- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
Aktív témák
-
Halek
csendes tag
Itt mindenki Canon-os?!
-
w9033626
aktív tag
válasz
balage1551 #596 üzenetére
Én azért csak eröltetném a tamron 18-200-at: Bővebben: link Bővebben: link
bár tapasztalati dolgokat nem tudok mondani, mivel nekem a lentebb említett 28-75 f2.8van és ezzel meg vagyok elégedve, picit hangos, picit lassú, de elég penge képet ad. -
zsiga667
addikt
válasz
Canon 100-300? Ha messze van a ''célpont'', akkor kellhet a 300-as tele, és ha jók a fények akkor elég lehet az 5,6-os fényerő.
Makrózáshoz meg veszel hozzá egy közgyűrűt, az kb. 10k.
Vagy ha ez drága, akkor valami olcsóbb 300-as telezoom, pl. a Sigma amit említettél. Az elforduló frontlencse ne zavarjon, az lesz a legkisebb gondod (polárszűrő nélkül is lehet élni...), inkább az AF sebessége miatt aggódnék a helyedben...
-
fokukac
nagyúr
válasz
Tamron 28-75 F2.8, sógoréknál (vagy inkább a fritz-éknél?) már 300 euró körül meg lehet kapni...
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
balage1551
csendes tag
Sziasztok!
Objektívet szeretnék venni 300D-hez. Vannak elképzeléseim, vannak jelöltjeim, nincs tapasztalatom. Ehhez lennék kíváncsi a véleményetekre. Íme:
Mihez kellene:
Amihez csak lehet, persze azért vannak kitüntetett területek. Első helyen sportfotó, olyan terepen, ahol általában kiváló vagy legalább jó a fényviszony, viszont nem tudok közel kerülni a fotótémához. (Lévén én a stégen állok, míg a hajó a vízen van.)
Ezen kívül portré is érdekelne, s ha van rajta makró, akkor az csak előny.
Mit szánok rá:
Mielőtt elhalmoznátok 200 ezres ''L'' lencsékkel, tudom, hogy ezek jobbak és pont ezért, meg a pénztárcámat felmérve, az egyetlen lehetőség, hogy dűlőre jussak, ha összeglimitet szabok. Ezt 80 ezer körül húztam meg, bruttó. (Persze, ha valaki meggyőz, hogy érdemes egy bizonyos objektívre még pár ezerrel többet szánni, azt kigazdálkodom.)
Ezzel együtt nem vagyok veterán fotós és sokszor nincs időm babrálni a géppel, ezért fontos az automatika is.
Jelöltjeim:
Már megejtettem egy kisebb piackutatást, és van egy-két jelöltem.
Első és eddig befutó jelöltem:
Sigma 70-300mm F4-5,6 APO MA.SUP.2
Előnyök: APO, makró
Hátrányok: elforduló front rész, gyenge fényerő 300-on
További jelöltek:
Canon EF 55-200mm f/4.5-5.6 II USM
Sigma 28-200mm F3,5-5,6 HZ ASP MACRO Canon
Két ocsó lencse (ha már nem lehet jót, akkor inkább olcsót):
Canon EF DC 80-200mm II 4,5-5,6
Sigma 55-200mm f/4-5.6 DC
Várom segítségeteket és pro- és kontra érveket, esetleg új jelöltjeiteket. -
lesaux
veterán
Bezzeg a 100-300 USM 4,5-5,6! Az már valami!
-
DVD_2_U
senior tag
válasz
Zordkaszás #591 üzenetére
Gyenge... mint a harmat
-
Zordkaszás
senior tag
Canon EF USM 75-300mm IS 4,0-5,6
vélemények? -
w9033626
aktív tag
válasz
zsiga667 #582 üzenetére
így megy ez. előbb f4, aztán 2.8, aztán IS.....
beírlak téged is a táborba
Mikor megvettem a 2.8ast előbb én is egy sigma-t néztem ki (gondoltam olcsó, oszt jó), aztán bészélgettem emberekkel (pl.: atus) és meggyőztek, hogy nem kell az nekem, hát mit ne mondjak, nem bántam meg. Pont a napokban próbáltam ki egyet, igaz egy d70-en és nagyon örülök, hogy nem a sigmát válaszottam. tessék gyüjtögetni, mert megéri ! -
Halek
csendes tag
Mondjuk Macro-k közül ezek érdelnének:
Sigma 105mm F2.8 EX DG MACRO
vagy
Nikon 105mm F2.8 D AF MICRO
//esetleg
Nikon 70-180 F4.5-5.6 AF ED MICRO// -
csiga997
őstag
válasz
zsiga667 #578 üzenetére
A Nikon bayonetteshez volt szerencsém, bár nem szereztem vele beható tapasztalatokat. Különösebben nem voltam eldobódva, bár a gazdája nagyon dícsérte, mert, hogy hsm-es. Ehhez képest semmivel nem volt gyorsabb az af, mint a motor nélküli nikonnal (80-200/2.8ED) Igazán már az zavart, hogy másik irányba kellett tekerni a fókuszáláshoz, a többi csak hab volt a tortán.
Bár pont 2.8-on ha jól emlékszem egy képet se csináltam vele, amúgy nem tűnt vészesen rossznak a rajza. Az árával legalábbis összemérhető volt a teljesítménye. -
Halek
csendes tag
Sziasztok!
Keresek Nikonhoz:
Nikkor AF 80-400mm f/4.5-5.6 D ED VR
vagy
Sigma AF 120-300mm f/2.8 APO EX (HSM)
vagy
Sigma AF 100-300mm f/4 APO EX (HSM)
vagy
Sigma AF 80-400mm f/4.5-5.6 EX OS APO
vagy
Nikkor AF 70-300mm f/4.5-5.6 ED
/ esetleg
Nikkor AF 80-200mm f/2.8 ED
esetleg
Sigma 70-200 f2.8 EX APO HSM
esetleg
Nikkor AF-S 17-55mm f/2.8 G IF-ED DX /
Prioritás ebben a sorrendben! /Mielőtt megkérdi valaki nem az összeset akarom megvenni, csak ezek közül érdekel vmi, ha van ajánlat!/
Csak tökéletes állapotúakat lécci! Ajánlatokat emilben... ;)
Hja, ha van valakinek valami nagyon jó macro obija olcsón...
Üdv
H -
fokukac
nagyúr
hmmm
megint gondolkodoba estem...
a geizhals.at-n esett a tamron 28-75 ara... mar csak 350 euro!
a mult heten meg 500 korul volt... -
DVD_2_U
senior tag
válasz
zsiga667 #578 üzenetére
Szia... gyüjts a CANON EF 70-200 f2,8-ra. Ez a Sigma, nem az igazi... azt mondják a hangok, sokszor az elektronikája sem akar rendesen kommunikálni a géppel... lefagy, illetve a képminőség is hagy jócskán kívánnivalót, annak ellenére, ogy ez egy ''profi'' objektiv lenne (amit tükröz az árfekvése is)
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
Ismeri valaki a 70-200/2,8 EX Sigmát? Mennyire jó a képe 2,8-on? (Canon 70-200/4L helyett lenne, és a 2,8-as Canonra valószínűleg még egy ideig nem lenne pénzem...)
-
fokukac
nagyúr
muveletlen vagyok...
Mi az az FTM ?
Egyebkent sajnos kell a nagylatoszog...
Gondolj bele, a 28 x 1,62 = 45,36 mm, ezzel kb a varosszeleig kell gyalogolni, hogy beleferjen a kepbe a katedralis vagy a var...
szoval elsore valami nagylatosat szeretnek.
aztan majd idovel egy zoom-ot...
[Szerkesztve] -
DVD_2_U
senior tag
Excellent... de talán ezt jobban ki lehet használni: Bővebben: link ... persze ha szükséged van a nagyobb ltószögre, akkor az előbb említett is tökéletes megoldás. A különbség minőségben láthatatlan, vagy igazából nincs is. Max. az USM, ami a Canon-nak egy plusz pont, meg a FTM.
-
biggamer
veterán
Gumikesztyűt nem hordok, de hétvégén voltam Bábolnán horgászversenyen, és a tó, ezekkel a kanadai nyárfákkal van övezve. Namármost annyi pihét nyeltem, hogy bedolgozást válaltam a debreceni dohánygyárnak, mint maszek füstszűrő készítő kisiparos. Még azóta is vattát köpök.
-
fokukac
nagyúr
válasz
biggamer #572 üzenetére
a lehelet mindig tartalmaz zsirt...
kiveve, ha gumikesztyut hordasz a legzojarataidban...
de szvsz terjunk vissza az objektivekhez...
mi a velemeny a Tamron 17-35-os optikarol?
Azt hallottam rola, hogy ''majdnem '' olyan jo, mint a Canon 17-40 L...
es mindezek mellett nem 730 euro, hanem 450...
valaki hozzaerto? -
ownkiller
csendes tag
Ahha. Szóval így kell rálehelni: hhhh
Ha ráfújok így: FFFFFF, akkor lehet hogy leköpöm és az gondolom nem olyan jó. -
ownkiller
csendes tag
Nálam víz került rá, és amikor megszáradt, nyomot hagyott rajta. Ezt kéne leszedni. Majd holnap elmegyek a boltba, és veszek tisztítófolyadékot és valami speciális (részecskegyorsító) törlőkendőt, vagy ehhez hasonló dolgot is.
-
csiga997
őstag
válasz
ownkiller #563 üzenetére
Porecsettel pl.
Papírzsebkendő nem jó, mert több szöszt hagy rajta, mint amit leszed. Szemüvegboltokban lehet ilyen szuperszonikus mikroszálas szemüvegtörlő-kendőket kapni, az is jó lehet.
Egyébként meg néhány porszem, ilyesmi, vajmi keveset számít. Le kell fújni róla és kész. -
ownkiller
csendes tag
Helló!
Objektíveket mivel érdemes tisztítani? Szemüvegtörlő kis izé jó hozzá? Vagy venni kell valami speciális objektívtörlő kendőt, akár még tisztítószert is?
Ha csak papírzsebkendővel/ruhával törlöm, akkor nem sérülhet meg? -
csiga997
őstag
És a szaharában betiltották a guglit??
Bővebben: link -
w9033626
aktív tag
( próba szerencse)
na és a többi:
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
Ezzel is szemezek.... általános célra...
Tamron Objektiv SP AF 28-75mm 2.8 XR Di LD Asp IF Makro für Canon
csak a 28 x 1,62 az már 45...mindenesetre ez csak 350 euro a sógoroknál.
a 17-40-es canon 740 euro...
azért tényleg lényeges különbségek vannak, ha az otthoni boltokkal hasonlítom össze...
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
fotózni szeretnék! fű-fa-virágot, embert, családot, barátnőt, panorámát, várat, várost, utcát, házat, katedrálist...
(rossz turista vagyok)
tudom, hogy egy objektívvel nem lehet mindent megoldani... mindenesetre először valami nagylátószögű zoomoptikát szeretnék.
én konkrétan ezt néztem ki : Canon EF 17-40 L F4
jó drága... győzzetek meg, hogy ez kell nekem, mert olyan jó....
vagy várom az (esetleg olcsóbb) alternatívákat
de végül is lesz pénzem, ha egyszer hazajutok innen... -
fokukac
nagyúr
Canon 350D-hez milyen objektívet ajánlotok?
mondjuk úgy a 100 ezres kategóriában. -
biggamer
veterán
válasz
csiga997 #552 üzenetére
Itt csemegézhetsz
biggamer
veterán
Nem tudom mi lett az #547-es hsz.-ommal, amikor megírtam nem így nézett ki. És működött a link is.
Valaki terrorizál. -
biggamer
veterán
Ezen a linken válogathatsz, van egy pár jó anyag :
rOwLeY
őstag
Hi!van olyan h egy adott helyen milyen obit jó/kell használni?pl sötétben,vagy vmi más helyzetben éppen?!
-
csiga997
őstag
Három fajta létezik. A legrégebbit onnan lehet felismerni, hogy az élesség állító gyűrű recézett műanyag és nem pedig gumírozott (tkp a régi Series E-re hajaz). A második generációs gumírozott, viszont nem dízel (1.8N). A kurrens model pedig gumírozott is meg dízel is (1.8D).
De segíthet még a gyári szám tüzetes vizsgálata is. Bővebben: link -
micro
addikt
Nikkor 50/1,8-as. AF-es obiból létezik többfajta?
Ha igen, hogy lehet megkülönböztetni őket? -
Badb0y
addikt
Mit kell egyébként nézni egy használt obinál? Vmi olyasmire gondolok ami nem karcolás, hanem működési rendellenességeket okozhta
-
csiga997
őstag
-
micro
addikt
Van egy bolt a Kossuth Lajos utcában, az Erzsébet térrel szemben, meg egy a Bajcsyn a Bazilika mellett. ezeknek mi a nev, hogy fel tudjam őket hívni?
-
micro
addikt
Hol lehet használt obikat venni Budapesten?
Bolt Neve is érdekelne, hogy fel tudjam hívni őket, mielött odamegyek.
Elsősorban 50mm f/1.8 vagy 50mm f/1.4-et szeretnék kipróbálni. (Nikon) -
DVD_2_U
senior tag
Esetleg érdekelne valakit egy ilyen obi: Bővebben: link
TAMRON 18-200mm f3.5-6.3 IF ASL LD XR Di II ... jó kis utazóobjektiv -
DVD_2_U
senior tag
-
Badb0y
addikt
válasz
Kalandor #529 üzenetére
Próbáld itt: Bővebben: link
-
lesaux
veterán
-
zsiga667
addikt
válasz
Kalandor #527 üzenetére
Hát ja, ezért utálom az aprónetet... Nézz körül esetleg az Indexen, én ott vettem a gépem.
Egy kis info az FD-obikról mindenkinek:
DVD_2_U
senior tag
Eladó CANON EOS 300D DSLR váz + BG-E1 markolat...
...akit érdekel e-m@ilban keressen!!!
Ajándék 58mm-es cirkuláris polárszűrő és +4 dioptriás makro előtétlencse!!!
p.s.:A gépre másfél év EU-s garancia van. Doboz, papírok, számla és összes tartozéka megvan... a markolatnak külön doboz. -
w9033626
aktív tag
Eladó az eszköz
Canon 70-200L 2.8 USM
1 hónapos, hibátlan
ha valakit érdekel emilben keressen! -
zsiga667
addikt
100-400 L IS USM:
''Gagyi'' obikhoz képest jó a képe, de aki pl. 70-200L-hez van szokva az már talál benne hibát. Egy fix 400-ashoz hasonlítva meg aztán főleg. Tehát igényes amatőrnek és ''csóró'' riporternek tökéletes, de ne ezzel akarj a NatGeo-ba madarat fotózni.
Ja, és tolózoomos (asszem így hívják...), vagyis nem tekergetni hanem húzgálni kell, engem iszonyatosan irritál. Inkább Sigma 80-400 EX OS USM.
Egy kis olvasnivaló: Bővebben: link
A nagylátót nem ismerem. -
Badb0y
addikt
Tervezőbe volt egy ilyen m42 de úgy nézem felejtős
-
bitfarkas
őstag
válasz
csiga997 #511 üzenetére
Hát igen, a legjobbaknál az exponáló gomb félig történt lenyomására már leszűkítette a rekeszt az előválasztott rekeszértékre és úgy mért fényt. Amikor egy közgyűrűt tettem a gépre (Praktika) makrózáshoz, bele kellett buherálni egy szerkezetet, ami továbbította a blendemozgatást.
-
csiga997
őstag
Nos, mivel a legfiatalabb m42 objektív is kb 20 éves, ezzel szemben a legöregebb AF fényképező se sokkal több ennél (F3AF - 1983 egészen pontosan), így a két halmaznak nincs közös metszete.
Ami a fénymérést illeti, mivel ezek a régi fajta objektívek nem rendelkeznek semmiféle elektromos csatlakozással így a megszokott fénymérést el lehet felejteni. A fényméréshez az objektívet kézzel le kell rekeszelni, de még így se feltétlenül 100%-os a dolog, kezdve azzal, hogy különböző vázakon különböző képpen kell ezt megtenni de egyes fénymérési módok sem biztos, hogy tökéletesen működnek (pl. spot.) etc etc...
A kényelmes TTL vakuzás is ugyanilyen felejtős. -
vadfanta
tag
Valakinek van tippe, hogy debrecenben EOS-M42 fordítót hol találok?
-
micro
addikt
Biggamer, lesaux: köszönöm a linkeket!
Már csak az a kérdésem, hogy mi a különbség egy olcsó Cokin (~9000.-) és egy drága B+W (~35000.-) polárszűrő között, azon kívül, hogy a B+W-t nem tudom kifizetni.
Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Milyen légkondit a lakásba?
- One mobilszolgáltatások
- Synology NAS
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest