Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Nyomtató topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quadgame94
őstag
válasz
S_x96x_S #50879 üzenetére
Érdékes lenne megvizsgálni, hogy korábbi azonos negyedévben mennyi volt a dGPU arány az össz eladáshoz képest. 2025Q1-ben talán 95-5 vagy 97-3 lesz, vagyis 97 minden más, 3 dGPU. Ez azért brutális.
Illetve kifejteném mi a gondom, még buster kérdezte, csak beteg voltam. Nekem az MSRP árukkal is nagy gondom van. Az 5070 egy vicc, az 5060 Ti egy még nagyobb vicc lesz. És sajnos az AMD is gáz kártyákat fog kiadni a 350-450 dolláros sávba.
-
-
Raymond
titán
válasz
S_x96x_S #50702 üzenetére
"RTX 50 Mobil -os laptopok elérhetőek már most is.
https://geizhals.de/?cat=nb&xf=11315_E+18+-+Blackwell"
Nem erthetok el, az mind elorendeles ami nemreg indult. Majd valamikor hetek mulva szallitanak ha nem toljak el a megjelenest.A "Lagernd'-t kell kipipalnod ott felul es akkor azt mutatja csak ami van raktaron.
-
válasz
S_x96x_S #49126 üzenetére
A másikban is írtam éna hogy kutakodtam, több teória van. 25-30% felártól a 70 % ig, vagy 2x akkora ár Ami % ban sok összegileg azért nem annyira egy kártyára levetítve.
Az Nvidia mostanában az új geneknél nem használt normál memóriákat közép és felső házban. GDDR6X, 5X volt ami egyedi memória volt, tehát nekik ez nem annyira újdoság.
Abból viszont most ez segítséga piacnak, hogy sokkal hamarabb felfut a GDDR új verziója.
Állítólag ott, anno pl a GDDR6 esetén a kezdeti felár 70 % volt a normal memóriához nézve. Azt írták most 18,4 $ 8 darab 2 gigás modul a GDDR 6 ból. a leggyorsabb verzió kb 20-24$.
A Samsung meg szinte lobbizott azért hogy őket válassza az Nvidia a GDDR7 esetén, ami hatalmas mennyiségi rendelés, tehát biztos nem sima matekról van csak szó hanem egyedi szerződésben foglalt árról és teljesítési feltételekről, főleg hogy a 3 GB modul létfontosságú a Zöldeknek a laptopok miatt.
Tényleg kérdés hogy ez mi lehet,de szerintem nem feltétlenül horror az eltérés a két memóra között,de biztos van persze.
Azt gondolom Jensen már felmérte az 5070 pozicíóját, kérdés hogy most tényleg mennyire akar még segíteni az AMD nek, mert szinte biztosan kimondhatjuk, hogy ez az 5000 generáció ajándék most mindkét cégnek. Nvidia kifejezetten skippelt egy ugrást, egy generáció váltást az 5070 12 Gigával meg kapufa ezt mindenki látja, ők is. -
válasz
S_x96x_S #49121 üzenetére
Az Nvidia elképzelései és lehetőségei semmiben nem térnek el az AMD től a low end piacon sem.. eleve két GPU val indulnak ott a GB 206 és 205 . Ami inkább érdekesebb, hogy a 5060 Ti ből nem látok 8 GB verziót. Véleményem szerint az 5070 ből lesz most kétféle 12 és késöb 18 Gigás. az 5060 Ti ből 16 Gigás.
Ami inkáb érdekes az a középkategória most, az 5070 szerintem DOA 12 GB Vrammal a 9070 ellen, helyükben eltolnám és megvárnám a 3 Gigás modulokat -
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
S_x96x_S #49117 üzenetére
''Ha tényleg 650W power supply - kell - az sokaknál probléma lehet.''
Nem 2010-et irunk mar, azzal meg a leg inkompetensebb ember is tisztaba van hogy legalabb egy 650es tap ha valaki jatszni akar legyen a gepbe. Ezen kivul a 650es ajanlas az egy mindenre is felkeszulo scenario, felul ajanlas hogy ha az user a vargane es tarsat reszesiti elonybe akkor elvigye az is.... Egy gold 500-as eleg lesz neki -
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
S_x96x_S #49110 üzenetére
Nem hiszem hogy az eztrem arerzekeny jatekosok 200k korul koltenenek majd a 9060-ra (mert ha jobb lesz mint a 4060 lazan lesz annyi), persze lehet azt mar ingyen fogja adni az amd, sose lehet tudni, az alatt meg csak az apuk lesznek.
''Ott már tényleg jönnek az AMD apu-k ( Halo ) a mobil RTX 4060 - 4070 - re.''
Igen, es gondolom majd az user boldogan kifizet jatekra 4000$ egy strix halos gepre -
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
S_x96x_S #48939 üzenetére
Hát ha venni se lehet úgy biztos nehezen fogja vissza hozni, ebben egyetértünk. Adhatnak ki félévente is új generációt, kiszolgálni az igényeket meg 2 éves ciklussal se tudják, így is legalább fél év mire lesz annyi vga hogy az ellátás biztosított....
Bár tény, ilyen eladási számoknál sok cserekartyat se kell bent tartani a láncban, csak elgyozik -
S_x96x_S
addikt
válasz
S_x96x_S #48704 üzenetére
> A Deepseek-hatás hosszú távon érvényesülhet - ha egyáltalán érvényesül.
> Például valószínű, hogy több startup kap majd
> finanszírozást alternatív AI-hardware fejlesztésekre.https://www.ycombinator.com/rfs - Requests for Startups
"AI Coding Agents for Hardware-Optimized Code"
"AI hardware is still constrained by software. Nvidia dominates largely because CUDA’s hand-optimized code is used in AI models. Competing hardware—AMD, custom silicon—often underperforms not just because of inferior chips but because writing system-level code (kernels, drivers) is very difficult, and not enough software engineers are working on it.
However, now with reasoning models like Deepseek R1 or OpenAI o1 and o3, these could generate hardware-optimized code that rivals—or surpasses—human CUDA code.
We’d love to see more founders work on AI-generated kernels that make more hardware alternatives work for AI.
This isn’t just about performance. It’s about breaking dependencies. Founders working on this could reshape the hardware ecosystem.
""Inference AI Infrastructure in the World of Test-Time Compute"
"... That’s where new startups come in. There’s room to rebuild the stack here: better software at inference-layer tooling, cheaper ways to handle GPU workloads, and optimizations that let AI apps scale without bleeding money. ... "> Rövid távon viszont az nVidia akár még profitálhat is a helyzetből,
DeepSeek-R1 Now Live With NVIDIA NIM
https://blogs.nvidia.com/blog/deepseek-r1-nim-microservice/"Delivering real-time answers for R1 requires many GPUs with high compute performance, connected with high-bandwidth and low-latency communication to route prompt tokens to all the experts for inference. Combined with the software optimizations available in the NVIDIA NIM microservice, a single server with eight H200 GPUs connected using NVLink and NVLink Switch can run the full, 671-billion-parameter DeepSeek-R1 model at up to 3,872 tokens per second. This throughput is made possible by using the NVIDIA Hopper architecture’s FP8 Transformer Engine at every layer — and the 900 GB/s of NVLink bandwidth for MoE expert communication.
Getting every floating point operation per second (FLOPS) of performance out of a GPU is critical for real-time inference. The next-generation NVIDIA Blackwell architecture will give test-time scaling on reasoning models like DeepSeek-R1 a giant boost with fifth-generation Tensor Cores that can deliver up to 20 petaflops of peak FP4 compute performance and a 72-GPU NVLink domain specifically optimized for inference." -
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S #48704 üzenetére
Úgy tűnik, hogy már abban sem értünk egyet,
hogy
- az nVidia részvényei túlárazottak-e vagy sem,
- vagy hogy az nVidia GPU-i túlárazottak-e vagy sem.Ebben meg nem nyilvanitottam velemenyt, ugyhogy megint talalgatsz valamit, de hogy egyertelmu legyen a reszvenyek szerintem tularazottak, a geforce-ok nem, 'quadro'-k enyhen, datacenter gpuk nagyon. Na akkor egyetertunk?
és ha valaki ismeri a tőzsdei ciklusokat, akkor ez nem meglepő.
Ez mar megint a szokasos folenyeskedo hokuszpokusz tereles, sokat locsogsz, beegsz, terelsz, restart. Hagyjuk szerintem. -
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S #48628 üzenetére
Ezeket is neztem meg masokat is, vegyesen igaz/teves allitasok vannak bennuk. De mindegy, mindenkinek lehet akarmilyen velemenye, de te azt mondod, hogy egyreszt azert fog szopni az nv, mert a konkurencia is felno a feladathoz es kicsavarjak a kezebol a businesst, masreszt meg nagysagrenddel kevesebb koltsegen is lehet ezt csinalni, azert is szopni fog. En meg azt mondom, hogy ez a ketto egyszerre nem lehet igaz. Vagy van business az ai-ban, vagy nincs. Ha van, akkor az azt jelenti, hogy a vasarlok elkoltik a penzt, ha nincs, akkor nem koltik, es semmilyen konkurencia nem emelkedik sehova.
-
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S #48618 üzenetére
aki komolyan gondolja az fogadjon a tőzsdén ( skin in the game )
Akkor te fogadtal?Vagyis a Deepseek hatás ... áttételesen lehetővé teszi egy vagy több Kínai versenytárs felemelkedését
Dehat mar oldalak ota azt magyarazod, hogy bebukott a business, akkor hova emelkedik barki? Nincs is ilyen business... -
válasz
S_x96x_S #48622 üzenetére
Mindig lehet talalni de az mar slovakia kisebb az afa pl. 6% add hozza az eredeti arhoz 800 euro, de linkeljek black fridayes akciot?
Alapvetoen magyar arak nem mozgatnak nem vasarolok otthon.
Amazon.de vagy Sved proshop/komplett ezek ottani mamutok az elso ketto all.skandinav. Itt netto vasarolok ennnyi.Egyenlore a 4080S es a 5080S viszonyat lehet tanulmanyozni, tanulsagos.
-
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S #48529 üzenetére
En amugy azt olvasom, hogy nvidia chipekkel csinaltak a masok altal fejlesztett modellek felhasznalasaval 'sajat'-ot. Tehat persze, ha nem neked kell elkolteni a penz nagy reszet, mert azt mas megteszi, akkor neked olcsobb, de nem azt jelenti, hogy amugy annyiert lehet eloallitani, csak hogy a te koltseged kisebb volt. De valakinek meg kellett venni a chipeket. Es a kovetkezo meg nagyobb modelekhez majd meg kell venni az erosebbeket is. Szoval ez tevedesen alapul szerintem. Ezzel egyutt szerintem es lufi egy kicsit, es le fog engedni.
-
hahakocka
őstag
válasz
S_x96x_S #48532 üzenetére
Hát nézve a Techtester, TPU, HWU videókat ez nagyon gáz lett. Sokszor jobb is a 4080-XTX vagy max 10% al lassabbak 1-2 game kivételével
Szánalmas főleg 500-600e ft ért majd kb. Ha tényleg 220-270e körül lesznek a 9070-9070xt k akkor simán megéri majd jobban. Fogyasztásban ha jól láttam viszont kb annyit kér vagy nem sokkal többet mint a 4080.
-
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S #48485 üzenetére
De azt te is erted, hogy ha az innovacio lehetove teszi, akkor nem a model merete fog csokkenni, hanem nagyobb feladatot fognak ugyanakkora modelre rakni?
A memoria sebessege az 1-2 ev mulva lehet, hogy akkora lesz, mint az nv-nel 3 eve (tehat abban csak 5 ev lesz a lemaradas), de amugy maga a szamitasi teljesitmeny is gyenge, meg vannak meg a 4 bites floatok, sparse matrix stb. Szoval semmi koze hozza. Es akkor masodjara is irom, hogy de ha ez mind nem lenne akkor se raknal ilyet a szerverkozpontodba, mert nem erre valo. Tehat dragabb, lassabb, nem erre valo, de biztos van aki szerint ez egy nagy veszelyforras az nv szamara, csak az nem en vagyok. Lehet, hogy egyebkent tudnanak gyartani olyan chipet is, ami az lenne, de ezek a konzumer chipek nem azok.
-
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S #48479 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz, en csak feluletesen neztem meg, de nem tunt ugy, hogy ezek az innovaciok tennek lehetove barmilyen masik chip hasznalatat, ezek csak siman kisebb memoriat es rovidebb tanitasi ciklus igenyelnek, mindegy milyen hw-en.
Tobb memoriat tobb penzert fognak adni, nemigen csokken tole a profitjuk. 192 GB-os mac $5600, de az egy sokkal lassabb rendszer, szerintem nem versenykepes, es en nem is epitenek belole szerverkozpontot, de persze aki nem tudja, hogy mi mire valo, az lehet, hogy csak a nagy memoriat latja.
-
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S #48477 üzenetére
Szerintem ha hasonlo feladat megoldasahoz valamilyen innovaciot hasznalva kisebb memoria meret eleg, akkor az lehetove teszi nagyobb feladat megoldasat, illetve hogy tobben probaljanak hasonlo feladatot megoldani, tehat tobb chip kell.
Addig van az Apple-nek nagyobb memoriaja, amig az nvidia ugy nem hataroz, hogy nekik is fel kell pakolni meg. Amugy se ertem, hogy az mitol birna ugyanaz a business lenni, nem abbol keresi az nv az ai penzt, hogy konzumereknek ad el asztali szamitogepeket. -
A.Winston
tag
válasz
S_x96x_S #48460 üzenetére
Biztos velem van a baj, de ha a deepseek is nvidia kartyakkal lett kepzve, az miert akkora para nekik? Pont, hogy megerositi hogy nincs nagyon alternativa..
Nekem olyan erzesem van a sok tozsdeguru ugy tolja bele a penzt a reszvenyekbe, hogy nagyivben tesz a reszletekre inkabb. -
Raymond
titán
válasz
S_x96x_S #48463 üzenetére
Ez es az elozo hsz is OK, csak azt nem ertem miert linkelgeted ezeket nekem. Az egyikben sincs szamomra ujdonsag, Ne erts felre, urolok meg megtalaltad csak a tapasztalatok alapjan nem vagyk benne biztos hogy erted az osszefuggeseket.
Az hogy a techbro banda most izzad mert nehezebb felremagyarazni miert is kellenek nekik a tobbszaz milliardos befektetesek az pozitiv. Az hogy a tozsden a csorda az eladasra ugrott az se valami meglepo, a tozsde igy mukodik, az egy csorda.
Az van hogy valaki talalt az AI-nal egy optimalisabb modszert valami eleresere. Ez annyit jelent hogy a barrier of entry lejjebb ment, tobben lephetnek majd be es be is fognak. Ugyanugy mint az osszes masik iparban vagy dologban mint elotte.
-
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S #48454 üzenetére
B+, ha tozsdehuszar lennek qrvara vigyorogva vennem a leertekelt nv reszvenyeket. Ez ugy fog visszapattanni, hogy orom lesz nezni. Persze konnyen beszelek, mert nem vagyok tozsdehuszar. De hat tenyleg ez ilyen nem figyeltunk, de most bearazunk valamit, de mikor megertjuk, hogy mit araztunk be, akkor rajovunk, hogy hulyeseg.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
S_x96x_S #48438 üzenetére
> NVIDIA GPUs have no hidden magic
Ha egy kínai nVidia riválisra kellene tippelnem,
akkor a Huawei Ascend 910C a legesélyesebb - ami a kínai Blackwell alternativa lenne.A Deepseek -nek eleve van Huawei Ascend NPU támogatása az inferencre,
és valószínüleg ez teszi lehetővé az olcsó DeepSeek R1 service -t. ;
Van saját (Huawei) MindIE -nek nevezett szofvercsomagjuk - és a kínai piacon már az AI megrendelések az nVidia forgalom felét már elérték. ( persze sok választás nincs )
Persze minden is - egy kicsit bugos , meg döcög ;
de irdatlan mennyiségű mérnököt állított erre a Huawei.
--------
és a Deepseek - 1 órával ezelőtt publikálta a saját text-to-image modelljét.
https://github.com/deepseek-ai/Janus/blob/main/janus_pro_tech_report.pdf -
Raymond
titán
válasz
S_x96x_S #48442 üzenetére
"A "Deepseek R1" - bejelentése valamilyen válasz volt
az USA 500 milliárd dolláros Stargate projektjére."A Deepseek elotte volt publikalva. A Stargate pedig fuggetlenul a DS-tol Sam Altman kapkodasa penz utan mert kiszaradtak a privat folyok es a kormanyt probalja most megfejni.
A DS egyebkent jo modell es jo hogy MIT licensz, nem veletlenul keltett panikot az iparban a fejetlenul szor AI penzben lubizkolo Silicon valley tesok kozott, de a kijelenteseket azert ertelmesen kell szurni. Sok kozte a propaganda (az "only a side project" pl.) es az alacosny traing koltseg ($5-$6mil) is megintcsak inkabb propaganda szinten van, tobb felol is buzlik az a szam (a H100 szamabol ami elmeletileg van nekik es attol is hogy mit csinaltak itt pontosan merthat kellett elotte mar egy letezo nagy modell amivel a "high quality traing data" elo lett allitva. Egyebkent azt se konkretizaltak hogy a mi volt es honnan, nem veletlenul.
Roviden - finoman es esszel kell ezt venni, nem nagy kanallal enni a Kinai propagandat es foleg nem valami szerencsetlen felreforditott Portfolio cikkekbol tajekozodni.
-
Raymond
titán
válasz
S_x96x_S #48440 üzenetére
"nem szó szerinti fordítás, de a tőzsde már csak ilyen."
Nem arrol van szo hogy nem szo szerinti forditas hanem arrol hogy egyalatalan nem azt mondta. Itt most a Portfolio-rol van szo, ennek semmi koze a tozsdehez.
Egyebkent ha ennyire futja nekik akkor a tobbit en a helyedben nem igazan olvasnam es idezgetnem be sehova. Vagy ha nagyon erdekel akkor keresd meg az eredetit inkabb.
-
Raymond
titán
válasz
S_x96x_S #48438 üzenetére
Ez:
"Az Nvidia grafikus kártyái elméletben NEM TARTALMAZNAK TECHNOLÓGIAI TITKOKAT, és KÖNNYEN MÁSOLHATÓK."
es ez"Secrets don’t exist, but replication takes time and cost. NVIDIA GPUs have no hidden magic—yet catching up requires rebuilding teams and chasing their next-gen tech."
nagyon nem ugyanaz... -
Busterftw
nagyúr
válasz
S_x96x_S #48424 üzenetére
"~ 5070 árban használt 4090 -t venni,"
En a spanyol hasznaltpiacrol tudok nyilatkozni, a tesztek elott 1100-1300euroert is volt 4090, az 5090 tesztek utan viszont bearaztak ahhoz, 1800-2000 euro kornyekere.Szoval ez a 5070 arban hasznalt 4090 jelenleg nem realis, pontosan azert, mert a 5090 nem lepett el annyira a 4090-tol, plusz meg dragabb is annyival.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
S_x96x_S #48265 üzenetére
vicces lesz ez ; nekem úgytünik az RTX 5090 sok esetben cpu limitált, ezért "alulteljesít" ; ergó a 2025 végén/2026 -ban érkező procikkal jelentősen javulni fog ; viszont ha igaz, amit ABU fejteget, akkor az érkező AMD zsugák meg "felülteljesítenek" azazvagyisna jobbnaktünhetnek, mint az 50xx -hez viszonyított valós teljesítményük ; bár ez a cpulimit az 5080-tól lefele nem kellene jelentkezzen NV vonalon.
-
Raymond
titán
válasz
S_x96x_S #48264 üzenetére
Most is azt allitom hogy nem relevansak. Ezen nem valtozott semmi. A kontextus az volt hogy sirtal a velt problemak miatt hogy jaja mi lesz most a felhasznalokkal es az NV-vel. Az elso valaszban megmondtam hogy semmi. Ezen nem valtozott, csak annyi tortent hogy megint ossze-vissza gyartod a kartyavarakat.
"a LowMin FPS-probléma az RTX 5060, 5070, 5070 Ti és 5080 tulajdonosokra még erősebben fog lecsapni"
Es ez megint a realitasokkal szembe megy, mert nemhogy erosebben hanem kisebb meretben vagy sehogy nem fog lecsapni rajuk, ugyanugy ahogy a 440-es sorozatnal se csapott. De ez is le lett mar irva, csak megint ignoralod a dolgokat. -
Raymond
titán
válasz
S_x96x_S #48261 üzenetére
Megint a semmibe rohansz mert probalsz foggal korommel konstrualni egy probelmat ami nem letezik. Az alltalad emlitett eSport jatekokban (CS2 es Valorant) 600-700-800 FPS-eket produkal a kartya, a Fortnite-ban pedig annyi elonye van mint a tobbiben atlag mert az nem CS2 es Valorant. Akkor most mirol is beszelsz?
-
Quadgame94
őstag
válasz
S_x96x_S #48193 üzenetére
Pont hogy a sokkal kevesebb maggal rendelkező kártya esetében kisebb lesz a differencia az 5090-hez képest alacsony felbontáson. Majd 4K-ban elhúz úgye.
4K, RT/DLSS: OFF @TPU
RTX 5090 135%
RTX 4090 100%
RTX 5080 90%
RTX 4080 79%5090 1.5x gyorsabb lesz az 5080-tól 4K-ban
1080p, RT/DLSS: OFF @TPU
RTX 5090 112%
RTX 4090 100%
RTX 5080 92%
RTX 4080 84%5090 1.2x gyorsabb lesz az 5080-tól 1080p-ben
-
válasz
S_x96x_S #48193 üzenetére
Ez neked úgy néz ki hogy lasabb a 4080 nál 1080 P ben?
a miniumum FPS nem azt jelenti hogy lassabb.
A minimum 1% FPS amit nézel, ÁTLAG!:
A stalker 2 nél valószínűleg van valami extra probléma, most azt a játékot nem tudom hány játékos fogja játszani 1080 P medium beálításaokkal. -
huskydog17
addikt
válasz
S_x96x_S #48164 üzenetére
Ebben nincs semmi érdekes, ez egy teljesen értelmetlen és felesleges mérés, illetve eredmény, mert itt csak masszív CPU limitet láthatunk. Szomorú, hogy ez neked érdekes és az még szomorúbb, hogy ebből általános következtetést vontál le.
GPU tesztnél olyan eredményeket kéne figyelembe venned, amelyek nem CPU limitet mutatnak. TomsHW is csinált ennél értelmesebb mérést (ha már őket linkeled), csak hármat kellett volna lapoznod és ott a jobb, releváns mérésük:
Illetve TPU-ról a releváns eredmény:Szóval, de, az 5090 ebben a játékban is jobb, mint a 4090, csak megfelelően kell értelmezni a teszteket.
Igaz, az AC Mirage egyfajta worst case az 5090-nek (átlaghoz képest itt nagyon csekély az előrelépés), érdekes, hogy pont ezt az egy játékot emelted ki, szerintem inkább nézd a teljes képet a helyett, hogy cherry picking alapján általánosítasz.
Csúcs VGA kategóriánál teljesen értelmen minden 1080p mérés, mert csak CPU limitet látsz, de a legtöbb játék esetén még 1440p alatt is.Egyébként úgy látom a TomsHW a Mirage téren nagyon nincs képben, ezt írják (rögtön a méréseket ábrázoló kép alatt):
"Assassin's Creed Mirage uses the Ubisoft Anvil engine and DirectX 12. It's an AMD-promoted game as well, though these days that doesn't necessarily mean it always runs better on AMD GPUs."
Az első mondat igaz, a második hazugság. Az AMD-nek ehhez a játékhoz semmi köze, ugyanis itt az Intel volt a technikai partner.
-
BerserkGuts
addikt
-
Sontir Fel
őstag
válasz
S_x96x_S #47995 üzenetére
Nincs gond. Inkább vallom magam AMDs fanboybak semmint Nvidianak. 4Kra váltottam és a dlss miatt 6800/6900xt után 4080, majd most talán 5080 lesz.
Sajnálom, hogy 7900xtx szintet nem sikerül tartani az AMD oldaláról. Ha nagyon pofátlan áron lesz 5080, szívesebben vettem volna annak az utódját
-
Busterftw
nagyúr
válasz
S_x96x_S #47990 üzenetére
Ettől függetlenül, legyen szó Mari néni PC boltjáról, online shop ahol AIB kártyát vagy OEM gépet vesznek az userek, az évek alatt egyre kevesebben gondolkoztak Radeonon, mert a globális market share ezt mutatja.
Persze lehet úgyis nézni, ha Alogonomus úgy képzeli, Hogy egyre többen "gondolkoznak" Radeonon csak aztán egyre kevesebben vesznek. (as of 2025 Q1)
Ha ettől valaki jobban alszik. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
S_x96x_S #47923 üzenetére
Nekem olyat kell venni, ami eleve 2 slotos (FE) vagy rámegy az Alphacool ipari blokkja, különben nem tudom belepasszírozni a házba.
FE lenne érdekes, főleg ha valaki a későbbiekben csinálna hozzá egy alternatív vizesblokkot, amihez adnak módosított kieg PCB-ket, hogy a fő panelt előrehúzzák az I/O mögé. Azzal úgy születne egy kevesebb, mint 15cm hosszú kártya...
-
válasz
S_x96x_S #47908 üzenetére
"nem tudjuk, hogy mi volt az eredeti terv"
Innentől szerinted és szerintem van csak, az a gond.A megrendelés ugyan annyi csak más eljárással gyártják, drágább ráadásul ,de jobb a kihozatala. Tehát a meglévő professzionális megrendeléseiket áthelyezik Cowos L re,de nem csökkentika mennyiségét. A felszabaduló "S" kapacitás pedig felhasználják az RTX kártyákra. Nem látom ebből logikusan azt hogy kevesebb lenne a bevételük.
Én annak örülnék amúgy ha kevesebb bevételük van mert felértékelődik minimálisan a gaming szegmens,de szerintem ez csak bullshit. -
csab991
senior tag
válasz
S_x96x_S #47889 üzenetére
Én most tervezek váltani 3070-ről. A 4070 TI Super és az 5070 TI (ha megjelenik) a két kiszemelt kártya, de látva a minimális különbségeket nyers teljesítményben, nem annyira egyértelmű melyik lesz az ideális választás, főleg az újonnan 4070 TI Super átlagban már 400k-tól kapható.
-
-
Egon
nagyúr
válasz
S_x96x_S #47367 üzenetére
Érdemes megvárni a független teszteket!
mert tényleges teljesítményadat nélkül nincs értelme mérleget vonni.Jah, mert előre rinyálni az áron, teljesítményen, akármin, nulla infóval, annak volt értelme ugyebár...
Ezt nem tudhatod - senkiről se - biztosan - megállapítani.
Dehogynem.
Egyrészt a vörös szemüvegesek egy része le is írta korábban, máshol, hogy sosenem venne az nV-től semmitsenem.
Másrészt aki 10+ éve csak AMD-t vesz (és mondjuk képes volt megvenni a Loldozert anno), az 99%-os valószínűséggel nem fog mást venni, ilyen egyszerű. Pont az ilyenek sírtak anno a 3.5 GB-os 970-nel kapcsolatban is. -
Devid_81
félisten
válasz
S_x96x_S #47342 üzenetére
30% koruli teljesitmeny ugras latszott az FC6+RT az Nvidias slideokon, gondolom ebbol kiindulva valaki gyorsan megphotoshoppolt egy 3DMark eredmenyt, hogy ma is legyen min zajongani a forumokon mikozben Nvidia kapja az ingyen figyelmet honap vegeig.
Nem tartom valoszinutlennek az eredmenyt ettol fuggetlenul, de sztem messze vagyunk a valosagtol meg mindig.
Majd onnan kezdem el elhinni ezeket amikor jonnek a hivatalos reviewk -
válasz
S_x96x_S #47342 üzenetére
Egyre bizonyosabb számomra, hogy itt köbö 10% körüli raszter perf növekedés (vagy annyi sem) törnénik az Ada -> Blackwell váltással, a plussz teljesítmény főleg a cuda magszámnövekedésből van, a GDDR7 ram ugrás is inkább az AI feladatokra van hatással.
Azaz: a 4090 köszöni szépen jó lesz a továbbiakban is
-
Komplikato
veterán
-
válasz
S_x96x_S #47332 üzenetére
IGN-ben én abszolút nem hiszek, akármit mondanak. Ha a 9070 (és ez a sima, nem az XT) ilyen teljesítményre képes, akkor a 9070 XT-t már ki kellett volna kiáltaniuk 4090 verőnek, fél áron
Ehelyett az AMD csak kussolt a CESen, erről ennyit.
Meg hogy az FSR az olyan snake oil elixír lesz, hogy tyűha.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
S_x96x_S #47330 üzenetére
> mikor optimális értékesiteni a jelenlegi 40x0 GPU -t
> .. .az RDNA4 megjelenése előtt vagy utánIGN: "I Benchmarked the AMD Radeon RX 9070 ; Black Ops 6 soars on RDNA 4."
https://www.ign.com/articles/amd-radeon-rx-9070-benchmark
AMD CES standjáról származó korai benchmark;
amiből pontos következtetéseket nem lehet még levoni,
de arró jó, hogy mantrázni lehessen
és ezzel alkudni az RTX 40x0 -asok árából."All told, at 4K Extreme settings without upscaling or frame generation, the Radeon RX 9070 was capable of an impressive 99fps average ....
I don't have a direct comparison I can make. However, even with DLSS on the 'Quality' setting, the Nvidia GeForce RTX 4080 Super gets around 129fps on the same graphics preset at 4K. Given that DLSS adds about a 30% performance jump at the Quality setting, that may place the Radeon RX 9070 on equal footing with the 4080 Super – though I'd need to test the 4080 Super without DLSS to know for sure." -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC TRINITY OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Y6 2019 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest