- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- LG LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darkness1
aktív tag
válasz
rinpocse
üzenetére
Üdv,
Nekem 105mm-es Sigmám van. Némi rábeszélés után lett ez, eredetileg 70-est akartam venni. Előnye, hogy az 1:1-es nagyítást nagyobb tárgytávolságból tudja (30 cm), mint a másik kettő. A háttérmosás is szebb lesz. Az én vázamon (Pentax K200D) AF is van, és én használom is, bár kicsit lassú, de ez nagy mértékben függ a váztól is. Azt nem tudom, hogy a Nikon verzióból van-e beépített motoros. Amúgy precíz kézi fókusza van és fel lehet tenni régi filmes vázra vagy FF digit gépre is. Az f/11-f/16 tartomány kell rovarokhoz, f/5,6-f/8 virágokhoz, ezeket nézegesd tesztképeken. Én ennél tágabban nem nagyon használom. A másik irányban előfordult már f/27 is.
Általában rovarokat és virágokat fotózom vele, de általános célra is jó. Csináltam már vele panorámát is, meg persze portéra is megfelel. Ha érdekel, tudok pár képet mutatni.
Szerk.: Említették a 150-est. Az - szerintem - már egy kifejezetten nagy és nehéz objektív. A 105-ös még kezelhető.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Dobja a kapszulát és 8000 mAh fölé lő a Honor kompaktja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NBA és kosárlabda topic
- Elektromos autók - motorok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 66921Ft+ÁFA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest