Hirdetés

Aktív témák

• Dufresne

addikt

válasz tildy #3725 üzenetére

Igen, nagy különbség van a panel és a kertesház között. Én amióta esezemet tudom kertesházban lakom így nincs viszionyítási alapom, de még ígyis nehéz elképzelmen, hogy hogyan lehet elviselni azt a bezártságot és szabadságtalanságot, amit egy panel kölcsönöz az embernek. Gondoldom minden megszokás kérdése, mert mondjuk aki oda született, az már eleve ebbe nő bele...de nekem akkor is nehéz beleképzelnem magam, szerencsére nem is kell, ezúton is köszönöm szüleimnek :R

A költségeket viszont ha viszonyítjuk, akkor irdatlan pénzeket visz el egy kertes ház. Nem csak hasraütésre mondom, hogy többet, mint egy panel, hanem beszélgettünk olyanokkal akik panelba laknak és mindig ez volt a végkövetkeztetés...
    Fűtés azért nem olcsóbb, mert kertesben általában nagyobb teret kell befűteni, akkor a kerti eszközök, fűnyírás, stb...folytonos munkával jár, ami egy panelnál azért nincs meg...
    Festés sziegetelés kívül-belül, tetőtér, anyámkínja..szóval egy kertes házzal folyton munka van, de ettől függetlenül szvsz kényelmesebb benne élni, mint egy panelban...
    Persze ezis erősen korosztályfüggő, meg pl egy öreg nyugdíjas házaspárnak már nembiztos, hogy ez a megfelelő, hogy havat kell lapátolni, meg egyfolytában melózni a házon...szóval ilyen szempontból is vizsgáltható a dolog. De akkor is szvsz úgy 60éves koráig biztos kényelmesebb egy kertesben laknunk, mint egy panelban...

tildy: költözzetek, költözzetek, költözzetek :C

Aktív témák