- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Videós, mozgóképes topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
torma1981
veterán
A ventilátor profil beállítva. Silencio házam van. CM 650. Nem a legjobb hűtésű de inkább csend legyen.
A profillal már jó a cucc.
A csomagban sajnos nem volt Witcher 3 kupon. Írtam nekik a kamerán megézték,hogy a kolléga beletette. Sajnos átlátszó csomagolást alkalmaztak és csak a fólia alá tették a cuccot. Nagy valószínűséggel a szállításnál tűnt el.
De a bolt nagyon rendes volt. Küldenek egy másikat.
Nagy piros az Iponnak. Mondtam nekik nem a legjobb ez a sima átlátszó fóliázás. Mivel látszik minden.
-
blu79
addikt
válasz
gaben88 #18891 üzenetére
- sajnos itt a topikban nem nagyon van akinek Zotac karija lenne
, de így kűlsőre nem lehet rossz, komoly hűtő van rajta, tuningban nem lehet rossz, hangra meg nem lehet tudni milyen hangos az a három venti, a G1 és WF3 nak is 3 ventije van, állítólag nem hangosak,
- ha megszerzed mindenképp számolj be rólatorma1981 elég meleg az az Evga , nem is gondoltam hogy ennyire meleg... ház hűtésed jó?
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Megjött az EVGA 970 GTX ACX 2.0. Sajnos az Ipon elfelejtett kupont hozzá adni.
De már írtam nekik. Elsőre nem rossz a kártya de már 40%-kon a venti elég hangos nekem. AZ Asus Strix sokkal halkabb volt. Igaz eddig 30%-kon az FC4 max 75 fokos.
-
gaben88
őstag
Sziasztok,
Mi a véleményetek a Zotac GeForce GTX 970 AMP! Extreme Core Edition kártyáról?
Köszönöm!
-
K@riK@
csendes tag
Sziasztok.
3db x290 garis cseréje után tulaja lettem egy msi 980 kártyának.
Felmerült egy kis problemám.
a monitorba két kábel megy hdmi, alaplapról és display port a kártyába dugva.
mi lehet a baj akkor ha bekapcsolás után a gép többször ujraindul, de nem jön ki jel a display portból, egyikböl sem, és a kártya hdmi ből alaplapi hdmi ből se.
Ha nincs bedugva a hdmi akkor sem indul dispay portrol, és a dispay port nincs bedugva akkor sem indul hdmi ről.amint a hdmi kábelt kihúzom,bedugom az alaplap videó kimenetére/dispay port bedugva a kártyába/, a gép beindul és mire a win feláll addigra a display porton müködik a gép.
asus z97 alaplap van. az alaplapi videó beállitásokat végigprobáltam, friss a bios is.
van valakinek ötlete merre induljak, mit hol keressek, változtassak?
Ha ujrainditás van akkor nem csinálja.Ha kikapcsolom és visszakapcsolom akkor elindul. Csak ha több pecre, orára kapcsolom ki akkor van kábeldugdosás.
müködik csak ne kelljen már minden induláskor dugdosni a kábeltKöszi elöre is.
-
qad
senior tag
Lehet tölteni a star citizen teszt változatát. Kíváncsi vagyok mennyire fekteti ki a 970-es kártyámat DD
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #18865 üzenetére
Szinek rendben, kicsivel jobbak mint a BenQ kijelzon......par FPS jatekban erzem a 144Hz hianyat, de rendben van. A felbontas az valami csodaszep..nagyon tetszik.
-
htc07
addikt
269x128x34 mm , jó öt centivel rövidebb.
bár nem tudom a "normál ház" belső speckóit.
-
kovsol
titán
válasz
sixpak #18836 üzenetére
Abu leírta már valahol, hogy a mostani API-kban túl sok erőforrást igényel a vram ürítése, ezért azt csak végső esetben csinálják meg. Addig amíg lehet pakolásszák az adatokat be, de közben sokat már valójában nem használ a program, csak nem törölték ki a vramból még, és ott foglalja a helyet.
-
-
sixpak
nagyúr
Lehet én voltam felületes és figyelmetlen, de mélyen visszaolvasva a topikban sem találtam utalást arra, hogy a vram használatot rosszul mérnék a monitorozó programok.
Több vga topikját is követem, de sehol még csak fel sem merült hasonló.
A 970-et érintő sajnálatos probléma után viszont többen is rájöttek erre a dologra.
Pedig én azt hittem, hogy a gpu-z, hwmonitor, hwinfo és egyéb programok melyeket minden neves tesztoldal (és mindenki más) használ, azért figyel az ilyesmire...ezek szerint nem. -
kovsol
titán
válasz
dergander #18832 üzenetére
Ez csak saját elméletem:
Az nem tudom feltűnt-e, hogy nem megy el egészen 4096MB használatig. Ez mégpedig azért van, mert maga a Windows is elhasznál már egy részt a vramból. Pontosan amúgy se tudod megmondani mennyi van benne. Szerintem ez a program csak azt méri, hogy mennyit töltött bele a vramba, és azért nem megy fel 4096MB -ra, mert eleve nem volt már üres. Ebben az esetben az a 3200MB-se valós adat, hanem hozzá kellene adni azt ami eleve benne volt. Gondolom úgy pont az a 3,5GB jönne ki. -
dergander
addikt
Nézd meg a nai's tesztet hogy már bizony 3.3GBtól csorba az egész...szóval nem 3,5 az. Csak kerekítenek sokan. Íme:
(#18831) Asbee Nem pontosak bizony,én a saját kártyám tesztjeire hagyatkozom,és nekem a kép alapján is csak 3.2GB okés utána csökken az erő
Amít írsz az okés aki tényleg ad 130e 970-ért érdemes már pár 10est odaverni és 980at kap,de én a 970 G1et megvettem 105e viszont a 980 G1 mert ugye nálam az jöhet szóva az már igen csak 50-60 Ropi vagy több ha csak az ipont nézem. mér 1,5évet kihúzok ezzel aztán majd lesz valami vagy új Nv vagy AMD kérdés DX12 alatt melyik muzsikál majd jól
-
Asbee
veterán
válasz
dergander #18821 üzenetére
Senki nem vitatta, hogy a 970 nem best buy kártya. Egyébként nem 50 ezer forint a minimum különbség. Pl aki 125-135k-t kiad egy 970-ért annak nagyon erősen megfontolandó egy Palit 980 155k-s árral.
Legalja Nv-t venni 980ból pedig rizikós
Ezt kifejtenéd?
A vram-ról neked sem pontosak az információid, driveres megoldás pedig nem lesz.
-
htc07
addikt
válasz
hszilard666 #18828 üzenetére
Nyilván ha a filmet is a gpu kódolja igen.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Lenne egy általános kérdésem:
Csökkenti az a kártya teljesítményét ha több minitor van rákötve és csak az egyiken fut a gém?
Forixempöl:
Az egyiken fut a battlefield 4 a másikon meg filmet nézek. -
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Melyek az ajánlott custom hűtős példányok a 980-ból? Jó hűtési teljesítmény és zaj arány lenne a fontos, tehát halk és hűvös kártya kellene, lehetőleg olyan gyártótól aki év garanciát ad rá.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
válasz
dergander #18821 üzenetére
3.5GB jön teljes sávszélességen, de amúgy igen. fullHD-re tökéletes a kártya, és WQHD-vel is csak akkor van gond, ha nem akar az ember semmilyen kompromisszumot kötni. mellesleg nem tudom, van-e értelme WQHD felbontáson MSAA-nak vagy SSAA-nak, különösen egy 27-es monitoron.
-
h1mpi
félisten
válasz
eventus #18820 üzenetére
Az komoly oldal
Észrevehető hogy 2 alaplap és processzor van feltüntetve. Ez egy SLI teszt miatt lett volna érdekes, de a Windows 8.1 technikai hibájának hála (a 4690K-val akár mit csináltunk, nem ugrott 800 MHz fölé, az SLI teszt sajnos elmaradt).
dergander: Rosszul fogalmazol. Nem legalja, hanem legkedvezőbb árú. Hisz, mind a Palit és a Gigabyte WF3 is ugyanolyan jó, mint a drágább MSI és Asus... Sőt a feszt a Giga veszi fel gyári biossal a legjobban. 980-ból nincs rossz márka csak nagyobb áréssel dolgozó cégek.
-
dergander
addikt
Akkor is a 970 a best buy kártya marad és fog is,2 ugyanazon márka közt van vagy 50e forint különbség rengetegen nemtudják kiadni a pénzt rá. Legalja Nv-t venni 980ból pedig rizikós...nekem FHD van és lesz még legalább 2 évig,addig meg a 970 teljesen jó,2 év múlva pedig új kártyák jönnek akkor abból csemegézek majd ha 4Kba töröm a fejem. Minimális az az ember magyarországon és szerte a világba akinek QHD vagy UHD monitorja van,nekik persze mindenféleképp 980 kell és ha van is akkor párba,csak az ilyen csóró embernek mint én is vagyok én elégszek meg a kis 970essel
Nekem ez a véleményem arról hogy a 970 3.5GB VRAMal mit tud,ami igazából 3,2GB ami teljes szávszélességen jön...3.3tól felfele már csorbul,remélem a következő driverbe onnan küszöbölik ki a hibát"driveresen"
-
eventus
veterán
Megéri-e a 3,5 GB? – MSI GTX 970 Gaming [teszt] [link] Eredmény: igen
(1080p-ig)
-
Televan74
nagyúr
válasz
rapidsquirel #18817 üzenetére
A 970 és a 980 ennyit tud.Akkor végy TitanX -et.
Vagy várd meg a új hyper - super AMD kártyát.
FullHD felett nem oly fényes az élet. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #18798 üzenetére
surroundban a 980 low az eleg eros, legalabb medium / highban kene vinnie mindent amig nem 60fps a cel.
btw a 970 meghal surroundban par esetben, szoval oda NV oldalrol jelenleg leginkabb csak a 980 ajanlott. Maxwellbol, legacy kartyak kozul van par erdekes, de Titanokat tenyleg ki kell fogni hogy egyaltalan lehessen ar/ertekrol beszelni.
-
Asbee
veterán
válasz
katt777 #18810 üzenetére
Leírtam már. Min fps. Ott 10% sem mindegy. Ha ebből sem érted nincs miről beszélni. Burkoltan próbálod megmagyarázni, hogy a 980-nak semmi értelme. Nem tudom ez miért jó neked. A 980 erősebb kártya, hihetetlen, hogy ezt nem látod.
Komédia szint, hogy egy szakmai topikban azt kell magyarázni, hogy a 980 erősebb a 970-nél gyakorlatban is. És ezzel nem a 970-et degradálom le. De nincs még egy ember a földön aki ezt állítja.
Nem tudom nálam hány 980 benchmarkot láttál, de rossz helyen kopogtatsz, mert nullát. Részemről befejezve. Teljesen értelmetlen ez a vita, tényekkel mész szembe.
hardocp teszteket ajánlom amúgy, ott aztán minden beállítás le van írva, min fps-el is, frametime-al. -
h1mpi
félisten
Van GPU-Z frissítés!
-
katt777
félisten
válasz
#35434496 #18811 üzenetére
Egészségedre!
Én is így vagyok a 970-nel, ez is elég mindenre.
A "hivatalos" tesztek túlnyomó többsége szimpla marketing, mint az autóknál v. bármi másnál, csak sajnos sokan beveszik ezeket is.
No meg az egyik játékot optimalizálták, másikat meg nem, kijön 2-3 patch v. egy új driver, és máris tök más az eredmény. -
katt777
félisten
válasz
#35434496 #18807 üzenetére
Nem kamuznak (azért bünti járna), csak arra számítanak, és helyesen, hogy a userek 95%-a csak a grafikonokat lesi, nem olvassa el, vagy nem is érti, milyen beállításokkal futottak a tesztjeik. De azt tényleg nem lehet megérteni, hogy ezek az újságok a megrendelésekből élnek? Az sem tűnik fel, hogy mindig az éppen tesztelt kártya jön ki a legjobb vételnek?
De én ezért szeretem jobban a saját teszteket.
DonLaca@: Teljesen jó az, én próbaképpen egész délutánt áttoltam FC4-gyel. Még csak nem is nagyon melegedett.
Asbee: Mi a csúsztatás? Ne vádolj olyasmivel, ami hazugság!
Pontos adatokat írok (linkeltem) egy rendes tesztből. Ne röhögtess már! Magad is kiszámolhatod. Máskor is teszteltem, vagy kerestem alapos tesztet, és ahelyett, hogy bárki maga tesztelt volna, minden ócska tesztet belinkeltek mindenhonnan.
Ez kezdetben mulattatott, ma már inkább untat.
Áruld már el, ha ennyire nem értem, mi a gyakorlati, azaz SZEMMEL LÁTHATÓ különbség még a 40 és az 50 FPS (ha igaz egyáltalán lenne) között is!?
A mai csúcs játékok nem futnak maximális beállításokkal min 60FPS-szel, tehát egyik kártyával sem használhatsz VSyncet.
De tényleg, 980-nal lehet villogni, hány pontot értél el vmi benchmarkban, de ennyi az össz. haszna.
-
Asbee
veterán
válasz
katt777 #18805 üzenetére
Senki nem bizonyította, hogy mennyire megéri. Mondjuk nagyobb felbontáson egy 155k-s palit megéri egy 130k-s 970 ellenében. Viszont ilyeneket ne akarj már megmagyarázni, hogy nincs gyakorlati különbség egy 970 meg egy 980 között. Elképesztő módon csúsztatsz, hogy a saját igazad bizonyítsd. Persze ez mindig is minden témában jellemző volt rád.
A 970 egy nagyon jó kártya, de a 980 gyakorlatban gyorsabb. Ha te ezt nem látod egy tesztben sem, gyere el hozzám egy 970-el szívesen látlak. -
katt777
félisten
válasz
TTomax #18799 üzenetére
Hát, ha valami, a 970 megéri. Lásd alább, mekkora különbség van teszt és teszt között.
players111: Hát, érdekes teszt, tekintve, hogy szintén C3 tesztet néztem jóval kisebb különbséggel. Itt konzekvensen megvan a kb. 20% (és a végeredményben is annyi), ergo nem maximális grafikával teszteltek. Talán mérvadóbb portált kell nézni, nem olyat, ahol a megrendelő érdeke szerint készülnek a tesztek.
blu79: A többiben is 20% ebben a tesztben. Anandtechnél ugyanez a játék, amelyet legutóbb linkeltem (és éppen emiatt), full HD-ben, HQ beállítással ref. 970 vs. ref 980: 84,7 vs. 95,7, ami alig 13%-os különbséget jelent. 1440p-en 54,2 vs. 60,7, ami 12% különbség. "Low" grafikával viszont 40,5 vs. 49,0, ami majdnem 21%, tehát az van, amit mondtam: a nagy különbség alacsony grafikával lép fel, tök mindegy, mit írnak oda a teszt elé. Hogy mi a véleményem az izom VGA-jukat alacsony grafikával használó "power" userekről, már megírtam többX.
A 970 nekem is ideális.
players111: Egyesek tényleg minden bevesznek 8olvass kicsit feljebb).
A 980-akat meg meg.
Persze továbbra sincs gyakorlati különbség a 2 között (még félrehordó teszttel is csak 40 vs. 50 FPS, biztosan látod a különbséget
), miközben a 980 még mindig 1.5X annyiba kerül. Nem azt mondom, hogy nem jó kártya a 980, vagy ne vegyen az ember, csak ne próbálja meg bebizonyítani nekem senki, mennyire megéri.
-
Asbee
veterán
válasz
katt777 #18798 üzenetére
Nem rohadtul mindegy, ha ugyanazon a beállításon tesztelnek? Persze belemagyarázni lehet ilyen értelmetlenségeket. Milyen full grafikáról beszélsz? Olyan beállításokat vársz ahol elfogy mindkét kártya? Mert lehet olyat. Annak lenne értelme? Bár akkor elmondhatnád, hogy ugyanazt tudja a két kártya.
Az adott széria csúcsai sosem az ár érték arányról szólnak. Nem értem mit akarsz most bizonygatni. Ha ilyen összeesküvés elmélet mániás vagy és szerinted techpowerup tesz semmit nem ér akkor maradj a gpuboss számoknál, vicc szintnek jó lesz. Csak ne csodálkozz ha ezen a szinten is lesz itt kezelve.
C3-ról annyit, nem egy játékot kell kiemelni. Megnézted a többit is az általad linkelt tesztben? Vagy azok már nem olyan szépek számodra?Arról meg nem beszélve, hogy ne csak átlag fps-t nézzünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Synology NAS
- Packeta
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 24GB
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest