Hirdetés
- 8 GB VRAM-mal dominálhat idén a GeForce RTX 50 sorozat
- Az AMD szerint Radeonokból nem lesz hiány
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- Beépített hangszórót is kapott az MSI legfrissebb mini PC-je
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple asztali gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- ASUS notebook topic
- 8 GB VRAM-mal dominálhat idén a GeForce RTX 50 sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alogonomus
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Na a topikgazdás forgatókönyv biztosan ugyanúgy megölné itt is a vélemények ütköztetését, ahogy a HUP-ról is lényegében kihaltak már trey aktív működése következtében az Intel vs. AMD témák.
-
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Azért volt ár elég sok példa eladták s a plusz Ramért és a kis + teljesítményért szoktak azért cserélni. Persze nem tömegesen. De nem érné meg számomra se. 4-5 évig voltak a kártyáim eddig is akár NV akár AMD a mostani is 6 éves lassan.
Sose tudod úgy eladni a használtat, hogy ne költs rá+ az újra, s évente 2 évente ezt megtenni egyszerűen nem éri meg.
Plusz akik a sima változatot vették biztos nem érzik jól magukat az miatt hogy most a Super pl +6gb vrammal jön. Azért az kitolhatja még 1-2 évvel pl az élettartamot akár a high-very-high-ultra textúra beállítás közt 1440p -n főleg RT mellett pl. Ha egyszerre jött vola a két lehetőség akkor tuti a Supert választja mindenki, akár a kis felárért cserébe, s kb nem ér semmi a sima. -
válasz
deathcrow42
üzenetére
És be is ugrott 200 alá.
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Egyesekben olyan erős az ár / FPS-fétis, hogy minden upgrade-nél pofánköpve érzik magukat. Ez van, nem lehet a dolgon segíteni.
-
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Valamennyit lehet emelnek. de 100-at 200-at már csak nem. Az szívja csak meg aki már megvette a sima változatokat. Használtan azért nem fogja ugyanannyiért eladni s arra jön még a + amit kérnek a + vramért.
Érdekes hogy AMD nél sose jönnek 50-es végű kártyákkal a Superekre. Talán ezszer a 6750XT volt ugye ha jól emlékszek de ennyi, s az se sikerült szuperjóra. -
válasz
deathcrow42
üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
deathcrow42
üzenetére
ugyan. "csak" ki kell telepíteni az űrbe a napelemeket, ott mindig süt.
apropos, hallottatok már az inverz napelemről ? -
Busterftw
nagyúr
válasz
deathcrow42
üzenetére
Mindenkeppen, mar nem csak a Samsung szallit es ehhez beszall a Micron is majd.
-
_drk
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
Túl szép lenne!
Ráadásul olyan szépen beleillene a termék palettába a sima 5070 és Ti közé, hogy a bőrdzseki is csettintene. -
Heroes fan
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Jaja jó volna.
-
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Kopemnzációképpen majd ültetnek fát oszt jó van.
-
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Kérdés hogy mennyi lesz ebből mondjuk napenergia álltal biztosított áram.
-
Heroes fan
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ja az jó. Belépő kategória mozduljon el a hülyeségből akkor nyerő széria lehet.
-
lenox
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Akkor legalabb Titannak kene hivni. Mondjuk eppen lehet.
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Szerintem a 48 be fog jönni a csúcsra 3 GB modulokkal.
-
4264adam
nagyúr
válasz
deathcrow42
üzenetére
Március 09-én vásároltam RTX5070Ti-t, szidtam is magam, hogy miért nem 2 héttel hamarabb megjelenés idején.
Szeptember van és már Super érkezne?
Valóban Érdekes gondolatok ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
JOKE:
Ugyanitt kérdés: esetleg: Otthon start programból valaki nem tudja hogy lehet-e vásárolni?
Ha azt írjátok, hogy "NEM" akkor ne is válaszoljatok, megkérdezek olyat aki jobban ért hozzá
JOKE END -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
deathcrow42
üzenetére
Nagyon sokan, hiszen itt is többen beszéltek arról, hogy mindjárt itt a Super.
Műhelytitok, hogy kaptam is leveleket, hogy miért nem írom meg, meg hogy az emberek pénzt költenek miattam, hogy nem szólok nekik, hogy szeptemberben új generáció jön.
Tehát effektíve sikerült engem is belerángatni, hogy faszé nem írok hazugságot. 
-
lenox
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Eladtak az 5050-eket, es amikor kifutnak majd a vrambol, eladjak ujra 12 GB-tal.
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
A Rubin elméletileg nem gamer szegmensbe jön.
-
Heroes fan
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
3 millió tán elég lesz 🤣🤣🤣
-
Komplikato
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ebből a szempontból viccesebb, hogy az RTX Face-t a Starfield-el reklámozták.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Innentől nem baj, ha a karakterek arca 15 évvel ezelőtti szint, a mimikáját pedig a HL2 körberöhögi, majd a GPU megoldja séróból helyettük. -
válasz
deathcrow42
üzenetére
Pont fordítva. [link]
"RTX Hair On: Disjoint Orthogonal Triangle Strips (fallback for older GPUs) vs Linear Swept Sphere (hardware accelerated on RTX 50-series.) LSS provides a 5.6% perf boost (could be a bigger boost in an actual game) and an impressive 27% decrease in VRAM at native 4K/DLAA on a 5090"

-
gejala
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Nem hiszem, hogy 4080 alatti kártyán menni fog ez 60 fpssel, úgyhogy mindegy. Amilyen beállítással megvan a 60 fps egy 5070-en, ahhoz elég a 12 giga.
Régebben volt itt linkelve, hogy very high PT mellett kifogy VRAM-ból a 4070 Super. Ott látszott, hogy a 16 gigás Ti Super is csak ilyen 35-40 fpst tudott, ami élvezhetetlen egy ilyen játékban. Szóval nem a VRAM limitál itt, hanem a GPU ereje. 4070 Super 24 gigával is 30 fps körül menne, ami használhatatlan first-person játékban.
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
1000 ig hajlandó lennék elmenni ezzel a dizájnnal egy 70Ti ben ,de néztem Nincs Asusnál tervben egyelőre.

-
FLATRONW
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Az egészet az írja, max. 1-2 módosítást végez rajta.
-
szarnyasdino
junior tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
B580 adott. Csak hát ott meg ugye a driverek
Mindig van valami amibe bele lehet kötni -
S_x96x_S
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
Steam:
9070/9070XT még mindig semmi?

a Steam windows - nem listázza az RDNA4-et
a Steam linux - meg nem listázza a Blackwell-t.Linux:
https://store.steampowered.com/hwsurvey/?platform=linux
lap alján a "Video Card Description (Linux)" kibont.
és én egyetlen RTX 50* -se látok.persze lehet magyarázni, hogy ott vannak a Linux-os "Other"-ben a Blackwell-ek is
és most extra nagyot ( +0.05% -al ) nőtt az arányuk
Other 7.13% +0.05%
de én ebben nem hiszek
mivel ez még az RX 9060 / 9070 havi növekedése is lekörözni az "Other" növekedést.
AMD Radeon RX 9070/9070 XT/9070 GRE 1.06% +0.21%
AMD Radeon RX 9060 XT 0.21% +0.21% -
PuMbA
titán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Az a baj, hogy sokan nem tiltják le az AMD procikba integrált VGA-t és ekkor a Steam nem ismeri fel a diszkrét AMD VGA-kat, helyette az integráltat jelenti le
A 9070-ek nagy része így azAMD Radeon Graphics 2.11% vagy
AMD Radeon(TM) Graphics 2.04% vagy
Other 9.67%kategóriába landol. A Steam-nek be kéne tennie az AMD által kiadott GPU felismerő könyvtárat, hogy a diszkrét AMD VGA-kat helyesen felismerje, de ez sajnos nem érdekli őket. Így pontos statisztika sosem várható, csak az eladási számokból.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
deathcrow42
üzenetére
Others-ben ott van, csak a minimumot (0.15%) nem érte el.
A lassan 2 éve megjelent 7800XT csak idén márciusban jelent meg, a 1,5 éve megjelent 7600XT megmost júliusban.
Ez kb elmond mindent, amit tudni kell az arányokról.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
deathcrow42
üzenetére
Topazhoz meg gyelszófejtésre vettem a zsugát nem ilyen steam statisztálásokhoz.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
> míg a GDDR7 a Blackwell kapcsán meg már 200 volt egyesek szerint,
> ami nálam kb a nonszensz szint
GDDR7 spot price-ról lehetett szó,
és nem kontrakt (előre szerződött) árról.
( A Covid idején is volt pár elszabadult ár )A GDDR7-et még a kontrakt árral is 20% - 30% drágábbra jelezték előre a GDDR6 -nál,
de csak a Samsung-nak sikerült megugrani a szintet az elején.Az nVidia túl nagy tempót diktált az RTX50-el és nem bírt az ellátási lánc adaptálódni.
+ valószínüleg az Nvidia korábban lépett
és minden elérhető GDDR7 memóriát felvásárolt a szűkös kínálatból. ( Samsung )
Emiatt a GPU AIB partnerek dönthettek
- vesznek drága spot price-os (Samsung) GDDR7 -et és jelentősen drágábban adják a kártyákat
- vagy visszafogják a gyártást.Az ellátási láncban is létezik olyan - mint a skalperek,
Szerencsére most kezdenek már megjelenni az SK hynix-es GDDR7-ek is,
és az RTX50 árak is mennek lefelé. -
válasz
deathcrow42
üzenetére
Vannak olyan postok "egyesektől", amiket nem kell túl komolyan venni

-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Értem, nem is úgy vettem
De ebbe szintén jobban bele kellene ásni, hogy releváns mondásokat lehessen tenni. Még ha igazak is a lenti számok (sem vitatni, sem ellenőrizni nem akarom őket), a sokkal kisebb chip gyártása vszleg teljesen más selejtaránnyal megy - sőt, a node-ok között is lehet jelentős különbség a selejtarányban, főleg, hogy az NVIDIA láthatóan többet akart kivenni a Samsung 8nm-ből, mint amennyit az tudott. És még ha a GPU-k gyártásának a költsége meg is egyezik, a ráépülő kártyáknál megint más a helyzet. Stb. Ez a téma is bőven megér egy alapos elemzést, de azt biztosan nem én fogom előállítani 
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Azt meghagyom másnak, hogy ezekről elemezzen

-
Heroes fan
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Na amazonon éppen most készleten van egy powercolor 9070xt 800-ért kb 25k-val több csak az 5060ti 16gb-tól és bődületes külömbség van köztük.
Neszeneked nvidia XDXD -
válasz
deathcrow42
üzenetére
Legalább olcsó lenne
de meg se éri 5060Ti-nél nagy balekokat kell vele fogni.
Pubg, fortnite, valorant bármikor frissíthető olyan szintre hogy el se induljon
-
yarsley
aktív tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
200 ezertől kezdődő 5060TI az nem rossz, 16GB vrammal.
200k-ért 4070 super teljesítmény nem lenne rossz, meg nem lenne annyira látványos ugrás se, de magszám meg órajel alapján ez csak 7700XT - 6800 szint lesz ami meg 2025-ben inkább kiábrándító, legalábbis nekem.
-
gainwardgs
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Igen sovány lesz az a gpu, meg hát 128bit
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Linked van hozzá?[NVIDIA Sends MSRP Numbers to Partners: GeForce RTX 5060 Ti 8 GB at $379, RTX 5060 Ti 16 GB at $429]
Azért így sem egy kiemelkedő deal, remélem benéz 200 K alá is.Kösz közben megtaláltam.

Hogyan fog ez beleférni a 4-500 dolláros 16 GB GDDR7 rammodulok árazásába?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Mindkettőt érdemes nézni, csak más okokból. Ha a kettőt sikerült összekeverni - na abból lesznek veretes marhaságok

-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ha megnézed az elérhetőséget inkább 16-18 hónap lenne az optimistán nézve. Szerintem kb május végére, június elejére lesznek készletek most.
-
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Rubin biztos nem. Ez arch. ennyit tud. Árban, szegmentálásban tudnak hozni valamit és ennyi. Mondjuk még a mostani kártyák sem kaphatóak normális áron... szóval mit is várunk? Szerintem sokan elégedettek lennének a teljesítménnyel, itt az árakkal van gond.
-
Heroes fan
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Jó sok ez is.
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
tiéd leégett már?
[link] https://www.youtube.com/watch?v=lAdLOf5of8Y
Dr.VGA-t érdemes megkérdezni mekkora veszélyről van szó érdekes lesz a válasza főleg ha akkora hatalmas probléma lenne már rég találkozott volna sok esettel -
X2N
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
A Gigabyte-ok hírhedten szeretnek repedni. Ki kell támasztani, vagy vertikálisan használni a kártyát, nálam az utóbbi van.
Láttam most egy leégett 7900XTX-et, azt is valami Cablemod kábel okozta, ez hogy hozták össze egy 360W-os kártyánál a régi csatlakozóval az rejtély...

-
omfgk
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Majd a különböző repair shop-ok tapasztalatai alapján okosabbak leszünk.
4090-ből se volt extrém mennyiségű reddit poszt.
De mégis van olyan shop az amcsiknál, ahova tucatjával esnek be még most is havi szinten. -
X2N
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
A kitgurus hírt el se olvastam, komolytalan az egész amit az interneten művelnek, csak .b-nek írtam hogy mivel járna egy ilyen termékvisszahívás, nyilván nem lesz semmi az egész ügyből, elsunyogják a dolgot, mint intelnél a hibás processzorokat. Aztán majd mindenki cserélgeti magának a leégett csatlakozókat ahogy eddig is.
-
KRoy19
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Szerintem az érintett felhasználók jelentős része nem posztolja ki sehová, hogy leégett a kártyája, szóval maradjunk annyiban hogy kettőről tudunk.
-
X2N
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
+4070Ti-1.1%
és 4070 Ti SUPER 0.7%
...még az a kártya ezek közül ami legjobban megéri nvidiánál, az AMD XTX mellett(3090-et a bánya miatt, 3090Ti-t a ritkasága miatt nem lehetett már kapni).
Aki ennél drágább kártyát vesz ott már nem számít a pénz. Nekem fix volt a keret, 440-450e-ből kellett kihozni a legtöbbet, ennél többet nem szánok rá, van más hobbim is, mért vettem volna 12-16GB-os kártyát hosszútávra, egyértelműen nekem is a legjobb lett volna egy 4090, de ha mindenki 4090-est vesz akkor magunk alatt vágjuk a fát. Így is bejött az nvidiának a bánya, az AI is... -
X2N
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
*4080-ast akartam írni. Volt játék ahol az XTX elverte a 4090-est igaz ez nem RT-s cím.
Vicces hogy itt 1-2 éve az RT-ről szól minden, amikor meg bejött a 20-as széria az RT támogatással akkor még én magyaráztam az embereknek itt a fórumon hogy mi a különbség az RT és a raszter között(mert már akkor is 3D rendereltem csak GTX670/980Ti kártyákkal), úgy kellett mutogatni a különbséget képeken, mert nem látták mit kellene nézni az emberek, nem értették mi ezen a nagy szám amikor alig néz ki jobban...Ugye Egon?
elsők között vettem 2060Supert(mert a 20-as széria túl is volt árazva és mindenki ki volt borulva) pont emiatt mert 3x gyorsabb volt még a gyengébb 2060Super mint a 980Ti. -
X2N
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Az is is baj hogy mindenki ráteszi a kis hasznát az nvidián kívül, az AIB-ok, a kereskedő, egy konzolnál ilyen nincs. Azzal járnának legjobban ha lenne gyári modell és közvetlen az AMD/Nvidia-tól lehetne megrendelni. Sok nagy kerékpárgyártó is már így működik...
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Miért? Ha a mosóporod lehet intelligens, akkor a mosógéped is lehet okos
-
X2N
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Tényleg nagy szükség van rá hogy a mosógép okos legyen.

Busterftw-Azért vannak olcsóbb hobbik, is mint a pc gaming, pl olvasás, gitározás, kerékpározás, kertészkedés stb.

Csökken a gaming eladás mert baromi drágák lettek a kártyák, teljesen normális dolog. Emberek vesznek inkább egy konzolt, nem kötelező pc-t venni már.
-
X2N
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
"Van haverom, aki pl DCS-t tol és neki csakis Nvidia kártya jöhet, mert a szim AMD szupportja egy raklap fosh és neki a 12 gigás 4070 super kellett, nem a 16 gigás AMD."
Ez ilyen 1% user case mint az én esetemben a 3D rendereléssel, szívás, mert nincs választási lehetőséged se. VR miatt kötelező az nvidia kártya. Próbáltam, nagyon király a DCS, de az autó szimeket is szeretem(jó lenne egyszer egy VR, de amennyire háklis vagyok a képminőségre még jó ideig nem lesz olyan amit megvennék magamnak.5070-ért én adnék olyan 150eFt-ot max, de lehet még az is sok érte...egyszerűen a 12GB kinyírja a kártyát, nem 1 évre szeretnék hardvert venni. Bezzeg ha 24GB lenne rajta akkor ilyen rétegigényekre még jó is lehetne mint az én esetem(már a 4060Ti 16GB-nál is rezgett a léc h veszek)...
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Nem a 9070 hez nézve,vagy a konkurenciához nézve, hanem az elvárásaimhoz nézve, ezt nem csinálhatják tovább. Az 5070 Ti (és a 9070 XT sem) egy 600-800 dolláros kártya amúgy, hanem 4- 500...
Egyszerűen nem szabad megvenni azt a kártyát 600 dolláros áron...Az egy 5060 kártya esetleg jó indulattal. Azon elmegy a 12 GB is. Üzenni kell az Nvidiának azzal, hogy nem vesszük meg.
-
Heroes fan
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Jó későn került fel alzára, na 330-335-374-ért hazaviheted.
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Lehet ezt a műfajt elfogultság nélkül is űzni.
Én nem szidtam soha a DLSS-t a műfajban a legjobb én magát a felskálázást szidom
Ki9nek a pap kinek a papné nincs azzal baj ha leírja az ember mi tetszik neki , a betyepesedett fanboysággal na azzal van.
Azzal sincs baj ha rámutatnak az ember hibáira meg baromságaira, de azzal van ha útánna a végtelenségig kapálózik, hazudozik, ferdít , majd csapatban legyözzük az ostobaságunkal stb. itt ez szokott menni... mulatságosDe vannak itt fekete övesek sajna őket banolni kell..
-
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
TPU:
4070 Ti v 9070 XT
4K: 66.3 v 79.5 FPS - x1.199
1440p: 117.2 v 135.2 FPS x1.151
1080p: 160 v 177.2 FPS x1.105Inkább szásvélesség a bottleneck. 5070 v 9070 esetében is nő a relatív teljesítmény a 9070 javára ha emeljük a felbontást de nem ennyire drasztikusan mint a Ti esetében.
Nekem elvi gondjaim vannak a 12 GB kártyákkal. Ennyit biztis nem adnék ki érte. 5070 egy 5060. 450 dollárért azt mondom szuper vétel
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Értem és hirtelen a raszter számít
Hát nem a mindenható RT?
Tök érdekes
Mindig azt húzzuk elő a kalapból ami nekünk tetszik...Holnap kiderül mi lesz ha normálisabb árban van az 9070? ne adj isten 350e ? a Ti 550e

-
Sundesz
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
Mi a vita tárgya egyébként? Sokkal jobb kártya lenne az 5070 16 GB rammal, számtalan példát hoztunk rá, hogy el tud fogyni. A trend meg nem az ellenkező irányba megy. 2 éve ezt még el lehetett nézni, de ilyen árak mellett 2 év R&D után ez megmosolyogtató. Egy gyenge GPU (RT-ben mondjuk) nem lesz jobb végtelen memóriától sem, ezen szerintem nem vitatkozik senki. De pl. RT nélkül is lehet rohadt sok vram igény (textúrák miatt mondjuk), ahol még egy AMD sem lenne gyenge.
-
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
"Töki" máskor jelöld meg hogy azt valaki más írta. Az én hozzászólásomra reagláltál. Megjelölés nélkül nem tudhatom hogy más valakire céloztál.
Természetesen az totál hülyeség hogy a VRAM önmagában előnyt jelentene csak mert több.
Nekem egyik nézőpont sem tetszik. Te és Buster is véditek a 12 GB kártyákat, hogy jajj az nem arra való stb. Haha meg mindenáron a VRAM ná@it játszik. Mind a kettő egy szélsőség.
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
5070 volt valahol kapható Bindzsisztánban?

Külföldön se voltak készletek, nem hogy itthon. Konkrétan meg is volt mondva, hogy csak később kezdődik az értékesítés. -
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Gyenge RT neked az hogy "nincs RT mag"? Te hogyan mentél át az érettségin ilyen gyenge szövegértési képességekkel? És most direkt nem vádollak azzal hogy szándékosan torzítasz és ferdítesz.
Ahhoz hogy a VRAM hiány/előny kijöjjön nem kell 4K Full RT+PT. Ajánlom Daniel Owen tesztjét. 5070-re 40% százalékot ver RT-ben az india jones-nál 9070. Az FPS 43 v 60.
Alan Wake II 4K RT-ben 5070 totálisan elhasal, miközben a 9070 sokkal gyorsabb. 1440p-ben 45 v 52 fps a 9070 javára. Az összegzett eredmény szerint az 5070 mégis erősebb RT-ben 7%-al.
Igenis van VRAM hiányos helyzet és ez csak több lesz.
-
Sundesz
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
Az Indy volt az első játék, ami megfektette a 4070-et VRAM limitáció miatt 1440p-n. Tudtam volna frame gen-el, PT-ben játszani, csak iszonyatosan vissza kellett volna mindent venni, hogy a 12 GB-ba beleférjen. A 7900 XTX önön gyenge RT képessége jogán hasal el ott, míg a 4070/5070 egyértelműen képes lenne kielégítően futni 16 GB VRAM mellett. Ezért érzem az 5070-et egy "meh" kártyánakt, ahogy az összes tesztelő is.
-
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Közelébe nincs, nincs elég RT mag igen, nincs annyi mint az NV-ken te is tudod jól s sose volt. S az RTX eken még sok más elem is van mely segíti az RT munkát. Ellentétben a többiekkel. (Intel , AMD)
Amúgy abban se hiszek amit írsz sokan hozsanaként várják az UDNA-t, de mivel az lesz az első ilyen hybrid kártyájuk ilyenkor mindig az 1. generációjában nem szokott hibátlan lenni a termék legalábbis eddig így volt. RDNA1 nek is voltak gyermekbetegségei ahogy a RTX 2000 sorozatnak is mint új alapokra helyezett GPU. De a 2. verziók már jók voltak. (RX 6000, RTX 3000) Ez eddig is így volt általában. -
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Amatőrség és szakmaiatlan az összehasonlítas met az XT/XTX a gyenge RT miatt hasal el az 5070 meg a 12 GB VRAM miatt. Pusztán ennyi.
-
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
És ez miért releváns hogy azok is? Miért hasonlítod egy kifutó, sokkal gyengébb RT-s kártyákhoz? Elhiszem hogy fáj neked, hogy ennyire sz.r lett az 50 sorozat, de azért ne legyél ennyire elfogult pls.
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Csak van egy apró különbség, a 7900XTX egy Dec 13, 2022 megjelent kártya ami eleve akkor 1 generációnyi hátrányban volt az akkori NV kártyákkal, azóta meg eltelt egy kis idő, és most az új 5070 kb nulla előrelépést hozott, egyedül a MFG amivel többet tud nyújtani ha kivesszük az egyenletből az 5090-et.
-
4264adam
nagyúr
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ha valóban javítottak 10%-ot RT-n akkor lehet megy vissza a Prime 5070Ti és jön az AMD.
Igaz nehéz megmondani nekem mert 2 cím fut : Cyberpunk 2077 és Fallout 4 utóbbi jelen állásban 500mod-al -
Sontir Fel
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ha azzal is gond lesz, akkor eladom a gépem maradékát és veszek egy konzolt
-
Sontir Fel
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Elvileg március 11-12 magasságában érkezik az 5080asom. Ha gond lesz és valamiért nem érkezik... És 9079xt van készleten, akkor mondom is vissza és rendelek egy piros kártyát
-
huskydog17
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
Így van, itt az AMD most nem hibázhat, ha ezt a katasztrofális gen váltást nem használják ki, akkor már soha nem fognak piacot szerezni, ugyanis rendkívül valószínűtlen, hogy az NV a jövőben újra ilyen nagy baklövést kövessen el és ismét ekkora helyzetbe hozza a pirosakat. Könnyen lehet, hogy ez az AMD utolsó nagy esélye.
#50470 omfgk: Eddig mindegyik Blackwell SKU-t érintette, szerintem az 5070 sem lesz kivétel.
-
canadaa
tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
AMD majd nem 5 perc alatt, hanem 15 perc alatt fogy ki.
-
canadaa
tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ezért írtam, hogy nem szép torzítani. IJ nem hiába nincs legtöbb tesztben benne.
-
huskydog17
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ha csak azzal lenne gond, de sajnos sok más szempontból is problémás ez a generáció.
#50462 4264adam: Igen, sajnos a driver is most nagyon el lettek kapkodva, nagyon sok a probléma, szokatlan rossz ebből a szempontból is a generáció, viszont én nagyon erősen kétlem, hogy később bármit javulni fog a sebesség.
-
canadaa
tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
vram köll a vörösnépnek xD amd topik állandóan ettől izzik vram az milyen jó futurisztikus az jövő álló
-
Hellwhatever
aktív tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Kifut a VRAM-ból, tudod 12 giga..
-
Devid_81
félisten
válasz
deathcrow42
üzenetére
Igazabol az egy 5060-as csak valamit osszekevertek a gyarban mikozben pakoltak el a dobozokba, $499-ert neg sok az 5060-ert

-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Igen neztem is, reg volt ilyen hogy 13%.
Az XT-nelntuti de a 9070 meglephet minket OC-ban mert az eleg ergya alapbol. -
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Nagy joindulattal
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Technikailag egy 5090-re dobod rá egy 5080 árát az Astral-ért.
-
fatal`
titán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Legalább van készlet és megszámolják a ROP-okat.

-
Busterftw
nagyúr
válasz
deathcrow42
üzenetére
De legalabb megszamoljak neked a ROP-okat!
-
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Egyetértek nagyon jó tanács! S gyártó függetlenül a felfújt árakra hess!
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ne almodj elobb marketplacen sorba dobalta be a 320-330-ert arult.4070 Ti nonszupereket, pedig autogumit neztem haljak meg
-
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
7900 GRE már most van 240-250 környékén aprón. Ettől a 9070 gyorsabb lesz 15-20 százalékkal raszterben és ha 300K alatt lesz akkor az az összes kártya árát nyomhatja lejebb a használt piacon. Ez csak jó lesz nekem.
-
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Mert sokaknak az előző gen nem volt opció, mint ahogy nekem sem. Mire váltottam volna a 6800-ről? 4070 Ti-ra? Fizessek 100% árat 40 százalék teljesítményért? Még Ti Super is csak 50 százalék növekedést adott volna... 120 sázalékos felárért.
De már elengedtem az ár/érték arányt. Ez a piac egy gyász.
-
Quadgame94
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
4060 Ti és 4070 között 30% van. Közötte lesz félútön. A "több" mag az 6 százalékkal több. Szóval jó esetben 12-15 százalékkal lesz gyorsabb a 4060 Ti-hoz képest. GPU órajel alig lesz magasabb a többi kártyából és a fogyasztásból kiindulva. Sávszélesség segít majd igen.
Terek: Leakek alapján gyorsabb lesz a Supertől az 5070.
-
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
A hype és a marketing évtizedeken át lassan, megérlelte a sikert még egy iszonyat rossz s túlárazott agyonmarketing bullshittelt széria esetén. (5070 =4090) Én ennek nem örülnék. Ha AMD nél, Intelnél lenne ugyanez a helyzet szintén nem örülnék.
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
+gbors
Van azért egy TSMC is aki gyárt és ellenőriz, onnan már úgy mennek ki a GPU-k hogy célirányosan egy SKU hoz, az után fizet az Nvidia nekik, ott is tiltják le a hibás részegységeket a gyárban, hogy abból 5070 Ti vagy 5070 lesz.. Most az hogy a TSMC-től az Asushoz, Zotachoz közvetlenül mennek a chipek az szerintem valószínű. Nem tudom, hogy ebben maga az Nvidia hogyan működik közre? ha jól tudom a memóriát és a GPU-t ő rendeli az AIB partnerek felé és TSMC szerintem közvetlenül szállítja a gyártók fele a cuccot.
Nvidia hivatalosan felvállalta az ügyet és azt mondja hogy 0.5 % az érintett a legyárott chipeknek, azaz nem tagadják, hogy történt hiba és elvállalták az RMA-t valamint a cserét is.
Ők az AIB partnerekre mutatnak amúgy, tehát most jelenleg az van hogy nem bújkálnak, hanem adtak ki hivatalos közleményt hogy igen, van selejt és hibás gyártás történt.
Most ez mögé lehet feltételezni bármilyen aljas dolgot, de ha én ezt nem teszem akkor Nvidia fan vagyok ha meg te teszed akkor meg Nvidia hater vagy azért.
de reálisan azért nem tudjuk mi történt, az biztos hogy nem tagadják és gyártási hibát írnak ez a tény...Amúgy meg Dr. Vga [link] úgy cserélgeti az Nvidia kártyákon a BIOS-t ahogy más a gatyáját szóval ez miatt is vannak kétségeim hogy a BIOS megakadna pár rop hiányától mikor minden más stimmel.
-
Ribi
nagyúr
válasz
deathcrow42
üzenetére
Mert miből lehet tudni hogy ROP halál-t kapott 1 kártya és azért ment tönkre?

warcat: Lehet, bár ilyen sem fordult még soha elő. Ezek meg szerintem nem szoktak kapkodni. Valaki biztos lekaparta a "defektes" feliratot a láda oldaláról
. -
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
On matematikus?
-
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
De akkor a PT ért amit sokan istenítenek és tényleg jobb is mint a 'sima' RT sem éri meg megvenni a 1.5-2 millás GPU kat se ..... Pedig a csúcsok csúcsa, királyok királya kell hogy mindent vigyen már ennyiért! S PT re pont a 32gb ram se segítség amúgy. Ott tényleg nem az számít.
-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
De tolem az NV is kiadhat Voodoo neven kartyat, korrekt veszem

-
Jacek
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
igaz igaz
De en ha megnezed vegig az NV 12Gb kartyairol beszeltem, varva az 5070-et.
Alapbol en nem hoztam hogy bezzeg az AMD...
Minden kartyam is van/volt ketseges hogy lesz
Nekem feltamadhat az S3Trio es kiadhatja a a Savage 2025 RT Atom Editiont, megnezem jo? Megveszem
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
az egy nagyon jó váltás
-
hahakocka
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
5070SS Az A Supersize Super változat?

-
Devid_81
félisten
válasz
deathcrow42
üzenetére
Es ha az egeszet megveszed is sokkal kevesebbre jossz ki mint egy VGA-val, arrol nem beszelve, hogy felig kesz a konyhad kozben es meg a fuvet is letudod nyirni vmelyik delutan csereben

Angliaban egyedul CCLOnline-nal lattam elerhetot Asus kartyakat £899-1100 kozott.
Scan UK-nal lattam "notify me" verziokat mar £729-tol
Lesz az 729-ert, csak most hanyagolni kell a vasarlast par honapig, addig meg remeljuk mindenki VGA-ja kibirja
Szerk: kozben "veletlenul" emelkedtek az arak es atment pre-orderre minden is naluk.
£779 a legalja ami egy PALIT NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti 16GB GamingPro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- OpenWRT topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- Motoros topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Futás, futópályák
- Commodore 64
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Valóban Érdekes gondolatok ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Műhelytitok, hogy kaptam is leveleket, hogy miért nem írom meg, meg hogy az emberek pénzt költenek miattam, hogy nem szólok nekik, hogy szeptemberben új generáció jön.
Tehát effektíve sikerült engem is belerángatni, hogy faszé nem írok hazugságot. 

elsők között vettem 2060Supert(mert a 20-as széria túl is volt árazva és mindenki ki volt borulva) pont emiatt mert 3x gyorsabb volt még a gyengébb 2060Super mint a 980Ti.

.