Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tomdriver

őstag

válasz r.levente75 #26744 üzenetére

Köszi a tesztet!
    Közben nekem is megjött az ob,i így élesben tudtam összehasonlítani a távcsővel és a Te feltevésedből kiindulva a gyengébb, 10x-eres nagyítású távcsővel.
    Igazad lehet amikor azt mondod, hogy a távcső 8x-os nagyítása kb. egy 600-650 mm gyújtótávolságú objektívvel megegyező, nálam emiatt értelemszerűen a távcső keresőjében megjelenített kép közelebbinek tűnt, mint amit az obit teljesen kitekerve a váz keresőjében láttam. de egyébként teljesen elegendő ez is!
    A konvertert még fel sem raktam.

Viszont ez a Sigma 150-600 számomra maga a tökély. Hangsúlyozom számomra, mivel még nem volt a kezemben más tele. :) Ami nagyon feltűnő volt az a fantasztikusan gyors AF működés, ilyent még egyik objektívnél sem tapasztaltam.
    Lőttem is mindjárt pár madaras képet, illetve mázlim volt, mert a kertünk végében így késő délután már világossal kimerészkednek az erdőből az őzek, így sikerült a vadfotóra szánt telét mindjárt az első próba során élesben tesztelni. :DD
    A képen az őz kb. 100-110 méterre volt tőlem, kissé gyengék voltak már a fényviszonyok de azért sikerült viszonylag jó képet csinálni, állvány nélkül, félig meddig letámasztva. A képet nem vágtam csak egy kis fényt adtam hozzá photoshopban, manuál beállításon volt ugyanis az obi és emiatt kicsit rövidre sikerült az expo. idő. :B

Új hozzászólás Aktív témák