Hirdetés
- Leállította a legelső Legion Go kézikonzol terméktámogatását a Lenovo
- Ügyesen előzi meg a 12V-2x6 tápkonnektor leégését a Dell
- Kérsz egy pohár hardverbólét?
- A Razer új klaviatúra-zászlóshajóját meglátva biztos félrenyeled a teát
- Kétarcú űrutazás: az Artemis II startra kész, a Starlinert elmarasztalták
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Leállította a legelső Legion Go kézikonzol terméktámogatását a Lenovo
- Autós kamerák
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darkness1
aktív tag
válasz
rinpocse
üzenetére
Üdv,
Nekem 105mm-es Sigmám van. Némi rábeszélés után lett ez, eredetileg 70-est akartam venni. Előnye, hogy az 1:1-es nagyítást nagyobb tárgytávolságból tudja (30 cm), mint a másik kettő. A háttérmosás is szebb lesz. Az én vázamon (Pentax K200D) AF is van, és én használom is, bár kicsit lassú, de ez nagy mértékben függ a váztól is. Azt nem tudom, hogy a Nikon verzióból van-e beépített motoros. Amúgy precíz kézi fókusza van és fel lehet tenni régi filmes vázra vagy FF digit gépre is. Az f/11-f/16 tartomány kell rovarokhoz, f/5,6-f/8 virágokhoz, ezeket nézegesd tesztképeken. Én ennél tágabban nem nagyon használom. A másik irányban előfordult már f/27 is.
Általában rovarokat és virágokat fotózom vele, de általános célra is jó. Csináltam már vele panorámát is, meg persze portéra is megfelel. Ha érdekel, tudok pár képet mutatni.
Szerk.: Említették a 150-est. Az - szerintem - már egy kifejezetten nagy és nehéz objektív. A 105-ös még kezelhető.
Új hozzászólás Aktív témák
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG NanoCell 43NANO763QA csere is érdekel (dobozával minden tarozéka meg van)
- MinisForum HM80 mini PC - Ryzen 7 4800 / 16GB / 512 GB SSD / Win 11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest