- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Raspberry Pi
- Házimozi belépő szinten
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
#Morcosmedve
veterán
-
-
katt777
félisten
válasz
Gyuri09 #18243 üzenetére
Nálam RAM emelés csak +3-5% teljesítmény, GPU annál jelentősebb. Természetesen a 2 együtt jó.
gainwardgs: PhysX-szel a 390X sem lesz gyorsabb egy középkategóriás nV kártyánál, vagy éppen roppant hiányos a grafikája.
Márpedig akad néhány PX-es játék, némelyik még csak nem is jelzi. Aztán amikor át(vissza)váltottam AMD-ről nV-ra csak lestem, miket látok.
Tesztekben persze kikapcsolják, "okos" user meg örül, hű de gyors az AMD.
BMW001: Hát én TDP-t semmivel nem tudtam 82% fölé vinni, DL-tal sem.
Max tuninggal (1550/7890@1.212V).
Az AMD akkor lepne meg, ha kiadna egy legalább 90%-ban használható meghajtót.Keldor papa: Ez nem a GTX970/980 tiopic?
És nem a találgatós?
Laci13: Vegyél GB-ot (sima OC elég). Olcsóbb, teljesítményben ott van, és sokkal jobb/halkabb a hűtése bármelyiknél (főleg bios moddal).
-
Laci13
tag
sziasztok.
Akkor GTX980-nál Asus Strix és MSI Gaming közül ha jól kiveszem hozzászólásokból akkor MSI a jobb ?
MSi-nek jobb hűtése megoldása jobban hűt mindent és gyorsabb is mint a Strix?
Venti hangba is jobb MSI?
Írták Asus jobb minőségibb alkatrészekből van mint a MSI ez igaz?
Bocs a sok kérdésért nehéz a döntés de hamár ennyit kiadok jobbat akarom ami megbízható és csendes.
Köszönöm. -
Garsza
veterán
Helló! 970 StrikX -nél álítható a GPU feszültsége?
Mert én hiába tolok rá plusz feszt MSIA -ban mindég az alapot jelzi ami 1,212V. -
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #18289 üzenetére
Az biztos, végül is ez nem is olyan drága...
A Titan-Z volt az igazi elmebeteg kategória, na abból tényleg nem vett senki....
-
daveoff
veterán
Ez is igaz, aki megteheti, miért ne venné meg, de játékra ez inkább tényleg az e-penis növelő kategória. Viszont Magyarországon nem sok embernek lesz ilyen kártyája, az biztos.
Az NV jól csinálja, amit csinál, ezen is szép hasznot húznak, amíg nem jön az új széria, mert sokaknak nagy kísértés lesz ez a kártya.
-
válasz
daveoff #18275 üzenetére
játékra: vagy akinek fontos, hogy a leggyorsabb legyen neki, és ki tudja fizetni, vagy akinek annyira nem tétel, hogy a korosodó 980-at már időszerűnek érzi leváltani. már a Titan megjelenésekor is írtam, a prémium kategóriában az ár / teljesítmény sokkal kevésbé érdekes. zöldéknek lesz 2-3 hónapjuk, amíg ilyen pofátlan áron tudják konkurencia nélkül adni, naná, hogy megteszik.
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #18284 üzenetére
Ja, csak itt már kerültek memória chipek a hátlapra is, eddig ilyen nem nagyon volt, és azokon nincs semmi hűtés, nem biztos hogy baj, csak egy ilyen értékű kártyánál engem nagyon zavarna....
-
-
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #18273 üzenetére
Hogy-hogy most sincsenek? Egy backplate igazán beleférhetett volna a közel 400k-s kártyába. Egyébként ki a fa..om vesz ilyet? Rá írják, hogy "INSPIRED BY GAMERS. BUILT BY NVIDIA".... Mi ez a bullshit, ki vesz ilyet játékra? Ennyiért semmi értelme....
-
DigitXT
félisten
válasz
KAMELOT #18267 üzenetére
Anno az 580 is ~130 volt + 30 a blokk, én mégis megvettem 200-ért a gyárit.
Szóval lehet, hogy baromság (hiszen feláras presztízstermék), de legalább van.Gondolom senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy mit vásárolj... Viszont ha a
hűtéscserekor elb*szaraintasz vmit, akkor pápá 130K-s VGA. Láttam már ilyet! -
MineFox54
őstag
-
ÁdiBá
veterán
Én már azon agyalok hogy adom be ezt az asszonynak...
-
keIdor
titán
Szerintem a Titan akkor is 1000€+ lesz, mert egyszerűen ez a presztízs kártya, olyan mint az Intelnél az Extreme széria. Amivel versenyzik az új Radeon az a "GTX-990" lesz, vagy akárhogy is hívják, a rendes 6GB-os verziót értem alatta, azaz a 780/780Ti utódját.
h1mpi: Te úgyis megveszed, már csak benchelgetés miatt is, mibe fogadunk?
-
h1mpi
félisten
válasz
rapidsquirel #18257 üzenetére
Bár, ha belegondolok, hogy a nyaralás majdnem kétszer annyi, nem is tudom
(asszony elevenen égetne el
)
(#18259) Keldor papa: még az is lehet, úgyse buktam még nagyon vga-n
-
ÁdiBá
veterán
válasz
keIdor #18251 üzenetére
Lesznek extrém darabok amik elérhetők limitált példányszámban 24 giga videó memóriával.
Ezt is közölték, mint ha olyan olcsó lenne....Én mindenképpen megvárom az év végét, hogy alakul majd a piac.
Az új széria milyen teljesítményéket fog elérni illetve a Radeon mennyire lesz verseny és árképes ezekkel a termékekkel.
Nem lenne rossz ha a Radeon jól sikerülne jó áron mert akkor a Titán se szaladgálna félmillióért.
Ennyi pénzért nem fért bele egy hátlap, azt is nehéz elhinni.... -
DigitXT
félisten
válasz
keIdor #18251 üzenetére
Mondjuk egy ilyen batárra már alap lenne a gyári vízhűtés:
tudom, majd biztos kijön az EVGA Hydro +50% felárral.Szerk: 980-ból is "csak" 800 dodó...
-
keIdor
titán
This one hell of a sexy card, if you ask me.
Kár, hogy ez több, mint egy havi fizum, úgyhogy most se veszek Titan-t, de a rendes 6GB-os verzióra week one vevő leszek, én bízom a GTX-980+50%-ban, mert hát a GPU maga ennyivel több. Akkor miért ne jöhetne ki szoftver alatt is. Elvileg nyár első felében jön a Titan X a piacra, a rendes 6GB-os verzió, meg valamikor később.
-
MPowerPH
félisten
2 ora dying light utan. Ventik 400RPM-en... TDP-t rendesen kitekeri, ahhoz kepest hogy alapbol magasabb is, mint a ref. eseten.
mod: Ha meg is jelenik a Titan, a 390X megjeleneseig nem eri meg beruhazni ra.
Egy, az AMD meg szerezhet meglepetest, mivel azonos generaciokon belul siman versenykepesek voltak eddig.(290X vs 780Ti).
Ketto, az AMD -s kartya megjelenesevel ugyis csokken majd a 'Titan' ara.Aki meg az ujdonsag varazsa miatt beleugrik egy ilyen vasarlasba, annak ugy kell...
-
dergander
addikt
válasz
Gyuri09 #18240 üzenetére
A vram a gyenge pontja a 970nek...arányában többet nő az fps ha a vram húzod fel 3900mhzre minthogy a gpu-t 1500on. Atris_svk is 1440mhzen hagyja a gput a vramot pedig 4000en mivel neki samsung ramos és ígyis valleybe magasabb a minimim fps-e. Úgyhogy látszik hogy a maxwelleknek a memó sávszél lesz a gyengéje.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
gainwardgs #18236 üzenetére
Szerintem felejtsd ezt el...
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Azt olvastam, hogy nem bootol uefiben , ez igaz? (nem olvastam bele a topikba.)
-
torma1981
veterán
válasz
Montesantos #18223 üzenetére
Majd térjünk vissza rá ha megjelent a játék. :-) Addig nem hiszek semminek. :-)
-
Vistaboy
veterán
válasz
JoolsNOS #18211 üzenetére
Értem. Akkor lehet, hogy az ASUS némileg minőségibb alkatrészekből áll. De mondjuk ez az árán is meglátszik. Más nem jut eszembe.
(#18216) blu79: Elég visszakeresni, hogy a GTX 980 megjelenésekor kik váltottak GTX 780 SLI-ről 980 SLI-re. Na, ők tuti beneveznek majd egy Titan X SLI-re, amint megjelenik nálunk.
-
Reggie0
félisten
válasz
Montesantos #18215 üzenetére
$1350 koruli arat emlegetnek. Ez mar majdnem 1 havi minimal ber.(a nemeteknek
)
-
KAMELOT
titán
válasz
#Morcosmedve #18232 üzenetére
Várjuk meg a Ti-t. Ha megközelítőleg tudni fogja a X-et olcsóbban akkor jó válsztás lesz. Remélem kicsit lenyomja az árakat!
-
eventus
veterán
Asus GTX970-DC2OC-4GD5-BLACK kari mellett 100%, hogy nem ciripel a jobb vrm miatt? Ram dolog csak nem érint 1080p-ben, de a ciripelés jobban aggaszt. Eddig Strix lett volna, de nem bagoly hangja van
Köszönöm!
-
Asbee
veterán
válasz
gainwardgs #18227 üzenetére
Max 65 fok, ne viccelj. 85-ig elmehetsz ha nagyon akarsz.
(#18229) eventus: Nincs olyan hogy 100%.
-
gainwardgs
veterán
Mekkora hőfokot bírnak ezek a kártyák 24/7-re.
Custom ventiprofilt készítek inkább a csend a fő szempont.
Egy max 65 fok játékok alatt mehet 24/7-re? ??? -
katt777
félisten
válasz
kovsol #18225 üzenetére
Talán mert így a 2., amelyen TV-t v. filmeket nézek, ne adj isten AB monitor megy rajta, nem terheli a VGA-t?
Ráadásul az amúgy letiltott (mert a játékok többsége hülye felismerni, melyik GPU mire való, állítani meg nem lehet) iGPU elérhető az ezt kihasználni képes alkalmazások számára. De ugye, mint írtam, nem az a kérdés, miért lenne jó VGA-ban.
-
katt777
félisten
Érdekes és bosszantó problémával sültem szembe. Bekapcsoltam az iGPU-t, hogy az vigye a másik monitort, aztán csak észre vettem, hogy pörög a VGA ventije. Megnézem és mit látok? 37%-on teker. Lementem a biost, és visszaállt min. 33%-ra!
Gondoltam, a hülye a gyári bios flash szerint is DVI csatik váltásával cserél biost, no de az 1. monitor továbbra is az egyetlen HDMI-ben van, a 2. meg a DVI-ről átkerült az alaplapi HDMI-be. Lekapcsoltam az iGPU-t, lehúztam a kábelt, de továbbra is a 2. bios van 33% min. fordulattal. Kössem megint DVI-re a 2. monitort, hogy meglegyen a modolt bios? (Nem találom itt a beállításokat, hiába keresek rá, és bárt rémlik, mit mire kellett átírni, el nem szeretném cseszni.)
Van az AMD-nek jó pár hülyesége, de ott legalább egy kapcsolóval lehet biost váltan.
Viszont akkor azt már megnézem, most mennek-e a régi DMarkok 1550MHz-en, mert elsőre, a régi biosszal még futottak. Akkor meg azt nem értem, hogy pusztán a min. hűtés lejjebb vétele hogyan befolyásolhatná mindezt. -
Sz.Miki
őstag
Nem gondolnám, hogy ez a kártya a 980 árát bármennyire is le fogja nyomni, sokkal sokkal magasabbra fogják pozicionálni.
-
blu79
addikt
válasz
Montesantos #18215 üzenetére
.. hát gondolhatod mennyi lesz
$$$$
és mennyien váltanak majd 980-ról Titan X-re
-
blu79
addikt
Nvidia Reveals Titan X, the "World's Most Advanced GPU" The card has 12 GB of RAM and 8 billion transistors. - de gondolom ez nem ide tartozik
-
kpal
nagyúr
-
Vistaboy
veterán
válasz
kovsol #18206 üzenetére
Gondolom arra, hogy a Strix kártyákon szinte alig forog a venti, csak ha komolyabban játszik, így nem romlik el.
Nekem is ilyen van, és tényleg egész nap meg sem mukkannak, csak ha beteszek valami komolyabb játékot, ami megisszasztja. Ha jól szellőző a ház, szinte nem is működnek.
MOD: Ja, a cicergés témához: Egyáltalán nem cicereg az enyém, mondjuk lehet, hogy csak én vagyok süket hozzá, mindenesetre én még egyszer sem hallottam.
-
Laci13
tag
válasz
#Morcosmedve #18207 üzenetére
Köszönöm válaszokat!
Én nem nagyon akarom tuningolni biosba nyúlkálni nem értek hozzá.
Akkor melyik csendesebb, megbízhatóbb?
Az MSI-nek nincs blackplate az számít valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB RAM 256GB SSD Intel Graphics W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest