- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Raspberry Pi
- Házimozi belépő szinten
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
Ennek mi értelme, hogy van aki 1600x900-ban, és van aki 1920x1080-ban futtatja a Monster Hunter tesztet, így nincs értelme összehasonlítani....
-
Tomassy00
senior tag
válasz
bugylee #19198 üzenetére
Ezek a 790 Phantom kártyák ezeknek milyen a hűtésük? Azok a kis ventik nem zajosak, illetve ha ujkorában még nem is, de hamar zajossá válhat nem ?
És pl BF 4, vagy más mostani játék alatt amutomata venti vezérléssel meddig megy fel a hőfok, és venti fordulat? Zajszint és hőfokok terén egyszintbe van a többi gyártó megoldásaival? Vagy ezek kicsit melegebbek és hangosabbak ? -
pkornel
aktív tag
este csináltam egy új mérést és 1000 valamennyivel több lett mert rájöttem hogy előtte valami régi driver volt fent XD
-
HeZzZ
senior tag
válasz
yodamester10 #19187 üzenetére
Itt az én Super Jetstream-em is...alap órajeleken, i7 4790K mellett..
a tiéd több pont, de nekem több a min FPS...neked is alapon volt?
-
Tomassy00
senior tag
A képen nem látszik de a graf memória fogyasztás végig a plafonba volt, látszik ide kevés a 2 GB.
Akinek 970/980 a van, ott mennyit eszik ez a teszt program VGA memóriából?A pont szerintem nem olyan rossz, csak az FPS ek hát....
-
Reggie0
félisten
-
Tomassy00
senior tag
válasz
Erre a grafteszt progira adna valaki légyszike linket, vagy torrert cimet vagy valamit ?
-
pkornel
aktív tag
válasz
yodamester10 #19190 üzenetére
Az a baj nem Full HD a monitorom
De nem tervezek venni mert ehhez a felbontáshoz sok pluszt nem ad szerintem
-
dergander
addikt
válasz
kovsol #19149 üzenetére
Arra voltam kiváncsi érdemes-e a GPUt 1531Mhzen "túratni" vagy maximum érdemes 1443-1455Mhzen járatni. Youtuben van egy srác a gpu clock 1455mhzen járatja,csak nem értem miért nem 1500 felett,de akkor lényegébe szinte semmi extra. Bár lehetne a VRAM feszt emelni...de ez van!
-
pkornel
aktív tag
válasz
Na ez már valami!
Nálam minden maxon volt én úgy csináltam
-
pkornel
aktív tag
-
Reggie0
félisten
válasz
Menor21 #19168 üzenetére
Akinek sok + es keves - pontja van, es azokat nem 10 forintos cukorka eladasaval gyujtotte be, az megbizhato.
Gari ugy van, hogy adjak a garipapirt a GPU melle. Ha nem, akkor ne vedd meg. Ha megbeszeled, akkor helyszinen ki is tudod probalni a kartyad. (En is igy adtam el eddig mindent.) -
Menor21
csendes tag
válasz
yodamester10 #19155 üzenetére
Az lenne a terv, csak varok meg hatha lentebb megy a 980 ara. 290x lett volna a terv, de szamit nekem a fogyasztas es az is, hogy jol legyen optimalizalva a driver. Sokan NV-t ajanlanak. Nekem igazabol mindegy, csak jo legyen. Itt is vennek VGAt, csak nem tudom, hogy ki megbizhato es a gariztatas hogy megy. Mert lassan cserelnem a konfigomat, illetve a procit meg a lapot egy 4. genre.
-
torma1981
veterán
válasz
yodamester10 #19165 üzenetére
Alap verziós EVGA 970 ACX2.0 4Gb.
-
Fehercsoki
aktív tag
Iponon a Gigabyte kártyákhoz már nem adnak Witcher 3 kupont
-
válasz
yodamester10 #19162 üzenetére
-
torma1981
veterán
válasz
yodamester10 #19162 üzenetére
-
blu79
addikt
válasz
Fehercsoki #19157 üzenetére
- szia én úgy látom 66 fok ami nem is rossz
tailor74 de látom az órajelet nem tartja stabilan -
-
yodamester10
őstag
válasz
Menor21 #19152 üzenetére
Vagy tovább gyűjtesz egy kicsivel és 980-at veszel mint pl. én
Már tavaly szeptemberben megjelent a 970/980 és én most jutottam el addig,hogy a 750ti-t lecseréljem.Először 970 volt a cél de pont a vásárlás előtt jött ez a mem mizéria így 980 lett itt az aprón 135-ért egy super jetsream.
-
Tomassy00
senior tag
Hát azt mondják mindkét kártya jó, talán 970 jobban megéri mint a 980, de azt vedd amelyiket meg tudod fizetni
-
Menor21
csendes tag
Sziasztok,
En is szeretnek venni egy uj VGA-t. Most per pillanat egy HD7850em van. Ugy szeretnem lecserelni, hogy egy darabig ne nagyon kelljen
.Mivel a mostani 3 eves, legalabb annyit birjon ki. Erdeklodnek, hogy szerintetek 970 vagy 980at erdemesebb inkabb?
-
dergander
addikt
kb. mennyit számít fps-ben játékok alatt,ha 1443Mhz helyett 1531mhzen jár? mintha nemtörténne semmi...a VRAM 7800Mhzen jár
-
válasz
Puma K #19114 üzenetére
Köszi!
Nemrég összeraktam a cuccot, azt kell mondjam kellemes csalódás a giga 970 mini...
Először is feltűnően nehéz, méretéhez képest, ami nem is csoda, hisz gyakorlatilag amilyen hosszú a kártya, ugyanakkora a borda is rajta... Jó,nyilván kis túlzással...
Cicergés nuku, nincs...
Idle-ben semmi hangja nincs az egy szem árva ventinek, a temp targetet kitoltam 79°C-ig, így 5 kör valley után 65°C-ig melegedett fel, kis szélzaj kíséretében...
komolyabb próbálgatások még hátra vannak, de első blikkre kellemes...Egy negatívum ért össze szereléskor, a vadi új alaplap első memória slotjának biztosító pöcke....
Első mozdulatra letört, pedig nem erősködtem vele... -
törölt tag
válasz
Henker2 #19140 üzenetére
Megnyomod a távon az "input gombot.( ha van dedikált hdmi port a pc re oda kötöd) user manual megmondja.Utána a TV menüjében megkeresed a bemenet listában az ikonokat és átnevezed "HDMI PC re.Ha házimozin akarod hallgatni nem a beépített hangszórókon,akkor ugyanitt beállítod a ' simplink kapcsolatot is és onnantól lesz hangod,vezérelheted AVR távval a TV-t
-
Henker2
addikt
Üdv!
A LED TV-nket most készülök HDMI kábellel összekötni a GTX970-nel!
Mit kell állítanom és mire kell figyelnem, hogy legyen kép a TV-n?
-
kapo_psx
csendes tag
válasz
dergander #19136 üzenetére
Na igen, bár szerettem volna, de a 980 ára már magasan átlépte az ingerküszöbömet
És ez még csak a kari, hol van még a többi
Ésszel kellett válogatni, mert pillanatok alatt elszáll az ember költségvetése.
Na még ezt is, itt is egy kicsivel jobbat, eh, ez is jó lenne, ez helyett inkább ezt... és már is 50-100K-el átlépted amit eredetileg szántál rá.
Ezért kellett I7-es helyett I5-ös proci, 240 gigás SSD helyett 120-as stb.Határ a csillagos ég...
Nagyon remélem nem okoz csalódást a konfig, beváltja a hozzá fűzött reményeket, mert ha nem nagyon el leszek kenődve...
Tudom, hogy nem tartozik szorosan ide, de érdekelne mit gondoltok erről a monitorról, ezt néztem ki magamnak: 27" LG 27MP35HQ-B IPS LED monitor
-
dergander
addikt
-
kapo_psx
csendes tag
Egész pontosan ez kerül a konfigba: Gigabyte GeForce GTX 970 GV-N970WF3OC-4GD (rev. 1.0/1.1) 4GB + ajándék The Witcher 3 kupon
Tudom ,hogy vannak ettől izmosabb 970-ek, de az anyagi lehetőségeim végesek, így is kész vagyon lesz a gép, szóval itt-ott ár/érték arányban kellett kicsit spórolgatni.
-
Joshi
titán
válasz
Televan74 #19128 üzenetére
Nem értem ezt az "nv verő radeon" és hasonló jelzőket, az csak nekünk felhasználóknak jó ha van konkurencia. És igen, én örülnék egy erős radeonnak, mert ha nem másért akkor arra jó lenne hogy az nv csökkentené az árait. Egyébként se vennék új kártyát, eszem ágába nem jutna.
-
blu79
addikt
- 980 mág 100K -ra se megy le nem hogy 100K alá
-
Joshi
titán
Nekem most a HDMI 2.0 hiánya az ami bosszant, 980-ra addig nem váltok amíg meg nem érkezik az új Radeon. Ha a 980 ára leesne 100k alá, akkor még SLI is szóba jöhetne feltéve ha a Radeon 200k fölött lesz árban. Ha 200k alatt lesz akkor már megint mérlegelni kell.
Nem a WQHD miatt írtam ezt, hanem a UHD TV miatt amin az Assetto-val játszom. -
Joshi
titán
válasz
bubcsi03 #19118 üzenetére
Én egy Acer K272HUL monitort használok viszont nem nv-vel hanem egy 290-el, a Radeon valamivel erősebb magas felbontásban mint a 970. Teljesen játszható WQHD-ban és szerintem szebb is mint FHD-ban. A helyedben én mindenképpen vennék monitort ha van rá keret. Az élsimítást egy fokkal visszább lehet venni WQHD-nél.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Nagyon szep es nagyon jo a 2K, kulonosen az a DELL.
. Mondjuk egy BenQ XL2420T nekem nem annyira nagyagyu...meg az IPS sem, mint amennyire dicsertek mindenhol.
En egy 1525 MHz-re huzott GTX 980-al tolom, ugy altalaban elegnek nevezheto...de sokszor erzem hogy jo volna valami erosebb. Neha, kulonosen Crysis 3-ban, szurok nelkul be be esik az FPS ertek.
Multiban pedig.....az elfogadhato szintet nyujtja.Visszont szerintem egy darab 970 eleg sovanyka 2K-ra.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
attol fugg mivel jatszol. 1440pben ellentmondasosak a tapasztalatok, elvileg par beallitassal bele lehet futni a memkorlatba, de ahogy neztem a tobbsegnek 1440pben se volt nagyon baja.
GPUero van eleg a kartyaban. btw a kisebb pixelmeret miatt kevesebb AA is eleg azonos meretben a recek ellen.
highig nem hinnem le kene menned, 5760x1080ban highon meg 35-40fpsem volt Far Cry 4 alatt, szoval amig nem zabalja fel a jatek a memoriat (jellemzoen nem szokta), addig tokeletes lesz a 970.
de en a topik felbontasparti felhasznaloja vagyok
-
bubcsi03
csendes tag
Elgondolkoztam hogy ha veszek monitort a gigabyte gtx 970 g1 gamingem mellé akkor már lehet lecserélem 4 éve használt fhd-monitoromat és vennék egy komolyabb U2715H ,1440p-és verziót.Akinek gtx 970 e van ezzel a felbontással irhatna pár szót játékban hogy muzsikál.Ha highon megy 1440p vagy ha fhd-én ultra beállitással.Melyik a jobb választás felbontásban.Sajnos nem tudom élőbe megnézni igy személyes tapasztalataitokra támaszkodok.Igazából arról kéne meggyözni hogy szebb a 1440p.Játékra használnám.Természetesen mindenképp 27".
-
kapo_psx
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan én is klubtag leszek, már megrendeltem az új konfigomat, 970-es karival.
Igazából munkaállomásnak szánom, tehát kicsit más szemszögből fogom tesztelni a kicsikét, mint itt legtöbben.
HD videóvágás, fotószerkesztés és 3D modellezés.
Nagy reményeket fűzök a kártyához, remélem többet nem kell "diavetítést" néznem vágás, efektelés közben és nem úgy megyek el nyaralni, hogy a gép addig dolgozik, mire végez a rendereléssel, éppen hazaérek a nyaralásból...
Természetesen, amint nyúzhatom a gépet már, beszámolok a teljesítményrőlAddig is üdv!
-
-
-
-
Joshi
titán
Üdv. Egy kérdésem lenne azon fórumtárs/társakhoz, akik HDMI 2.0-val elérték az UHD (3840x2160) 60Hz-es képfrissítést UHD TV-vel. Hangsúlyozom hogy nem monitoron, hanem TV-én. Előre is köszi.
-
TTomax
félisten
Akinek kedve van kipróbálhatja ezt a drivert [link],nálam nagyon jól teljesít,csak a drivert rakjátok fel a többit nem kell.
(#19094) gainwardgs
Nálam két MSI GTX980ból egyik sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest