Hirdetés
Aktív témák
-
Damage
senior tag
válasz
sszever #2796 üzenetére
Természetfotózáshoz kellene. Tapasztalataim szerint sokszor 5,6-os rekesz mellett 1/1600-as záridővel is tudok fényképezni ISO 100-on. ISO 400-ig észrevehetetlen a zajosodás, de amúgy is simán ki lehet tartani 400mm-t is ilyen záridő mellett. Ezért nem látom az IS értelmét. Nem kínál nekem annyit, amennyivel többe kerül. Akkor inkább használok állványt, ha olyan témáról van szó...
A ''Bigma'' képminősége nagyon korrekt azok ellenére is, hogy 10x-es zoom obiról van szó, de sajnos az nekem most drága. Ez az M42-es megoldás átmenetileg kellene és gyakorolni, szokni a nagy obikat. Az ára miatt tökéletes választás lenne (szerintem).
pacorro:
''Sigma 300/2.8+konverter?''
Akkor már inkább vennék a 70-200 mellé egy extendert. Nem látom értelmét venni egy 300mm-es fix obinak, ha van egy gyönyörű rajzolatú 70-200-asom. 400mm alatti telét nem fogok venni ez egészen biztos. Inkább átmenetileg egy M42-es + egy olcsó tele, és később venni egy normálisabb nagytelét.
2,4 kg lenne a 300mm-es fix Sigma??? A Canon fix 400 F5,6 L ennek a fele! És szerintem a rajza is jobb (az ára se vészes a kategóriájában), de erre most nincs pénz.
Stitch:
Amit másodjára linkeltél, az nagyon tetszik. Egészen biztos vagyok benne, hogy nem tökéletes a képe, de kezdésnek (amíg nincs pénz egy komolyabb, drágább darabra) megteszi. És tényleg korrekt ára van. Egyébként nem hiszem, hogy nagyon vészes képe lenne, elvégre fix fókusszal rendelkezik.
Nemrég láttam itt Magyarországon egy eladó 700-1500mm-es M42-est. Az is ilyen árban volt és annak is elfogadható képe volt. Ennek szerintem még annál is jobb képe lehet (tippem szerint kb kitobi minőségű kép), ami nekem elég lenne addig, amíg nem veszek egy 400L-t vagy Bigma-t. Fix blende-s alatt azt értem, hogy bármilyen gyújtótávolságot is állítasz be, nem tudsz blende-t állítani. Ez a 700-1500-as is olyan volt, amit láttam. Persze az 1500-as végénél már szűkebb rekesz volt. 700-as állásban fix 8-as blende-t használt, ha jól emlékszem. -
sszever
őstag
-
Stitch
őstag
Canon FD-t írtam...nem mintha egy FD 500-as túl olcsó lenne...
Itt egy 500-as tükrös objektív: [link]
itt egy másik ötszázas: [link]
vagy gyűjtesz egy darabig és veszel egy használt sigma 50-500-at.
A tükrösnek csúnya a bokehja, a Beroflexról még nem is hallottam, az árából következtetve nem lehet túl jó képe.Az index fórumon szerintem mindegyikről tudsz több infót gyűjteni.
Fix blendés alatt a tükrös objektívet érted? -
pacorro
aktív tag
-
sszever
őstag
Mire kellene az 500-as?
Amúgy anno én is gondolkoztam a 300 F4L IS és a 400 F5,6L között. Végül vettem egy 300 F4L IS-t + 1,4 extender... (ugyanott tartok mint a 400 mm F5,6L-el, voiszont van is).
Ugyanakkor megjegyezném, hogy sokszor még verőfényes napsütés mellett is elkell az IS, ha nem akarod az egekig feltúrni az ISO-t!
Ha pedig 500-as kell relatíve jó áron, marad a bigma. Persze mivel zoom obi, és elég nagy az átfogása, valamennyit fel kell áldoznod a minőségből, de ez hobbi szinten elhanyagolható! (főleg ha nem egy pici részletet akarsza a képből utólag kinagyítani) -
Damage
senior tag
válasz
sszever #2794 üzenetére
A 300mm nagyon kevés. Minimum 500mm kellene. A 400mm-est is csak példaként hoztam fel, az 500mm-es megfizethetetlen számomra, hacsak nem Sigma-ban gondolkodom. Az IS-t nem tartom annyira jó dolognak az árához képest. Szerintem sokkal jobban megéri a fix 400-as 5.6 L. Ahol van fény, még kézből is könnyedén ki lehet tartani, nem vészes a súlya. Előbb vennék egy 1,4-es extendert a 70-200-hoz, mint egy 300-as L-t és csak minimálisan romlana a képminőség a 300-ashoz képest. Nekem ennél egy jóval nagyobb tele kellene, legalább 500-as és minél olcsóbban ezért gondolkozom az M42-eseken, de azért köszi a hozzászólást...
-
-
Damage
senior tag
A Canon legolcsóbb fix teléje a 400mm-es F5.6 L. Magyarországon nem találtam eladó példányt, kint 300 ezer Ft fölött van. 500mm-esek már 2 millió Ft körül vannak.
Sigma 50-500, 175-500 stb már 300 ezer alatt kapható.
Annyi a baj, hogy nekem erre most nincs ennyi pénzem. Tisztában vagyok vele, hogy közel se hozzák az elvárható minőséget, de nemrég láttam pl 25 ezer Ft-ért egy 700-1500 mm-es M42-es obit. Voltak mellette tesztképek és elég korrekt volt a képe a gyújtótávolság és az árához képest. Ezért érdekelnének efféle megoldások. Egy 500-600 mm körülinek (mégjobb lenne, ha fix lenne), gondolom sokkal korrektebb képe lehet. Főleg, ha nem zoom-os. Az se érdekel, ha fix blendés. -
Damage
senior tag
Használ vki M42-es átalakítóval nagytelét Canon géppel (400mm és fölötti)? Érdekelne a személyes tapasztalat, minőség és ár...
-
sszever
őstag
válasz
kissMatthew #2789 üzenetére
Ha az obi megjelölése 90-300 mm F4-5,6, akkor nincs benne semilyen USM.
Ha 90-300 mm F4-5,6 USM-es kivitelre gondolsz, akkor mikro usm-es.
Mindkét kivitel létezik.
Amúgy ezek az infók a Canon oldalról letölthető pdf obi katalógusban benne vannak. -
sszever
őstag
A 18-50 mm F2,8 EX DC Asp IF obiról továbbra sincs senkinek véleménye?
-
jordan9
csendes tag
Eladó egy Canon 17-40 f/4L hibátlan állapotú karcmentes állapotban minden tartozékával.
168000ft 06209888283 -
Pompi
nagyúr
válasz
bitfarkas #2780 üzenetére
''Az IS kifejezetten a mozdulatlan témáknál alkalmazható eredményesen, hisz a téma bemozdulását nem kompenzálja.''
Szerintem nem csak mozdulatlan témánál jöhet jól. Bármilyen olyan szituációban jól jöhet amikor kevés a fény, vakuzni nem lehet, állványozni lehetetlen. Sportesemény, koncert stb. Persze ilyenkor hosszabb záridők kellenek, hogy a téma ne mozduljon be, de még így is olyan záridőkkel lehet fotózni ami az IS nélkül nem nenne. Mindez gyújtótávolságtól függetlenül.
De mondom ez az én véleményen, én nagyon megszerettem a IS-t. -
bitfarkas
őstag
Az IS kifejezetten a mozdulatlan témáknál alkalmazható eredményesen, hisz a téma bemozdulását nem kompenzálja. Rákészüléssel pedig. 1/10 másodpercet lámpaoszlophoz, padhoz, épületsarokhoz támaszkodva bármikor kiexponálhatsz. (alapopikával 1/30-ot kézből is. Persze vannak extrém helyzetek, mikor jól jöhet az IS, ennek többletköltségét én inkább az obi minőségében szeretném viszontlátni.
-
sszever
őstag
Néztem, van a sigmának egy 18-50 mm F2,8 EX DC Asp IF obija.
Esetleg valakinek ezzel tapasztalatai? Vélemények? -
Pompi
nagyúr
válasz
bitfarkas #2764 üzenetére
Érdekes, hogy általában a gyújtótávolsághoz kötik az emberek az IS szükségességét... egészen addig amíg ki nem próbálják, pl. hogy milyen mondjuk 1/10-cal fotózni 28x1.6mm-en kézből
De még rengeteg szituációt tudnék említeni amikor az IS engem már kimentett a szarból, ez még a 28-135 megszólható képminőségéért is kárpótol. -
bitfarkas
őstag
válasz
biggamer #2767 üzenetére
Amit Stitch kolléga helyesen eltalált. 28-70 f:2,8.
Használtan vettem, csak az alsó végével elégedetlen voltam. Meg nagyon nem szereti az ellenfényt. Az obi hossza egyébként sem gyujtótávolság-, sem élességállításkor nem változik. Egyébként itt megtekinthető:[link]
Egy szószerint méretes és súlyos darab. Önvédelmi fegyver
[Szerkesztve] -
bitfarkas
őstag
válasz
sszever #2760 üzenetére
Szerintem korrekt a német megjelölés, ugyanis az IF Innefokussierung-ot, azaz élességéllításnál az obin belüli lencsemozgatást jelöl. Ez az obi esetében igaz is. Élességállításnál a frotlencse helyzete nem változik, csak belső lencsemozgások vannak. Ezért is elég gyors az autofókusz.
Nem mondható el ez a gyújtótávolság változtatásról, ahol a frontlencse az obi hossztengelyében erőteljesen mozog, az obi hossza több mint harmadával megnő, azonban a frontlencse pozíciója változatlan marad, azaz nem forog el. Így az esetlegesen feltett polárszűrőt sem kell tekergetni. -
sszever
őstag
Most már felkeltettétek az érdeklődésemet a Sigma 17-70 F/2,8-4,5 iránt, viszont érdekes, és nem tudom, mi az igaz:
Weben magyarországon Sigma 17-70 F2,8-4,5 DC Macro-ként jelölik, míg a Sigma honlapján [link] 17-70 DC Asp. IF -ként.
Ugyanarról az obiról van szó, vagy létezik két külön változata? Mert csak IF-el jöhetne szóba nálam. -
lesaux
veterán
Sigma APO 300 f/4-gyel volt-e már valakinek közelebbi kapcsolata? A neten is elég kevés infót találok róla.
-
bitfarkas
őstag
válasz
biggamer #2748 üzenetére
30 mm alatt legalább 5,6, felette bármi.
Az az igazság, hogy valós körülmények között nem ennyire látszik a dolog. A következő képen nem hiszem, hogy bármit észreveszel a vignyettálásból, sőt a bal felső sarok a fény iránya miatt még jóval világosabb is. Igaz, 9-es blendével fotóztam.
[link]
A digitális fényképeim #3337 is mintha 21 mm-es gyútáv lett volna 6,3 blendével, ott sem látni semmi zavaró dolgot. -
0Li
senior tag
Új fotós találkozó szerveződik itt![link]
-
bitfarkas
őstag
Biggamer, itt folytatnám a Sigma 17-70 f:2,8 - 4,5-ről tegnap megkezdett diskurzust.
Tehát, ahogy mondtam az obival - bár a felbontási vonalakat nem volt kedvem számolgatni- egyedül a vinyegtálása a probléma.
Főként az alsó végen - nyitott blendénél.
Feleteszek két képet, ami 17 mm-es gyútávval készült különböző blendékkel. A kép középvonalába bemásoltam a különböző helyekről vett mintákat, többé kevésbé jól láthatók. A képeken rajt van minden lényeges adat. (természetes világításban készültek - törtfehér falról - az egyenletes megvilágítást nem kontrolláltam, ahhoz komolyabban rá kell készülni.)
[link]
[link]
A helyzet elég elborzasztónak látszik teljes nyílásnál, bár az olvasott tesztek alapján ez elvárható volt. Azért 24 mm-nél már nem ilyen csúnya a kép, még teljes nyílásnál sem:
[link]
[link]
(Az utóbbi két képnél a bal sarokba valami árnyék vetődött, a világítás itt súrlódó napsütés, az egyenletességre itt sem teszem le a nagyesküt.)
Az obinak ezen tulajdonságaival tisztában kell lenni, és így használni. -
pitman
őstag
4-es fényerejú objektívet nem pro vázon (Canon) nem fogsz tudni használni eredeti kétszerezővel. Olyannal menni fog, ami nem viszi át a jelet a kétszerező jelenlétéről, az olyan kétszerezőkkel pedig, melyek átviszik, le kell ragasztani a megfelelő érzékelőket, mint ahogy írtam is ekkor marad meg az AF működése. A pro vázaknál is csak a középső fókuszpont fog működni tudomásom szerint.
A Bigma (és vele az összes hasonló zoom) más kategória, hiszen ott a váz látja, hogy az objektív teszem azt 3,5-6,3 fényerővel rendelekezik, ilyen esetben nem tiltja le az AF működését 5,6 felett. Ezek ezért működnek. (Vannak olyan típusok is, melyek egyszerűen nem a valós fényerőt mutatják a váznak.)
Arról se feledkezzünk meg, hogy f8 mellett már elég jó fények kellenek az AF számára is a megfelelő minőségű és sebességű működéshez... -
lesaux
veterán
válasz
bitfarkas #2743 üzenetére
Ennek a Nikonnak 1,5-ös cropja van.
Pitman: amit írsz, az igaz, de rengeteg helyen olvasni, hogy a 4-es fényerejű L-es obi kétszerezővel még használható AF-fel. Amúgy meg fénytől függ, asszem, a Bigma az, ami az 500-as végén 6,3-as rekeszről indul (bár most nem néznék utána), és használható volt az AF 300D-n szabad téren. -
bitfarkas
őstag
Én elgondonlkodnék a helyedben egy kisebb átfogású obin, olyanon, aminek az alsó vége rövidebb. Városnézésnél inkább a nagylátó hibádzik, a tele ritkán kell.
Most vettem egy Sigma 17-70 f:2,8-4,5 obit, ami egészen jó kompromisszum. Itt 89 ezerért árulják:[link]
Ráadásul makróhoz is jó, mert 1:2,3 leképzése van. Csodákat persze nem kell várni, mert az obi csak digitre jó, tehát az 1,6-os croppos érzékelőméretre, (amilyen a Nikon is.) és a nagylátó végén teljes nyílásnál érzékelhetően vignettál. Ezzel együtt egy jól sikerült obi. -
pitman
őstag
Todomásom szerint kétszerezővel Af csak 1-es szériájú vázakkal lesz, a többi esetén 5,6 felett a váz letilt. Másik megoldás lehet még a bal oldalról nézve első három érzékelő leragasztása a konverteren, illetve olyan konverter használata, ami ezeket az infókat nem viszi át. Ekkor lesz ÁF, de lassabb lesz jóval az eredeti állapotnál.
-
Damage
senior tag
Van valakinek személyes tapasztalata a Sigma 24-60 EX 2,8 obival (Canon)? Szeretnék egy normálisabb nagylátószöget. Esetleg egyéb nagylátószögű zoom obi, ami jó áron van és jó a minősége? Nem szeretnék 100 ezernél többet költeni rá. Nem baj, ha csak 24-28-tól indul. Nem fontos, hogy fix fényerejű legyen.
A másik kérdésem: használ valaki 70-200 F4 L mellé extendert? 2-szeresnél elvileg megoldható, hogy legyen AF. Érdekelne pár eredeti méretes tesztkép. 1,4x-es extenderrel készültek is. Mégjobb lenne, ha mellette lenne az extender nélkül készült kép is, hogy jobban összehasonlítható legyen a minőségbeli különbség és a nagyítás mérete. -
Dragunov
csendes tag
Szintén D50 tulaj.
Én utazó/sétáló obinak egy használt Nikon 28-105/3.5-4.5 D -t szereztem be. Szép rajzú, jól megépített objektív. D50-en nincs igazán nagylátószöge (~42mm), de nekem nem nagyon hiányzott (esetleg néhány lépés hátra). Tudod makróra is használni, így a másik kérdésedre is válasz lehet. A front lencséje sajnos forog, ez kis kénylemetlenség. Alapvetően meg vagyok vele elégedve.
Megoldás természetesen a kolléga által javasolt 18-200 -as is, de mint minden univerzális megoldás, kompromisszumokkal jár, de nagyon kénylemes az biztos.
Meg én pl. ennyi pénzért nem egy kupac műanyagot várnék... -
Tuib
aktív tag
Sziasztok!
A következő a helyzetem:
A páromnak vettünk egy D50-est, mivel kinőtte az s1 IS-t. Nomost, a kitobi olyan amilyen, de már ezzel is egész jó kis képeket készít, de kellene neki egy második is, csakugye nem tudom milyen legyen. A kitnél valamivl nagyobb zoomátfogású kellene, de nm hiszem, hogy nagy telére lenne szükségünk. Szóval valami kellemes utazóobi kellene, mondjuk mint a Sigma 18-135-öse, de mondjuk a ha nem 18-tól indul, az sem baj...
A másik: makróra van most egy kis +4-es lencséje, de kellene erre is majd valami, esetleg közgyűrű?
No, nagyjából így állok, az obit meg akarom venni még augusztus elején, a nyaraláshoz, szóval mit ajánlotok?
Tuib -
vamossi
tag
hi!
esett már szó erről az obiról: Sigma 28-105 mm f/2.8-4 DG ASP, van vkinek ilyenje vagy tud róla vmit? 56kért egész jónak tünik, vagy nem? -
-=ZS=-
tag
A képek az ennél az obinál kritikus 200-300mm közti tartományban készültek, tesztként, hogy mennyire is életlen itt az obi. A záridőre nem emlékszem, de 1/40 és 1/150 között valahol, leginkább talán az 1/60 volt a jellemző. Igyekeztem 8-ig lerekeszelni, de nem mindig lehetett, mert ekkora gyújtótávhoz nekem az 1/60, vagy az alatti dolgok hosszú záridők.
Az exif-et nem tudom mi lelte, nem szeretheti a sigma obit? Amióta ez az obi van rajta, gyakorlatilag semmi értelmes adat nincs benne az exif-ben.
Sok képet kézi fókusszal csináltam, az is ronthat a helyzeten, de nem akarom túlságosan szépíteni a helyzetet, ez az obi ennyit tud, amint mondtam, nem egy 100-200eFtos obi. Már egy hónapja megvan, de még mindig csak pár képet készítettem vele, ha lesz egy kis időm szeretnék végre normális körülmények között, értékelhető teszteket csinálni.
Ha valamikor lesz pénzem, én is veszek egy ''igazi'' obit, ez csak szükség megoldás, de akkor még háromszor ennyit rá kellene költeni. Ennek az ára gyakorlatilag amortizációnak is tekinthető a canon obikhoz képest.
[Szerkesztve] -
pitman
őstag
Nem is kötekedésként írtam, de ennél (saját véleményem és tapasztalatom szerint) még a kit objektívnek is élesebb a képe (igaz, annak nincs ilyen gyútótávolsága...). A most linkelt képekkel kapcsolatban is ugyanezt tudom mondani. Esetleg állványról nem készítettél képeket, nem lehet, hogy kicsit be is vannak mozdulva (exifben nem láttam záridő adatot)?
Milyen záridővel fényképeztél? -
biggamer
veterán
!!! Megnyitottam '' PH-s fotóstalálkozó Esztergomban '' topicját !!!
Elérhető innen : [link] -
lesaux
veterán
Mivel összetört a fix 50-esem, adódik a kérdés:
Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM
vagy
Canon EF 50mm f/2.5 Compact Macro? -
-=ZS=-
tag
Hát ez az, én is sokat gondolkoztam rajta. Használtan nem akartam venni, mert ki tudja milyen állapotban van, sok a macera vele, amig az ember végre nyélbe üthet egy jó üzletet. Maximum EBay jöhetett volna szóba, amellett elég sokat nyom a latban, hogy veszett olcsón is lehet találni jó cuccokat. Szóval volt Sigma 70-300 APO 60ért, Canon 75-300 USM EF III 70ért, Canon 70-300 IS 140 körül, vagy 70-200F4L 160ért. Canon 75-300at nem akartam, mert azt mondták, az nagyon nem az igazi, akkor maradok ennél, 70-300 IS, az már több, mint dupla annyi mint a Sigma APO-s, annyit meg nekem nem ér. Főleg, hogy akkor már nem sokkal drágább a 70-200L, és sokak szerint az a legek legje. Úgyhogy maradtam a kis Sigmánál, és mikor az APO-sat vettem volna, akkor mondták, hogy az APO nélkülinek jobb a rajzolata, meg nem utolsó sorban 2/3-a az ára... Szóval ez lett, Tecsó Gazdaságos obi.
-
-=ZS=-
tag
válasz
biggamer #2719 üzenetére
Kösz
, csak furcsa véletlenek összejátszása lehet ;-)
1:2 leképezésnél tényleg csak a szerencsén múlik, hogy bemozdul, vagy nem. Az egész virág mindenestől volt úgy 4-5 cm átmérőjű.. Ha tudtam volna lejjebb rekeszelni, hogy legalább a virág közepe legyen benne az úgy-ahogy éles tartományban, akkor jobban mutatna, de ahhoz IS kéne..
szerk.: Meg amúgy is valami rüszmeteg kóró, nem egy orchidea
[Szerkesztve] -
nimfas
addikt
Én 60.000-ért vettem egy 100-300 (4.5-5.6 Ring USM)-ast használtan... ez pedig 39 újonnan?
-
-=ZS=-
tag
Hát ja, az van. De a kontraszt is elég durva, a beégett fehér a majdnem fekete fatörzs mellett.. (szóval nem véletlen az a CA) Mindenesetre a CA az ott van, bár szoftveresen, lehetne még gyógyitgatni biztosan. Persze ez egy 39000Ftos obi újonnan, úgy nézzétek ;)
[Szerkesztve] -
-=ZS=-
tag
Üdv mindenkinek!
Múlt héten vettem egy Sigma DG Macro 70-300 obit, nem irtam el, nem APO-s, az üzletben azt mondták, ennek jobb a rajzolata, majd elválik.. Dobok ide egy-két képet, amit nagy hirtelen elkattintottam a hétvégén, a köz okulása céljából:
[link]
[link]
[link]
[link]
A képek 200mm-300mm közötti állásban készültek, 5.6-8 közötti blendével, EOS300D-n.
Ja, és mind kézből... Állvány nem volt nálam..
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Smogus
őstag
[link]
Erre válaszolok itten mert ez már nem abba a topicba való
Szóval szerintem sincsen hatalmas eltérés a két obi között, főleg képekben nincsen , plussz még a macro is dob a sigmán szerintem, tudom hogy nem egy macrobajnok ahhoz makro obi kell de azért ezzel ekezdeni lehet
Szóval szerintem jó választás lehet ez -
biggamer
veterán
Ennek a linknek [link] az alján felsorolják az obi negatív tulajdonságait.
Valaki ki tudná ezt nekem fejteni bővebben ?
Előre is köszi. -
sszever
őstag
válasz
csiga997 #2705 üzenetére
Kicsit eltúloztad szerintem.
Azért nem olyan rémálom egyik sem. Mindkettő nagyon jól kivitelezhető, kis odafigyeléssel.
Rendszeresen 4 obit használok, és 9 hónap után takarítottam le először az érzékelőt (mert volt rajta kis maszat)(peidg nem labori körülmyének között cserélem az obit, igaz, nem is homokviharban) -
Hero's
csendes tag
válasz
csiga997 #2705 üzenetére
Legelsőnek egy Fuji S5600-at akartam.Most meg Már 300D-ről beszélünk.Úgy akartam elsőnek megveszem jóáron a Fujit mindennel együtt.Mostmeg a Fz30 és S9500 között gondolkozok,és majd apránként veszek hozzá dolgokat,attól függöen mennyire szükséges.De még semmi tapasztalatom a fényképezés terén.Majd ha komolyan vágom a témát akkor egy SLR gép talán(de csak pénzkidobás,szerintem,annyira nekem nem kell a minőség).Meg S5600 és S9500 között manuális beállításokban nem sokkban külömbözik,csak minőségben.
-
Dtomi
őstag
Ha még nincs ilyen géped akkor jobban jársz egy 300D-vel ha ilyesféle ambícióid vannak, a sigma 70-300 az egy külön obi SLR-re tudod rátenni géppel együtt 140 ért már meg tudod venni. A raynox pedig csak előtét az a meglévő obid tudományát, vagy nemtudományát kétszerezi meg.
Aktív témák
Hirdetés
- Gyári és utángyártott TONEREK (DELL, HP, Samsung, Xerox, Kyocera)
- Xerox B225V DNI ÚJ nyomtató
- HP LaserJet 3020 többfunkciós nyomtató
- Hibátlan nyugta és blokk nyomtató USB-s Android iOS Win Linux Mac kompatibilis eladó olcsón
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon! 500.000 Ft egyben az egész 18 mill. helyett
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Apple MacBook Air 15,3" M2 (2023) 23 Ciklus - 100% akku , 8GB, 256GB (MQKR3MG/A) Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest