- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Csak az F1 25-re koncentrál az új AMD Software
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- iPad topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
norb55
őstag
válasz
kasa85 #15293 üzenetére
Leggfrisebb drivert ne használd valley alatt. nálam is fehérít itt ott amott. Jó nagy hulladék az a driver, ja és az órajeleket is tuning után úgy hagyja . Rakd újra a drivert, utána jó lesz.
Nvidia jó be újított a driverrel, szerintem a leggagyibb drivert adta ki ami vala is létezett. -
kasa85
őstag
válasz
beci43 #15294 üzenetére
Értem köszi
Normális az,hogy Windows 8.1 Pro X64 alatt a GPU 300MHz körül ritkán megy,mert folyamatosan üres járatban 953MHz megy.Az istenért nem akar 300ra le menni nem értem miért.Képet küldöm
Az összes Driverrel próbálkoztam volt mikor le ment 300 ra bejelentkezéskor utána elindítottam a Valley t ki léptem,és beragadt 953MHz re -
proci985
MODERÁTOR
Utóbbi hozzászólásokból nem igazán derül ki, hogy ez itt most egy szakmai topik. OFFal menjetek az offba, Uplayel és Watch Dogssal meg a megfelelő topikokba, mert semmi közük a kártyákhoz.
-
kasa85
őstag
Nem akarok warez matyiskodni,de most téptem szét a kupont elegem let az uplay szarral le tiltottak sem az Nvidia által adott kódot,és sem a kupon kódot nem fogadta el [cenzúrázva]
Valakinek valami ötlet.
---
finomabban, és OFFot ne itt, van erre dedikált topik is.
[ Módosította: proci985 ]
-
kasa85
őstag
válasz
norb55 #15275 üzenetére
Köszi végül is nincs olyan program mint a FurMark,hogy meg izzasztja játékok alatt jó,ha max 60C fokos lesz.
PS4 majd mikor lesz hozzá 10db feletti Exlusive tartalom,és virágboltivá alakítják,ha nem akkor eladom majd.A sok Exlusive P3 játékokkal vehetek játék nélkül egy PS4 et,de nagyon rá mentek a Xbox One virágboltivá varázslásához,ha sikerül PC ki lőve marad ez a konfig jöhet tőlem a GTX980 is -
kasa85
őstag
Mostanában nem nagyon PC-zek inkább PS 3 Exlusive címeket tolom,és Xbox 360 al játszom Gears of War részekkel meg a GTA5 el.Amúgy játékokkal 50% venti mellett nem vészes azt még bírnia kell a szintetikus tesztek nem bírják azon kell kb 60 vagy 70% venti vezérlés 67C fokon.Persze ez FurMark programnak nem elég be fűti 105TDP + tuningal 73C fok köré,vagy felé.Azért majd kíváncsi leszek a WD mennyire hajtja ki a kártyát
-
kasa85
őstag
Ez igaz
Sajnos nem két forint volt.Múltkor 120 ezer volt kb.Most meg 140 ezer igaz WD kuponnal.
Ahogy megvettem az IPON ban azonnal ki írták elfogyott,és 5 ezerrel kevesebbért ugyan azt adták WD plusz mellé pendrájvot amit én nem kaptam öt ezressel drágábban.Égjen le a bőr a pofájukról szemét banda.Mondjuk az az érzésem van valami rá forrasztva a kártyára ami nem engedi emelt fesszel jobban tuningolni a kártyát olvastam nem egy ilyen kártyát adtak ki.Lehet menne,de akkor garinak annyi forrasztás ezerrel. -
norb55
őstag
Nem-nem nagyon éri meg a GTX 780TI, aki nem engedheti meg magának vagy spórolni akar vegyen egy GTX 780-at. Én nekem volt 3db GTX 780-am, Semmivel se rosszabb a 780Ti-től. Én alig veszem észre azt a 15% különbséget. Ahol a pénz nem számít nyugodtan vegyen ti jelzéssel ellátott 780-at, de alig fog észrevenni valami különbséget, FHD-re meg értelmetlen végképp .
bombibmw Én nem azért vettem, hogy szét húzzam.
Gyárilag jól tuningolt, és jól néz ki, passzol az alaplapomhoz.
-
HSM
félisten
válasz
kasa85 #15268 üzenetére
Azért azt ne feletsd el, hogy a ventiknek is van élettartama, és minél jobban hajtod őket, annál hamarabb fogsz ezzel szembesülni.
Szerintem jobb hagyni pár fokkal feljebb, 70-75 körül, kisebb ventivel, esetleg finomabb tuninggal, hogy azért ne kelljen a ventinek se hülyére dolgoznia magát. Én a venti miatt sem tuningolom a 290-et, tovább tartson.
Sajnos nincs rajta annyira túlméretezve a hűtés, hogy csak kicsit kelljen a ventin tekerni a tuninghoz.
-
kasa85
őstag
Van benne valami
Emlékszem nem egy balhé volt a venti csapágyakkal én is bele futottam a GTX 670 be az egyik a 3 ból csapágyas volt 60% venti pörgés mellett.Olyan volt mint a traktor most ugyan azt a hűtést kaptam meg plusz hőcsövekkel,de semmi olyan csöndes,hogy álom hallani.Múltkor írtátok elég erős venti vezérlést adtam meg neki hát kell,mert a szoba képes 28,vagy 30 fokosra felmenni.A kártyát szeretem 67C fokon tartani tuning mellett.Jobb ha süvít mint megadja magát a kártya.Igaz alap vezérléssel sem megy 80 fokig a kártya kb 73C fokon meg áll.A engedélyezett TDP limitem max 105 FurMark egy szemét program míg más VGA tesztelő a TDP-ét 80%on hajtja addig a FurMark 105önMi lett volna mikor módolt bioszt tettem volna fel amiben hála nektek ki tóltuk 300TDP limitre.Lehet elolvadt volna a kártya ezért nem szeretem az ekkora értékeket.Meg a program jó befűtötte elérte a 76C fokot a kitolt TDP limit miatt ami 105 volt.
-
HSM
félisten
válasz
norb55 #15263 üzenetére
Ennyi. Sok értelme nincs már egy bizonyos szint felett. Én azért észreveszem, ha 950/1250 helyett 1100/1400-ra húzom a 290-est, de nem olyan azért, mint egy VGA-csere.
Ugyanakkor 1100-1200 között semmi lényeges különbséget ne éreztem a régi 280X-en, bezzeg 925 és 1100 között annál inkább. Ezért is érdemesebb inkább %-osan nézni.
(#15264) kasa85: Ez ilyen. Ha elfogy a GPU, akkor hiába adsz neki feszt, akár még rosszabb is lehet az eredmény.
El kell fogadni, a Tiéd ennyit tud. Nem rossz az szerintem.
Én is inkább olcsó Gigát vettem, alapon jó, a tuningot meg meghagyom másoknak, akiknek van 1,5-2X-ennyi pénzük 20%-al jobb sebességért.
-
kasa85
őstag
Az komoly nem vészes eltérések
Szerinted nagyon anti tuningos az enyém?
Este majd dobok nektek teszteket az új 2600K procival.Vissza térve miért van az,hogy emelem a feszt elméletileg akkor 1MHz csak kéne vinnie pluszban nem ,hogy meg sem érzi.Ekkora a szivárgás feszültség terén
-
norb55
őstag
Ezért érdemes tuningolni egy VGA-t. Az eredmények nektek beszélnek.
[link] -
HSM
félisten
válasz
kasa85 #15256 üzenetére
Ez ilyen. Volt egy 280X karim, ami 1125-ön vége volt. Másik pontosan ugyanolyan 1200Mhz-et röhögve ment. Másoknak 1250 is megvolt. Ahhoz képest tuning 7970-ek közt is volt olyan drága Lightning pl., ami szintén nem futotta meg az 1200-at, pedig azon a karin minden adott lenne hozzá.
(#15259) bombibmw: Tökéletes elvagyok tuning nélkül a kis 290-esemmel.
(#15260) kasa85: Nekem is ilyen a Giga WindForce3-as 290. Alapórajelen halk, hűvös, szuper, de ha jobban megtuningolom, elfogy. Azért ezek így is sokkal jobbak már, mint azok a szörnyűségek, amiket régebben elkövetett a Giga. De ezeket nem erős tuningra találták ki azért. Egyszerű, olcsó, de jó kártyák, nyilván, a kisebb tuningpotenciál ennek az ára.
-
kasa85
őstag
Nem bántottál ezt akartam le írni privátban nem vettem véresre a dolgot szóval béke
Ennyire gyenge lenne a Giga OC ? Nem értem akkor a hűtésen kívül semmit nem ér meg kaptam hozzá WD játékot amit mindjárt töltök is le
Köszi meg lesz két,három év minimum kell addig ez lesz sajnos(#15261) Keldor papa
Köszi pár év,és én is beilleszkedem a társadalomba addig kérlek benneteket fogadjatok el így -
norb55
őstag
válasz
bombibmw #15253 üzenetére
Kérdem én mi értelme tuningolni ? Oké tuningolsz 1150MHZ-en megy a GPU . Az mért nem jó?Azért mert a másiknak megy 1250MHz-et. Hozzáteszem az a 100MHZ tuning kemény 2-3FPS-t hoz keményebb játékokba, akinek 1150MHz-en játszhatatlan a játék annak a széthúzott VGA-val is az lesz. Nem mindegy hogy 30FPS vagy 32FPS? Ahol meg 100FPS-ről beszélünk ott meg nem mindegy hogy 100FPS vagy 110FPS? Hol nem játszható az adott játék? Remélem értitek a lényeget, akinek megy tuningolva a VGA örüljön, de minek?
Nekem ASUS GTX 780Ti matrixom van és lám alapon használom 1150/7000-en.
kasa85 A Giga pontosan annyit ér amennyiért árulja a gyártó. Nem kell kétségbe esni, hogy kicsit gyengébb, hidd el nem leszel kevesebb a többi embertől azzal hogy giga van a gépedbe.
-
kasa85
őstag
válasz
bombibmw #15253 üzenetére
Köszi
Nem adom el nem érn érné meg nagy lenne a bukovári azért a 101 MHz meg minek,csak furdalta a kíváncsiságomat miért nem megy nekem is.
Érdekes,hogy emeltem feszt TDP ki tóltam 300ra,és semmi 1149MHz fölé megyek GPU val már a Unigine Valley Benchmark gibázik indíthatom újra a gépet,és vehetem vissza a MHz-et. -
HSM
félisten
válasz
kasa85 #15252 üzenetére
Azért ami itt az 1250-1300+ eredményeket elért Matrix, meg Classified K|NGP|N, na azok azért nem egy Gigabyte kategória.
Remélem, ezzel nem bántottalak meg.
(#15253) bombibmw: Nekem AMD volt sok nem annyira tuningos példányom. Egy hétig volt GTX260-am, az bezzeg olyan tuningos volt, csak pislogtam.
Ki kell fogni.
(#15254) kasa85: Hát, jobbulást kívánok.
-
kasa85
őstag
válasz
keIdor #15248 üzenetére
Olvasd el amit lentebb írtam mint mondtam van diagnózisom diszlekszián kívül.Nem akartam le írni,mert nem olyan csoport ahol ezt meglehet tenni remélem meg érted.Majd kapsz agyi infarktust bivaly erős gyógyszert pánikbetegséget,és mellé 13mat ami a legsúlyosabbtól a leggyengébbig terjed na akkor írj ilyen kijelentést.Kezeltetve vagyok sajnos a gyógyszerek miatt néha elfelejtem,félre olvasok,olykor hellytelenűl írok.Amúgy a mondat szerkezeti részével,és a megfogalmazásommal van baj a szűrő program ezt nem érzékeli szóval megint fals amit írsz,de köszönöm,ha ezek után megérted
-
bombibmw
veterán
válasz
kasa85 #15252 üzenetére
Az 1250 azért már elég jó.
A tiéd egy antituning példány,ezt el kell fogadni,vagy el kell adni és addig vadászni bukókkal,amíg ki nem fogsz egy jót.
Nekem eddig szerencsém volt a VGA-kal(kopp-kopp),mindegyik átlagos,vagy annál jobb volt,de ha egy rossz példányom lenne,biztosan cserélném.
Persze,ha valaki nem tuningol,annak teljesen jó egy antituning is,ami viszi a gyári órajeleket.
És peace neked! -
kasa85
őstag
Köszi végre egy kerek mondat ezt már megjegyeztem.A gond ott volt jöttek nekem 1250MHz ment kíváncsi voltam nekem miért nem.Annyit le írok nagyon erős gyógyszereken élek nem leplezem a betegségemmel elfelejtettem bocsánat
A lényeg olyan mintha alkoholista írta volna,és ki józanodik lám elfelejtettem mit írt mikor becsiccsent
Agy infarktusom,és 14 diagnózisom van ami sajnálatos nem írom le nem testi eredetű.Olyan dolgokon mentem keresztül,hogy egy nem erős idegzetű nem a ti légkörötökben lenne remélem ezt elnézed előre is köszönöm
Amolyan hullám völgy tudok normális lenni,de néha hibázom ezt szeretném,ha megértenéd.
-
Zorel
senior tag
válasz
Tökmindegy #15249 üzenetére
FHD-ra a sima 780 is elég mindenhova.
-
norb55
őstag
válasz
Tökmindegy #15249 üzenetére
Nem nem éri meg full HD-ra. Bőven elég a GTX 780
még 2560×1440-re is bőven jó a GTX 780.
-
Tökmindegy
senior tag
Srácok! Ez a TI mennyivel tud többet mint mondjuk egy sima lightning 780?
kéne egy kártyát vennem ,de én sokallom a TI árát .Megéri fúúúújhádéra? -
keIdor
titán
Van nekem is egy ismerősöm, aki diszlexiás, gyerekkorában volt vele kezelve és ma ugyanolyan jól tud írni, mint bármelyikünk, és folyékonyan olvas, ez nem kifogás, max akkor, ha egyáltalán nem volt kezelve vele az illető. Ma meg már a böngészőben is van helyesírás ellenőrző, szóval egyetértek veled...
-
HSM
félisten
válasz
kasa85 #15246 üzenetére
Biztos vannak antituning kártyák, biztos van olyan is, ami sokkal rosszabbul megy a tiédnél, csak a felhasználók nagyrésze használja, ahelyett, hogy másokéval hasonlítgassa a tuningját.
De egyszerű a megoldás. Ha elégedett vagy a kariddal, akkor mindegy, mennyire tuningos, nem? Ha pedig nem vagy vele elégedett, de egy tuningosabbal az lennél, akkor el kell adni, és venni helyette egy kitesztelt tuningosabbat. Probléma máris megoldva.
Szerintem csak a figyelmetlenségedet leplezed a betegség-dologgal, ezt a hsz-t is le tudad írni kb. tökéletesen, múltkor is egyből érthetően írtál, mikor szóltam.
Érdekes....
-
kasa85
őstag
Kedves HSM ha jó Magyar szokásodat nem hagyod abba akkor meg se szólalj.Egyszerűen kíváncsi vagyok vannak e ennyire anti tuningos kártyák.Ha kötözködni akarsz,vagy valami nem tetszik privátban megbeszélhetjük.Eddig amit hozzá szóltál a Magyar nyelvtani helyesírásomon kívül,és fikázáson kívül kib@szott sokat segítettél.Szerintem felejtsük el egymást,mert lehet bátor vagy ide írni,és oktatni.Van oka miért nem írok helyesen sajnos van egy ilyen problémát okozó betegségem,de nem kötöm az orrodra.Lehet PH nagyúr vagy,de vegyél vissza az arcodból kérlek valamit nem tudsz bölcsebb maradsz,ha csöndben maradsz! Köszönöm!
-
HSM
félisten
válasz
kasa85 #15244 üzenetére
Még hányszor akarod beírni ezt az 1149 meg 400Mhz-et?
Értjük, látjuk, örülünk, de azért ez már kicsit sok kezd lenni.... Plussz tényleg el kéne olvasni mégegyszer, mielőtt leokézod a hozzászólást. Sokszor nem világos, mit is próbálsz kommunikálni.
Az a szegény 2600K képzelem, hogy lealázza a 4770K nagytestvéreit 4,1Ghz-en.... Hint: sehogy.
-
kasa85
őstag
-
beci43
senior tag
válasz
#Morcosmedve #15242 üzenetére
Ez megint ki volt?
-
tlac
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #15237 üzenetére
ez így nem hangzik jól, ha tényleg így van
olyasmiben reménykedtem, hogy csak elég kipöccinteni a helyéről a plexit(#15238) Goblin12
én még látok sima titan-t 225k-ért
-
Goblin12
őstag
Jól látom, hogy az NV kivonta a forgalomból a sima Titan-t, mondjak ha igen szerintem jó döntés volt, mert ott a Titan Black ügye ami már néhány helyen olcsóbb mint a sima Titan. Mindenesetre kár, hogy a TB-ből nem jöttek custom karik.
-
tlac
nagyúr
Ezt a plexit valami egyszerű módon ki lehet szedni?
Látom, hogy alatta pormacskák vannak. Hiába próbáltam meg porszívóval a kártya hátuljánál kiszívni a koszt, nem jött ki. -
Devid_81
félisten
válasz
kasa85 #15228 üzenetére
Enyem 1250 korul fekszik ki alapfeszen...viszont 10mhz ram orajelemelestol mar tele van a 3D-s kep szep zold csikokkal....ez ilyen, sokat ne potsolj vele Te sem, nem eri meg ezen agyalni.
Minden plusz jol jon, de csak annyit tolj neki amennyit egeszseges hatarok kozott kibir a cucc.
Mint mar irtam mar, nem az a par % difi fogja kihuzni a sz.rbol az embert amit a tuning adna. -
SzlobiG
félisten
válasz
cserkopater #15221 üzenetére
Alapesetben természetesen ugrik amennyiben nem a gyártó bios-át frissíted.
De ha olyan probléma van hogy vissza tudod tenni a gyári bios-t garanciális ügyintézés előtt, akkor nem ugrik.
-
beci43
senior tag
válasz
cserkopater #15221 üzenetére
Dehogyis.Ha gond van,visszateszed a gyári biost.
-
cserkopater
csendes tag
Bios cserénél ugrik a gari?
-
Devid_81
félisten
válasz
Rabbitf_24 #15202 üzenetére
Gondolom en is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ne OFF-oljatok!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest