Aktív témák
-
Damage
senior tag
válasz
sszever #2801 üzenetére
Nem nagyon szoktam fák között fényképezni, így mindig van elég fényerő. Amennyiben mégis sor kerül rá, akkor állvány. Sok-sok képem van ami 1/1600-1/4000 közti záridővel készült 5,6 blende körül. Igaz, hogy sokszor fényképezek repülő madarakat. Egyébként próbáltam már IS-es obit, bár az nem ''L'' szériás volt. Amennyiben fák között pihenő madarakat szeretnék fotózni, akkor inkább egy korrekt állvány, mint az IS és olcsóbban kijövök. Ekkor úgy se mozgás közbe fényképezném a madarat, szóval bőven elég lenne az 1/100-as záridő is. Tudom, hogy mit szoktam fényképezni és tényleg tudom, hogy nincs szükségem az IS-re és nem nagyon tudok olyan esetet, amikor azt mondtam, hogy de jó lenne, ha lenne. Egyszerűen nem ér meg nekem annyi többletpénzt.
Nem mondtam, hogy a 70-200L-nek jobb a rajzolata, mint a 300L-nek. Az előbb egy fix Sigma 300-asról beszéltek, aminek nem látom értelmét. Ugyanúgy, ahogy a 300L IS-nek se extenderrel. Mondhatjuk, hogy a 400L-nek és a 300L-nek is nagyjából ugyanolyan szép a rajza. A 400L 5,6 olcsóbb a 300L-nél. Ez utóbbihoz kellene egy extender (100 ezer körüli bolti ár) és máris 5,6-nál lennénk és a kép minősége is romlana valamennyit. Vagyis máris jobban megérné számomra a 400L. Olcsóbb és szebb a képe, mint a 300-asnak extenderrel és ez utóbbi csak 20mm-el lenne nagyobb gyújtótávolságú. Akkor már inkább egy 400L és emellé egy 1,4-es extender és máris 560mm-nél járok. Nekem kellene a minimum 500mm-es fókusztáv. Egyedül azért nem veszem meg a 400-as obit, mert most nincs rá pénzem. Ezért gondolkozom ideiglenesen M42-ben. Sokkal olcsóbb és tudom, a képe is sokkal rosszabb, összehasonlíthatatlan az L-es obik képével. Szeretnék egy M42-es nagy telét átmenetileg, amíg lesz elég pénzem egy Bigmára vagy egy 400-as L-re.
''70-200 és a fix 300 rajzolata és képminősége között ég és föld a különbség''
Ez azért erős túlzásSzerintem nincs olyan ember, aki megmondja ránézésre, ohgy melyik készült 70-200L-el és melyik 300 L-el.
''De minden esetre a 400-as fix L-es canon helyet a 300-as + 1,4 extender ezerszer jobb választás.''
A 400L jóval olcsóbb mint a 300L+extender, és előbbinek szebb a képe, ha utóbbin extender van. Nekem tényleg nincs szükségem IS-re. Nem is értem, hogy ez neked miért baj és miért nem hiszed el. M-ben, ritkán AV módban fotózom, mindig nézem a záridőt és tudom, hogy milyen értékekkel fotózok. Egyszerűen nincs szükségem IS-re. Max teremsportoknál jól jöhet az IS, ahol hiába van állvány, kell a rövid záridő, de ez már nem az én műfajom.
Egyébként az IS-t nem szóltam le, csak egyszerűen számomra hülyeség lenne. Nem használnám ki és nincs rá szükségem!
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged