Hirdetés

Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

Nagyon nem mindegy, hogy az ember mikor kezdi el a vezetést, illetve hogy mennyire érdeklik őt az autók, járművek. Jómagam 5évesen nyomtam az utcán hogy melyik milyen kocsi, igaz akkor még nem volt nagy választék. :) Vezetni meg 7évesen már vezettem, persze csak falun mellékutcákban, de mindenesetre szoktam a dolgot, hogy milyen egy tonnás gépet terelgetni 30kilósan. Mindig kicsivel többet hagyott fater, aztán nagyélmény volt mikor egyszer hagyta hogy harmadikba tegyem a zsigát. Na az már a csúcs volt. :D
    Aztán az sem mindegy hogy hol tanul vezetni. Egy viszonylag nyugisnak mondható kisvárosban sokkal könnyebb, mint Pesten, ahol ahhoz képest sokkal elvetemültebbek a közlekedők. Az sem mindegy továbbá, hogy milyen oktatóhoz kerülünk, mert rettenetesen lehet görcsölni már a szimpla gyakorláson is, nemhogy vizsgán. Nekem nagyon jó oktatóm volt. Kezdte azzal, hogy a legelső órán beültetett vezetni, és a háztömb körül mentünk egy kört, majd egy laza balos utasítás után lenyomtam egy bő háromnegyedórás forgalmi gyakot. Azt mondta nem lesz itt gond. Kb. a negyedik órán mondta, hogy azért jó lenne kinézni a rutinpályára is, legalább nagyjából tudjam mit kell ott csinálni, voltunk még 2x a pályán, aztán a többi mind forgalom. A rutinvizsga ennek megfelelően püré volt. Mivel nyár volt, megcsinálta azt is, hogy elmentünk a város legszélére, beugrott egy-egy fagyiért, és úgy mentünk végig a városon, hogy bal kézzel vezettem, jobbal fagyiztam, ő meg mikor kellett váltott nekem. Jó fej volt. Aztán vizsgán is csak azért kaptam hibavonalat, mert a zebra felé közeledő gyalogos hatására a biztos szerint nem kezdtem egyből lassítani, illetve egyirányúból egyirányúba kanyarodva túl közel ment a kocsi orra a szabálytalanul a kereszteződésban parkoló másik kocsihoz. A 40perces vizsga fele meg azzal telt, hogy a biztos bement a piacra, és vett karfiolt meg karalábét az asszonynak ebédhez.

Aktív témák