem, hogy lett forint belőle.

-
concret_hp
addikt
-
Integra
titán
-
BlacKSouL
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Én hányszor voltam már így, hogy már az operatőrkocsi mellett mentem, mikor kezdtem gondolkodni, hogy előtte 100-400 méterrel vajon éppen lelassultam a táblánál 65-re, vagy még 68-al mentem vajon. Óra szerint. Vagy trafik szerint.
Szombaton este én is csak látom a bokorban, hogy valami nagyon kék, ment a refim ezerrel, mire leesett, hogy az bizony a világ legeldugottabb útjának legeldugottabb kiállójában egy tetves kékvillogós, már hiába néztem az órát, mert az akkor még mindig 65 körül volt. Úgyhogy most én is várom amit nem akarok várni. Szokás szerint. Eddig mindig megúsztam.Tehát ITT zuhansz befelé 68-65 körül vaksötétben, fényszóróval, töksötét kivilágítatlan úton, (ér körbeforgatni a környék miatt!) hagyod a motorfék hagy dolgozzon. Aztán látod, hogy a messzi távolban a fényszórók hatótávolságának a végén ott abban a kavicsos kiállóban valami kék.
-
TayRol
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
én örülök, hogy a most tempomatosat vettem, de várok levelet Szombathelyről, szerintem Szentgotthárdnál hétvégén 65 felett mentem egy faluban. autópályán amúgy isteni.

-
nem. egy átmontázsolt plakát volt rajta, "minek menjek Amerikába, nem is tudok angolul" felirattal.
Ez bant ért.És most, mivel leírtam hogy JEHOVA!!!44!!, szeretném kérni a bant.
Jó napot kívánok, Pelikán József vagyok, engem kellene felakasztani, keziccsókolom.
Doktor Kotász!
Doktor Kotááááász! -
válasz
PROHARDVER!
üzenetére
Lyaly

-
tiv83us
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nalam a "vezetesi elmenyt" az okozza, hogy nem kell a kallantyu utan kapkodni minden lampanal, van egy szabad jobb labam es egy jobb kezem, reggeli-ebed-vacsora, klima, - radio tekergetes, nem foglalja a valto a helyet kozepen, (legalabbis az en kocsimban), szintiszta joy

-
Csókoltatom a moderátorokat.
Hihetetlen, milyen dolgokért b*sszák ki az embert, pedig le se írtam, hogy Jehova.
Nem értem, mi a cél, de tényleg. -
Integra
titán
-
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Szintén zenész. Városban nálunk a kivezető út kb. 2 km egyenes, 2 zebrával, betorkoló kis leágakkal, ha nincs forgalom, az utolsó lámpás kereszteződéstől fel 55-re, tempomat be, és a vége tábláig csak a kezem mozog. Nincs trafilesegetés, semmi. Utána fel 90-re, megint 2 km tempomat 95-ön, lassít 50-re, lámpás kereszt felüljáró, utána 55-re ismét, újabb 2 km, majd dupla körforgalom, és kint vagyunk. 6km-en nemtom van-e 500 méter összesen, ahol nem vele megyek. Áá, nincs.
Országúton dettó. Beállítom mittudomén, 95-re, és megyek. Utazom. Ha utolérek valakit, lassítok, vagy visszakattintom 4-be, megelőzöm, ismét 95 6.-ban, és ennyi. -
válasz
parandroid
üzenetére
Azért, mert magyarok vagyunk, és magyar fizetésből kevesen veszünk új autót.

Amúgy nekem tényleg nem hiányzik. Na jó, ha rendszeresen 800 km-eket nyomnék egyszerre, akkor talán.
-
parandroid
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Ottapont. A leghasznosabb valóban akkor, amikor valami korlátozás van, és nem kell a sebességmérőt figyelni, egyszerűen bekattintod, és annyival visz, amennyivel lehet. 30-40-50-es korlátozásnál, amikor tudod, hogy van fix trafi, vagy csak gyakran mérnek, tényleg sokat lehet vele spórolni. Mai autókban egy nagyobb gázfröccs, vagy csak egy kicsit lejjebb nyomod a lábad, és már fölötte is vagy a limitnek, annyira ninc sebességérzet. De amúgy autópályán is szeretm használni én is.
Amúgy nem értem, miért az automatához kötitek, új autót kompakt kategóriától fölfelé szinte már nem is találni enélkül, ami érthető is, tekintve, hogy bekerülési költségen filléres extra, a használati értéke viszont az egyik legnagyobb, és marha jól mutat az extralistán.
Szerk.: Fogyasztással viszont vigyázni kell, ha autópályán be van állítva egy fix 130-140, és tartósan emelkedik a terep, akkor tud meglepetéseket okozni (nem is érzed az autón, hogy erőlködik, de a fogyasztás radikálisan megnő, ha komolyabb tempót tartasz nagyobb emelkedőn fölfelé).
p
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Onnan nem vesznek el a levelek, mint a hivatalok vezetőié?
Mondjuk én még sosem kaptam, pedig 15 éve vezetek .
-
Viszlát
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Erdekes, hogy manualis autokban egyaltalan nem latni, pedig meg ugy is teljesen jo funkcio. Sprinter furgonban volt, nagyon jol jott meg varosban is.
Mostani verdaban raadasul mar fekezni is tud, meg ez automata, nagyon franko, ha nincs veszhelyzet, mozditanom se kell a labamat egyaltalan.

-
Integra
titán
válasz
szőröscica
üzenetére
nálam még egyetlen tempomat sem tudott huzamosabb ideig működni

-
bobsys
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Az a legjobb ficsor es autopalyan kivul is jo szolgalatot tesz
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Jól beszélsz!

-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus
üzenetére
Hát olyan 1.3-1.4 fölött.
Automata: bitang jó a kézi váltója. Megbízhatósági gondja szerintem az automatának nincs, de a vezetési élményből valamennyit el fog venni. Ha az automata vágyad, vagy alapvetően kényelmes utazgatásra vennéd a kocsit, akkor vedd meg simán, baj nem lesz vele. Sima szívó moci nem gyilkolja úgy az automatát, nincs nagy nyomaték, főleg nem kis fordulaton.
Városban növelni fogja a fogyasztást kicsit, autópályán meg csökkenteni. Ellenben IS tulajként nem nagyon érdekel, hogy mennyit fogyaszt.
Amortizáció évente kb. 100.000ft, szervízre nem költesz.
Szerintem kultuszgép lesz belőle, és 1M alá nem nagyon fog menni az értelmes példányok ára soha. Viszonyításként E30, E36, E46 sorhatos példányainak árát érdemes megnézni. Nyilván azt a keveset, amit nem pimpelt szét egy boyracer hülyegyerek sem.
Ha szeretnél egy tesztkört, megoldjuk egy este, miután hazamentem.Integra: nem is mondtam, hogy belevágok ilyenbe. Nem akarok most 300at erre költeni.

-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Ha sikerül magánszemélytől venni, ellenőrzött múlttal, akkor igen. De türelmesnek és óvatosnak kell lenni, kint is sok a szemét, meg a keleti nepper. Rengeteg idő megy el optimális esetben nézelődésre, no meg ha van valami, akkor azonnal el kell tudni menni megnézni. Aki amúgy is gyakran jár kint, annak mindenképpen megéri, aki még sose csinált ilyet, meg nem is tudja pontosan, hogyan működik, az könnyen belebukhat.
Persze vannak direkt erre szakosodott importőrök, akinek elmondod, mit keresel, és talán olyat is fogsz kapni, de garancia semmire nincs, csak a bizalom, ami vékony jég.
p
-
BlacKSouL
addikt
Ez a cikk sok szempontból is érdekes. Például kevés kell hozzá, hogy az ember összevesse az itteni netadós törekvések filozófiáját azzal, hogy a cikkben említett adatgyűjtés (és bármilyen interaktivitás) nyilván akkor lehetséges, ha az autónak van internet hozzáférése. Mert ugye van, hisz hogyne lenne. Nem autó az autó internet nélkül. És van ahol ez a fejlesztési irány természetes. Nálunk meg...
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- YouTube
- Holdbázis és űrkupola az Egyesült Államok csillagászati terveiben
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- AirPort Extreme 802.11n (3rd Generation) Model A1301 -
- BLACKBOX ServeSwitch octet 724-746-5500 -
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)