- Lassacskán fenyőfát állítanak a hardverek
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
4264adam
üzenetére
Az ugye megvan, hogy ez a grafikon a 4090 eladásokat veti össze az 5090 + 5080 + 5070Ti + 5070 eladásokkal? Ott minimum egy 4x-nek kellene lennie, vagy még többnek az olcsóbb modellek miatt.
Illletve még a 4080 eladások beleférhetnek, csak nem emlékszem, hogy hány héttel a 4090 után lettek elérhetőek.
-
-=RelakS=-
veterán
Direkt visszatekertem az első kaszálós részhez: mindennek szép árnyéka van. A hulláknak pont ugynaúgy, mint az apró részleteknek. Ha közel van a felülethez, akkor éles, ha távolabb, akkor kezd homályos lenni. Nem mondom, hogy esetleg nem viszik túlzásba a homályosítást, de szerintem meggyőzően néz ki.
-
-=RelakS=-
veterán
Mondom én, hogy a HL2RTX készítőit pont nem érdekli, hogy mennyi erőforrás áll a rendelkezésükre.
A fickók folyamatosan csodálkoznak, hogy milyen részletesek a modellek. Így persze, hogy megeszi az 5090-t is.Kíváncsi leszek, hogy ha majd lebutítjuk a textúra/objektum felbontást, akkor gyorsabb lesz-e, miközben látvány nem sokat változik. (vagy mi lesz, ha a modern asset-eket kikapcsoljuk XD)
-
-=RelakS=-
veterán
Azért az is igaz, hogy a Q2RTX marha jól tud kinézni az elavult textúrák és modellek ellenére is, csak azért, mert a világítás hirtelen valósághű.
Csak a HDR ne lenne elcseszve benne, főleg, ha az eredeti égboltokkal játszol
Belenézel a "napba", és a nap is csak szürke, nem fehér, úgy elállít valami paramétert a játék
Hirtelen nem emlékszem a nevére, hogy mivel lehet kisebb-nagyobb blendenyílást szimulálni. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
huskydog17
üzenetére
Gratulálok, 5090-el 4K-ban 27FPS.
És tartom, hogy ez nem az 5090 hibája, hanem hogy rosszul mérték fel, hogy mekkora számítási kapacitást használhat fel a játék. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Miért? Ha a mosóporod lehet intelligens, akkor a mosógéped is lehet okos
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Heroes fan
üzenetére
Vajon mi lesz rajta az újdonság? 8x-es MFG?

Csak azért, mert tegnap a 3090-en ráeresztettem a Lossless Scaling-et 16x-os MFG-vel a Black Myth Wukong benchmarkra, és jobbára egész jól nézett ki 240Hz-es monitoron (fullhd + majdnem fullos grafika). A kb 18fps-es alap képfrissítés miatt gyanítom, hogy játszhatatlan lenne, de na!

-
-=RelakS=-
veterán
WTF, kopott kábelen, nem teljesen bedugva jobbak az áramok, mint új kábelen teljesen bedugva
I inserted these cables over 100 times! Does 12VHPWR REALLY wear out after 30 cycles? [JayzTwoCents] -
-=RelakS=-
veterán
No, ezt a játék stúdióknak bekeretezve elküldeni. Ugyanis ha a játék stúdiók úgy készítik el a játékot, hogy majd rádobod a DLSS-t, meg a framegen-t, akkor lehet akármilyen jó géped, natívban soha nem fog értelmes teljesítményt nyújtani a játék. A kiadása kori hardvereken semmiképp.
Szóval szerintem nem az Nvidia/AMD/Intel hibája, hogy natív felbontáson lassan már semmi nem fut normálisan. -
-
-=RelakS=-
veterán
Majd meglátjuk. Ehhez kellenek sönt ellenállások, amivel megvariálhatják úgy a kábelekkel és csatlakozókkal számolt összes ellenállást, hogy az apró variációk már ne számítsanak. Pl ami az esetlegesen nem elég erős csatlakozó pinekből származik.
Ezek a tüskés csatlakozók amúgy sosem tetszettek.
A HDD-s molexeket nehéz volt rádugni, lehúzni. Az alaplapi nagy csatlakozó is úgy rögzül, hogy alig bírod kioldani a fület. BTW, az új 12V-os csatlakozón miért nem ilyen vajon a fül, hogy rádugod, és a csatlakozó nem mozog?
Még a 6-8 pines pcie csatlakozók is elég hülye megoldásnak tűnnek, néha azoknak is alig lehet a rögzítő fülét elérni.
Az ipari tüskés csatlakozók meg külön történet. Mikor 3 sorban van nem is tudom, 32 vagy 48 tű, és a baromarc a felét elhajlítja, akkor csodálkozol, hogy az istenért nem működik a készülék?
Szinte minden külső csatlakozó elment ilyen pcb szerű kialakításba (hdmi, displayport, usb). Belül is a SATA táp és adat kábelek ilyesmi kialakításúak. Nem hiszem, hogy ne lehetne ilyesmi megoldással ezt a tápellátás mizériát megoldani. Az Asus megoldása ilyen (pcb-n kialakított csatlakozó felület), és működik. A szerverek hotplug tápegysége ilyen megoldású, és működik. Csak a lengő csatlakozót kellene megoldani.
Illetve ugye első körben talán figyelni kéne mind a 6 bejövő 12V tápot, és lehet, hogy nem kéne őket összekötni egy közös sínre, hanem megtáplálhatnának 6 külön VRM csoportot

-
-=RelakS=-
veterán
Értem én, hogy a kártya ócska, de ezt a beszélgetést így értelmezem:
Kínai gyártó csinál egy ilyen kis okos cuccot, hogy lásd, mikor akar leolvadni a kábeled
X2N jól megmondja, hogy ehelyett a hülyeség helyett inkább megoldhatná az alapproblémát.
Erre én megkérdezem, hogy ugyan random kínai gyártó mit kezdhetne az alapproblémával?
Erre írod, hogy load balancing, amihez megint csak inkább az Nvidiának lenne köze.Egy szót nem szóltam volna, ha a ventilátoros csatlakozó cuccot maga az Nvidia csinálta volna, az tényleg öngól lett volna, de ez egy 3rd party cucc.
-
-=RelakS=-
veterán
Load balancing a kábelbe? Attól még a csatlakozó elolvadhat.
Nem az volt a kérdés, hogy mit kellene az Nvidiának tenni, az szarik rája. A kis kínai kábelgyártó, a tápegység gyártó, stb mit csináljon? Mondjuk ez utóbbi pont tudna load balancolni megfelelő kábellel, ha nem egy sínre lenne kötve az öreg ördög is.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
hahakocka
üzenetére
No és mi lenne a megoldás, amíg az Nvidia ezt a fajta csatlakozót használja? Modkit, hogy kiforrasztod a vackot, és beforrasztasz valami ipari szörnyet a helyére?

A videocardz képein azért egy apró noctua venti befigyel a videókártya alatt
Extra légáramlat, vagy mi? -
-=RelakS=-
veterán
#ásítozószmájli
Kapcsolják ki ezeket a szarokat, és indítsák el a Losless Scaling alkalmazást. Az tud 19 képkockát is beszúrni
Egy unatkozó vállalkozó kedvű kipróbálhatná, hogy ha játszik #1 GPU-n, akkor ezt a #2 GPU-val meg tudja-e csinálni. Az i9-9900K iGPU-ját nagyon nem szerette, a 3090-ből meg annyi erőforrást megeszik, hogy fölösleges használni

-
-=RelakS=-
veterán
Nem egészen.
A tüske másik oldalán az érintkezőn 6 bütyök vagy 4 rugó van kialakítástól függően. A tüske csak beljebb ér ebben az érintkezőben, amitől biztosabb, hogy az érintkező teljes felülete érintkezik is a tüskével, további felületet nem nyersz. -
-=RelakS=-
veterán
Corsair állította, hogy ugyanaz, te meg MODDIY oldaláról idézel. Utóbbi ki is emeli, hogy az új kábeleken még a jelölés is más (H++)
How can I identify if my cable is 12VHPWR or 12V-2X6?
To determine the type of cable you have, consider the purchase date:
If the cable was purchased on or before 2024, it is a 12VHPWR (H+).
If the cable was purchased in 2025 or later, it is a 12V-2X6 (H++). -
-=RelakS=-
veterán
Én itt inkább azt magyaráznám, hogy a tápon nem a tüskés molex szerencsétlenkedés van, hanem a nyákból van a nagy felületű csatlakozó kialakítva.
Asus is csinált ilyet, kíváncsi vagyok, hogy használja-e valaki, volt-e vele baj. Lehet, hogy jobb lenne mint a mostani megoldások. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Kajoszbobber
üzenetére
Pont ezért írom.
Ha audiofil bagázs tud lapos kábelezést csinálni, akkor talán ide is átültethető lenne, és csak egy vastag, de hajlékony érpáron menne az áram.
Nem mindegy, hogy megint szalagkábelünk lesz, vagy 12db vezeték van szépen akkurátusan egymás mellé rendezve?
-
-=RelakS=-
veterán
Olyasmi.
Az arcnak is igaza van. Ha ennyi vezetéken tuszkolsz át sok ampert, akkor nem ártana figyelni, hogy az tényleg át is menjen rajtuk. Még a végén tényleg jobb lenne egy vaskos érpár, az ha eltörik, akkor el van törve
Jöhetnek az aktív kábelek: aktívan figyeli, hogy a psu felől és a gpu felé melyik pinen hány amper rohangál, és ha sok kicsi vezetéket használ a két vége között, akkor azokon is kiegyenlíti az áramot. 100ezer egy kábelért 1,5 milliós kártyánál potom pénz, nem?
-
-=RelakS=-
veterán
How Nvidia made the 12VHPWR connector even worse.
Érdekes lehet.
-
-=RelakS=-
veterán
Korábban is ezekkel a nyüves csatlakozó részekkel volt a baj, nem tudom, hogy miért kell erőltetni a használatát.
Illetve ahogy az 5080 topikban is írtam, pl egy targonca töltő szerintem nem véletlenül használ egy vastag vezetékpárt. Itt is lehetne egy vastag érpár, legfeljebb a könnyebb elvezetés érdekében lapos erekkel. Audiofil népség megoldotta a "rejtett" kábelezéshez, csak jó lenne itt is valahogy.Kajoszbobber
A csatlakozó oldalán sem ártana őket összekötni. A csatlakozónál, amit Tech Jesus nézegetett, szerintem össze volt kötve, csak ócskán volt forrasztva. Ha nincs összekötve, akkor egy-egy jobb, és ezért kisebb ellenállású érintkezőn fog menni az áram nagyobb része. Kíváncsi lennék, hogy ekkora különbségekhez mekkora ellenállás tud vezetni, mikor maximum 50A-t kell a 6 vezetéken áttolni. -
-=RelakS=-
veterán
Én a videón csak két csatlakozót látok, amikor lehúzza megnézni, hogy elolvadtak-e.
Kajoszbobber
A fOunders edition nem két pinen "kéri" a kraftot, mert mind a 6 pin össze van kötve a kártyán, még a csatlakozóban. Valamiért mégis csak két vezetéken jön át a delej nagy része. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Devid_81
üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy a csatlakozóban ezeknek össze kellene lenniük kötve. Legalábbis a 4090 olvadáskori csatlakozóknál úgy volt. Márpedig ha össze van kötve, akkor nem szándékos, hogy nem oszlok el a terhelés.
Ha meg egy vezeték csak egy pinre van oldalanként rákrimpelve, akkor egy gyengébb érintkezés már szétbarmolja az egyensúlyt, akár össze van a 6 csatorna kötve PSU/GPU oldalon, akár nincs.
Mondjuk der8uernél meg a srácnál egy-két nagyon jó, és 4-5 meh csatlakozásnak kellett összejönnie
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Raymond
üzenetére
Mondd hogy nem nézted meg a Devid_81 által linkelt videót úgy, hogy nem mondod, hogy nem nézted meg a Devid_81 által linkelt videót

A lényeg: HW Unboxed elemezgette az 5080 tulajdonságait, összehasonlította a korábbi kártyacsaládokkal, és ez max egy 5070.
Gondolom az Nvidia tanult a 40-es széria bakijából, és most nem hozott ki az 5080-as kártyával egy 5080 16GB-ot
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Hellwhatever
üzenetére
Aztán lehet, hogy csak lassú volt az oldal, mert mintha mondta volna valaki, hogy 15:05-kor (kb) már nem tudta megrendelni.
Keresi a franc vissza, hogy ki írta és hol az 5080 topikban
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Quadgame94
üzenetére
Illetve itt azért a játékfejlesztőket is elő lehetne venni, hogy ami extrákat beleraknak a játékba, az biztos, hogy kell? Már 10-12 éve is voltak egész jól kinéző játékok, amik most szépen gyorsan tudnak rohangálni, ha nem ütköznek engine limit-be.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Quadgame94
üzenetére
Kamu, mert nem közvetlenül a játékból jön, hanem a GPU legózza ki két frame-ből.
Amúgy most játszogattam ezzel a Losless Scaling cuccal. Igaz, hogy csak a Blood: Fresh Supply-t eresztettem rá, abban biztosan tudom változtatni a képfrissítést, de még a 4x mód is meglepően jó eredményt ad 60fps-ről skálázva
. Persze, ha azt nézegeti az ember, akkor látja, hogy hol vannak képhibák, illetve a valós 240fps jobb, viszont a végeredmény egész használható. 30fps-ről azért már van baja, a 8x-os képbeszúrás meg kész acid trip, de működik 
Ahol még jogosnak tudom elképzelni a használatát, azok az idióta játékok, amik 30fps-re korlátoznak. Így a játék hekkelése nélkül lehet 60-ra feltúrni, és nem esik ki a szemed. Vagy amik meg 60-ra korlátoznak, neked meg gyorsabb a monitorod. Ott sem kell szétbarmolni a játékot, és viszonylag jó végeredményt kapsz.
Hangsúly van a viszonylagon, mert hiányzó információt semmilyen szuper AI framegen nem fog tudni odaszülni. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
fatal`
üzenetére
Itthon 2 kijelzőm van. Előző munkahelyemen volt, hogy 3 kijelzőm volt folyamatosan, szóval engem ilyennel nem fogsz meg
Manapság már meg is vesznék, ha csak simán fullhd kijelzőkkel lennék körülvéve, és egy 4K kijelzőt is tele tudok rámolni. Legjobb, hogy akár a négy sarokba száműzheted a használt alkalmazásokat, miközben nem egy (két) monitor keretet bámulsz közvetlen magad előtt. DisplayFusion-nel meg úgy osztom fel a kijelzőt, ahogy akarom, szóval ha az az optimális, akkor lehet kvázi három függőleges monitorom.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Én meg szívesen mennék a 42" fölé, 48-55" környékére.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
warcat
üzenetére
Ha ennek az oldalnak hihetünk, akkor a 2018-as 700 dollár az most 880, szóval a 2080-hoz képest lehet túlárazott az 5080
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Devid_81
üzenetére
Valószínűsítem, hogy a 4090 megeszi reggelire az 5070-et raszterben, ha az 5070 csak úgy tudja felülmúlni a 4090-et, hogy 1 helyett 3 képet generál a renderek alapján

A grafikonoknál apróbetűvel ott van, hogy a 40xx FG-t, az 50xx meg MFG-t (4X mode) használ, úgy meg persze, hogy duplázzák a teljesítményt az előző generációhoz képest. -
-=RelakS=-
veterán
Asus 5080 €1699,95 - DLSS4 lehet, hogy igaz
Vajon mennyit tettek rá MSRP-ra + adó?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Alogonomus
üzenetére
Ez a "szokásostól eltérően" nekem olyan fura. Nem úgy volt, hogy először jött a 3080, utána meg a BFGPU 3090?
Lehet, hogy a 4090 előbb jött, mint a 4080, de ez még nem teszi szokássá. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
KAMELOT
üzenetére
Haggyá.
50 millióig nézegetem a budapesti lakásokat. Ami érdekelne, az addigra elkelt, a többi meg soxor egy rakás toytoy. Akkor is, ha maga az ingatlan rendben van tartva, csak valami elmebeteg volt, aki a belső elosztását megtervezte.
Amikor meg nézegettem 50 és 60 között, akkor kb annyi változott, hogy a szemét a belvárosba került, vagy úgy fel volt újítva, hogy az agymenést a 10 körmömmel vakartam volna le a falakról.Az új építésűből meg olyan 1,2m/m2 alatt nemigazán van, ez is lassan fehér holló.
-
-=RelakS=-
veterán
Azt hittétek, hogy majd 2000 euróért lesz 5090?
Ne legyen igazuk!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
gejala
üzenetére
42" 4K-n performance DLSS-el játszottam a Ghostwire-vel. Jobb volt, mint FullHD-ben, mert az elég homályos élekkel rendelkezett, illetve a 4K-t nem bírja RT-vel a 3090.
Persze, jobb szerettem volna natív 4K-t, de ha épp nem a vissza-vissza térő DLSS hibákra koncentráltam, akkor teljesen jó volt a játék kinézete. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Amazing789
üzenetére
Ugye nem használtál CRU-t? (Custom Resolution Utility)
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
Azért, mert a kép áll, a szemed viszont mozog.
Nyisd meg az UFO teszt weboldalt, és kövesd a szemeddel a 15fps ufót. Elég randán ugrál, és elég nagyokat, igaz? Na, 120Hz-en ugyanez történik, csak nem 15-ször, hanem 120-szor ugrik az ufó, és 8-ad akkorát. Ezt a szemed már elmosódásként fogja feldolgozni.Amit beraktál tesztképet, ott pont az lenne a lényeg, hogy megmutassák, hogy mozgás közben mennyire mosódik el a kép, így hosszú záridőt fognak használni, egyszerre több képfrissítés is a képre kerül. A kamera együtt mozog a képpel. Minél magasabb a kijelző frissítése, annál élesebb lesz a kép. Minél tovább van egy képkocka megjelenítve, annál szélesebb téglalap fog egy szürke masszává összeolvadni (a képen a 8-as, ami 120Hz-es képfrissítésre enged következtetni, de mintha ezt is írtad volna) Ha van BFI, akkor természetesen rövidebb ideig jelenik meg a kép, keskenyebb téglalapok fognak összeolvadni (pl a képen ez lehetne 60Hz-es kijelző is, 1:1 BFI-vel)
RTIGS pursuit photo olvasnivaló
X2N
próbáltam backlight strobingot, tényleg jó éles, de a panelemen nem kompenzálják a fényerőt, szóval maradok a 240Hz-nél -
-=RelakS=-
veterán
válasz
gejala
üzenetére
Külön idegesítő, hogy míg 4K tévéből lehet, hogy 48" alatt nem is nagyon kapsz (most meg nem nézem), addig monitorból meg kb az a határ.
Másik, hogy 8K tévé van kb 55"-tól (illetve volt), 8K monitorban meg 31" a maximum? WTF? Csak kopasszanak meg egy tévét, és akinek kell a 33Mpx, az örüljön
Csak ne Samsung legyen, mert az katasztrófa, ahogy a MediaMarktban közelebbről megnéztem.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
de már az 5080-on is

-
-=RelakS=-
veterán
Már 600W-ot emlegetnek az 5090-re.
Meg hogy az 5080 a 4090 110%-a lesz. Hogy raszter vagy RT, azt kitudja.
-
-=RelakS=-
veterán
Igen, 2013-ból.
Amúgy meg akkor gondolom az lenne a baj, hogy miért van külön kártyán, hisz a videókártya, a grafikai gyorsító kártya, a fizikai gyorsító kártya és a hangkártya mellett már nem igazán fér el.
Ugye már ha megmaradt volna az a felállás, mint a voodoo 1-2-nél, hogy a videókártya mellé vettél grafikai gyorsítót.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
huskydog17
üzenetére
Voodoo 1 + Unreal és Sin, 512x384-re vissza kellett venni, mert nem bírta a gép
Igaz, ez kb 98-99 volt. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Amit ki tudtam hámozni, hogy 1440p-ben tolja 75%-os DLSS-el és max RT-vel.
Szóval azon kívül, hogy valami 40x-es vga-ja van, nem sok derül ki.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Figura frame gennel tolja a wukongot.
Ha képkockánként lépteted, néha feltűnnek a generált képkockák hibái, de a fickó saját bevallása szerint elég jól játszható még így is.
3090-en én csak FSR-t tudok bekapcsolni, de a benchmarkban viszonylag tűrhetően nézett ki. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
huskydog17
üzenetére
Azt is hozzátehetted volna, hogy nem 1080p-ről beszélsz, hanem 800x600, 1024x768, ha meg volt pénz hardverre, akkor még 1280x1024 is szóba jöhetett

-
-=RelakS=-
veterán
Ghostwire Tokyo
10GB-os 3080-on folyton be-be szaggatott, szinte nem volt olyan másodperc, hogy ne lett volna magas frametime
24GB-os 3090-en tök jó sima a játék, cserébe valami 11-12GB vramot eszik.Jó lenne valami szoftver, amivel korlátozni lehet a játék által foglalható memóriát, az lenne az igazi összehasonlítás. Ha így csinálták, akkor én kérek elnézést
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Alogonomus
üzenetére
3080 - 8704 mag
4080 - 9728 mag = +11%
5080 - 10752 mag? = +10%Akár még hihető is lehet.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
8K-nak én két módon venném hasznát:
1: volt 15" 4K laptopom, és azon a 200%-os asztal kinézetétől csak pislogtam. El tudnám nagyban is viselni. Illetve kínlódok a japánnal, egy ilyen szörnyűség meg hagyományos pixelméret mellett majdhogynem egy marék folt: 馬鹿
2: játékokból max a régieket nyomnám 8K-ban, de legalább meg lenne rá a lehetőségem. Lejjebb venni a felbontást még mindig egyszerűbb, mint a "bárcsak lenne nagyobb felbontásom". DSR nem nyerő, ezt akkor tapasztaltam meg igazán, amikor 42" FHD-ről 42" 4K-ra váltottam. Játszogatnék beteg képarányokkal is, akár azért hogy felvegyem, akár poénból megnézni, de sok játék 800 sor alatt nem hajlandó mutatni a felbontásokat, 480 sor alatt meg kizárólag a régiek működnek. Igen, ez egy csík, ha kihasználom a teljes képernyőt
Meg ha már DSR, akkor 16K-ban képernyőfotózni spéci program segítsége nélkül jó lenne
(4x4-es túlméretezés rulz, párbeszédablakok 2-3 pixeles hieroglifákat írnak XD ) -
-=RelakS=-
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
meg akkor már Jaceknek is

Volt korábban tv-m, három egymás után.
HDMI-t annyira nem szerettem, DP meg csak monitoron van. Persze meg tudnám szokni ismét, de monitorban jobb lenne
A tv-k "képjavítása" nem mindig kapcsol ki teljesen még számítógép üzemmódban sem. Egyetlen előny az lenne, hogy a streaming nem böngészőben menne, ami gyanúsan 720p-nek tűnik 
A mostani 42" 4K-t önként maximum 8K-ra cserélnék, de ott az 55"-os tv-knek hírmondója sem maradt. Valami cikk szerint az EU-ban szigorítottak a fogyasztási követelményeken, ezért szívódtak fel gyakorlatilag a 8K tévék. Egyedül a Samsung tartja magát. Monitorból meg a Dell-nek van évekkel ezelőttről aranyáron.
-
-=RelakS=-
veterán
Én meg pont hiányolom a nagy monitorokat. 42-48" 4K vagy 8K.
Melóban 31"-os 4K monitort használok, és időnként kicsi. Főleg akkor, ha kollégának kell magyarázni, mert olyankor szinte össze kell bújni, hogy mindketten lássuk a tartalmat
Semmi fura nincs benne, FullHD 15" az ugye hogy kicsi, a pixelméret meg azzal egyenértékű
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
KRoy19
üzenetére
Szerintem a 4080 és az 5080 között nem lesz nagy ugrás, a 4090 és az 5090 között viszont ismét nagyot dobnak. Ez kb azon is látszik, hogy a nyers adatok alapján az 5090 jóval messzebb lesz az 5080-tól mint a 4090 a 4080-tól. A kettő között már egy fél termékcsalád el fog férni, amilyen képkockánkénti szintek voltak a 30-as szériánál
-
-=RelakS=-
veterán
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Busterftw
üzenetére
Hűű!!
Megnéztem a linket a #43953 -ban
Szörnyű! Látni, hogy az alacsonyabb felbontás mellett érvényes mipmap szinteket használja a játék (közeli textúrák változatlanok, távolabbi textúrák dlss mellett alacsonyabb felbontásúak), amitől a textúrák alacsonyabb felbontásúnak, és az egész kép homályosnak tűnik. Ezen még kell dolgozniuk.
Nem sok játékban használtam eddig DLSS-t, de ilyen gyatra eredményre nem emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- GIGABYTE AORUS Radeon RX 6700 XT ELITE 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- Új, fóliás XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia) - Beszámítás
- ZOTAC RTX 3090 24GB GDDR6X Trinity Eladó!
- PowerColor RX 9060 XT 16GB GDDR6 Reaper - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X TUF GAMING OC Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Ideapad 3 : I3 10110U / 4GB / 256 GB SSD / Win 11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Hirtelen nem emlékszem a nevére, hogy mivel lehet kisebb-nagyobb blendenyílást szimulálni.

. Persze, ha azt nézegeti az ember, akkor látja, hogy hol vannak képhibák, illetve a valós 240fps jobb, viszont a végeredmény egész használható. 30fps-ről azért már van baja, a 8x-os képbeszúrás meg kész acid trip, de működik
(4x4-es túlméretezés rulz, párbeszédablakok 2-3 pixeles hieroglifákat írnak XD )