-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hahakocka
üzenetére
Emberek nem szoktak azonos generáción belül váltani, csak azért, mert kijött a super egy év után.
Ami 5070 megy most, az 2-4 év múlva is menni fog, és akkor is el fogja tudni adni az ember. És nagyon nem 100 ezer forint lesz az 5070 3 év múlva, hanem mondjuk 140-150.
Az 5070 super meg picit drágábban kelne el. Lehet drágább is lesz, árazást nem tudjuk. Na bumm, veszített ezer forintot per hó, de +1 évet játszott. És sok embernek akkor is kelleni fog az 5070 jó áron. -
D55
senior tag
válasz
hahakocka
üzenetére
De nem esznek annyit. Egy kellően kifinomult sportautó sem eszik 30 liter benzint, ha kultúrált módon a munkahelyedre jársz be vele, meg vásárolni és nem pedig a versenypályára kergetni.
(Lenni vs. képes lenni esete, illetve az arányosság fogalma amit ajánlanék azért a figyelmedbe)
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
"Az hogy sokan megvették nem jelenti technikailag még ezt."
Technikailag, sot tenyszeruen, merhetoen ezt jelenti, ott a teszt, ahol a 5070 12GB minden felbontasban gyorsabb, mint a 5060Ti 16GB.Gondolom megint kihagytal egy csomo reszt a forumbol es csak az utolso hsz-ig sikerult eljutni. A 5060Ti 16GB es a 5070 12GB volt szo.
"mégis egy rossz film"
Szerinted. Masok szerint, sokak szerint meg jo film.
Latod, errol beszeltem. Altalanositva kinyilatkoztatsz dolgokat, csakugy mint a "haverjaid" eseteben, holott ez csak a te szubjektiv, velemenyed."A több vram pedig időtálóbb ezt most sortban bizonyítja sok-sok UE5 ös game "
Megint elfelejtetted a kb 2 eve tarto diszkurzust, ahol mar 2 eve megnezzuk az UE5-os jatekokat es egyaltalan nem az latszik, hogy az AMD tobb vrammal jobban teljesitene.
Tehat nem, nem lettek jovotallobbak tovabbra sem.
Emlekezz a tesztekre amiket linkeltem, ahogy kijottek az UE5 jatekok, direkt neked.
Nem az volt, amit te itt probalsz (ujra) eloadni.Az AMD is most mennyivel tobb vramot adott a 9000 szeriaban, ja nem.
Az Nvidia mar 32GB-nel jar. -
Chiller
őstag
válasz
hahakocka
üzenetére
Izé, közbe azért lefolyt némi víz a Dunán.

Van ez a hogyhíjják. 5000-es széria. Laptopba is raklapostul. Meg a 9000-es ha már AMD. Laptopokba utóbbi nincs, és még nem is tudni mikor lesz szállítva az két maréknyi chip
Igazából a korábbiak után már nem is nagyon érdekel senkit

-
válasz
hahakocka
üzenetére
Én értem hogy ha százalékosítva nézed akor a 9600XT 16 GB nak van kb 15-20 % árelőnye az 5060 TI 16 GB hoz nézve. Cserébe van némi lemaradása teljesítményben és körítésben. Ez összegszerűen azonban még Magyarországon sem sok, 20-25-30 ezer forint attól függ hol -melyik típust nézed. Nem sok pénzben kifejezve akkor sem. Főleg ha némileg feljebb van az 5060 TI a chartokon. Ha 10 %-ot esik az 5060 Ti ára akkor az kellemetlen hír lesz AMD-nek. A 8 Gigás árában kellett volna kihozniuk a 16 Gigás 9600XT-t , hisz pont erről szólt a fáma mennyivel olcsóbb a GDDR6. Hát nem látszik...
-
huskydog17
addikt
válasz
hahakocka
üzenetére
"5060Ti viszont érthetetlen miért ily sikeres mikor pl itthon 190-200e a konkurencia 16gb os meg 155-160e s van köztük 5% difi erőben meg max 10% RT ben?"
Nem lep meg, hogy nem érted, pedig sok milliószor el lett magyarázva, ki lett beszélve. Egyszerűen a legtöbb vásárló nem az általad preferált teszt ár/érték táblázata alapján választ. A legtöbb vásárló hajlandó felárat fizetni a sokkal jobb szoftveres körítésért cserébe. Pont ez az a pont, amit a legtöbb teszt soha nem említ és ahol az AMD olyan nagy lemaradásban van, amit már soha nem fog behozni, de még csak megközelíteni sem. Ezzel a gigantikus nagy szoftveres előnnyel az NV akkora mindshare-t épített fel, hogy azt az AMD soha nem fogja utolérni.
Azt kell próbálni megérteni, hogy ma már egy VGA-val nem csak egy darab hardvert veszel, hanem egy szolgáltatást, amibe hardver teljesítmény és szoftveres körítés is bele tartozik, egy teljes szoftveres ökoszisztéma. Nagyon régen, sok-sok évvel ezelőtt a szoftver kimerült szimplán a driver-ben, de mára ez gyökeresen megváltozott, ma már az is rendkívül fontos, hogy milyen a szoftvert adsz. Ez utóbbiban az NV-nek behozhatatlan előnye van, az AMD itt elaludt. Ez tökéletesen visszatükröződik a piaci részesedésen és a Steam stat-on is.Nyilván a szoftveres körítés csak egy dolog a képletben, még ott van a Halo termék létezése is, ami az AMD-nél nincs, de még sok más egyéb dolog is (pl. OEM stb.).
"Külföldön olcsóbb lenne az 5060Ti mint a 9060xt 16gb?"
Nem. Ott is ugyanaz a helyzet, mint itthon.Szerintem a vs témát inkább a vs topikba írd.
-
Heroes fan
őstag
válasz
hahakocka
üzenetére
Hát igen amazonon láttam 828 dodóért 9070xt-t is de azt elkapkodták gyorsan. Akkor meg is van honnan lesz rendelve a gép. Csak az egésszel több mint 100k-val kerül kevesebbe ha itthon vennénk az egészet. De azért ott is elég nagy készlethiány van. Síma 9070 790 dodó.
-
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
"Ajánlom a szemészorvos meglátogatását,akkor mert ez a címe pedig."
Na nezzuk a linket:
4060TI 8GB majd 16GB-rol beszel, utana pedig: "....using the RTX 4090...."
Mondom, trollkodsz es dezinformalsz.Ez egy RTX 4090 VRAM teszt, ami teljesen irrelevans a 12GB-os 4070/5070 szempontjabol, mar csak azert sem mert nincsenek FPS szamok sem!
"De ott a Techspot-on megnézheted "
A Techspot ugyanaz, RTX 4090-el nezik a VRAM hasznalatot!"Közelébe nincs, nincs elég RT mag igen, nincs annyi mint az NV-ken te is tudod jól s sose volt."
Csak ugye te nem ezt mondtad, hanem azt, hogy nincs benne RT gyorsito....
Nem baj, majd holnap megint ugyanazt elmantrazod, mintha semmi nem tortent volna. -
válasz
hahakocka
üzenetére
Szerintem még várj egy gent, 2 év múlva az UDNA még gyorsabb lesz és több AI és ott az Nvidia a kanyarban sem lesz már. Jah és 600 dollár alatt lesz és sokkal sokkal gyorsabb a 9070-nél.

"XTX továbbra se a vram miatt fogy el ott hanem az RT magok hiánya miatt"Ühü, szal nincs RT mag?
Shading Units 6144
TMUs 384
ROPs 192
Compute Units 96
RT Cores 96
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
Inkabb hagyatkozom komolyabb tesztekre, ahol tudjuk a teszt scenariot es a setupot, es nem cherrypickelnek 1-1 jatekot.
"Indy vagy a Ratchet, Alan Wake 2, Cyberpunk RTvel vagy Avatar, Homeworld 3, de a Hogwarts Legacy is majdnem pl ugye pl. "
Ezeket a Techspot vram tesztbol hoztad, ami egy rtx 4090 vram teszt volt, ezt is elmondtam mar es szepen ignoraltad, most meg mintha mi sem tortent volna, mantrazod tovabb ugyanazt.A linkelt HUB teszt szinten egy 4090 teszt!
-
Quadgame94
őstag
válasz
hahakocka
üzenetére
Nem érted hogy mindenáron védeni kell ezt a céget még ha ennyire nyomorult is az új széria termékei és launch-ja? Fizikai fájdalmat okoz egyeseknek ha bántja valaki a kedvenc cége termékeit. Fanboyságnak is van határa. Védeni egy olyan kártyát aminek 450 dolláros áron kéne jönnie, 16 GB rammal és 5060 néven az az elvakultságnak egy újabb foka.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
Ezt a multkor is felhoztad, aztan meg lettel cafolva, mert semmi gond nem volt a low1%-al, alsd a CB teszjet linkeltem. Nem tudtad egyszeruen megmondani hol a gond es tereltel.
Ertelmetlen veled vitazni, mert hiaba cafolnak meg az objektiv tenyek, hajtogatod ugyanazt, minta mi sem tortent volna.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
"7900XTX a nem létező RT magok miatt fogy el RT alatt"
A 7900XTX-ben vannak AI gyorsitok, mirol beszelsz? Mikozben a 7900XTX 4080 szintu kartya, tehat hol a 24GB vram elonye?Sorra jonnek a logikai bukfencek es nem jon ki a matek.
Nezzuk a 4K RT HUB tesztet, nehogy azt mondd mast nem nezunk:
Hol latod, hogy nem eleg, illetve hol a Radeonok jovotallosaga a tobb vram miatt? -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
Van a tesztben mas jatek is, tessek, potoltam a Hogwartsot az elozo hozzaszolasban,
azt szereted emliteni.
De nezzuk a 4K RT-t, mutatsd meg az "ellenkezojet", hol latod?
Megint arrol van szo, hogy elolvastad a tesztek cimjeit es hitteritesz, meg se nezted a teszteket, mielott irnal egy objektiv velemenyt.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
Az objektiv erveles es a folyamatos flemeles, AMD hitterites kozott amit te csinalsz hatalmas kulonbseg van.
Jo lenne ha befejezned ezt a masokra mutogatast, mert dedos szint.
Szerintem elegszer szoltak mar neked emiatt, szoval magaddal foglalkozzal elobb.Mas:
System integrator launches "ROP guarantee program" for all GeForce RTX 50 cards before shipping
-
X2N
őstag
válasz
hahakocka
üzenetére
Egyébként sem meglepő, mostanában alakították át a driver felületét, az új széria miatt is lesznek még hibák, általánosságban nekem se volt sose gondom AMD/Nvidia driverrel, bár én mindig lassan updateltem a drivereket, legutolsó driver maximum akkor van, ha a gép újra lett telepítve és az éppen aktuális került fel. Volt sok kártyám, Radeon 9600/HD5850,RX5600XT ahogy nvidia is, Gforce2/fx5800/GeForce 9600 GT/GTX760/RTX2060/RTX2060Super, akkor se volt soha driver gondom, mindig új rendszerre mentek fel a driverek, sosem cserélgettem a kártyákat amiben előzőleg más kártya volt.
-
4264adam
veterán
válasz
hahakocka
üzenetére
Szerintem Nem lesz.
12GB Vrammal érkezik.
350k feletti ársávban már lélektani határ felett van amikor a 4070 Super ott van 300k alatt használtan vagy 400k-ért a 16GB RTX4070Ti.Garancia: Kifizeted a 10+k-s postaköltséget és egyszerűen a kinti boltba vagy a kinti ország képviselethez küldöd a kártyát. Ez így megy a külföldi kártyásokkal.
MSI: Itthon 2 helyen van MSI szervízpont / Képviselet, Notebook-nál világosítottak fel, ha garanciáztatni kell gyors lesz mert a Székesfehérvári üzlet felett 1 emelettel van a Magyar MSI szervízpont, a másik Budapesten.
-
válasz
hahakocka
üzenetére
Az RX 6600 (s XT) at viszont mai napig viszik s ajánlják egymásnak az emberek nézd meg a további alfórumokat akár most már használtan is viszik. Most nem világmegváltásról beszélek hanem aki utánakérdezett és kutatott végül sokan 6600xt-t vettek 3050-3060-4060 helyett.
Keresd már meg légyszik az említett kártyáidat
ott van igen tudod hol...
Aztán még rendes is voltam a vérszegényeknek médium natív beállítás hogyne
Új játékokat kéne nézegetni nem remasterelt meg 4éves más gépigényű játékot
össze vágok én is egy grafikont bármikor amiben kihozom xy- kártyát mennyire szuper
-
válasz
hahakocka
üzenetére
Na pont ez a bajom ezekkel a kampányolásokkal. A B580 145e körül kapható legolcsóbban, meg van a limitált Intel verzió 133e-ért előrendelhetően. Drágább, mint a 4060, valamivel gyorsabb is, előnye a +4GB VRAM, hátránya az összes minden, ami a 7600-nak is, plusz egy rakás olyan fogzási probléma, amik az NVIDIA és az AMD kártyákkal legalább 10 éve nem léteznek. Egy ilyen kártyát legjobb vételnek nevezni... ne viccelj. Én bottal sem piszkálnám meg, akkor sem, ha 100e lenne.
A 6600 1 éve volt 85e körül, az pont határeset volt, most már drágább. A 6600 XT használtan valóban egész jó áron megy, az új ára viszont sokkal kevésbé acélos. Vagyis ha én új kártyát akarok venni, akkor nem csak nem lesz jó az ár/teljesítmény, hanem még azzal is számolhatok, hogy jelentősen nagyobb lesz az értékvesztése, mint a konkurenciának. Roppant vonzó ajánlat
Ugyanakkor van ráció abban is, ha valaki 70e pénzért vesz egy 7600 / 4060 (raszteres) teljesítményt 2-3 évesen - csak nem nekem. -
válasz
hahakocka
üzenetére
Nem a reagálásod a gáz hanem hogy állandóan Vs vitát és flamewart generálsz. Ez egy Nvidia topik nem fogsz itt olvasni túl sok AMD ajnározást ,hogy itt küzdj a kedvenc cégedért a konkurencia topikjában és próbáld az átfordítani AMD ajánlóvá.
Ezt fogadd el ,ne győzködj folyamatosan itt mindenkit.
Kritizálni kell és lehet is az Nvidiát, véleményt nyílvánítani is akár negatív akár pozitív, elfér itt sok minden de ez az Nvidia érkező vagy most piacra kerülő kártyáiról szól elsősorban... -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
"1000-es nézettségű Nvidia és 1 AMD tematikájú videóm lett 0 FT reklámból s 0 megosztásokból. S csak dicsérő kommentek jönnek és 15-20 like van eddig csak. Ezek szerint túlontúl dezinformáló vagyok?"
Mivel a video link lemaradt, sosem tudjuk meg, de az is kérdés hogy ehhez mi köze bármihez is amiről szó volt.
Szóval ezek hiányában igen, az vagy , mert Jensen nem ezt mondta." megcáfolja sok videó és tapasztalat"
Gondolom akkor neked kimaradtak a friss 16GB-os 5070ti tesztek, ahol a 20-24GB Radeonok nem villognak itt sem.
Mert Indiana Jones RT alatt a 5070ti a 7900XTX előtt van, nincs semmi beszakadás, ott a Digital Foundry elemzése frametime-al.
Aztán ugye te nem dezinformálsz."A csatornám nézői bolondok ezek szerint?"
Nem tudom milyen csatornáról van szó és ez miért releváns.
Generációkon át a tesztek azt mutatják , hogy a több vrammal az AMD nem ment semmire és nem lettek jövőtállóbbak.
Nem a nézőid szerint, hanem a hiteles tesztelők szerint." Szóval toljad a mantrát!"
Azt te csinálod topikról topikra.
-Nvidia marketing
-Nvidia sponsor
-low 1%
-több vramAz összeset egyenként megcáfoltuk , bármit hoztál eddig.
Volt hogy épp az általad linkelt videó cáfolt meg, vagy a YouTuber konklúziója sem értett veled egyet.
Keresed a kifogásokat, miközben generációk tesztjei és a piaci trendek, több évre visszamenőleg megcáfolnak. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
Dezinformalni te dezinformalsz, mert kontextus nelkul ragadsz ki egy idezetet.
"Kicsi többet értettünk meg annál mint amit írsz"
Erdekes, mert epp az ellenkezojet latni, ha tobbet ertettel volna meg, akkor nem csak a slide-on levo harom szamig jutsz el.A tobbi marhasagodra a masik topikban mar valaszoltam. Az AMD nem adott annyival jobb erteket annyival olcsobban, hogy megerje azt venni.
Szimplan ugrodeszkat kinaltak az usereknek, mert szartak agresszivan arazni es versenyezni, mikozben minden megoldasuk egy felgozos, futunk az Nvidia utani megoldas."AMD nél meg vram, aki meg akar sokáig magas felbontást vagy textúrát."
Ez kulonosen vicces, most, hogy az AMD 16GB-al jon.
A tobb vrammal pedig nem ment semmire eddig sem. -
válasz
hahakocka
üzenetére
Nem a stílus a fő gond (az csak hab a tortán), hanem az, hogy a saját preferenciáit univerzális követelménynek tekinti, és az olvasott hülyeségeket szajkózza tovább olyan termékek kapcsán, amivel nincs saját tapasztalata.
Az RTX 4060 valóban nem egy főnyeremény, de eszembe se jutna helyette a 7600-at venni, mert hiába jobb valamivel (MSRP alapján kevesebb, mint 10%-kal) nyers raszter ár / teljesítményben, az erősebb RT és az NVIDIA feature ökoszisztéma ezt bőven ellensúlyozza. Nyilván akinek a raszter ár / teljesítmény az Isten, a raytracing nem létezik, a DLSS a sátán, a FG a sátán öreganyja, kártya operatív paraméterei mellékesek, és 10% különbség élet és halál dolga, annak a 7600 vakítóan jobb választás, de hadd ne érezzem már magamat hülyének azért, mert nekem nem ugyanazok az elvárásaim, mint 2008-ban voltak. Az Intel meg majd akkor jön szóba, ha lesz egy értelmes szériájuk, komolyabb szoftveres gondok nélkül.
Vagy ott van az 1050-1050Ti vs RX 470-570 esete, amely kártyák a bányászláz kitörése előtt sosem voltak egymás ellenfelei. Volt ellenben RX 460, ami... nos, ami után az 1050 TI megváltásnak érződött.
Az 1650 helyett a bányászláz kitörése után mit kellett volna venni, ha PCIE 3.0-s lapod volt? 1650Ti nem is volt desktop kiadásban. Az 1660S-sel elképzelni sem tudom, mi baja. Stb.
A szokásos sértődött AMD-s rant az egész, amiben az egész világ hülye, mert nem ismerik el az AMD-s megoldások fantasztikusságát, és pofátlan módon képesek a konkurenciát venni. A pH! AMD-s topikjaiban is van néhány ilyen versenyző, azokban már annyi embert kellene ignore-listára tennem, hogy a hsz-ek 80%-át nem is látnám (merthogy nem csak az ő hsz-eiket nem látom, hanem azokra a válaszokat sem). Nem volna rossz ezt a mentalitást ebből a topikból távoltartani. -
4264adam
veterán
válasz
hahakocka
üzenetére
Stalker 2 előtt 1 hónappal sejtettük, hogy nem lesz jó. 5.0-ra ment az egész és akkor már kint volt az 5.4 ahol sokat javult az erőforrás felhasználás. Plusz az 1 órás Stalker fejlesztői videóban is elmondták, hogy a motort fejlesztés közben tanulták lassan haladtak mert nem ismerték. Szóval nem csoda a jelenlegi állapot.
-
4264adam
veterán
válasz
hahakocka
üzenetére
A legtöbb Steam felhasználó a mai napon is: RTX1660 szinttel van.
Marketing helyett 1 feature van ami érdekes lehet a tábor választásban:
Akarsz-e RT-t használni vagy sem.
Ha utóbbi vagy --> AMD
RT-t is akarsz --> NV.És mindenhol jelen van ha neked kell a feature azért többet kell fizetni nem csak VGA szinten. De ez már eleve nem is a gamingről szól. NV részéről sem ez adja a marginális profitot. Van ez a részlegük mert kell és kész.
-
válasz
hahakocka
üzenetére
it's littered with absolute garbage GPUs that PC gamers bought in droves:
- 1050Ti/1650/1650Ti/1660S/2060/3050/3060/3060Ti/4060/4060Ti. Every single one of those cards was atrociously overpriced relative to AMD's offerings, almost all of them were VRAM gimped. (...) You literally have to be technologically clueless about the industry to buy a 4060/4060Ti 8GB 2 years later after 3060/3060Ti came out or to buy a 1050Ti/1650/1650Ti/3050!A fenti idézet kitűnően összefoglalja a szerző hozzá nem értéssel kombinált elfogultságát, amit aggresszivitással próbál kompenzálni. Most komolyan, ezt a színvonalat akarod ide behozni? Ne már...
-
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
Es mukodik is nalad, mert a slide-okon csak ennyit ertettel meg "(5070 =4090)", akkor veled van a gond, vagy kezdj el angolozni, mert Jensen nem ezt mondta.
De ez is mar vagy 5x kitargyaltuk itt.Nezd vissza a CES streamet...
Tudjuk te most nagyon csalodtal, mondtam mar, majd talan az RTX 6090 jobb lesz es lecsapsz ra.
-
-
-
-
válasz
hahakocka
üzenetére
Várd ki a végét. AMD nem tud most generációt váltani mással,csak az árazással, teljesítménnyel az előző gen alatt lesznek. Innentől egy dolgot tudnak elcseszni, az árakat.
Az 5070Ti a konkurencia igazából nem az 5080. Akinek 5080 teljesítmény kell az nem tud mást venni.
Ha az árazás jó lesz akkor ok. -
gejala
őstag
válasz
hahakocka
üzenetére
Próbáltad már a TNN módot? Elképesztően jól működik mozgás közben, performance majdnem olyan jó, mint a régi quality 1440p-ben. Balanced már jobb, mint bármi más, ami eddig volt. Natívnak semmi értelme mellette.
Már kipróbáltam HZD Remasterben, Silent Hill 2-ben, Alan Wake 2-ben és tiszta varázslat kategória már ez.
FSR 3 ehhez képest olyan, mint a DLSS 1 vs 3.5 összehasonlítás.X2N:
Pont, hogy világításra meg tükröződésre is használja pl. Alan Wake 2 is. Path-tracinggel teljesen fotorealisztikus, ahogy a fény átszűrődik a fák koronáján. Ezt lehetetlen raszterrel megcsinálni. -
gejala
őstag
válasz
hahakocka
üzenetére
Most, hogy itt a TNN alapú DLSS, senki nem fog 1080p fölött RT-zni (4K performance). Oda nem kell 32 giga VRAM, de 24 sem. 1440p-ben meg a balanced (855p) tökéletesen jó, de ott is rendben van a performance (720p) is.
Natív felbontást el kell engedni grafika intenzív játékokban, annak a kornak vége van. Még csúcskártyákkal is. -
Busterftw
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
Dehogynem voltak, már a Skyrimhoz jött 2012-ben official HD texture DLC ahogy sok más játékhoz.
De amúgy meg vga generációk 2 évente jönnek, az elmúlt 7 évet nézve az kb 3 generáció. Nem látni visszatekintve, nagy átlagban az előnyt."Nem volt RT-DLSS ami szintén megeszik 1-1.5 gb vramot ha ON van."
Pont 7 éve jött az RT, kijött a 2000-3000-4000 és itt az 5000 generáció ezalatt, akkor miért az Nvidiak gyorsabbak RT-ben és/vagy 4K-ban?Szerintem te nagyon nem vagy képbenaz éveket illetően.
Nem jön ki a matek. -
válasz
hahakocka
üzenetére
Igen s itt dől meg pl az RT mindenek felett szlogen legalábbis 4K ra RTX karikkal amik kb arra lettek tervezve és az RT-DLSS miatt veszik. 4K-n sajna a 2 milliós kártya is sokszor kevés.... DLSS el együtt. Láthatod a teszteken.
Az 1 milliós kártya lehet elvérzik 30-40 fps-en az experimental path tracing esetén, de ott az AMD 7900XTX meg fele/harmad sebességgel pörög, azt tegyük hozzá azért

-
X2N
őstag
válasz
hahakocka
üzenetére
Azért tettek rá 32GB-ot mert 521bit-es buszra ennyit lehet. De szerintem kár volt rá, elég lett volna 16GB is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
gV-Azért a Gamersnexus is elmehet a tudjuk hova...920p-be tesztelni játékot 2025-ben

Nem is értem ezeket, elég lenne RT-t tesztelni NATÍV 1080p-n/1440p-n, meg rasztert nézni 4K-ban a 16GB feletti kártyákon, a 16GB alatta kártyákon meg 1080p/1440p.. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
hahakocka
üzenetére
No és mi lenne a megoldás, amíg az Nvidia ezt a fajta csatlakozót használja? Modkit, hogy kiforrasztod a vackot, és beforrasztasz valami ipari szörnyet a helyére?

A videocardz képein azért egy apró noctua venti befigyel a videókártya alatt
Extra légáramlat, vagy mi? -
-
-
-
-
Devid_81
félisten
válasz
hahakocka
üzenetére
Itt 10 emberbol sztem legalabb 4 vallalkozo.
Minden elb@szott dologhoz is ertenek
Csak, hogy mondjak peldat:
Facebookon keresnek egy villanyszerelot varoson belul (kb 200k ember lakik itt ahol mi is) egy villanykapcsolo cserere, egy delutan alatt legalabb 25-30 ajanlatot kapnek ra es ebbol 15 azonnal meg most tudna is jonni. -
válasz
hahakocka
üzenetére
mondjuk így érthető miért is tartják vissza a készletet

#49323 Komplikato igen érdekes lesz várom a magyarázatot
-
Komplikato
veterán
válasz
hahakocka
üzenetére
Az lesz majd szép, ahogy Európában meg fogják magyarázni, hogy az amcsi büntető vám miatt lesz ITT drágább a kínai gyártású videókártya.

Mert ne legyen illúziónk, itt is nőni fog az ára. Kérdés, hogy lehet e majd legálisan ázsiai forrásból rendelni extra felár nélkül? -
huskydog17
addikt
válasz
hahakocka
üzenetére
"De azért volt vagy 6-7 évnyi fejlesztés a 2. rész megjelenése előtt
Gondolom optimalizáltak."Ha a Crysis 2-re gondolsz, akkor az max 3,5 év volt, amiben a Cryengine 3 fejlesztése is benne volt.
"Emellett a Remastered attól még ahogy írták fent összekapkodott optimalizálatlan szutyok lett."
Nem. Az első rész Remaster verziója lett kaki a megjelenéskor, mert a konzol verzióra építették, ami nagy hiba volt. Később ezt patch-elték, megkapta a multithreaded renderinget és azóta a sebesség jó. Most már sokkal jobb, mint a régi.
A 2. rész Remaster verziója már megjelenéskor kiváló, példaértékű lett, a Crytek nyilatkozta is egy interjúban, hogy a Remaster csomagból a 2. rész kapta a fókuszt és ez meg is látszott. Még RT mellett is a sebesség döbbenetes magas volt, példaértékű optimalizálást kapott."Mások is csinálták persze."
Ke?
Miről beszélsz? a Remastered verziókat ugyanúgy a Crytek csinálta, mint az eredeti trilógiát.#49266 gainwardgs: Lásd fentebb.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- JBL STAGE 2 9634
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De latom mar megint kezded a hitteritest.
Ugyanakkor van ráció abban is, ha valaki 70e pénzért vesz egy 7600 / 4060 (raszteres) teljesítményt 2-3 évesen - csak nem nekem.

)
Miről beszélsz? a Remastered verziókat ugyanúgy a Crytek csinálta, mint az eredeti trilógiát.