Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple asztali gépek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HDD probléma (nem adatmentés)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Tényleg, nem is Sigma a tele.

Az a baj, hogy zavar ez a fix gyújtótáv. Elég macerás közelebb-hátrébb menni. Ezért próbálom valamilyen telével megoldani. A másik, meg-hogy az 50mm elég kevés, zavaró lehet az alanynak ha ilyen közel megyek hozzá. A telével meg 75-és 300mm között vígan ellenék. Csak ugye a telének nem a legjobb a fényereje. Szvsz az a jó portré amikor az alany nem tudja, hogy éppen fotózzuk, és ezt az 50mm-el sajnos képtelenség megcsinálni.
"Portré alatt mit értessz, mennyire koncentrálna a portré csak a fejre, illetve mennyire mennél el félalakos/háromnegyed alakos felé? "
Jó a kérdés megfogtál.
Csináltam olyan portrét, hogy csak pl. a jobb feje van benne a képben, de igazából egész fejeket fotóztam.Ez a tele ez mennyire mos hátteret?
Akkor szerinted az 50mm? Szerintem veszek mindkettőt, mert a tele úgyis kelleni fog, és mikor kell a 250-300mm portréra akkor előveszem a telét, és nyomom azzal, nincs más megoldás. Persze mikor belefér az 50mm akor mindenképpen az lesz a vázon.

Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple asztali gépek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Robotporszívók
- Milyen okostelefont vegyek?
- EAFC 26
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csináltam olyan portrét, hogy csak pl. a jobb feje van benne a képben, de igazából egész fejeket fotóztam.