Hirdetés
Aktív témák
-
Tithian
őstag
válasz
VladimirR
üzenetére
Tudnék jobbakat is mondani, ha nem este tíz lenne és nem feszülne a fejem a pozitivista szemléletű tananyagtól, amit az elmúlt napokban beletömtem... Sebaj.

Az elmúlt 9 hónapban 12,000 km-t volt szerencsém vonatozni (szigorúan csak másodosztályon, bár marxista logikával ezek osztályáruló szerelvények lennének). Ahogy a szlogenük is mondja: a másodosztály kényelme nem álom.
Először nem értettem, aztán megértették. Az sem semmi, amikor a vonat belsejében érezni, hogy meg van dőlve a vasúti pálya, s odabent látni, ahogy durván 15-20 fokban meg van dőlve a kocsi. Azt is szeretem, amikor a kis piros ''lefullad'', vagy amikor 10 percig állunk, mert a váltót úgy működtetik, hogy a vonat érkezésekor valaki biciklire pattan, kiteker a váltóhoz, vált, visszajön, s jelez, hogy mehetünk.
De a kedvenceim akkor is a fűtés és a világítás. Nem egyszer nem működött a világítás, s sötét lévén az ellenőr elemlámpával jött leolvasni a bérleteket. A fűtési rendszerben pedig három fokozat van, ebből kettő nagyon forró, az egyik pedig a kikapcs. Borzalmas, hogy az ember örül, ha télen nincs fűtés, mert nem lesz rosszul a kisgatyában is elviselhetetlen melegtől (vagy csak én vagyok hidegvérű, az 50-60 év átlagéletkorú utazóközönséget láthatólag csak ritkán zavarta a szottyasztó meleg).
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- bkercso: Amit nem kérdezel a ChatGPT-től - Valóság és torzítás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Elemlámpa, zseblámpa
- Steam topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Air M1 13" 16Gb 256GB SSD Space Gray - magyar billentyűzet
- Latitude 5320 27% 13.3" FHD IPS érintő i7-1185G7 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Macbook Pro 13" A2251 2020 i5 16GB 512GB Silver (2)
- Samsung Galaxy Watch8 Classic LTE 46mm, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Asus A31 PLUS TG ARGB 650W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G1a - R5 4650U I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest