-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hakuoro
aktív tag
Ja, csak az a kérdés mekkora a GPGPU piac? Jobban megéri arra gyúrni? Az AMD most még ellesz egy darabig ezzel az architektúrával. +lesz fél év előnye.
Anno az FX széria jött ki a DX9 után fél évvel? Szerintem üzleti szempontból nem szerencsés egy új oprendszer startját lekésni.....[ Szerkesztve ]
-
-
Beowulf_78
addikt
Pfúújj! Fos nVidia! Temessük őket!
Holnaptól ez a mondatom már aktuális lesz..[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
schwartz
addikt
válasz Beowulf_78 #454 üzenetére
Eddig sem nagyon birtunk Abu--val most meg atallsz a vorosingesekhez?
If he dies, he dies.
-
Beowulf_78
addikt
válasz schwartz #455 üzenetére
Legszívesebben a monitoromat cseréltettem volna, de csak ez az egy lehetőség volt, ami nem biztos hogy rosszabb lesz. Bízom benne hogy jobb.
Tudod, én már ATi-s vagyok...szóval reménykedhetek a világmegváltó driverekben, és játékokban.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
VinoRosso
veterán
válasz Beowulf_78 #457 üzenetére
tudtam én mindig is hogy miért olyan vörös a fejed
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Beowulf_78 #457 üzenetére
Egyszerűen nem tudsz a jó oldalra állni soha, most kezd feltörni újra az NV. Jönnek a fejlesztések, új eljárások bevezetése a driverekbe stb.... Ráadásul az ATI sem ellenzi, és mellette áll.
-
Beowulf_78
addikt
válasz tzsolesz #460 üzenetére
Ez nem választott megoldás volt...a 2 rossz közül a jobbik, és kevésbé macerásabb. Alapesetben nem cseréltem volna VGA-t ha a monitor nem válogat. ez egy kötelező lépés..bárhogy is fog alakulni a későbbiekben. Most mindenesetre nincs pénzem monitort cserélni ezt biztosan tudom.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Beowulf_78 #461 üzenetére
Végül is még az is lehet, hogy jól sül el. Gyengébbnek tán csak nem lesz gyengébb.
-
Beowulf_78
addikt
válasz tzsolesz #462 üzenetére
Átlag 10% fog gyorsulni sztem. Az ATi húzónevekben meg 30-40%-ot. Ami meg nV-s mint pl. a Crysis, remélem nem lesznek anomáliák, mert akkor kivágom az ablakon a kártyákat is, meg a monitort is. Elmegyek "megcsinálok" egy benzinkutat, és lesz lé monitorra is meg 295-re is.
-
schwartz
addikt
válasz Beowulf_78 #463 üzenetére
Nah, legalabb teljes pompajaban elvezheted a Stormrise-t. (buntibol muszaj lesz vegigtoljad )
If he dies, he dies.
-
Beowulf_78
addikt
válasz schwartz #464 üzenetére
Kizárt! Már nincs is meg...ritka az a játék aminek még esélyt sem adok. Aztán ki tudja..lehet kipróbálom mennyivel szebb és gyorsabb. Még a végén megszeretem!
Azért érdekel hogy a tesztelt játékokban milyen lesz a 295-höz képest.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
schwartz
addikt
válasz Beowulf_78 #465 üzenetére
Majd szamolj azzal is, hogy: "Az NVIDIA beszámolója szerint az előző 182 szériás WHQL meghajtókhoz viszonyítva 25%-ot gyorsult a The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena és 14%-ot a Far Cry 2. Bekapcsolt élsimítás mellett sebességnövekedés érhető el a Crysis: Warhead (22%-os), a Fallout 3 (11%-os) valamint a Mirror’s Edge (45%-os) című játékban, a Source motorra épülő programok mellett pedig akár 30%-os gyorsulást is tapasztalhatnak a 3-way és Quad SLI rendszerek tulajdonosai" [link]
If he dies, he dies.
-
Beowulf_78
addikt
válasz schwartz #466 üzenetére
Egyik játék szarabb mint a másik! Én most már csak only DX10.1. A Többi kula.
-
Hakuoro
aktív tag
-
Beowulf_78
addikt
-
Pipó
őstag
válasz Beowulf_78 #469 üzenetére
Jó a háttered
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Beowulf_78
addikt
Az első...konkrétan leesett az állam!
[4890 CF Crysis 1900*1200 DX10 alap very high min 23.84 avg 43.34 max 52.49]
Összehasonlításképpen:
[GTX 295 1900*1200 DX10 alap very high NoAA Min 28.28 Avg 38.19 Max 44.95]
Örülök hogy kivételesen Abu-nak nem lett igaza. Azt mondta Crysis-ban jobb az nV, és Warhead-ben lesz kicsi ATi fölény. Hát ezek után hogy Crysis-ban is elpáholta, mi lesz Warhead-ben? Erre aztán komolyan nem számítottam!
-
Pipó
őstag
válasz Beowulf_78 #471 üzenetére
Azért az 576 vs. 880 MHz gpu órajel jelent valamit. Gratula az új szerzeményekhez.
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Beowulf_78
addikt
Nem tudok mit csinálni..ennyin megy alapon a 4890. Mind a 2 kari alapon ment. Kinyírni nem fogom hogy GTX órajelekre vegyem vissza. De egyébként is..tök más architektúra. Ezt így nem lehet nézni ahogy te hasonlítod össze a GPU órajeleket.
Egyébként köszi! Nagyon elégedett vagyok eddig.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
keIdor
titán
válasz Beowulf_78 #473 üzenetére
Nem nyírnád ki, 240MHz-re veszi vissza magát 2D-ben... de egyébként sincs értelme, ahogy írtad is...
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Beowulf_78
addikt
FC2-ben is azt hittem jobb lesz az nV, annyira jól ment az SLI...de ha kicsivel is, megint a 4890 CF lett a jobb. De legyen egál. Ez tényleg minimális.
-
Pipó
őstag
válasz Beowulf_78 #473 üzenetére
Én nem mondtam, hogy azonos órajeleken kell nézni, de a két kártya órajelei két szélsőség ugyanazon gpu családon belül. A 4890 CF azonos játékszabályú ellenfele szerintem a GTX285 SLI.
Nekem most NV kártyám van, de én sem vagyok fan. Mikor milyen kártya szimpatikus, olyat veszek. Az 1900XT-t másfél évig nyúztam, csakúgy, mint előtte az X800XT-t. Az 1900XT rendkívül szép képet adott, szerintem a legszebbet az eddigi kártyáim közül, pedig jó régen, egy 1 MB-os S3-al kezdtem.
-
Pipó
őstag
Nem tudom mér' írsz Te is órajel levételeket, én nem említettem semmi ilyesmit. Én azt mondtam, hogy két különálló egymagos ati csúcskártyát két ugyanennek a kritériumnak megfelelő nv kártyával vessünk össze. Árról, árértékről szintén nem beszéltem. Még egyszer mondom: az ati-hoz inkább húz a szívem, de az eredmények szerintem így korrektek. A 295-öst hasonlítsd az X2-höz. 2/2 kártya, illetve 1/1 kártya.
-
Beowulf_78
addikt
Baromság. De most az egyszer elmagyarázom.
Szedtél már szét 295-öt? Én már igen...az egy 448bit GTX 260 240SP SLI "összeragasztva". Úgyanúgy SLI híddal van megoldva csak nem látod, mert jó mélyen van többszörös burkolat alatt. Azért mert 1db PCI-E sínnel csatlakozik a laphoz, attól még SLI. Ahogy a 4870X2 is 2db 4870-es kártya összeragasztva. Lovagolsz azon, hogy nem lehet ezekkel összehasonlítani a 295-öt...miért ne lehetne? Halkan megsúgom, ATi-nál a 4870X2 gyorsabb egy picivel, mint a 2db 4870 CF-ben. Szóval elvileg az 1 kártyás megoldások még kicsit gyorsabbak is. Szóval hibás az elméleted. Attól mert te 1 kártyának látod, attól az még fizikálisan is SLI és CF.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
VinoRosso
veterán
válasz Beowulf_78 #480 üzenetére
csak azt felejtetted ki a számításból hogy 1 kártyára 16x PCI-E esetén 16/2=8x sávszélesség jut, míg 2 kártyára -jobb esetben- 2x8 nál nagyobb sávszélesség esik. Azt is figyelembe kell venni, hogy mennyire érékeny a rendszer a PCI-E sávszélességre. 4870X2nél ez kevésbé szűk keresztmetszet a fejlettebb CFX switch miatt, ezért is gyorsabb a 4870X2 mint a 4870 CF, 3870 esetében fordított a helyzet, és SLInál is hasonló. Na meg a GTX295 nem 2xGTX285, hanem ahogy írtad 2x GTX 260 240 sp. Az is egy szempont hogy a CF jobb mint a z SLI, bár ez sem minden esetre igaz, mert csak akkor jobb, ha az átlagos teljesítményt vesszük figyelembe. Két kártyás SLI baromira sztochasztikusan viselkedik, hol 2x< a speedup, hol meg el sem indul vele a játék, és nagyon sok az ilyen átlagtól eltérő eset. Crysis alatt éppen mondjuk jól skálázódik a 2xGTX285 ( miért is skálázódna pont cryis alatt szarul ), és csúnyán elveri a GTX 295-öt. [link]
Na meg aztán jönnek a piszkos anyagiak, 4890 CF fogyasztása nem kismiska, + jó CF-es alaplap se olcsó, bár nem mintha a jó SLI deszkák ára kedvezőbb volna stb stb stb...
-
Beowulf_78
addikt
válasz VinoRosso #481 üzenetére
1 kártyára 16x PCI-E esetén 16/2=8x sávszélesség jut, míg 2 kártyára -jobb esetben- 2x8 nál nagyobb sávszélesség esik. Azt is figyelembe kell venni, hogy mennyire érékeny a rendszer a PCI-E sávszélességre
Ebben igazad van. Ezt nem vettem számításba. Bár nem hinném hogy ez a sávszélesség dolog bárhol is szűk keresztmetszet lenne. De mivel ezt le kellene tesztelni, így nem állíthatom biztosan. Lehet nálam azért megy jól a CF mert 2x 16x a PCI-E sávszélesség. Fasz tudja. Aztán lehet csak szimplán szereti a Maximus lapot.
[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz Beowulf_78 #482 üzenetére
Irtam hogy a rv670< már nem számít a PEX 8647-es CFX switch miatt ha jól emlékszem ez 5Gb/s ről 20Gb/s-re növelte a sávszélt, ez nincs CFnél, ezért ha kijön majd a 4980X2 várhatóan gyorsabb lesz mint a 4890CF (és kevesebbet is fogyaszt majd, így megint megkérdőjeleződik a CF jogosultsága). Nvidiánál ez fordítva van, ott a 2 kártyás(vagy inkább 2 slotos) rendszerek még mindig gyorsabbak, de szeritem már itt sem sokáig, ha kidobják a single PCB-s 295öt, akkor ott is lesz valami, amimvel kissé leszakíthatják az alaplapi hídról a kártyát, így már valóban két GPU-s, és nem "két kártyás" VGA lesz belőle.
-
Departed
őstag
válasz VinoRosso #481 üzenetére
Na meg aztán jönnek a piszkos anyagiak, 4890 CF fogyasztása nem kismiska,
Szerintem aki ilyen monszter-párost vesz, legkevésbé ezzel a tényezővel fog foglalkozniBeowulf: Üdvözlünk (újra?) a köreinkben Nemrég még hogy kiálltál az Nvidia mellett, most pedig ámulsz az Ati-páros világverésén..illetve most már talán AMD párosnak kéne hívni...bár az majd elvileg az új kártyák elnevezése lesz
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
Pipó
őstag
válasz Beowulf_78 #480 üzenetére
Nem értem hol itt a baromság. Maradjunk a FC2-nél, mert arról tettél be tesztet: [link]
Most csak a 285 SLI és 295 közötti teljesítményre fókuszálj, hagyjuk az Atit. Tartom magam a korábbi véleményemhez, de abban nyilván igazad van, hogy a 4890CF erősebb a 295-nél.
-
Beowulf_78
addikt
"de abban nyilván igazad van, hogy a 4890CF erősebb a 295-nél."
Mást nem is akartam sugallni a tesztjeimmel. Csak ennyit.
-
Beowulf_78
addikt
válasz Departed #484 üzenetére
Köszi a pozitív fogadtatást! Most sincs bajom az nV-vel, nem fikáztam a G200-at és nem is fogom. Csupán csak a 4890 CF-el vetettem össze a világ leggyorsabb 1 kártyás megoldását.
-
VinoRosso
veterán
válasz Beowulf_78 #487 üzenetére
1 slotos inkább Leggyorsabb egykárytás a 4870X2. Majd ha kijön a single PCB-s 295 akkor már lehet az a leggyorsabb. Fogyasztásmérőd van amúgy? Kiváncsi vagyok mennyi dejelt vehet fel a rendszered Clear Sky benchmark alatt, na meg az eredményekre is dx10.1 alatt.
-
Beowulf_78
addikt
válasz VinoRosso #488 üzenetére
Nem tartok még ott. Telepítek 1000-rel. Jaj de utálom ezt.. ha már minden fent van, és le van mentve, akkor már zsír lesz!
Ezek után jöhetnek a tesztek.1 slotos inkább, Leggyorsabb egykárytás a 4870X2
Mi is a különbség az 1 slotos és 1 kártyás között? 295 összesített eredményeiben (összes felbontás átlagát nézve) jobb 5% a 4870 X2-nél. Ez tény. Bár van aki ezt nem ismeri be. De ettől még tény, ezért a leggyorsabb VGA jeleneleg.
-
VinoRosso
veterán
válasz Beowulf_78 #489 üzenetére
úgy értem hogy single PCB-s. Ha 2 PCB jut egy PCI-E slotra, akkor nem single PCB-s. Nem azokra a takarólemezkékre gondoltam, ahol a levegő ki szokott menni, bár tudtam, hogy félreérthető, mert idehaza a nyelvújító mozgalmak miatt már "2 slot"-nak számít, ha van hely a levegőnek távoznia házból Az ilyenekről mindig ez jut eszembe.
-
biggamer
veterán
Késik az RV870: Nvidia DX11 elsőség jöhet ? [link]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
biggamer
veterán
Nvidia expects up to 30 percent of chips to be 40nm : [link]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Hakuoro
aktív tag
-
R.Zoli
őstag
Közel 500 mm2 és 2,4 milliárd tranyó... Namost az R800-as széria pedig valszeg megáll 200 mm2-ben és valszeg elég szép órajelekkel fog hasítani... Nyílván ha tudnánk órajeleket a 2 architektről akkor az elmondana valamit de így is olyan érzésem van ,hogy ugyan az lesz mint ami a GT200 vs. R700-nál volt...
-
Hakuoro
aktív tag
Mekkora esély van rá, hogy az AMD is különválasztja a shader órajelet? Mondjuk a core clock 2x-ére
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Semennyi. Az NVIDIA nem kevés extra tranyót használ a magas órajelek miatt.
Mondjuk ez a gyorsabb a Larrabee-nél hatalmas jóslat volt. Erre kristálygömb nélkül rá lehet jönni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Iron Funeral
őstag
Dehogy lesz az a helyzet, nézd meg, máár most szállingóznak az első teljesítményadatok az új GF-ről
Valakinek sok ideje voltWhich Twilight do you like the most? Twilight of The Thunder God! /,,/
-
Hakuoro
aktív tag
válasz Iron Funeral #497 üzenetére
Vááááá 5000 fps Cool!
De komolyra fordítva a szót. Valaki nagyon unatkozhatott. Vérbeli méregzöld lehet az illető. -
Dark KillerX
addikt
Hogy lehetek ilyenek Nem is értem miért kellett jelentőséget adni,ilyen fake videóknak.Ha majd vmi kézzelfogható adattal tudtok szolgálni,inkább akkor írjatok,mert tiszta szemét ez a topic is már.Bocsi.
-
zuchy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- ASRock AMD Radeon RX 7800 XT Steel Legend 16GB
- Gainward RTX 2080 Ti Phoenix 11G videokártya garanciával
- Acer RTX 3060 Ti Predator Orion 8G videokártya garanciával
- MSI AERO ITX Rx 6400 garanciális 2026.2.11-ig
- ASUS GEFORCE GTX 760 DIRECT CU II OC 2GB DDR5 PCI-E DUAL DVI HDMI DP hibásan, bontásra eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest