Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Táp ventilátor csere
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Mini-ITX
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
qad
senior tag
válasz
Zool1981 #21352 üzenetére
Esetleg 1 próbát megér.
Kikapcsolod a gépet
Kíhúzod a táp kábelt
Kiveszed a videokártyát.
Beteszed az újabb videokarit, ráteszed a 2x 6-os tápcsatlakozót
Bedugod a tápkábelt és indítod a vasat.Nálam okozott már meglepetést az hogy a tápkábel nem volt kihúzva és a telibevert igp-n adta a képet a "hulye kocsog"
-
slloyd
senior tag
-
Xmister
senior tag
válasz
Zool1981 #21394 üzenetére
Másoknál működik a kombináció, úgyhogy lehet a kártya a hibás.
-
A gigabyte kartyak dobozan nics folia ugye? Csak a kartyan van elvileg.
duc
-
Ombi5
őstag
Kicsit elmentetek mar OFF-ba.......
-
Zool1981
tag
FAT32-re volt...Beszereltem,ugyanúgy semmi...
-
Xmister
senior tag
-
#Morcosmedve
veterán
Én nem szeretem az oroszrulettet...illetve frissítéskor "Load default setting"-et is nagyon ajánlott elvégezni, ekkor máris a pendrive/file és valamilyen BIOS-alóli frissítő eszköz kézenfekvőbb.
-
Zool1981
tag
Windows alól kell frissítenem,ha jól értelmezem?Érdekes...
-
duc
aktív tag
válasz
Zool1981 #21361 üzenetére
Ne pánikolj, nem kártyahiba miatt van. Az nem 62 hanem B2. Bios-t kell frissíteni a lapon, nekem ugyanez volt a 980-al (asrock Z87extreme4) utána megy.
Azt még megpróbálhatod előtte, hogy BIOS > Advanced > Chipset Configuration > PCIE2 Link Speed > Gen 3
,már ha van ilyen beállítás a lapon. Illetve ha beáll B2-n, akkor reset egy párszor, volt hogy továbbment még frissítés előtt is. -
-
sheep
addikt
jól gondolod, az AHCI volt a probléma, csak sajnos nem gondoltam erre és újraraktam mindent.
igazából user error volt ha úgy vesszük...@Zool1981:
amúgy itt a link a bios-hoz:
[link]a 3.30-as a legutolsó, ott is van hogy "improved VGA compatibility".
Reméljük tényleg csak ennyi a probléma
Amúgy én is ilyen kártyát rendeltem, és kicsit tartok is tőle hogy nálam sem fog menni, de azért remélem a frissítés után most már jó lesz.
(ha esetleg Fehérvár környékén laksz akkor tudok segíteni) -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #21369 üzenetére
Azert tartom magamat tavol az Asrock-tol...masok meg mindig ajanljak.
-
rup1u5
nagyúr
Remelem AsRock X79-el nincs ilyen problema.
(#21371) Zool1981:
Baromi egyszeru. Ket pillanat alatt megcsinaltam multkor BIOSbol. Gondolom a tieden sem bonyolultabb. -
Asbee
veterán
Szinte sosem kell újra rakni. Gondolom AHCI mód volt a ludas. Ha nincs áramszünet, esetleg windows alóli frissítésnél valami gebasz ( ami amúgy nem ajánlott) és a rendes BIOS-ra van frissítve ( rev x.x) akkor szinte semmi kockázat.
(#21367) Zool1981: P67-es lapoknál sajnos egyre gyakrabban olvasni ilyeneket. Nem tudod véletlen valhol máshol kipróbálni? Semmi extra. Pendrive legyen, meg olvasd el a leírást neten a laphoz. Egy reset default nem árt előtte.
-
sheep
addikt
válasz
Zool1981 #21352 üzenetére
Ugyan ilyen lapom van, és én már utánajártam ennek mert ugyan ez volt nálam is.
Valószínűleg az a probléma hogy a lap bios-a régi és nem ismeri a kártyát
nézd meg milyen bios van rajta, és frissítsd ha régi
a legújabb bios is kb 2 éves, és akkor kapott vmi kiterjesztett gpu kompatibilitást.
Én egy gtx 680-ast akartam a múltkor belerakni de azzal sem adott képet
utána frissítettem biost, de sajnos most nem tudom csekkolni hogy működik-e mert még nem jött meg a kártyám, és azóta nem raktam bele másikat.A BIOS frissítést csak saját felelősségre, nekem utána újra kellett raknom a windows-t, és hallottam olyat is hogy a frissítés tönkrevágta za egész lapot sajnos.
Szóval röviden, lehet hogy a biosod régi és egy frissítés megoldaná a gondot, de csak óvatosan!
És nem 100% hogy ez megoldja a gondot, de a neten van hasonló eset és ott megoldotta. -
Zool1981
tag
Igen,a régivel megy.
-
Zool1981
tag
CMOS reset után semmi...Pánik indul..Dr debug 62-es számot jelez...
-
gaben88
őstag
Szívem szerint a ZOTAC AMP! ECE helyére Giga G1-et vennék, de mivel sokat netezek és filmezek gépen, ezért nem lenne rossz a félpasszív MSI Gaming sem (Asus Strix-ről lemondtam). Május 1-ig van időm eldönteni persze! :-) De, ha tuningban kb ugyan azt tudja a két kártya, akkor egyértelmű, hogy MSI lesz.
-
Zool1981
tag
Na gyerekek,segítséget kérek,mielőtt bepánikolok.Beszereltem a kártyát,gép bekapcs.Monitor led zöld,semmi csipogás,de nem bootol be a gép,sötét a kép is...Gondolom,régi kártya vissza,aztán be kell valamit állítanom a BIOS-ba?Alaplapom:ASrock P67 Pro3..
-
Asbee
veterán
válasz
slloyd #21323 üzenetére
3 hőcső van amiből az egyik nem érintkezik. Nem nevezném régi típusnak, mert kapható még ilyen hűtésű. Egy kicsit melegebb meg az átlagnál kicsit hangosabb. Én egyébként múltkor is írtam neked, hogy az evga oldala szerint ez a hűtés...
Nem kell kétségbe esni, ahogy írtam picit hangosabb de ennyi. Használható simán. Azon az áron teljesen rendben van. Mindig is azt mondtam erről a hűtésről az ára a nem mindegy. Amikor ilyen 120k-s ára volt más meg 10-15k-val olcsóbban, olyankor nem túl jó vétel. -
blu79
addikt
válasz
gaben88 #21333 üzenetére
-szia szerintem az MSI jobban bírja, de ezt nem lehet egyértelműen kijelenteni, mert GPU függő, de amit itt a fórumon olvastam az jött le hogy a Strix -nél többször előfordult a cicergés, meg a tuningot nem bírta olyan jól, szerintem a G1 és Gaming 4G jobbak a Strix nél, de Asus-nál ott az alternatíva a Black ami nagyon jó
-
KAMELOT
titán
úgy néz ki 1500/1863Mhz stabilan megy a kártya +50mV-al!. Maximum 70 fok 47% ventinél! Nem is hallom!
-
Koszonom fiuk, de ez 970, engem a 980 erdekelne.
-
balint107
aktív tag
válasz
Bigemperor #21308 üzenetére
Gigabyte G1 gaming-et ajánlanék. Tuningban és hűtésben is a legjobb.
-
slloyd
senior tag
Oké jó, megemésztettem és bebizonyosodott (kutakodtam neten én is),hogy nekem ez a lelógó hőcsöves ssc acx 2.0 van...
Viszont ma próbáltam az 1440 mh et (fesz emelés nélkül) és szó nélkül lefutott 2x a heaven bench.
Szeretném 1500 mh en járatni ahhoz mennyi feszt kellene adnom?
Illetve mi a max amit még szeret?
Játék alatti laggra tudna valaki valamit mondani?
Huhh így ennyi egyenlőre és köszi,hohy segítettetek beazonosítaniJa akkor is laggol néha ha szabadítok fel vram-ot...
-
slloyd
senior tag
Mi az,hogy ez még?
Mi az,hogy használható?
Most akkor szar régi tipust vettem?
Ez nem lehet igaz :@
Jelenleg dolgozom (élyszakás műszak) de reggel ha hazamegyek az lesz az első dolgom,hogy szétdöntöm a gépet és megnézem a típus számát!
Nagyon remélem akkor,hogy nem a linkelt tipus mégse...
Lelógó höcsőre nem emlékszem ,hogy lenne rajta.... -
-
slloyd
senior tag
Amùgy nekem gtx 970 ssc acx 2.0 äm van de szakasztott ügy néz ki mint az iponos 1972 es linkelt vga.
Most nem értem mi a külömbség az evga karik között ha tök egyfomäk?....
Ja közben megvan az eggyik külömbség nekem 1370 valamennyi a gyäri boost... -
blu79
addikt
válasz
Bigemperor #21312 üzenetére
Szia Asus vagy MSI Gaming jó választás
, Asus halkabb Msi hűvösebb
-
slloyd
senior tag
Hali sräcok.
Az mitöl hehet,hogy gtx 970 en cod aw multiplayer alatt néha szalad a gém probléma nélkül néha meg halálra laggolja magát?
A grafikai beàllításaim ugyan azok.... -
törölt tag
válasz
Én ezt venném 970 bôl.
-
válasz
Csak az ASUS szerintem,hűvös , halk Magyar beszerzés és képviselet és a tuningot is bírja ! Ja és most GTA V !
-
dergander
addikt
válasz
Ha 970-et akarsz akkor Gigabyte G1 ,de ha 980-at akkor is G1 Giga
-
Bigemperor
senior tag
Sziasztok.
Úgy két éve, hosszas hezitálást, utánajárást követően, Sapphire Radeon HD 7970 Vapor-X mellett tettem le a voksomat, nem bántam meg, a mai napig sem.
Most még viszonylag jól el tudnám adni és GTX 970-et ajánlottak helyette. Melyiket ajánlanátok, ami ár-érték arányban bestbuy?
i7 4770k
Corsair Vengeance 2X8 GB RAM
Gríphon Z87 lap
Zalman Z11 Plus ház (befér talán, még nem tanulmányoztam a méreteit)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Táp ventilátor csere
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kvázi számítógépet szürreális kristályokból !
- Vírusirtó topic
- EA Sports WRC '23
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest