- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kijelzőre és tartozékokra gyúr a Huawei MatePad Pro 12.2
- Milyen notebookot vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Aktív témák
-
Tersius
tag
Ezzel teljes mertekben egyet ertek, a fenyero termeszetesen viszonyitas kerdese, kivaloan hasznalhato.
A lassu fokusz is csak egy gyorsabbal osszehasonlitva rossz, a ket vegallas kozott ugyan lassu, de pl. az akvariumban uszkalo halaimat siman tudja kovetni.
Szoval osszefoglalva jo kis obi ez, megveheto -
Smogus
őstag
Az obi tényleg sötét kicsit de kint természetes fénynél tökéletesen működik
szbáb nagyon gyenge ha nincsen normális világítás de még kint nem volt olyan hogy nem bírta volna el a záridőt szinte mindig kitartom kézből mondjuk 300-as állásnál illendő már egy álványt használni -
Tersius
tag
Korrekt kis objektiv. Hasonlom van, azt a Tamron csinalta, de kis fotos talin csinaltunk teszteket a kettovel, es nem lattunk nagy kulonbseget.
Ami a ''baja'', hogy a fokuszalas lassu, hangos, nagy telenel pedig igen sotet az 5.6 miatt. Dehat ezert a penzert csodat ne varjon az ember. Amugy korrekt kis objektiv, ha nem hasonlitod ossze a 80-200 2.8-cal, akkor nagyot nem fogsz csalodni benne szerintem.
Viszont ajanlanek en neked egy masikat, azt ugy hivjak, hogy Sigma 70-210 F 3.5-4.5.
Igaz, hogy kicsivel rovidebb a vege, viszont joval fenyesebb a masiknal, kicsit maszivabb felepites (es allitolag kepminosegben is odaver neki). Arban kb ugyanott vannak (olyan 40 korul). -
atus
senior tag
50/1.8am van, az áráért verhetetlen. Csináltam már vele sportfotót, hihetetlen rossz világításban, és viszonylag elfogadható volt. Ahhoz képest meg főleg, hogy más felszereléssel lehetetlen lett volna. Az 50/1.8 olyan mint egy játékszer, könnyű, műanyag, gagyi, távolságskála és USM nélkül, 5 lamellás blendével, nomeg normálobjektív. A 85ös viszont egy rendesen összerakott kistele optika, ezt kell megfizetned.
-
micro
addikt
Még mindig ezzel az obival szemezek:
Sigma 70-300mm F4-5,6 APO MA.SUP.2 Nikon
Mik a hibái? Csak hogy előre tudjam. -
lesaux
veterán
85/1.8-at 130 ezerért láttam, az kicsit sok lesz nekem.
Canon EF 50mm f/1.8 II meg csak 26 ezer. Nem jó ez? Gyereket fotózni mindenképpen, legalábbis szerintem. Kézilabdacsarnokba már nem annyira, mert be kell mennem a pályára zoom gyanánt. Jól sejtem? De mitől van ez az állat nagy különbség 50 és 85 mm között, hogy ötször annyiba kerül? -
DVD_2_U
senior tag
EF 100-300USM az igazán jó középkategóriás zoom objektiv a CANON-tól.
-
atus
senior tag
Ennek is 5.6 a fényereje 300-on, ami beltéren, akcióra sajnos nagyon kevés. ISO1600 vagy még inkább 3200 fog kelleni, akkor viszont szívrohamot fogsz kapni a zajtól, ahogy ismerlek.
Ami viszonylag olcsó, és beltéri sportra verhetetlen, az a 85/1.8. Persze még így is csak 136mm-nyinek felel meg, de sokkal élesebb a fent említett telezoomoknál, és több, mint 3 rekesszel gyorsabb, azaz ISO 3200 helyett használhatsz 400-at (!), ami irdatlan képminősgjavulást fog okozni. Még ha bőven meg kell vágni a kis fókusztáv miatt, akkor is jobb lesz a minősége. Arról nem is beszélve, hogy egy remek portréobjektívet is kapsz ezzel, amivel beltérben is megcsípheted a kis virgonc gyerkőcöd.
(Ha valakinek van ilyenje eladó, átveszem iziben...)
-
Yaye
őstag
Azt jelenti hogy jócskán kibújik, se többet se kevesebbet. Sokan nem szeretik ha egy fényképező fél méter hosszú.
Azt elfelejtettem említeni, hogy a tubus fókuszáláskor forog, tehát a lineáris polárszűrő nem marad úgy ahogy az ember beállította, apróság, de az ördög a részletekben lakik.
-
lesaux
veterán
Megvan, ki ad nekem kölcsön: Bővebben: link
-
Yaye
őstag
Van ilyen a közelemben, saját a tapasztalat. Nem egy mai gyerek, csodálkozom is hogy van még újonnan. Valóban alap obi, műanyag bajonettel, de ennek ellenére a minőségével nincs gond (a bajonett sem kopott szét pedig volt cserélgetve rengetegszer). Nem USM-es, teljesen normális, átlagos obi, képminősége jó, a AF nem túl hangos, átlagos sebességű, a masszivitásával sincs semmi baj (mondjuk nem vagdostam eddig soha földhöz). Nem pillekönnyű, de nem is nehéz. Gumírozott markolat, tekerős működés, tele állásban a belső tubus jócskán kibújik a házból. 52 mm szűrőméret. Hosszú évek óta szolgál nagy megelégedéssel, most épp egy 300D-n.
Nem ezzel fogsz fél kilométerről, kézből tűéles természetfotókat készíteni a dürgő túzokkakasokról, de amúgy kielégíti egy amatőr fotós átlagos igényeit. Újonnan én sem biztos hogy megvenném, de használtan jó vétel lehet, ha nem vársz tőle semmi extrát. Az új ára is alighanem azért csak ennyi mert még nem USM-es, de akár előny is lehet. Számomra szimpatikus, szívemnek kedves jószág
Az L-obik emlékeim szerint bazi jók, nagy fényerejű, profi sorozat, de ne vegyél mérget rá mert tényleg csak emlékeim szerint, utána kell nézni. -
nemn biztos az. lecövekelsz az egyik kapu mellett, és egész használható tud lenni. nézz ki magadnak egy szimpatikus reklámtáblát, ami mögé gyorsan be tudod rakni a gépet, ha meglátod az objektívben a közeledő labdát
ha nem tudsz bemenni aaz alapvonal mögé, akkor kicsit gázos a dolog, de nem lehetetlen.
ami a lényeg: vigyél jóóóóóóóóóó gyors filmet. a macska se szereti, ha szembevakuzzák, és kicsit ciki, ha ezt kétméteres állatok magyarázzák el neked
nagy kalappal.
a kérdésemre továbbra is várok választ. esetleg egy táblázat sem lenne jó, amiből kiderülne, hogy adott zár és blendeértéknél milyen filmet kell alkalmaznom ahhoz, hogy ne legyen alulexponált a kép.
thx -
Smogus
őstag
Hát azzal tényleg nem
én odadnám csak nem vagyok pesti még a közelében semde enyim nem is olyan jó kézilabdás sportfotóhoz nem olyan gyors az AF-je meg a fényereje sem valami nagy 300-as állásban nem túl sok az 5.6os rekesz valami 4-es vagy még annál is kisebb kellene neked
jah meg ez igazából filmeshez van kitalálva
-
lesaux
veterán
Ööö... Arra mennyi esélyem van, hogy valaki egy napra kölcsönadjon nekem egy tisztességes obit?
Kézilabdameccsre mennék fényképezni. Lehet, hogy nem kéne ott a 18-55-össel ökörködni.
-
Pompi
nagyúr
Az a baj, hogy én ezt a kérdést se értem igazán, de azért megpróbálok válaszolni.
Ha távol levő tárgyat akarsz közelebb hozni, akkor kell a tele objektív. Ha nem elég nagy a teléd, akkor lehet használni telekonvertert. Ezt a váz és az objektív közé kell tenni. Azt viszont tudni kell, hogy ilyen eszköz használata képminőség romlást okoz, ennek foka természetesen függ a szorzótól és az eszköz minőségétől. Másrészt romlik a fényerő, erre nagyon oda kell figyelni, mert a vázak csak bizonyos fényerőig tudnak autómatán fókuszálni. Ez a szám a Canon D30/D60/10D/20D/300D esetében 5.6. Tehát ha ennél kevesebb fénynél nem működik az autómata fókusz. Én egy fix 4-es fényerejü obit szoktam 1.4x konverterrel használni, ez még pont jó, 2x konverterrel már nem működne.
Makró objektívet akkor használunk, ha azt szeretnénk, hogy egy nagyon kicsi tárgy töltse ki a képet. Ezekből is mondjuk kétféle létezik, az egyik fajta amelyiknél azt szeretnénk, hogy minél távolabbról tudjuk ezt megtenni, hogy ne zavarjuk meg a fotózás tárgyát. Erre van mondjuk a Canonnak a 100mm f2.8-as obejktívje, vagy a Sigmánal 180mm vagy e feletti. Az Sigma 70-210 vagy 75-300-as obijait tele állásban át lehet kapcsolni macro módba.
A másik variáció amikor úgymond szeretnénk a gépet beletolni a tárgyba, ehhez olyan objektív kell aminek kicsi a legkisebb fókusz távolsága. A legkisebb fókusztávolságra vonatkozó adatok minden opjektívnél fel vannak tüntetve. A Canon 50mm makró lencsénél ez 23cm, a 100mm-nél 45cm. Mondjuk a 28-135mm IS USM legkisebb fókusz távolsága 50cm. Közgyűrűkkel - az objektív és a váz közé tekerhető optika nélküli darabok - lehet csökkenteni ezt a távolságot, tehát egy nem kimondottan makró objektívvel is lehet makrózni ezek segítségével. -
oké, kapaszkodjatok.
egy eos300as analóg gépem van, jelenleg alapobjektívvel (28-80, 3,5-5,6), sportképeket kellene készítenem (nem sakk, röplabda), tehát a zársebesség olyan 1000 körüli. a termek megvilágítása eléggé változó, van, ami nagyon sötét, van ami egész jól meg van világítva. van ami egész mókás, a pálya meg van világítva korrektül, a nézőtér meg nem.imádatom tárgya tőlem 3-33 m között helyezkedik el (pályától függően). vakut nem használhatok. egyrészt elég sokba fájna nekem egy normális vaku, másrészt a természetfotósok biztos tudják, hogy a macska se szereti, ha szembevakuzzák, hát még a kétméteres kilencvenkilós áll... sportolók. na, ennyi a bevezető, most jön a kérdés:
a már említett mókás kivilágítású pályán csak 800as filmből, 1500as zárból és 5,6os blendéből kéne kihoznom valamit. vaku nyista. nem fotóztam még abban a teremben. pusholva hívassam elő (valaki azt súgta, hogy talán ez segít), normál, vagy egyenesen a kuka? tudom, ez olyan utólag okosnak lenni annyi, mint előre hülyének, de izé...
a push hívásról regéljen nekem valaki kicsit, ha már szóba került. köszi. -
d-boy
senior tag
Ja amúgy mennyi a reális ára egy 70-300 USM obinak?
Jó most a rekesz értékeket vegyük átlagosnak...( f4-5)
Én a Mediában láttam 90-ért asszem (Canon) -
nagyon kezdő kérdéseket is fel lehet tenni?
-
DVD_2_U
senior tag
Kérdés: Mihez érdemes extendert és mihez érdemes close-up cuccot használni?!
-
Pompi
nagyúr
Szerintem a 70-200 f4 L még az a kategória amit egy normális állványon lehet használni tripod mount nélkül. Sajnos nekem pont ez az egy dolog ami még hiányzik a felszerelésből, illetve régebbről van egy hama, de ezt inkább nem hangoztatom
Viszont erre rakva is fotóztam már a Canon 70-200 f4-el, mondjuk, hogy probléma mentesen, a Sigma 70-200 f2.8 EX-vel, ami azért fél kilóval nehezebb, már voltak gondjaim.
Itt van pl. pár Hold próbálkozásom:
Bővebben: link
Egy közepes Manfrotto állvány elviszi ezt a súlyt simán. A tripoud mount még az usa árat számolva is 20 ezer huf felett van, ezt az összeget megduplázva meg kapok egy értelmes(ebb) állványt. De van aki házilag készített használható mountot hozzá, megpróbálom megkeresni, hogy hol láttam. -
atus
senior tag
Múlt hétvégén voltam 200×1.4×1.6 -tal madarazni, ami ugye 448mm-nek felel meg fullframe, és édeskevés. Pedig etetőnél voltunk, népszerű kirándulóhelyen, viszonylag emberhez szokott madarakat próbáltunk lőni. Alig lett használható képem. Direkt félnek a dslrtől.
Srác, aki megmutatta a helyet egy FZ-10-zel (420mm) sorban lőtte a jobbnál jobb képeket, kapucnis pulcsiba rejtőzve. Szóval elvileg lehet 300-assal is, gyakorlatilag nem egyszerű mutatvány.
-
Tersius
tag
Ez sokmindentol fugg. 300-zal (ami felszorzodik) mar valoszinu lehet, attol mar nem ilyednek el - marmint nem kell tul kozel menni talan (bar ez fugg a merettol is, kompakt olymmal egesz jokat csinaltam 380-on, D70+Tamron70-300, ami 450-nek felel meg, ugy riasztotta oket, hogy orom volt nezni
Ha nem csak kiteszed a gepet csupaszon az udvar kozepere, hanem elrejted egy bokorban, kozel az aghoz, amit fotoznal, akkor szerintem meg kevesebb is eleg. -
d-boy
senior tag
Na akkor én is kérdezek
Ha madárra akarok lőni (fán), ahhoz mekkora obira lenne szükségem?
Monnyuk egy 300-as elég neki? Ezt egy 300D-nél 1,6-al kell szorozni a kisfilmes formátum és a cmos méretkülönbsége miatt, jól tudom?
Ahogy így számolgatom kb 14X optikai zoomnak felelne meg.
Nincs SLR-em, csak szeretnék. Ezért ha valami hülyeséget írtam, javítsatok ki.
Tudom, hogy ez távolságfüggő dolog, de mégis mekkora az amit lehet már használni ilyesmire
[Szerkesztve] -
w9033626
aktív tag
Na ez vhogy úgy megy, hogy ha vissza akarod igényelni az áfát, akkor a cégnek kell valami EU-s cégszám vagymi, de ez esetedben nem játszik. Németo-ban 16%-az áfa (fel van tüntetve, hogy a termék tartalmazza-e vagy sem) és arra már nem jön rá a 25% magyar áfa. A nem EU-s dolgokat nem kérdeztem meg, de ha gondolod...
Amúgy az a legjobb ötlet, hogy az USA-a ismerős megveszi és elküldi neked, de ezt mindenképp be kell biztosítani, vagy nem a Postával kell küldeni, hanem vmi csomagküldővel. Esetleg ilyen témában kérdezd BASH-t. -
zsiga667
addikt
Nekem jobb az USA, mert épp van kint ismerős (nyár elejéig, remélem addigra összejön a lé a cuccra, addig meg álmodozom...
), a 8% vám annyira nem vág falhoz (legalább ennyivel olcsóbb is ott, vagy inkább még többel), a 25% áfa-t viszont nem tudom visszaigényelni, mert sajnos apámék cégénél a pénzügyesek azt mondják hogy nem tudják megoldani...
De ha tudsz valami megoldást hogy megússzam az áfa-t, hallgatlak.
Állványügyben sajnos éppen erre számítottam...
Az értékelést meg kösz.
[Szerkesztve] -
w9033626
aktív tag
A felsoroltakból én csak a 70-200 f4L USM-ről tudok neked mesélni. dec.27 óta használom, de sztem azóta le sem vettem a gépről. Viszonyítási alapom a kitobi(18-55 EF-S) és egy 35-80 III volt. Na hát ezekkel össze sem lehet hasonlítani (és term nem a zommtartomány miatt). Szuperéles szupergyors szuperszuper és még fasza is. Csak ajánlani tudom (hogy a fix f4-ről ne is beszéljek). Állványrögzítőm nincs és az elmúlt napok tapasztalata alapján tudom mondani, hogy így használhatatlan, vagy geccsolás. Bővebben: link
A vásárláshoz pedig annyit, hogy én ezt az obi Németo-ból rendeltem. Lényegesen olcsóbb és ugye mivel EU ezért vám sincs (vagyis a könyvelő ezt mondta), sőt ha akarasz áfát is vissza lehet igényelni. Szállítási idő 5-7nap a pénz pedig kb 5-7K a banki tranzakciók miatt. Én itt vettem: Bővebben: link -
Tersius
tag
Zsiga altal linkeltek mellett itt van megy 1 jo:
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
Én a B&H-t (Bővebben: link) nézegettem, valószínűleg onnan fogok hozatni magamnak. Valahogy meg kellene oldani, hogy megússzuk a vámot/áfa-t...
-
lesaux
veterán
Ti hol nézitek az árakat? Hol a legolcsóbb?
Azt olvastam, hogy ha pl. Canon géphez nem Canon obit használnuk, akkor esetleg nem működik tökéletesen. Kell ettől tartani? -
zsiga667
addikt
Érdekelne, hogy mi a véleményetek ezekről az obikról:
Canon 17-40 f4L
Canon 24-70 f2,8L
Canon 70-200 f4L
Canon 70-200 f2,8L
Tokina AT-X 287 Pro SV AF 28-70mm f2,8
Tokina AT-X 280 AF Pro AF 28-80mm f2,8
Tokina AT-X 828 AF Pro 80-200mm f2,8
Sigma EX 17-35mm f2,8-4 IF DG Asph Zoom
Sigma EX 24-70mm f2,8 Asph DF DG Zoom
Sigma EX 70-200mm f2,8 IF APO Zoom
Sigma EX 80-400mm F4.5-5.6 OS Zoom
Előre is thx.
(Tudom hogy sok, nem is azt kérem hogy írjatok 2 oldalt mindről, csak ha valaki használta esetleg valamelyiket, az megoszthatná a tapasztalatait.)
-
Pompi
nagyúr
Ismerek egy embert aki kézből készített gyönyörű természetfotókat az 500-as obival IS nélkül. Majd mutatok tőle pár képet. De persze nem ez jellemző, hanem inkább ez: Bővebben: link
-
Tersius
tag
-
Pompi
nagyúr
Canon EOS 10D-t használok, a következő obikkal:
- Canon EF 50mm f1.8
- Canon EF 28-135mm f3.5-5.6 IS USM
- Canon EF 70-200 f4 L
- Canon EF-S 18-55mm f3.5-5.6
(ritkán használok nagylátőszöget, ezért nekem erre ez a minőség megteszi, a Sigma 18-50 DC nem volt szimpatikus, ezért megoldottam, hogy az EF-S kitobi rámenjen a 10D-reBővebben: link)
Meg van egy Kenko Pro 300 1.4x konverterem.
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
Nehéz?
Akkor ezt nézd meg.
Bővebben: link -
Pompi
nagyúr
Nehéz?
Akkor még nem volt Canon 100-400 vagy Sigma 50-500 a kezedben
Na azok nehézek
Meg ez is ittBővebben: link
De amúgy a 100-300 jobb széria mint a 75-300-asok. -
DVD_2_U
senior tag
Nekem most a KIT obi mellé egy EF 100-300 USM van... van még u.ilyen valakinek? Tapasztalat, vélemény?! Nekem idáig bejött... FTM, gyors AF, csendes... meg nehéééz
-
I_Am
veterán
Pedig ott megteheted. Nagyon szimpatikusak voltak mikor először bent voltam náluk. Mondta a srác, hogy feltesszük ami érdekel, lövök vele képeket, hazamegyek kiértékelem gépen és ha úgy döntök, hogy valamelyik elnyerte a tetszésem akkor visszavárnak. Helyes és becsülendő hozzáállás, ezért is ajánlom Őket amikor csak tehetem. Amugy miközben próbálgattam a dolgokat nagyon sok tanácsot tudott adni a gépről, pedig konkrétan az Én típusomat nem is ismerte, csak elkérte, hogy megnézze és a tapasztalatai (amiket eddig más gépeken szerzett) az Én gépemre is érvényesek voltak.
Hidd el oda megéri bemenni.
És még a Raynox-ot mint márkát is megemlíteném Tokina mellett.
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
Igen, sajnos ezt a képet sikerült kialakítaniuk az olyan boltosoknak, ahova belépve szinte nekem kell elnézést kérnek, hogy megzavartam őket és megköszönnöm, hogy beléphettem a boltjukba és esetleg vásárolhattam.
Nade náluk nem ez a szemlélet van. Pár éve amikor átnyergeltem a dslr világába, nekem is egy kedves bartátom ajánlotta őket és vagy 3x töltöttem bent náluk fél órákat, miközben próbálgattam az objektíveket és hallgattam a tanácsaikat javaslataikat, minden féle ellenérzés nélkül, nekik ez tök természetes volt. Azt kell mondjam, hogy ritka az ilyen kereskedő a mai világban.
Ahogy olvastam az IS, USM, L, DO, FTM dolgokat kitárgyaltátok kb. az alap számadatok értelmezése amúgy egyértelmü (fényerő, fókusztávolság) ?
Aztán nem csak a Canon objektívek között lehet keresgélni, főleg, ha olcsóbb lencséket néz az ember, bár a nagyobb objektívgyártóknak (Sigma, Tokina stb.) szintén megvannak az L-hez közeli minőségü objektívek is.
Csak ezeknél természetesen mások a mozaikszavak
Sigmánál a legfontosabbak: ami a Canonnál USM (UltraSonicMotor) az a Sigmánál HSM (HyperSonicMotor), az IS (Image Stabilizer) az Sigmáéknál OS (Optical Stabilizer),
a Sigma csúcsminőségü obijait EX jelzéssel és arany csíkkal látja el.
Esetleg csinálhatnánk egy kis talit (mondjuk ehhez nem ártana egy kicsit jobb idő) és ha összejövünk páran akkor talán lenne pár objektív amit lehet próbálgatni.
Bár Tersiusnak is igaza van, nehéz megállni, hogy valaki el ne induljon a lejtőn objektívre való pénzköltés terén, de ha az ember tudja, hogy mit akar, akkor be tudja kb. határolni, hogy az elég nagy választékból neki a szükségeletei és a pénztárcája alapján mire van szüksége. -
Pompi
nagyúr
Milyen gépen használnád?
Én szívesen összefutok veled valamikor próbálgatni, de nembiztos, hogy azokra az obikra vágysz amik nekem vannak.
Javaslom pl. az Optiform boltot (Bővebben: link), a körúton vannak az Üllői és a Mester uca között. Sok használt objektívük is van, segítőkészek, lehet próbálgatni. Ha digitális géped van elmész, felpróbálsz pár obit és otthon meglátod melyik mit tud. -
bebean
aktív tag
nekem egy fem power zoomos objektivem van a minoltamra, aminek zoomolas közben olyan hangja van mint egy traktornak. raadasul zabalja az elemet. viszont gyors & nagyon szep a rajzolata, kb 92 környeken volt ez korszerű...
vegyel usm-et, ha van ra penzed (bar egyre megfizethetőbb...) amugy a kepeid minoseget nem befolyasolja.
egyebkent inkabb ajanlanam a 75-300-as atfogast, fenyeröben ugyanott van.usm nelkül 68 brutto ujonnan.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
lesaux
veterán
Hoppácska!
Canon EF 90-300/4,5-5,6 USM, 47 ezer + áfa.
Nincs valaki pesti gyerek, akinél meg lehetne nézni működés közben 1-2 optikát? Mert értem én, hogy jobb, ha nem műanyagból van, meg törekedjek az USM-re, de megéri? Szükségem van rá? -
w9033626
aktív tag
találtam egy ilyet, hátha segít valakinek:
ez pedig sztem elléggé áttekinthető:
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
lesaux
veterán
Canon EF 55-200mm F/4.5-5.6 USM, 68 ezer + áfa. Ez milyen? Képstabilizátor csak az IS jelzésűekben van, ugye?
-
DVD_2_U
senior tag
A DO lencsetag minimális fényszórású, igy a közbeiktatásával, tudnak kisebb objektivet csinálni, adott átfogás mellett. Az USM az UltraSonicMotor -t jelenti, mely halk, nagyon gyors AF és AF esetén is lehetőséget ad manuális fókuszálásra.
A 75-300 USM nem igazán jó, mivel ezekben nem ringUSM van, hanem csak egy kis micromotor... tehát se FullTimeMF, se gyorsabb AF.
Ezt a Canon EF 80-200 mm F4.5-5.6 obit sem igazán érdemes megvenni, mivel műanyag, se USM se semmi.
Az L az a felsőkategóriás Canon objektivek jelzője. Nehéz, masszív, csak minőségi üveg lencsék, nagy fényerő, tűéles rajzolat. Az IS pedig giroszkópos képstabilizátort jelent, ami nem hülyeség. -
And
veterán
Hi! Azt kérdezném a hozzáértőktől, hogy egy használt - kb. fél éves - Canon EF 75-300 / 1:4-5,6 USM objektívért reális ár lehet-e kb. 40e HUF (német ebay-en, postaköltséggel)?
-
Tersius
tag
Itt tudsz rola olvasni:
Bővebben: link -
lesaux
veterán
A DO jelzés mit takar?
-
Smogus
őstag
Nagyon fontos hogy masszív legyen
ennél az obinál amit írtál a manuálfókusz nagyon rémes egy nagyon kis vékony bizbaszt kell csavargatnod ha éppen a keresőbe nézel lehet hogy meg se találod elsőre nagyon ehézkes vele a kézi fókusz
az AF meg nem nagy duranás szerintem nem elég pontos ellentétben egy L-es obival ott már nagyon faxán lehet élességet állítani ha úgy tetszik sokkal ergonomikusabb -
Smogus
őstag
Hát ahogy megnézem nem egy nagy durranás
ez egy nagyon alap tele obi
nem túl masszív jószág a maga 250gramjávalvalamint az Af sem a legmodernebb szeritnem nincsen benne USM ami manapság már jól jön egy canon obihoz nem érdemes szerintem kiadni érte ezt a pénzt
inkább egy 100-300 vagy 75-300 canonok USM-el vagy a Sigma APO 100-300mm ig nagyon jó kezdő obi most nekem is ilyenem van de mondjuk én filmesre használom -
Smogus
őstag
ez egy jó kis totyik lesz
én is megosztom szerény tapasztalataimat ha tudok segítek mindenkinek volt már dolgom egykettővel -
lesaux
veterán
Nem találtam olyan topicot, amely az obikkal foglalkozott volna, úgyhogy nyitottam egyet.
Ez milyen? Canon EF 80-200 mm F4.5-5.6
Csak kicsit olcsónak tűnik 45 ezerért.
Amúgy az L betű mit szokott jelenteni a leírásban?
Aktív témák
- Apple MacBook
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Eredeti játékok OFF topik
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Politika
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest