Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugylee
tag
válasz
Tomassy00 #19199 üzenetére
Elég jó a hűtése, gyári programból vezérelhető a tuning, ventik, stb. Szal be tudod állítani magadnak, h milyen tartományban mennyire hűtsön. A ventik kis fiókos megoldással vannak fent és könnyen kivehetőek tisztítani anélkül, h a kártyát ki kellene venni. Játékok alatt stabilan maradok 60 fokon 50%-os ventik mellett, tesztprogramoknál feljebb is mehet. De persze mint mondtam beállítás függő ez is. Kisebb hőfok=nagyobb zaj. Mellesleg az egyik legcsendesebb kártya ami hűt is, bár a Zotac és MSI gémer, vmint a Palit Jet Stream szintén halkak, viszont ezek 10-20k-val drágábbak is. Egyszóval ár/hűtés/zaj arányban a legjobb vétel. Ráadásul én a mostani ár alatt egy tizessel vettem, ergo nekem nagyon megérte. Ez már a második fantomom, van egy 3 éves 560-asom is, semmi baja, a venti eredeti rajta és még mindig teszi a dolgát, pedig elég sok óra van benne.
De beszéljenek a számok, Valley benchmark, 50-60% ventik mellett...
-
Reggie0
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Tomassy00 #16469 üzenetére
Ahány embernek 4K kijelzője van, biztos kapkodni fognak érte. Merthogy az nV TX-es élsimítását nem fogom alkalmazni semmiben, az hót ziher, akkora szar. Szakaszonként törik, belassítja a játékot, felzabálja a RAM-ot, és ezért normális élelmosást sem ad. Mindamellett a 2GB-os XT-men ugyanolyan szépen futott full HD-ben minden, mint most, pedig muszáj volt bent maradniuk a 2GB keretben.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Tomassy00 #12757 üzenetére
Szerintem nem fuseráltak el semmit az MSI-nél, (leszámítva talán az legelső szériás 970-eket) de főleg nem a 980-nál, ami nagyon jól sikerült kártya, annál nem jobb egy G1 sem.
Sőt mióta nagyjából össze tudtam hasonlítani a G1 hűtését a saját kártyáméval, annyival még a hűtése sem jobb a G1-nek, mint ahogy azt én gondoltam volna... -
Peak
addikt
válasz
Tomassy00 #12753 üzenetére
hát mit csináljak, 3,5 éve vettem, még most sem tudja semmi sem megfektetni, BF4 alatt 49% volt a legnagyobb terhelés... felesleges szerintem platformot cserélni.
annyira profi overclocker meg nem vagyok, hogy a Freezer i30-as léghűtéssel még kihozzam az állitólagos 4,4ghz maximumot. -
-
bombibmw
veterán
válasz
Tomassy00 #12750 üzenetére
Szerintem ne várj!
Most elvileg jön majd a 960,ami ugye nem lesz jobb,sőt.
Aztán a 390X és a 980Ti is késik,tehát felesleges várni.
Viszont megcsinálhatod azt,amit AMD-s kollégánk írt,hogy vegyél 1db 970-et,aztán megnézed milyen.(#12751) Peak:
Nekem 4,6GHz-es procival,alap Sli-vel 450W volt a BF4. -
bombibmw
veterán
válasz
Tomassy00 #12746 üzenetére
Jó az Sli,semmi baj nincs vele.
Még 1080p-re is kell néha,ha pedig 1440-re kell,akkor főleg.
Persze,lehet azt mondani,hogy lejjebb kell venni az elsimítást,meg minden,de nehogy már lejjebb vegyem.(#12747) HSM:
780Ti felett voltam vele teljesítményben.
Én elfogadom azt is,ha valaki beéri 1db 970-el is,de aki szeretne egy Sli-t,azt nem beszélem le róla,mert nincs gond vele és brutálisat nyújt.Nem telik,de nem is fog annyit avulni.
-
HSM
félisten
válasz
Tomassy00 #12746 üzenetére
Néha a kevesebb több.
Felesleges amúgy. Próbálj ki egyet, bőven ráérsz bővíteni SLI-re, ha kevésnek bizonyul.
Még egy darabig lesznek ilyen karik a polcokon.
970-et nem tudok ajánlani tapasztalat híján, a 290-et szerettem, jó volt.De a 970-re se sok panaszt olvastam a topikban a tücsökzenekaros példányokon kívül.
(#12748) bombibmw: Jó, azért egy GTX760 SLI-t a fejenként 2GB ramjával szerintem az egyszem 970 is megenné reggelire FHD-ban, felette főleg.
"de nehogy már lejjebb vegyem."
Igazad van, miért is ne, ha telik éves szinten 100 000 csak a hardver avulására. -
-
HSM
félisten
válasz
Tomassy00 #12722 üzenetére
Érdekes.... Nekem a saját tapasztalatom, hogy 16GB rammal kikapcsolt lapozófile-al sem volt ilyen gond, a 4GB-os 290-es Radeonnal. Ugyanakkor 8GB-al ugyanígy lehalt 5-10 perc játék után. Szóval elvileg ha beállítasz neki 8-10GB virtuális memóriát, annak tuti elégnek kéne lennie, a 16GB-os gépben még ennyi sem kell, ha nem fut valami memóriazabáló dolog a játékon kívül.
Ja, igen, ez is fontos, hogy ne egye meg valami a háttérben a memóriát, pl. vírus, vagy más program.
De ez ebben a topikban szerintem giga-off.... -
HSM
félisten
válasz
Tomassy00 #12713 üzenetére
Elfogy a virtuális memóriád, világosan írja a hibaüzenet.
(#12714) proci985: Amit linkeltem tápot, egy minőségi, jóféle táp, és 60W körül, tehát mikor az üresjáratot mérnéd, csak 0,72-es.
De itt van pl. a ma kapható egyik legmagasabb minőségű, egyik legjobbnak tartott Seasonic Platinum táp, ami nekem is volt, [link], 60W-on ez is csak 0.764, ami magasabb terhelésen szépen emelkedik csak fel 0,95 magasságába.Igen, papíron 150W-ot tud a PCI-E 2.0, de gyakorlatban se a kompatibilitás miatt nem vesznek fel 75W-nál többet, se azért, mert a lapok sem szeretik, pl. egy sima kétkártyás CF/SLI már 300W lenne, ami garantáltan szénné égetné a 24-pines ATX csatlakozót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest