Aktív témák
-
d-boy
senior tag
Valaki magyarázza már el nekem mi a különbség az usm és a micro usm között...
Ekkora parasztvakítás lenne, ennyivel rosszabb? Lassabb? hangosabb? Mi a különbség, hogy ennyire tartózkodtok tőle?
Szeretném tisztán látni, nehogy én is valami ilyen csapdába kerüljek a tudatlanságom miatt. -
DVD_2_U
senior tag
A sima 70-300 -hoz nemigen hasonlithat, mert olyan nincs is. Ha pedig a 70-300 DO IS USM -re gondoltál, amit nyílván nem, akkor... hehe
Lényeg az, hogy ez az objektiv optikailag lényegesen jobb mint a ''régi'' 75-300 -as obik, viszont felépitésben és az AF-ben még mindig ott vannak. Az IS viszon sokat dob az értékén, annak ellenére hogy az FTM nem támogatott, és az MF is nagyon nehézkes, a gradient/cir.pol. szürök pedig felejtösek.
u.i.: Leginkább optikailag a 100-300 -as obira hasonlit
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
A 70-300 f/4-5.6 IS USM csak az IS-ben különbözik a sima 70-300-tól, azaz optikailag ugyanaz...
-
lesaux
veterán
A Canon EF 100-300-as objektívem eladó.
[link] -
d-boy
senior tag
Nézegettem a pbase.com-on a 70-200 f4L-es obival készült képeket...
Szerintem ezt nem kell magyarázni, nagyon szép képe van, kapartam az állam a padlóról.
Pedig még nem is láttam még 3mFt-os Leica obival készült képeket
Ha nekem lesz pénzem egy ilyen obi biztos bekerül a felszerelésbe. Azt a +100 gyujtótávolságot meg egy közgyűrűvel lehet orvosolni, vagy rosszul tudom? -
lesaux
veterán
A másik topicban volt szó a Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM-ről. Itt van róla infó: [link]
Érdekesség, hogy az AV Planetnél a bruttó ára annyi, mint máshol a nettó. Tudtok valamit az AV Planetről? Hadd ne nyissak már neki topicot.
Szóval az egyik jelöltem ez az obi, a másik meg a 70-200 f/4 L. Mellette az szól, hogy L-es. Meg a fix 4-es fényerő. A másik viszont ellát 300-ig és képstabis. Ja, olcsóbb is. És ugyanúgy 70-ről indul.
Mi a véleményetek? -
Smogus
őstag
válasz
dr_karcsika #1377 üzenetére
DL-t nem vennék amikor én kutatam zoom obi után nekem is mondták hogy kerüljem a DL-t inkább a kicsit drágább APO-t vegyem
hát ez a kategória abban különbözik a felsőbbtől hogy azok jobban össze vannak téve jobb az AF gyorsabb pontosabb esetleg Af közben is van MF nem kell váltani nem olyan hangos a motor valmint jobbaka lencsék
Szerintem ez az APO-s obi megéri az árát szép a rajzolata élesség is rendben van 300mm-en is egyedül az AF a gyengéje szürkületben már nem mmindig talál elsőre -
dr_karcsika
tag
válasz
sszever #1378 üzenetére
esetleg tudsz eltudod mondani, hogy milyen különbésgek tapasztalhatók mondjuk az ilyen 50-60e ft-os kategoria és mondjuk a 100-120e-s között?
Mert ez csak hobby célra lenne, de azért a ''jó'' minőség nem árt, ha már tükrös gép van.
Kezdő vagyok, ezért szivesen veszek, minden jó tanácsot.
köszi -
dr_karcsika
tag
hát a bolti ára 50 körül mozog, használtan olyan 25 körül
[Szerkesztve] -
sszever
őstag
válasz
dr_karcsika #1377 üzenetére
Mennyiért vennéd?
-
dr_karcsika
tag
szasztok!
Szeretnék venni egy jó kis zoom obit canon 350D-hez. Árban elfogadható-t néztem ki a Sigma Canon 70-300 1:2 makró F4-5,6 MACRO SUPER DL .
Tudtok erről mondani jót vagy rosszat?
Esetleg ilyen árban jobbat mondani?
előre is köszi!
üdv -
zsiga667
addikt
[link]
Lehet hogy tavasszal Nikonra váltok? -
Smogus
őstag
Erről az obiról nem kell véleményt meghalgatni ez egy legenda szerintem
ha van rá pénz akko rmeg kell venni de gyorsan
éles pontos gyors széprajzolat meg midnen amit szeretnél a fényerősebb testvére (2.8L) jobb de sokkal drágább is
a 70-200 kicsit kicsinek tünhet de egy digit gépre számolva 320mm ami már jó szerintem -
lesaux
veterán
Nincs meg a 100-300-asa, ugyanis nálam van.
Privátban küldök egy linket a képekkel.
Illetve itt egy publikus: [link] Ha frissíted az oldalt, új képeket mutat. Meg ha kitörlöd a linkből az utolsó szót (esetleg az előtte levőt is), akkor milliónyi tesztképhez juthatsz hozzá a különböző objektívekkel.
A 70-200 L-es obi az ajánlott kategóriába tartozik. Csak 191 ezerért kicsit drága. Meg kell találni a módját, hogy olcsóbban hozzájuss. Amerikából trükközve, de Ausztriából vagy Németországból minden további nélkül szerezhetsz lényegesen alacsonyabb áron. -
d-boy
senior tag
Erről mi a vélemény?
EF 70-200mm f/4L USM
Bruttó 191.000 Ft, USM, L széria... -
d-boy
senior tag
Sziasztok. Nemrég én is egy 350D tulajdonosa lettem, és már fúrja is az oldalam milyen obit kéne venni
Csak pénzem nincs
dvd_2_u a canon 100-300asod megvan még? Tudnál pár vele készült képet feltenni vagy elküldeni nekem? Ja és természetesen az új obikal készült képeket is
Bocs, csak az első oldalt olvastam el a topicban, lehet már leírtátok 100X, de van olyan oldal ahol meg lehet nézni különböző obikkal készült képeket? Jó lenne nézegetni, hogy melyik obival milyen képeket lehet lőni... -
DVD_2_U
senior tag
Megvan a két uj obim...
...ha valakit érdekel tapasztalati izé vele, vagy teszt, akkor majd rakok fel! -
armithis
csendes tag
-
Smogus
őstag
válasz
BZoltán #1360 üzenetére
Nekem van egy ilyen sigmám igaz canonra és méghozzá filmesre de nagyon meg vagyok vele elégedve
a macrotól nem kell sokat várni
A rajzolat szép mondjuk csak filmes tapasztalatom van
Az af sajnos nem az erőssége kicsit lassú is de hát nem egy L-es obi
szóval megéri az árát
A másik obihoz még nem volt szerencsém és angolul meg sajnos nem nagyon tudok
[Szerkesztve] -
BZoltán
tag
Sziasztok!
Konica Minolta Dynax 5D fényképezőgépre szeretnék objektívet vásárolni.
Két lehetséges jelölt van, abban kérnék segítséget hogy melyik lenne a jobb választás.
1. jelölt
Sigma 70-300mm F4 - 5.6 APO MACRO SUPER
APO: (Apochromatic) Speciális csiszolású lencse, melynek minimális a színtorzítása
2. jelölt
Konica-Minolta 75-300mm (D) (CIR)
Erröl ezt találtam a konica minolta oldalán de sajnos nem nagyon tudok angolul ezért kérem segítsetek lefordítani valamennyire.
Circular 7- or 9 - Blade Aperture
The closer the aperture shape is to becoming a perfect circle, the more beautiful your defocused effect will be. That's why Minolta's specially-designed aperture blades produce a circular opening from their widest setting down 1.5 steps to help smooth a scene's out-of-focus areas. When you take a picture with sunlight shining through foliage, a picture at sunset or a picture of neon lights, the source of the light can be defocused beautifully. The number of aperture blades must be maximized to make the aperture as perfectly circular as possible. Conversely, each blade can be curved to produce a circular aperture, and thus a desired blurring effect.
Én nem tudom miért de a Sigma nekem valamiért szimpatikusabb a APO miatt és a macro támogatás miatt.
Segítségeteket és a válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv:
Bencze Zoltán -
pitman
őstag
válasz
armithis #1358 üzenetére
Nem tudom milyen a kamerád, de ha nem cserélhető az objektív rajta, akkor előtétlencsét keress hozzá, ha cserélhető akkor objektívet.
Szerintem nagyobb fotós boltokban keresgélj, hátha tudnak segíteni. Nem árthat, ha a kamerát is viszed magaddal és akkor ki is lehet próbálni, hogy jó-e rá, ha van egyáltaltalán nekik. -
armithis
csendes tag
Akkor tud valaki segíteni, hogy hol tudok vásárolni/rendelni halszem objektívet? Panasonic GS33 kamerára melynek 27 mm-es objektíve van. Egyáltalán van ilyen kis objektívre halszem? Mert eddig én 52 vagy 53 mm-es találtam.
-
-
Pompi
nagyúr
válasz
armithis #1353 üzenetére
Vagyis a nagylátószögü objektív a halszem objektív és a teleobjektív három különböző dolog.
A két Pana lencse amit linkeltél, mind tele előtét csak máskép írták kicsit (a lényeg ugyanaz), a különbség gondolom a támogatott gépek típusai között van.
Ha olyan képet szeretnék készíteni, mint a linkelt képen van akkor neked halszem előtétre van szükséged, gyanítom, hogy gyári Panában ilyet nem fogsz találni, max nagylátószögü előtétet, de az meg kevés lesz ahhoz, hogy ilyen effektet kapj. -
lamantin
tag
tudom, hogy nem adok veszek topik, ezért picit OFF...ha érdekelne valakit, van 2 db sigma objektívem (18-125, 70-300) eladó, Canon EOS-hoz, bővebb info itt:
[link] -
freddirty
senior tag
Néhány éve van ilyen obim. Filmes géphez használtam sokat, és keveset digitális vázon. A képe közepesnek mondható. Max. 200mm-ig ajánlott használni mert utána már nagyon lágy. Ez a makro módot kilövi hisz az 180-300 között működik csak. Mondjuk a lágy kép csak akkor tűnik fel ha szép éles és kontrasztos képet készítene az ember, de mondjuk egy virág (virágok) makrofotójánál néha jól jön hogy nem tűéles a kép. Persze az obi gynegesége 10x15-ös képeken nem jön ki, A4-esben inkább. Monitoron nagyon. Mivel megrögzött Pentaxos vagyok ezért mostanában lecserélem egy Pentax SMC-F 70-210 legendás de olcsó (ebayen olyan 100EUR) és tűéles képű obira.
Ha veszel ilyet, akkor f8-on használd ahol van hozzá elég fény. Ott teljesít a legjobban. (Mint a legtöbb obi általában)
Egyébként meg:
http://www.photodo.com/prod/lens/detail/TaAF70-300_4-56LD-823.shtml -
bag
tag
#1328-ra valaki válaszolna? senkinek sincs ilyen obival tapasztalata?
-
Pee-Tee
tag
Thanx...
Adaptergyűrűm van - 55mm - a géphez kaptam....
Ha esetleg találok egy más méretűt pl.: 58mm, ahhoz kellene egy átalakító 55 -> 58
vagy kissebb esetén pl.: 52mm akkor 55 -> 52
Namármost ha a gép méretétől kissebb van akkor az meglátszik a végleges képen mint
fekete homályos körvonal a kép szélein?
Az a gondom, hogy természetben fényképezni, állatokat így nem tudok csak, ha bevárom őket..... Az meg nem biztos, hogy közelebb jön.... Csak ezért gondoltam egy telére...
Sajna jobb gépre még nem tellik..... egyenlőre...... -
Pee-Tee
tag
Sziasztok
Segítséget kérnék tőletek..
Van 1 Fuji S5500 gépem - 55mm - milyen tele előtétet ajánlotok hozzá?
Én szeretnék 2x vagy fölötte...
Esetleg menetátalakítással mennyire jó a végeredmény? -
pitman
őstag
Valakinek nincsen véletlenül tapasztalata a Canon EF 70-300 f4-5.6 IS USM objektívvel?
Lehet ezt valahol nálunk kapni/megnézni/kipróbálni? -
DVD_2_U
senior tag
Nem használt Canon ET-65III lens hood (EF 100, EF 85) obikra szerelhető eladó!!!
Meg persze új gazdit keres a két dobozos B+W szüröm is (58mm sky multi coated és 67mm uv+haze multi coated) -
Jazz
veterán
Igen. Sajnos en is igy olvastam,''nem teheto ra elotet lencse'', de biztam benne, hogy ez csak eliras, mint oly sok minden (pl.depo-n,...). Ahany honlap, annyi fele technikai leiras.
Es esetleg mas olyan gep van, ami 28-tol indul, vagy akorül? (fz5 (kopakt) kategoria). A hordozhatosag miatt pl. egy fz20 mar nem jo (nem igazan tudod/viszed mindenhova magaddal). Koszi
-
Pompi
nagyúr
Az ilyen fix optikáju gépeken előtét lencsékkel szokták megoldani az ilyen dolgokat. Léteznek nagylátó és tele lencsék is. Ezek természetesen többé kevésbé rontják a képminőséget, de hát valamit valamiért.
Három lehetőség van:
- vagy alapból olyan a gép kialakítása, hogy van menet és egyből felrakható rá az előtét lencse,
- egy konverter adapter beiktatásával lehet menetet varázsolni az objektív elé, amire aztán csavarható az előtét lencse,
- egyáltalán nem lehet rá előtét lecsét rakni.
Sajnos ahogy néztem az FZ5 ez utóbbi kategóriába tartozik. Mindamellett csak a pontosság kevéért 36mm-ről indul az optikája. -
Jazz
veterán
Udv!
A problemam a kovetkezo. Ugye regen a legtobb filmes gep 28mm-es nagylaroszoggel rendelkezett, a lencse majd kiesett az obibol.Ez volt az alap. Ellenben manapsag a legtobb digit gep 35-38mm-tol indul, majd zoom-ol kitudja hova...
A gond az, hogy van pl. egy nagyon jo gep: Pana FZ5. De ez is 38mm-tol indul, pedig az ember a legtobbet a nagylatoszoget hasznalja. Eppen hogy forditva kene lenni, inkabb a zoom-ot cserelgetnem.
Na most, tudom FZ5 nem egy profi SLR gep, nem is varom el, hogy obit lehessen cserelni, viszont valami megoldas kene, hogy rendesen lehessen hasznalni egy 28mm lencsevel. Viszont ha van is ilyen kiegeszito (van?), akkor meg a kep minosege fog romlani a lencse minosegenek fuggvenyeben. En tudnek erre egyet, veszek egy fel millas Leica gepet, az mar alapbol tudja a 28mm-t.Es ezen kivul??? Mit javasoltok?
-
DVD_2_U
senior tag
Lenne két eladó szüröm:
B+W UV-Haze multi-coating 67mm
B+W Sky multi-coating 58mm -
bag
tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek a Tamron AF 70-300 4-5.6 LD Macro 1:2 típusú objektívről, hobbi szinten megérné-e beruházni egy ilyenre? Külföldi fórumokon olvastam hogy az árához képest jó. Mi a véleményetek? Esetleg tudtok ajánlani más olcsó telét? Ja, Canon 300D-re lenne.
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
válasz
j.bravo #1324 üzenetére
Azt én se, bár mondjuk én ismerem a céget egy ideje, de google-n az első találat raynox szóra
[link]
''Esetleg van valami, ami jobban ajánlható a dcr150-nél?''
Én nem vagyok nagyon képben ilyen előtét lencsék ügyében, elég rég volt dolgom ilyen kompakt gépekkel, de ahogy nézem irogatsz az S5500 topikba is, miért nem kérdezed meg ott?
Amúgy ott nincsenek rossz véleménnyel a Raynox cuccokról [link]
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
Bocs ha nem ide való, de egyrészt nem találtam jobb topikot, msrészt ti biztosan tudtok segíteni.
Szóval, hol lehet Raynox dcr150-et, vagy hasonló makró előtétlencsét venni?
A dcr250 már túl sok nekem szerintem, legalábbis annyival nagyobb nagyítást nem ér meg nekem a durvább CA, azt hiszem - ellenben a neten keresgélve bármilyen árlistában csak ezt találtam.
Ha más típust és forrást (és kb. árat) tudnátok mondani, annak is örülnék...
Inkább szép képet, mint bitang nagy nagítást szeretnék.
Ja, Fuji s5500-ra kellene. Ha nem snap-on, akkor 55mm-es kéne (ekkora az adaptertubus).
Kösz előre is! -
bitfarkas
őstag
Csak egy 24-70/2,8 - al van tapasztalatom.
Telejs nyílásnál lágy a rajza, egy-két rekesz szűkítésnél elég jó a képe. Az alsó végen van egy kis hordótorzítása, az AF-jét nem éreztem túl lassúnak. Anyag bőven van benne, fémból és üvegből is, több mint 70 deka. Az ellenfényre érzékeny, nem szabad, hogy direkt napfény érje az üveget, mert a képnek annyi. Van viszont hozzá egy bázikus méretű napellenző. A szűrőmérete sem semmi, 77 mm. Viszont csak az obi belsejében mozognak az üvegek, így a polárszűrőt nem kell csesztetni változó beállításnál.
Jó ár/érték arányú, mindenképpen ajánlhatom. -
csiga997
őstag
FPS: Frame per Second. Sorozatfelvételre állítod a gépet majd (hosszan) megnyomod a gombot. Ahány képet készít a gép másodpercenként az lesz az fps érték.
Az igazi jelentősége ennek nem is az, hogy mennyi kép készül el adott idő alatt, hanem, hogy ha nyomsz egy képet, akkor mennyi idő kell ahhoz, hogy esetleg készíthess egy másodikat. -
Badb0y
addikt
sry
-
pitman
őstag
Remélem működni fog a link:
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=ja&u=http://dc.watch.impress.co.jp/cda/review/2005/04/07/1335.html&prev=/search%3Fq%3Dhttp://dc.watch.impress.co.jp/cda/review/2005/04/07/1335.html%26hl%3Den%26hs%3DzNW%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-USfficial
-
Badb0y
addikt
Tokina obikról van vkinek vmi véleménye
Egy elég égő kérdést teszek fel
Amit lejebb beszéltetek fps-es dolgok, ezek hogy jelentkeznek fényképezésnél
Megy egyáltalán ezt hogy kell érteni
[Szerkesztve] -
Stitch
őstag
Hello!
Canon 50 1.8-at 1-2 blendével lerekeszelve, a paraméterek közt hányason kell hagyni az élességet (300d: -2..0..+2), hogy az elkészült kép utómunka nélkül kellően éles legyen? Ja és még azt, hogy melyik boltban érdemes ilyen obi-t venni, vagy teljesen mindegy és ott ahol a legolcsóbb? Talán az SLR-fotóban láttam 25-ért...
Előre is kösz! -
armithis
csendes tag
[link]
Kérdés, hogy ez a szűrő mire jó? Panasonic NV-GS33EG készülékem van és a dobozában olvastam egy osszefoglalo lapon a tartozékok közt.
MC Protector
VW-LMC27
VW-LMC37
ND Filter
VW-LND27
VW-LND37
ezeket lattam
[Szerkesztve] -
bitfarkas
őstag
Mindenképpen.
Ekkora átfogású obit (főként ilyen olcsó verzióban) csak jelentős kompromisszumok árán lehet csinálni. Így nem várható el a jó minőség sem. A Minoltáról nem találtam tesztet, csak a Tamronról, és a Tokináról, azokat közel azonos, közepes minőségűnek minősítik. Igazán nem is teszt, itt található:[link]
Egyébként osztrák árakban a legolcsóbb a Tokina (az alja 24) - 262 EU, azután a Sigma - 280 EU, majd a Tamron (az alja 28) - 385 EU. Nem hiszem, hogy a 470 EU-ba kerülő Minolta annyival jobb lenne, hogy később ne kellene vagy az alsó, vagy a felső végre új obit venned, mert esetleg ott gyengén muzsikál a M 18-200.
Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Apple asztali gépek
- Synology NAS
- Háztartási gépek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- 250db DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest