Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Chromecast topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heroes fan
őstag
válasz
Quadgame94 #50898 üzenetére
Az cumi akkor jó szar lesz.
-
válasz
Quadgame94 #50854 üzenetére
Hogy kepzeled hogy egy nv topicban negativ komment irsz? Itt mint latod egy zoldhalyogban szenvedo egyen majd megmondja mit lehet irni, aztan behozza az AMD a beszelgetesbe es.megfenyeget hogy kitiltanak innen
Nem tom mit nem ertesz -
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #50858 üzenetére
Szerintem arra nem szamitottak, hogy a Micron/SK Hynix egy ideig nem lesz kepben es csak a Samsung fog megfelelni az Nvidia validalason.
Samsungnal pedig a PAM3 bevezetese miatt lassabban tudtak tomeggyartasba hozni.De amugy nem ertem mi konkretan a bajod, kb ket honap sem telt el es folyamatosan javul a kartyak elerhetosege.
A RDNA4-re miert varnak a boltok, amikor a GDDR6-bol tomenytelen mennyiseg van a piacon? Megis hogy ronthattak el ennyire a rajtot, miutan el is halasztottak azt? -
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #50854 üzenetére
"Cáfold meg."
Mar megcafoltak a #50838 hozzaszolasban.
Az 5000 szeria elerhetosege pedig folyamatosan javul, ha korulnezel a neten, egyre tobb helyen van keszlet azonnali szallitassal, egyre tobben jutnak a kartyakhoz, tehat az ellatas javul.Igaz csak US-ban, de legalabb az Nvidia probalkozott a Verified Priority Access kereteben gamereknek kartyat juttatni, a masik oldalrol ez nem mondhato el, sot, meg ref kartyat sem lehet toluk venni direktben.
De gondolom ezek a tenyek teged nem zavarnak. -
Egon
nagyúr
válasz
Quadgame94 #50843 üzenetére
Szerintem egy szóval sem mondtam, hogy te hoztad fel az AMD szálat (értő olvasás, LOL), ne beszélj félre, pláne ne személyeskedj.
Mostantól amúgy sem fogunk etetni, ergo gyorsan ki fogsz kopni a topicból (ha meg nem fejezed abba a flémelést és a személyeskedést, majd hahakocka sorsára jutsz, amit senki nem fog megkönnyezni...).
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #50837 üzenetére
Az elso bekezdesed volt objektiv max...
-
válasz
Hát persze, mindenki bicikli csak te vagy a kerékpár.
-
Egon
nagyúr
válasz
Rendkívül egyszerű: ez még mindig nem a vs topic.
Ha saját bevallásod szerint is rosszat szeretnél mondani az nVről, hajrá: irány a vs. topic. Ez a találgatós topic, itt a kutyát se érdekli a flémelésetek. -
válasz
Quadgame94 #50829 üzenetére
Ez a hozzászólás még az AMD topikban is offot/törlést érdemelne, nemhogy itt.
Konteóra meg laposföldezésre van megfelelő topik. Az AMD topikban biztos szerzel pár egyetértő véleményt a fake news “tényeiddel”.
Mondok egy tényt: HBM memóriát használ az Nvidia a data center Blackwellhez, ami köszönőviszonyban sincsen a GDDR7 vrammal. -
válasz
mert az AMD mivel nem szar téged telibe mint AMD fanklubb tagot?
úgy érzeted kell de egy vs téma most vagy egy kis Nvidia fika mert régen hoztál ide ilyet?"Egyesek rajongásig imádják ezt a céget, aztán közben Őt - mint gamert - telibesz@rja ez a cég."
Magad és az AMD kapcsolatáról beszélsz?
Vagy most kmit kellene veled és a társaiddal itt ülni és fikázni az Nvidiát vagy egy szakmai portálon az már rajongásnak számít ha témához kapcsolódó hírekkel szakítjuk meg a gerilla munkásságodat?majd lesz kártya aztán semmi nem változik az AMD is beleszart az egészbe mint az Nvidia kiadott egy előző generációhoz gyengébb kártyát kevesebb vrammal...
-
4264adam
veterán
válasz
De most őszintén: neked is lett kártyád, nekem is lett 3db-is megjelenést követő 1 hónapban. Jelenleg meg egyre többször kaphatóak is mindig Alza-n 1-2 típust kivéve.
Aki akar vett vagy vesz. Minden más internetes fórum picsogás. -
lenox
veterán
válasz
Quadgame94 #50807 üzenetére
Nem veszi senki, probalkoznak tobbfele megoldassal.
-
4264adam
veterán
válasz
Quadgame94 #50793 üzenetére
Nem vonzó, miből jött ez a következtetés ? Az emelt árak ellenére is 2x annyi 50xx kártya kelt el eddig mint az 40xx rajt idején
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Quadgame94 #50535 üzenetére
Játszottál az Alan Wake2-vel???
Ezt itt a probléma felfogó képesség az nincsen mert 9070XT-n hogy futhat RT-vel ha 4090-el ilyen:Előbb próbáld ki full grafikán 4k RT/mid
FG: ON
dlssff mert quality-n is homályos textúrákat csinál
-
válasz
Quadgame94 #50535 üzenetére
Tessék TPU
Ezt kellene nézni, és belátni, hogy nagyjából ez az átlag.
Ennyit tudnak a 12/16/24/32GB-s kártyák 4k-ban, ahol ha hinnénk az AMD fanoknak, akkor a 12GB már háromszor meghalt és igazából a 7900GRE meg a 6900XT megverik csúnyán fél kézzel, mert +4GB VRAM FOREVAH.
Ja hogy nem.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Quadgame94 #50517 üzenetére
Én meg neked is ajánlom próbáld ki a játékot ne ilyen fake tesztekkel vagánykodjál amik nem léteznek ilyen blődséget belehetne már fejezni egy szakmai fórumon.
Engem nem zavar megveszed magadnak aztán álmodod oda az RT-t ilyen csoda %-okkal.Moderátorok nem olvassák mert én bant adnék minden ilyen ferdítésre találd már ki még 100x légy szíves hogy olyan jól fut a játék a 9070XT-vel miközben egy 4090-en is foghíjas FG-vel kell játszani.
Meg bocs de olyanoknak írod akiknek 4090 meg 5090 van a gépben és játsznak a játékkal az ne érdekeljen hogy nem tudsz hülyének nézni.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #50522 üzenetére
Nem kell védeni egyáltalán, ott vannak a tesztek.
Az összes tesztoldalnak az a tavalyi/idei konklúziója, hogy 1440p-re 12GB elég. A vita inkább azon megy el nála, hogy az AMD-nél nem nagyon jön ki a vram többletből az előny, márpedig ő erre alapozza a hittérítést.Az RT mag témában én már kifejtettem mi volt, nálam ezt már eljátszotta, azt írta nincs RT mag.
Amikor ki lett javítva , az ignorálva volt szokásos módon, ma meg ugyanazt írta deathcrow42-nak .Ugorjunk, most végre normális a topik . Egy ideig.
-
gejala
őstag
válasz
4K RT Alan Wake 2-ben? Ott 5090 is elhasal natívban.
Még Quality upscale mellett is játszhatatlan 5080 alatt. -
válasz
Töki nézd meg melyik kommentre válaszoltam, ott tolta a most már innen kitessékelt tag, hogy azért gyenge a 7900XTX, mert nincs RT mag.
Nyugodtan vádolj bármivel, szerintem én egy kifejezetten semleges álláspontot képviselek, mert pont én vagyok az, aki még az istencsászár 5090-ben is látom a hibát, míg másvalaki még ott tart, hogy 7900XTX jobb a 4080-nál, mer’ 24GB vram.
Semmiben nem torzítottam, mert minek. Az adatok magukért beszélnek. Egy-egy kiragadott példa van a 12GB ram limitre, amúgy meg az esetek 99%-ban a 4070 is szépen teszi a dolgát, némi megkötéssel.
És ez az, amit az ős AMD fanatikusok nem értenek meg: az emberek 90%-a leszarja a 12GB ramot, ha a pénzéért egy használható, “it’s just works” kártyát kap DLSS-vel és framegennel, míg a másik oldalon egy clunky kártyát kap. Most a 9070 szériával am AMD nem keveset javított ezen a “clunky” faktoron.
-
hahakocka
őstag
válasz
Quadgame94 #50498 üzenetére
Szerintem hagyjuk Humor Harold jól el lesz magában szerintem.
-
válasz
Józan paraszti eszes logikával amatőrség PT-t erőltetni egy 12 gigás 600 dolláros kártyára, amely ugyanúgy elhal egy 24 gigás 1000 dolláros kártyán is - ott van világosan kimutatva.
El kéne fogadni, hogy aki kiad egy 4K-s oled képernyőre a játékhoz, az vagy vesz rá egy felsőpolcos high-end vga-t (és még ott is sokszor trükközni kell, legyen az FSR vagy DLSS vagy framegen), vagy még több kompromisszumot köt egy olcsóbb vga esetén (kikapcsolni az PT-t/RT-t).
A 9070XT-vel se fogsz Path Tracinget tolni orrba-szájba raszterrel 4K-n, hanem kell majd az FSR 4.0 upscale és és framegen is.
És bepróbálni azt, hogy a 7900XTX-ben nincs RT mag, ez új low...
Jah, és egy top gpu tulajaként is van kompromisszum, amit kell kössek gaming terén, ez van
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Nem amatorseg, mert a kollega azza ervelt, hogy az RT/DLSS/MFG miatt tobb a vram igeny es nem eleg a 12GB, mintha csak az szamitana.
A valosag meg az, hogy pont a tobb VRAM-os Radeonok nem jovotalloak es hasalnak jobban. Egy 4070 12GB ugyanugy jobban teljesit atlagban RT/DLSS alatt.Erre behaluzta masodjara, hogy az RDNA3-ban nincsenek AI gyorsitok, azert ilyen az RT teljesitmeny...
Erted mirol van szo? En mar irtam neki, hogy vannak AI gyorsitok, arra sem volt kepes, hogy ennek utananezzen, ignorlalta es ma irja ugyanazt, csak masnak.
Es akkor ez nem fanboysag? -
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #50490 üzenetére
Fizikai fajdalom az, hogy objektiv ervek es cafolatok utan megy a vallvonas es megy a hitterites ugyanazokkal a lozungokkal tovabb. Ez a fanboysag.
(figyeld meg, most majd erre irni fogja, hogy nincs vorosszemuveg, mert neki volt 2-2-2 Nvidia AMD Intel cucca, hogy megegy mantrat emlitsek)Esetleg ha te is ervekkel, szamokkal vitatkoznal, akkor jobb hely lenne a forum.
-
hahakocka
őstag
válasz
Igen a másik alfórumon most megint szokásos lefanboyozás ment. Egy videómban ahol 5070-9070 ekről beszéltem.
Ebben a mostani helyzetben mondom te akkor mit ajánlanál? Intel B580 at régi procikkal?Amúgy jó kártya lenne ha működne rendesen azokkal is.
Vagy ROP hiányos, égő, előző gennél alig gyorsabb, 2 szer drágább, fekete képernyőt mostanság produkáló, kevesebb vramos (5070) kártyát? Mindenki AMD fanboy lesz ma ha + teszteket adnak ki?S rám mondja hogy fanboy akinek fele-fele CPU elosztása volt és 40-60% os vga....
Az XTX továbbra se a vram miatt fogy el ott hanem az RT magok hiánya miatt, míg az 5070 s sok más RT re amúgy jól képes NV kártya a kevés 12gb ramja miatt, RT 1440p high játékoknál (Avatar. Alan Wake 2, Ratchet, Cyberpunk RT, Homeworld 3, Indiana Jones, Hogwarts is szinte 12gb stb még más gameknél is is necces amúgy).
Ritka volt amúgy hogy előző genről érdeme váltani. Talán 1-2szer mostanság az elmúlt 10-15 évben. Éni s 5700 ról egy 5.5 éves kártyáról váltok. -
válasz
Quadgame94 #50489 üzenetére
Ez pontosan arra való, hogy az elfogultaknak is megmutassam: a szent AMD XTX 24 gigás kártyája ugyanúgy elhal a 12 gigás kártyával együtt abban a tesztben. Mire való a +12 giga ram akkor?
Mit implikálsz azzal, hogy ne hasonlítsunk össze kártyagenerációkat? A 7900XTX kártya tulaja szaladjon, adja el 200k-ért a kártyáját, és vegyen azonnal egy 9070XT-t, mert új gen és Indianában több lesz az FPS a 9070XT-vel? Vagy hogy a 4080 tulaj adja el a kártyáját, és vegyen 9070XT-t, mert az új gen, és az 5080 amúgy is rohadt drága?
Egy kártyaváltásnál fontos szempont, hogy honnan upgradel az ember, és ezért fontos az összehasonlítás a generációk közt.
A 9070XT esetén úgy saccolom 7800XT alatt simán megléphető a váltás, míg az Nvidia tulaj esetén ez inkább a 3070 vagy azalatti szint, ahonnan érdemes lehet a 9070XT-t fontolóra venni. Az egyik két éves, egy generációval előtti AMD, a másik meg már 4 éves Nvidia generáció.
És akkor nem is említettem, hogy a DLSS sokkal jobban támogatott, mint az FSR. Az is szempont.
Nekem pont nem fáj, hogy "szar" az 50 sorozat. A legnagyobb baj, hogy nincs értelmes kártya MSRP áron az esetek 95%-ban és ami jön, az is csak csurran-cseppen.
Ha 400k alatti büdzsével kellene nekem egy gpu csak gaming célra, szintén a 9070XT lenne a választás a kövi 1-2 hónapban, mert úgy néz ki perpillanat, hogy semmi más alternatíva sincs.
(De nem nézek, mert már megvettem, amit kellett)
-
válasz
Ilyenek ezek a Balaton tagadok, fizikai fájdalmat okoz neki ha nincs igaza, elgondolásom nincs milyenek lehetnek a való életben?
-
válasz
Quadgame94 #50407 üzenetére
Ez inkább 4070 Ti..
A 4070 Ti superre gondolsz szerintem. attól bőven elmarad sajnos... A 13 % Oc azért bíztató, ,de ez úgy nem túl erős kártya.
Nem vagyok lenyűgözve 600+ Euroért, esetleg a Turingról elmegy kategória,de nem értem ez mire volt jó.
A 9070 is ilyesmit nyújt állítólag, igaz ott lesz + 4 GB vram de az sem lesz jó deal szerintem.Ami poén hogy sugárkövetésben kikap 1-2 % kal a 4070 supertől. Komolyan mi ez?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #50421 üzenetére
Nem tudom milyen amatorsegrol beszelsz, azt allitotta, hogy DLSS/RT/MFG-nel keves lesz a 12GB, mikozben pont ott a bizonyitek, hogy a vram nem minden.
Csupan kerdeztem tole, hogy ezt pontosan hol latja, mire alapozza?
Aztan attert a 4K RT-re, ahol szinten nem jon ki a matek. -
4264adam
veterán
válasz
Quadgame94 #50351 üzenetére
Németeknek 1650 EUR az RTX5080. Itthon meg ugye még több.
Hidd el ha nekik szar árazásuk van itthon semmi jóra nem kell számolni egy ideig .
-
válasz
Quadgame94 #50352 üzenetére
300k büdzsé az 9070, 5070 és 5060TI 16GB (sicc, olyat ne) lesz. Használtan 4070 TI Super, ha esetleg lesz, és amúgy az lenne talán a legjobb.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #50338 üzenetére
En mondjuk sosem igy neztem a vga vasarlast.
Mekkora teljesitmeny kell, mik a lehetosegek es azt veszem.
A love/teljesitmeny sosem volt ilyen 1:1, most akkor maradsz orokre 6800-en?A 3080ti FE-t MSRP-n vettem, ahogy a mostani 4080-at is.
1440p 165Hz-re mas nem nagyon opcio, a XX90 overkill volt, tehat feleslegesen nem koltok.Az mar mas kerdes, hogy iden 4K-ra akarok valtani es a 5080 ugy ahogy meg majd elmegy, szerencsere van framegen/dlss.
-
válasz
Én csak azt mondom NE vedd meg a felfújt árakat, amíg nem normalizálódik pár hónapon belül. Én ezt tettem magamnak ökölszabályként:
Kártya MSRP (Amit a gyártó megszab, pl. Asus TUF, nem az Nvidia MSRP) x 1.1 (szal maximum 10% felár) x áfa. Az már belefér nálam, ott eldöntheted, hogy veszel vagy nem, perpillanat ez fixen nem az esetek 99%-ban, mert skalpot fizetsz. Én szerencsés voltam, kaptam egy jó tippet, és az Iponnál belefért az ökölszabályba a kártyám ára.
Ugyanígy az új 9070XT is, ha beröfögi az AMD, hogy ez 599 USD de a boltban 900 USD x áfa áron kapod, akkor a válasz szintén: még ne vedd meg.
Az a 6800 nem egy rossz kártya még ma sem, de ha váltasz, azt döntsd el mennyi pénzed van rá. Nem fogsz már rosszul járni, ha a fent említett ökölszabályt követve akkor veszel, amikor a kiszemelt kártyád beleesik a keretedbe.
-
4264adam
veterán
válasz
Emlékeim szerint az RTX2xxx és RTX3xxx-nél is 1% erőtöbblet 3.000FT majd 4.500Ft / % volt.
Szóval az arányszámok maradtak csak a kiírt összeg változott. Látod 50%-ba került a 4070 Superről az 5070Ti vásárlás. Vagyis pontosan 49% mert 51% a 4070 Super eladásából lett.
Az, hogy az AMD használt piacon más árképzést engedhet meg, ismét egy másik témakör.
6800-ról ne NV-re akarj váltani hanem 7800XT-re 230k-ért és 150k-ért elmegy a 6800.Ha pedig NV kell mindenképp az RT meg DLSS miatt akkor annak van a felára. Amit vagy megifzetsz és használod vagy sem és nem használod.
Ettől nagyob probléma a lakhatási ársáv változás
3-4X, azt nehezebben hozod ki.
-
válasz
Quadgame94 #50335 üzenetére
Végül is egy évig lehetett MSRP áron venni 4090, 4080 Super, 4070 Ti Super és 4070 Super meg 4070 kártyákat - aztán most hirtelen mindenkinek sürgős az új VGA.
Már most kezdenek előbukkanni vállalható áron az 5090 kártyák 2 héttel ezelőtthöz képest, lehet tényleg 1-2-3 hónap és már a Suprimet is a gyári árán dobálják feléd mert telítődött a piac
Ott van egy MSRP, tessék ahhoz ragaszkodni, és ne MSRP x 1.5 x áfa áron megvenni a kártyát. Egyszerű nagyon, ha kiadod érte a pénzt, az a TE döntésed.
-
4264adam
veterán
válasz
Quadgame94 #50332 üzenetére
Sehol nincs MSRP ár, és az MSRP még USA-ban is adó előtti ár (netto), nem brutto, plusz nem az egyedi hűtési variáns csak az OEM amit NV-től rendelhetsz.
Nyugodtan tegyél rá 40%-ot. -
válasz
Quadgame94 #50315 üzenetére
Szerintem még annyival sem.
Tippre olyan 5-10 % előnyre tippelek mellé esetleg 50 dolláros árcsökkentést vizionálok.( 449$ a 16 GB verzió) -
Terek
tag
válasz
Quadgame94 #50312 üzenetére
Az a több mint 20% difi a 4070 és 5070 között túlságosan is optimista.Mindkettő ugyanaz a 64 rop,192 bit,4070 5888 mag,5070 6144 mag.Annyi,hogy az 5070 kap ddr7-est.10% megfogja fogni
Borítékolható,hogy lesz egy 5070 super rövid időn belül ami megkapja a 4070 super 80 rop egységét,és mellé 7680 magot.
Az 5060"táj" az tény,hogy no comment,alsó kategória "minek nevezzelek" -
válasz
Quadgame94 #50312 üzenetére
449, de inkább 499 lesz, pláne a 16GB GDDR7 miatt. Sima 4070 környékén lesz saccra sebességben. 4060Tihez képest több mag + magasabb órajel + több memory bandwidth odateheti a 4070 szintjére.
-
lenox
veterán
válasz
Quadgame94 #50263 üzenetére
Hat pl. nem biztos, hogy uj aron kulon egy kartyat vett a user, hanem pl. hasznaltan vette fel arert, csomagban vette, ahogy megerte, orokolte, specko hutes miatt valasztotta, cuda miatt vette, akarmi.
-
yarsley
aktív tag
válasz
Quadgame94 #49829 üzenetére
Szinte biztos hogy nem lesz annyiért, mert a forint nem régen zuhant egy nagyot a dollárhoz képest, és ha csak valami csoda nem történik, akkor inkább további esés várható.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Quadgame94 #49832 üzenetére
Szóval a 2000-3000-be nem tartozik bele a 3080 tulaj?
Vágülis ha matematikailag nézzük igazad van. -
Sundesz
addikt
válasz
Quadgame94 #49829 üzenetére
Az MFG-t akar az fogja venni.
-
Reggie0
félisten
válasz
Quadgame94 #49756 üzenetére
Nem, a HBM total mas es nem veletlenul csak chipen belul hasznalhato.
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
Quadgame94 #49783 üzenetére
Tudatosan csináltak. Nv pontosan tudta hogy a blackwell az egy ai-ra szteroidozott arch, nem egyéb más számításokra. Kotve volt a kezük a csikszelesseget illetően így a brute raszter performancet softos okossagokkal egészítették ki. Tudván hogy az amd középkategóriában indul nem volt rajtuk nyomás, középkategóriában a blackwell is skalazodik annyira, sőt fogyasztásban még jobban is mint a 9070xt tuningosabb modelljei. Kb ennyi. Nem kellett megszakadniuk, mert a soft fejlesztések régóta a fiókban voltak, egyenes hozomanya hogy a cég ai-ra dolgozik évek óta.
-
válasz
Quadgame94 #49781 üzenetére
Ez egy Ada next a Blackwell, nem fejlesztés igazából. Azt gondolom tényleg kaptak ajándékba most egy gent az AMD től, mert nem kellett semmi MCM meg 3 nm ehhez, meg ők is adtak így nekik teret a felzárkózásra.
Hidd el az Nvidiának szar lenne ha az AMD kilépne innen. Régóta összedolgozik a két cég. Az egészséges az lenne ha AMD valahogy elérne 25 % vagy a fölötti piacrészt.
Én nem gondoltam volna, hogy egy 7000 szériával csökkeni fognak.
Volt egy cikk a múltkor, megpróbálom megkeresni, hogy AMD az RDNA2 magas készletével rúgta tökön magát, mert MSRP ár alatt mentek a kártyáik hónapokig.
Aki vett egy 6900XT-t szinte fél áron vagy 6800XT-t az nem fog venni utána 7800 at meg 7900XT-t az Nvidia felhazsnálóknak pedig az RDNA 2 nem volt pálya az Ada mellett. -
válasz
Quadgame94 #49760 üzenetére
2 év múlva csak az abszolút felsőház 6090-ben, 4 év múlva már talán a 7080-ban is megjelenhet a megoldás. A többinél marad a single chip, mert nem akarnak 700-nál több dollárt kiadni az emberek
-
válasz
Quadgame94 #49756 üzenetére
-
válasz
Quadgame94 #49172 üzenetére
igen ahhoz is. Bármihez annyi. 10.-20%.- között..
-
Terek
tag
válasz
Quadgame94 #49129 üzenetére
Az a különbség az 5070 és 4070 között egy picikét erős,főleg annak a fényében,hogy csupán annyi a változás,hogy ddr6 helyett pakoltak rá ddr7-est
Ugyanaz a boost,ugyanúgy 64 rop mindkettő,csupán a cuda mag amiben van egy leheletnyi eltérés 5888 vs 6144.Ez semmi.
Ennél még akkora eltéréssel sem lehet számolni mint a 4080 s vs 5080-nál
Az 5060 meg 5060 ti koppra ugyanez,ugyanúgy 48 rop,egyedüli eltérés a ddr7(HA pakolnak rá egyáltalán és nem marad a ddr6).De olyan hurka gpu-ra már totálisan fölösleges drágítás a ddr7.
-
válasz
Quadgame94 #49030 üzenetére
Hivatalos 5060-hoz nvidia ajanlas 650w tap
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
Quadgame94 #49030 üzenetére
Oc-val se eszik tobbet 400w-nal, mivel az a limitje
, az oc meg valos potencial, szamtalan 5080 lett tesztelve, mindbe benne volt, nem csak golden chippek, ennyi maradt a kartyaba. Az meg hogy veszik teny, ha van fent hopp mar nincs, nem mindenki scalpra veszi
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #49012 üzenetére
A forumban el van irva, ez valojaban Q3 2024. (az abran mar helyesen van)
A lenyegen nem valtoztat. -
válasz
Quadgame94 #49021 üzenetére
Mielött félreértenél, nekem semmi gondom nincs az AMD vevőkkel, én totál megértem őket. Nem tartom őket se birkának sem semmilyen jelzővel nem illetném őket, mert én magam is jónak tartom az AMD kártyáit..de
Miért vesz sok ember Nvidiát mert szerinted sokkal jobb az AMD, csordaszellem, meg birkák gyülekezete az AMD klub tagjai pedig a látók, akik tudják a valóságot , pedig valójában sok ember, aki Nvidiát vesz pontosan ugyan ezen csodálkozik a másik oldalon.
Nem nem marginális az ,hogy jobb RT ben és sokkal jobb DLSS ben is és nem csak 4080 kártyán játszhatón az RT.Inkább úgy mondom annak marginális aki maradt az AMD kártyáin vásáslásnál,mint te,de apiac összerészének nem az.
Az mellett a felskálázás sajnos a sok félkész, optimalizálatlan kiadott játék miatt megnövekedett értéket képvisel.
Nem kicsit volt erősebb az Nvidia megterhelő RT ben és nem kicsit jobb a felskálázása.
Teljesen mindegy ha Radeonon inkáb be sem kapcsolod, mert zavaróan sok az artifact míg a DLSS jól működik.( tudom ott is van ember aki nem tud vele mit kezdeni).
Sajnos ultimate érv, hogy amiben jó az Nvidia azt az AMD felhasználók értetlenül nézik, feleslege ficsőr és ebben közrejátszik a mester munkálkodása is itt a fórumon, az RT minek hisz szar, a felskálázás a hülyéknek való stb stb. Aztán majd jön az új FSR meg az erősebb RT aztán jó lesz ez is.
A 2080 Ti sok évesen is még hasít az új funkciókkal aztán tedd mellé az 5700XT-t. Ott is láttak sokan minek vesz a sok hülye zöldhályogos 2080 kártyát az Nvidia megeteti őket.
A jövőtállóság ami az AMD szologen volt az a zöldeknél él.Ami valóban előny az a több Vram 2 SKU nál ez elvitathatatlan de a 10-15 % árelőny a fentiek fényében nem ér semmit.
-
válasz
Volt 6700XT-m, utána meg 6900XT-m is, de simán ugrottam 4080-ra, amikor beálltak az árak, mert annyival többet adtak vs. 7900XT/XTX
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
Azért szarja le sokmindenki azt hogy az 5080 10%-ot vagy annyit se lépett előre mert az ára ugyan annyi (lesz ha kisimul a kínálat, de day one 550 ezresert vehető volt) plusz van benne további 10-15% tuning potenciál. Hozott pár új futuret, van rá újra 3 év gar.
Ez elég hogy vigyék mint a cukrot. -
válasz
Quadgame94 #49018 üzenetére
3060 Ti inkább annak az ellenfele.. Azt le is vitték a boltokban, utána olcsóbb lett mint a 6700XT.
Addig azért nem igazán azt vitték, a 6700XT aratott hetekig a legjobb ár/ értéket képviselte. -
gV
őstag
válasz
Quadgame94 #49018 üzenetére
ebben van 280+ órám, 2080-al játszható volt akkor 3060-al is.
dio2r/3, rfactort minek említsem? azokhoz még a 3050 is sok. vagy a Doom Eternalt amiben jobb a 6700 XT, de 60 fps limit a 3060-al is bőven megvan. utóbbit amúgy is félbehagytam. -
gV
őstag
válasz
Quadgame94 #49013 üzenetére
érthető, bár nem tudom ki mire használta, de magamból kiindulva én is 3060-at venném, CP2077 RT-ben gyorsabb és akkor még ott van DLSS>FSR
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
Vennék az emberek ha lenne cuda alternatíva, venne sok tartalom gyártó ha lenne boardcast alternatíva, ha egy szinten lenne a dlls-el a felskalazas, ha lenne több játékba top fsr verzió, nem úgy kéne könyörögni a fejlesztőknek ugyan frissítsd már kérlek az fsr2-ot 3-ra, vagy 3.1-re.
Ez utóbbi eddig egy dll file cserével nv oldalon abszolvalhato volt, most meg már az nv app alltal ez se kell az mindig up to date a legújabbat alkalmazza. Ha innovalna amd is valamivel, nem csak leklonozna az nv alltal hozott metodikakat rosszabb minőségben... Szóval ezek mind megernek az embereknek 100-150$ bőven.ezen kívül eladasnal az a plusz 150$ visszajön, mert jobban tartják az árukat a zöld kártyák, sokkal.
Meg kéne érteni nem elég úszni az nv farvizen és lemaradva másolni amit azok hoznak, önálló és lehetőleg működő hasznos dolgokat kéne letenni az asztalra ami miatt az emberek az amd felé fordulnak. Az ilyen Radeon chill meg hasonló bullshitek nem azok.
-
4264adam
veterán
válasz
erős szavak a fanboyságra ha itt a Ray Tracing és DLSS ami még mindig szebb kicsit.
És a multi Frame GenHa persze nem kell RT akkor AMD instant.
-
Raymond
titán
válasz
Quadgame94 #48892 üzenetére
A 999USD MSRP az USA-ban netto, az 1169EUR DE-ben pedig brutto.
-
adr0001
aktív tag
válasz
Quadgame94 #48864 üzenetére
Ez így majdnem paper launch, de megvan az oka. Egy azonos die méretű AI gyorsító 20000$+.
1.5k$/Unit < 20k$/Unit
Egyszerű a matek. Bizonyos igények prioritást élveznek. -
Hellwhatever
aktív tag
válasz
Az MSRP itthon is $999. Simán csak túl vannak árazva.
Belépő AIB RTX 4080 Superek Alzánál pl. elég sokáig voltak 450 000 majd ahogy erősödött a dollár 465 000 magasságában aki nagyon akart hónapokon keresztül tudott venni. Ez nagyjából $1150 - $1200 átváltva. Érdekes módon az RTX 5080 startjával eltűnt mind.
$1300 fölött az 5080 nem hogy nem bődületesen magas hanem egyenesen lehúzás kategória. Az újdonságon kívül semmi nem indokol $250 - $300 felárat a 4080 árszintjéhez képest.
-
4264adam
veterán
válasz
Amazonon most volt 1450€-ért RTX5080. A "volt" kicsit optimista szó.
30-40mp alatt elfogyott 11db, tehát futnak a vásárló botok most is -
válasz
Elso korben voltak olcso kartyak ezek nem nagyon lesznek mar.
Februar kozepen lesz uj keszlet. -
válasz
Quadgame94 #48854 üzenetére
Nv pontosan annyi okot ad rá mint az AMD és az Intel.
A realitások talaján nem az van elveszve, aki látja azt mit tesznek le az asztalra feljesztés és technológia terén( csak NV fannak van bélyegezve) hanem az aki képes utálni és érzelmeket táplálni egy céggel szemben és azt egy Nvidás topikban kifejteni. -
válasz
Quadgame94 #48846 üzenetére
A HUB jól tesztel , csak elfelejtik közölni a részletes beállításokat néha,csak Nv haterek. Divat lett ma annak lenni.
HUB-nál volt mikor egy tesztben 2x vették a COD eredményét hogy ellensúlyozzák valami játék RT eredményét, meg hogy ők nem tesztelnek RT-t mert egy olyan ficsőr ami értelmetlen, az Nvidának meg fontos volt.
Lehet Nv fanozni,ez az igazság. Ettől függetlenül jó oldal. -
fatal`
titán
válasz
Quadgame94 #48766 üzenetére
Az is jó kérdés, hogy ki az a hülye, aki 550-ért elad egy 4090-et?
-
KRoy19
őstag
válasz
Quadgame94 #48766 üzenetére
"Ki veszi meg az 5080-at 650+ ezerért XD"
Sokan. Az Astral-t is vitték mint a cukrot 750-800K-ért. De amúgy jó, mert nem csak látni fogják a vendégek, hogy Astral van a gépben, de hallani is.
-
Raymond
titán
válasz
Quadgame94 #48744 üzenetére
Meg szerencse hogy nem esel tulzasokba
-
válasz
Quadgame94 #48646 üzenetére
Dual hajszarito
de mar nem annyi.
Igen az AMD maradt egyenlore. -
válasz
Quadgame94 #48643 üzenetére
Lattam
4070s 300+ eletkepes?
arukereso a normalis boltokban ennyiert listaz, tobbi ilyen zugwebshop.
Giga Gaming kulon vicc nezd meg. -
válasz
Quadgame94 #48580 üzenetére
Mire alapozod? Mert akkor az az infó nagyon elkerült minket
-
Komplikato
veterán
válasz
Quadgame94 #48558 üzenetére
Nem pár napos hír volt, hogy vietnámi boltos simán kirakta az embargos kártyát?
-
válasz
Quadgame94 #48571 üzenetére
4070 Ti super.
A 9070 XT nek 250 W ból a 7900XTX et kell hozni ahhoz.
Értem, a hitedre alapozva nyomod itt és állítod szembe az AMD érkező kártyáját itt a valós tesztekkel.Tehát nem tudod mekkora lesz a teljesítménye, mennyit fog fogyasztani és mennyibe fog kerülni de biztos jobb lehet mint ez a szar amit az Nvidia képes nyújtai és százalékokkal igazolod ezt, adatokat írsz mellé.
Te eleve AMD kártyát szeretnél ez egyértelmű itt az Nvidiásban te csak visszaigazolást szeretnél. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #48565 üzenetére
Dehogy az, irtak, hogy ok is kihozhattak volna egy 4090 szintu kartyat, csak blablabla.
"AMD Explains Why It Doesn’t Have a Radeon GPU That Can Compete with NVIDIA’s GeForce RTX 4090: Cost and Power Increases “Beyond Common Sense”
-
válasz
Quadgame94 #48559 üzenetére
Hasonlíthatod ahhoz is , 40 % ot kizártnak tartom hatékonyságban( 180 W ból kellene hoznia egy 7900XT-t ) amúgy és igen szerintem átlagban egy 4070 Ti / 7900XT lesz és azt fogja adni amit az Ada már két évvel ezelött hozott. Itt a kérdés az árazás lesz.
Nem rossz amúgy az RDNA3 csak RT ben van lemaradva, az átlag fanboy gamert nem érdekli hogy a 7900XT 300 wból hozta amit a 4070 Ti 260 W ból ez nem akkora eltérés amiért eret vágnak sokan.Továbbra is azt mondom nyugtával dícsérd a napot én nem lepődök meg semmin ebben a bohózatban
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #48559 üzenetére
Szerintem tulfutjuk ugyanazokat a koroket.
Mert beszelhetunk minden eshetosegrol, de ott tartunk, hogy AMD-tol se konkret launch, se ar, se teszt sincs.Csucskartya jo a mindsharenek. Az AMD a leggyorsabb, tehat az AMD a jo. Ez leszivarog az osszes tierbe.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Quadgame94 #48538 üzenetére
Várjuk meg a teszteket, mielőtt tényként kezeljük ezeket. Nem tudjuk mire lesz pontosan képes az RDNA4 és mennyiért.
-
válasz
Tehát most azért isteníted az AMD-t mert kapsz egy 4070 Ti -t 4070Ti teljesítménnyel amit az Nvidia kiadott évekkel ezelött ami szintén 260 wattot fogyaszt.. ez igen.
Tesztek nélkül ráadásul...
-
Egon
nagyúr
válasz
Quadgame94 #48546 üzenetére
Miért is? "Az 5070 Ti 8960 magjával 4070 Ti Super előtt lesz 6-7 százalékkal", helyett én 10%-ot látok, te nem?
Btw az előző hozzászólásomra viccből nem reagáltál? -
Egon
nagyúr
válasz
Quadgame94 #48544 üzenetére
Inkább 10% az: [link]
-
Egon
nagyúr
válasz
Mondjuk azért feltehetnéd magadnak a kérdést, hogy ha olyan k. jó az AMD, és képes 40%-os perf/watt előrelépésre, akkor a francér' csak a középkategóriában indul a minden bizonnyal rendkívül tutkó kártyáival...
Ha elegendik a skálázódást, mint viszonylag fontos követelményt, akkor azért könnyebb nagyot gurítani... -
Sundesz
addikt
válasz
Quadgame94 #48429 üzenetére
Azért annyit hozzátennék, hogy az RTX 4070-nek nem volt rossz ár/érték aránya (+VRAM is járt vele), a Super verzió meg aztán mégjobb lett.
-
válasz
3xxx -> 4xxx ugrásnál volt egy igen jelentős csíkszélességváltás is - samsung 8nm -> tsmc 5/4nm - amely már önmagában hozott legalább 30%-t. Itt nem volt semmi ehhez hasonló, így már borítékolva volt, hogy nem lesz ilyen szintű ugrás. Majd a 3nm esetleg
-
adr0001
aktív tag
válasz
Még anno a 8800 GTX Ultra KO Black Dragon Warriors of the Sun Golden Edition Ti Super kb ~170k-ért volt kínálva, egyszer csak gyütt a 8800 GT ~ 60K-ért, és nem volt számottevően lassabb. <20%.
-
válasz
Quadgame94 #48412 üzenetére
Reális elvárás az ugyanazazon az áron 30-40% perf növekedés?
Az Nvidia azt ad és úgy áraz, ahogy ő akarja (sicc!). A piac majd elmondja, hogy ez most helyes vagy nem.
Te a pénztárcáddal szavazol, a boltok, és a nagyker a sok vásárló alapján világosan visszajeleznek az Nvidiának, hogy ez most jó irány vagy sem. Ennyi.Eddig ami lejött, hogy az 5090 nem jó vétel, majdhogynem 4080 szintű bad buy gamingre. De mivel abszolút top-top kategoria, a vásárlók eldöntik, és persze ott van a nem csak gamingre való felhasználás, ott úgyis venni fogják...
5080 és alatta érdekesebb lesz, két nap múlva legalább megtudjuk, milyen az 5080 - eddig számomra ez egy 4080 super refresh. Szintén nem túl jó deal. Valószínűleg ez az 5xxx gen ilyen "meh" lesz, és majd a 6xxx lesz a menő cucc. De akinek 2xxx meg 3xxx kártyája van, onnan simán meglépheti a fejlesztést, mert ha nem, akkor várhat még egy évet legalább.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Az erveimet leirtam, sot, pontos idezettel amire reagaltam.
Nem en kezdtem el terelni, meg magyarazkodni, hogy "de mit jelent valojaban a performance", mire gondolt a kolto.
Elmondom, az RTX 2000 ota RT-re es DLSS-re gondol a kolto. AI-ra, TOPS-ra.
Ez a marketing, ez az uzenet. AI AI, RT, PT, Upscaling."Itt az emberek hatalmas része reális elvárásokkal várta az új gent."
Szerintem meg epp irrealis elvarasokkal. Aki realisan varta a generaciot tudta, hogy ugyanazon a node-n maradva nem lesz nagy ugras. Konkurencia kb nincs, nagyon eltero designrol sem volt szo. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Illetve itt azért a játékfejlesztőket is elő lehetne venni, hogy ami extrákat beleraknak a játékba, az biztos, hogy kell? Már 10-12 éve is voltak egész jól kinéző játékok, amik most szépen gyorsan tudnak rohangálni, ha nem ütköznek engine limit-be.
-
Raymond
titán
válasz
Quadgame94 #48384 üzenetére
Ezt mire alapozod?
-
válasz
Quadgame94 #48371 üzenetére
Szerintem meglesz neki a 4080 Super.
-
D55
senior tag
válasz
Quadgame94 #48354 üzenetére
Na akkor:
RTX 4030 SE (Ha lesz 5050)
RTX 4050 LE (5060)
RTX 4060 GS (5060 Ti)
RTX 4070 GT (5070)
RTX 4070 GTS (5070 Ti)
RTX 4080 Ti (5080)
RTX 4090 Ultra (5090)Mit szóltok?
-
D55
senior tag
válasz
Quadgame94 #48347 üzenetére
Nem, mindketten hülyék vagyunk ezekkel a HYPER meg EX ötletekkel, már bocsánat... Most ugrott be aztán: ULTRA! Ezt ugyanis konkrétan használták is régen (bár asszem csak a 90-es tier-hez, de akkor is NVIDIA homológabb lenne a mi ötleteinknél).
-
válasz
Quadgame94 #48351 üzenetére
Le.is irtam.ugyan ezt, regi genrol mindegy persze. De kellett volna ugyan ennyiert 30-40% kapni nem fake framet.
-
válasz
Quadgame94 #48343 üzenetére
De a szintiszta ostobasag miatt tartunk itt.
Hogy egy 2.5 eves genvaltasnal 10-15% az elore lepes es a szoftver fejlodik a legtobbet
Ennek is.tudnak tapsolni.Tolem aztan mindenki azt vesz amit akar, szive joga arra kolteni a lovejat amire akarja.
Ettol meg megbeszelhetjuk higy rettenet deal.amit.most kitoltak magukbol.Itt jon kepbe az ostobasag, ha a nepek 4080-al a zsebukben nem valtanak 10%-ert ajkor nem ostobak, akik most 2xxx vagy 3xxx vannak persze hogy az ujat veszik. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Quadgame94 #48343 üzenetére
Inkább mondjuk úgy, ha 5090 teljesítmény kell akkor hajadra kenheted hogy mit kínál 600 euróért az AMD.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Quadgame94 #48331 üzenetére
"Az AMD alsó hangon 60 százalékkal lesz lemaradva ebben a gen-ben"
ezzel varjuk meg a teszteket. Most tegyuk fel, hogy ABU igazat szólt, és az AMD 50% -os NV lépcsőre számított. Nemlennék meglepve, ha hirtelen érkezne 9080 -as zsuga ; de akkorsem, ha a 9070 -et lefokozzak 9060 -ra ; a 9070XT -t meg 9070 -re.
-
válasz
Quadgame94 #48331 üzenetére
Kit erdekel hany % lemaradas? 3000 vs 600 euro...
Majd ha kiad 3000 gaming kartyat az AMD lehet errol beszelni..
Nagyon jo az NV kihasznalja az emberi ostobasagot, de igy is kell ez biznic
Covid +scalperek megmutattak a gyartoknak hogy alacsony a kerites es mindent.megvesznek az emberek. -
válasz
Quadgame94 #48326 üzenetére
Ez jó lenne ,de minek lépnék ezt meg? ha belegondolsz az 5080 is a második-harmadik leggyorsabb kártya lesz a piacon, saját magukkal versenyezve, a konkurencia meg az 5070 Ti-t sem fogja elérni ha minden igaz. és ehhez kis túlzással semmit nem fejlesztettek, csak kiadtak egy szteroidos Ada-t.
Az olcsóság az érdekük nem az előrelépés , ami valahol sajnos érhető. -
válasz
Quadgame94 #48310 üzenetére
Amíg ez egy kikapcsolható plusz szolgáltatás addig van értelme. Akinek szüksége van rá használja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Kuponkunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One UI 8-cal kapták rajta a Galaxy S25-öt
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- One mobilszolgáltatások
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Gigabyte GeForce RTX 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0)
- Új - VGA támasztékok, több méretben, fém verzió
- Csere-Beszámítás! Fehér Inno3D Twin Edge RTX 5070 12GB GDDR7 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Arc B580 12GB Limited Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó! Asus Cerberus 1050t OC 4Gb (csavarmatricás)
- Samsung Galaxy S23 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Asus TUF FA507 Gamer Laptop! 2027.04 Gari. RTX 4050 / R7 7535HS / 16GB DDR5
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest