Új hozzászólás Aktív témák
-
h1mpi
félisten
válasz
Tökmindegy #16403 üzenetére
Tökmindegy melyiket veszed
-
SzlobiG
félisten
válasz
Tökmindegy #16403 üzenetére
Teljesen mind1 melyiket veszed.
Amúgy ezek még mindég ilyen drágák? Én a gaminget vettem asszem 135-ért még tavaly.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Tökmindegy #16401 üzenetére
Ha nem tuningolsz akkor tökmind1 simán jó a gaming is, de a DC2-es asus is.
-
Zorel
senior tag
válasz
Tökmindegy #15249 üzenetére
FHD-ra a sima 780 is elég mindenhova.
-
norb55
őstag
válasz
Tökmindegy #15249 üzenetére
Nem nem éri meg full HD-ra. Bőven elég a GTX 780
még 2560×1440-re is bőven jó a GTX 780.
-
h1mpi
félisten
válasz
Tökmindegy #7948 üzenetére
Kár hogy nem láttam, pedig napi 3x néztem az aprót, vittem volna én is
-
blaca83
őstag
válasz
Tökmindegy #7945 üzenetére
Mi ez a hirtelen "downgrade".....
-
válasz
Tökmindegy #4837 üzenetére
Nem.
Azokat te írkálod!Én értek mindig mindent,el is olvasom,néha nem tudom minek teszek ilyeneket,csak azt nem értem mit keresel ebben a topicban,és másokra mondod trollkodnak.
3-4db 780 természetesen. Szelektív olvasással eddig jutottál el ebből a topicból.
Hozzá tudsz fűzni érdemben vmit egy 780-hoz ? Nem. Akkor meg hagyd békén a fórumozókat,engem meg főleg!
Én itt be is fejeztem. Egy újabb név a listában,sok értelme nincs olvasni amit írsz.
Látod Solt , így kell ezentúl ignorálni egyes felhasználók írásait. -
válasz
Tökmindegy #4832 üzenetére
Nem vagyok kíváncsi a részletekre,főleg nem privátban!
Vegyél és majd megtudod.
Vagy olvass véleményeket róla,úgy ahogy másik ember kigondolja és leírja,és nem pedig a te általad meghatározott módon.#4834 -Solt- : Sosem fogod tudni kiszűrni,pláne nem cenzúrázni más fórumozók írásait. Erre vannak a moderátorok. Egyszerű a dolog. Ignorálni kell,mint ahogy én is tettem és teszem bizonyos tagok írásaival,vagy más topicokkal fórumokkal. A szavazósdi kicsit vicces (az is off),én tartózkodom.
-
válasz
Tökmindegy #4825 üzenetére
Miért ne kellene tul spilázni ?
Egy GTX 780 SLI-t had spilázzon már túl az ember.Majd leírom én is a véleményem ha végre belepakolok mindent a házba.
Na majd arra biztos nem fog érkezni amd-s oldalról semmi. -
Tirexi
addikt
válasz
Tökmindegy #4809 üzenetére
Figyi Tökmind1.
Annyira ismerhetsz már és sztem tudod is rólam, hogy én szeretem mindig megvenni az aktuális csúcsot sőt néha kettőt is belőle.
Vártam a 290x-et is mert azt mondták Titan verő lesz sokkal olcsóbban.
De azt nem mondták, hogy 95 fokon lesz a legjobb a hatásfoka meg hangos lesz mint egy hajszárító.
Itt ebben a felállásban már nem csak a teljesítmény számít hanem az apró tényezők is mint a melegedés, a hang vagy a driver-es támogatás.
Nem egy embertől hallottam azt, hogy "még szerencse hogy nem vettem 290-et" szöveget miután látta milyen is lett a kártya. (topic hozzászólásokból meg tesztekből)
Igen valóban gyors és olcsó ahogy mondták. De azt miért nem mondták el, hogy hány fokos lesz? Meg Silent meg Uber mód? Ez baromság. Gyerekes hülyeség... Ki akarná a Silent módot használni amikor egy Titan verő kártyáról beszélünk és nem azért veszem, hogy antiboost-oljon 700Mhz-re aztán éppen le tudja majd verni a 770-et hanem azért, hogy alázzon mindent.Elmondom neked ha ez a VGA most a 780 ref kártya hőjét és hangját produkálná úgy, hogy simán tartja a boost-ot.. már rég CF-em lenne belőle.
Éppen ezért várom már én is az egyedi hűtéssel szerelt 290x-eket mert ha jól fognak teljesíteni (mind hang/hő/ teljesítményben és még az ára is kedvező lesz) akkor lehet kétszer is meggondolom a cserét kapásból CF-re.
Szal nekem nem zöld szemüvegem van hanem mindig az aktuális SZÁMOMRA legjobb VGA szemüvege. Számomra most a 780 DC2 OC a legjobb. De lehet ez változni fog mihelyst végre kapunk valamit azokból a custom 290-ekből... (vizezni meg akkeleró 3-azni nem fogok)
-
SzlobiG
félisten
válasz
Tökmindegy #4813 üzenetére
Valamilyen szinten egyetértek veletek, hogy tényleg túlzásba viszi már amit csinál, ha valami nem tetszik erre vannak a moderátorok.
De ezt, hogy ez miatt tart itt az ország na ez is nagy baromság semmi köze ehhez.
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #4813 üzenetére
Nekem is ez volt az utolsó csepp a pohárban... ideje itthagyni a homokozót!
-
Casanova*
veterán
válasz
Tökmindegy #4809 üzenetére
hagy mondják! nekem tetszik,ahogy szidják a pirosat. teljes mértékben egyetértek velük.
igazuk van!
-
Tirexi
addikt
válasz
Tökmindegy #4783 üzenetére
-
mcwolf79
veterán
válasz
Tökmindegy #4783 üzenetére
Más élvezet nincs szegénykémnek.
Marad az örökös trollkodás. -
tom 007
tag
válasz
Tökmindegy #3966 üzenetére
Én is próbálom eladni a kapott játékokat szerinted mennyit lehet kérni értük?
/Assassins Creed 4+Splinter cell Black List/ -
Firestormhun
senior tag
válasz
Tökmindegy #3334 üzenetére
Nem lehet rá feltenni lightning biosát.
Gyári biossal az a gond, hogy röhejesen alacsony a default power target, 103% maximum. FC3-ban folyamatosan beleütközött power limitbe, ahol visszavette 1202 MHz-ről 1163 MHz-re core clockot, ott meg már olyan alacsony feszt adott neki, hogy egy idő után kifagyott a játék.
skynet vbios rev 3 releasek közül EVGA ACX biost használom és ezzel atom stabil 1228MHz-en és folyamatosan tartja ezt az órajelet, ha van terhelés.
[link] -
Tirexi
addikt
válasz
Tökmindegy #3290 üzenetére
Annó még a 3Ghz is csak álom volt most már a 4 is kevés. XD
-
FLATRONW
őstag
válasz
Tökmindegy #3222 üzenetére
Pont az, hogy akkoriban nem volt ekkora különbség a 2 kártya között.
(#3227) BMW001: Várj egy két generációt és az akkori játékokban megint fölényes előnyben lesz a 680 a 7970-el szemben DX játékokban (ha lesz még DX).
-
MPowerPH
félisten
válasz
Tökmindegy #3222 üzenetére
"Azt megfigyeltem,hogy az idő múlásával egyre jobban ellépnek a zöld kártyák a radeonoktól( már a régebbi típusok),gondolom a driver az ok legfőképp."
Régen lehet, hogy így volt... Ellenben a 7970-el ez is megváltozott, és fordult egyet. Mikor kijött a 680, gyorsabb volt, mindenki váltott, aztán 2 hónap múlva egy köv. tesztnél, sokkal frissebb driverrel jött a hideg zuhany.
Én is vacilálok, de nem merek még dönteni. A 290X is kap most egy rendes drivert, pluszban jönnek a spec hűtős megoldások. 780 árak zuhannak, és még fognak esni, mert a 290X árcédulája is cirka 80 fontot esett a nov. 6. orderekre.(itt pont egy áron lesz a 780-al ismét...) Plusz jön valami rendes, nem beta driver. Nincs még vége, ütik egymást rendesen... -
Rexcor
őstag
válasz
Tökmindegy #3211 üzenetére
A legújabb WHQL 331.65
-
Firestormhun
senior tag
válasz
Tökmindegy #3206 üzenetére
Clock offsetet lehet csak állítani.
Kezdésként próbálj meg GPU-ra +100 MHz-et, memre +300 Mhz-et, PT limitet told ki maxra, feszültség meg mehet +37mV-ra.
#3207 Valley benchmark nem adja meg helyesen az órajeleket, csak AB
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
Tökmindegy #3206 üzenetére
Nem nyúlok hozzá. Lefuttattam a valley-t oszt 1241 re boostolt fel ezen is ment végig.
Alapon ezt krehácsolta össze,azaz én nem nyúltam hozzá.
Gondolom ez csak elég kollegák.Ti tudjátok én nem értek hozzá. -
Firestormhun
senior tag
válasz
Tökmindegy #3201 üzenetére
Van hozzá valami app amivel profilokat lehet betölteni, de alapvetően hülyeség.
Ha szerencséd van és B1 steppinges kártyát fogtál ki, akkor 1200-1300 Mhz core is befigyelhet.
-
egyedülülő
őstag
válasz
Tökmindegy #3189 üzenetére
Akkor nem csoda, hogy elvitték. Túl olcsón adtad mondhatni.
-
egyedülülő
őstag
válasz
Tökmindegy #3152 üzenetére
Mennyiért adtad el a Lightningot? Én is eladnám a sajátomat, hogy feljebb válthassak azért kérdem.
-
válasz
Tökmindegy #3150 üzenetére
Erről majd kérhetnék egy összetett véleményezést ?
Esetleg unboxing videót ?
Zaj , hőmérséklet és tuning ? -
törölt tag
válasz
Tökmindegy #3152 üzenetére
Elhagyott a humorérzéked?
Kora reggel olyan komoly próbálsz lenni. De minek? Ez egy jókedvű társaság nem az alkotmánybíróság.
-
Tirexi
addikt
válasz
Tökmindegy #2775 üzenetére
"CPU,meg GPU kihasználtság? Kit érdekel
Mennyen oszt jónapot"
Ezzel én is így vagyok.
Egyedül az FPS értéket szoktam megnézni csak, hogy leszűrjem mennyire optimalizálatlan játékot kaptunk.
De pl ha látom, hogy jól megy akkor már nem nézegetjük azt sem.Mondjuk talán még az SLI-nél érdemes megnézni talán azt, hogy egyáltalán megy-e a második GPU.
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #2768 üzenetére
Láttad, hogy milyen... azért ez elég idegesítő.
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #2549 üzenetére
Holnap felhívlak, nem akarok itt tovább offolni...
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #2547 üzenetére
Mesterem! Ez a hivatalos Asus fórumról van, kétlem, hogy Giga lapja lenne az illetőnek!
Elég sok ilyen nyűg van,( komplett ED topik évek óta ) különböző konfigokkal... nem azért linkeltem, hogy a VGA-t okoljam, hanem ellenpéldaként a "Giga lapok szarok" okfejtésre!
Említettem már, hogy a 7950-l is csinálta, ergo innentől nem foghatom az NV driverre!
-
WaterWawe
őstag
válasz
Tökmindegy #2468 üzenetére
Szerintem a gigának vannak a leghulladékabb lapjai. Z77 G1 Sniper 3 4.4GHz-en nem volt sabil 1.28V alatt, másik lapba ugyanezen a feszen 4.8GHz-et ment. Csak 90k-s lap, bravó giga!
-
norb55
őstag
válasz
Tökmindegy #2468 üzenetére
De olyan hülye biosa is van azoknak a lapoknak . Egy rog lappal 1kattintás a procit felhúzni 4600MHZ-re. Csak level up 4600MHZ meg egy kis fesz a procinak mondjuk 1,390V és kész , nem kell szenvedni . és stabilak
Nekem világ életembe ASUS lapom volt másba nem nagyon volt még Asus de lapba csak az
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #2465 üzenetére
Lassan ideje lenne kideríteni, hogy mi a szar, mert jön a "gépelőttülünkéskockulunk" idő!
No meg fogytán vannak a garanciális "percek" is... addig halogatom amíg valami olyan lesz szar, amin időközben lejár a garancia!
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #2463 üzenetére
Ezekkel nem nagyon... mindenki AAA-s címekkel játszik.
Egyébként meg keress rá az fps drop kifejezésre a 780 kapcsán...
Lehet, hogy a lapom a ludas, de akkor miét van az, hogy, ha fixálom az FPS-t, akkor javul a helyzet, ha meg nincs fixálva mondjuk a CloD-ban, akkor úgy remeg a TIR, hogy játszhatatlan?
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #2460 üzenetére
Ami eddig is... semmi nem változott.
- DP használata esetén újraindul a gép hidegen.
- Több játékban is komoly FPS dropp van forgolódás közben, pedig a GPU kihasználtság alig 50% (pl ETS2)
- Microstutter, ha nincs fixálva az FPS 60-ra. (pl Race07)Plusz a TIR nyűg, de azt nem sorolom ide, mivel a 7950-l is csinálta.
-
Landon
addikt
válasz
Tökmindegy #992 üzenetére
Hadd kerdezzem meg, hogy te mely gyarto OC-s megoldasara varsz mert en is hasonlo cipobe vagyok de mindenhol total kuss van, csak ref darabokat talalok es kezd fogyni a turelmem...
Eddig a Giga OC-ra varok de, hogy oszinte legyek nekem a JetStream is bejon. Bar ha valaszthatnek egy 3-ikat az az msi gaming lenne.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Tökmindegy #994 üzenetére
Megbeszélve
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Tökmindegy #992 üzenetére
Ehh..nem értem a gondot...
ad1 ., Mikor írtam, hogy megéri a plusz pénz? Mint ahogy itt írták is, ez kb olyan mint a hobbi, ahol az ember nem feltétlen az árat nézi. Egy dolog, hogy nem éri meg 100%-ig,
ad2 ., tudtommal most itt vízhűtésről és léghűtésről van szó, amit linkeltél az meg két léghűtés összevetése volt. Gondolom ez elkerülte a figyelmed.
ad3., sokkal inkább nagyobb létjogosultsága van a vízre váltani gyári ref léghűtésről, mint plusz pénzt kiadni egy egyedi léghűtésre "szerintem".
-
Tirexi
addikt
válasz
Tökmindegy #661 üzenetére
Ez Project CARS-hoz kiváló lenne.
THX. -
Tirexi
addikt
válasz
Tökmindegy #658 üzenetére
Júúúúúúúj kell nekem egy ilyen.
Lehet venni MO-n? -
KAMELOT
titán
válasz
Tökmindegy #658 üzenetére
Fordigatod a fejedet közben a képernyő ugyan ott van így össze vissza nézelődsz.
Érdekes cucc sokmindenre nem jó. Kinézés meg zoomolásra ott vannak a gombok. Gyorsabb és praktikusabb.
Szerk: Szimulátorhoz megfelelő!
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #513 üzenetére
Lehet...
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #511 üzenetére
A friss telepítések után nyilatkozom...
Bár szerintem is az lesz a legegyszerűbb, ha átjössz és megnézed!
Egyelőre ez a TrackIr dadogás aggaszt egy picit...
-
M@trixfan
addikt
válasz
Tökmindegy #488 üzenetére
Könyörgök ugye nem közgazdász vagy? Azt a betyár mindenit, olyan cifra dolgokat mondasz zsinórban, hogy kettéáll az ember füle. Elnézést kérek, hogy ilyet írok neked, csak olyan meredek csúsztatásokon alapuló érvrendszerrel fejted ki több poszton át, hogy kávezacc jóslás alapján veszel VGA-t, az ember helyben osztódik tőle. Az Apple hasonlatot már szinte vártam a többi után, mondjuk itt ez a menő attitűd, nem volt nehéz kitalálni. Én most inkorrekt leszek, mert nem javítalak ki, de Abu-nak maximális tisztelet a kimerítő és pusztán technikai válaszokért!
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #503 üzenetére
A London sztori fullon ugyanaz... itt is beesik a GPU terhelés is, és az FPS is. :S Csíkok nincsenek, ami azért elviselhető...
Viszont a TrackIr valamiért nem vaj sima, persze csak a CloD-ban... :S
De mint az alábbi anomáliákból is látszik, valami nem gömbölyű... holnap dobok egy friss winfost, remélem az orvosolja a nyűgjeim!
@ForRedGlory: Gyanítottam, hogy ez így nem kerek, de gondolom még az AMD maradványok kavarnak be... elfelejtettem eltávolítani a drivert mielőtt kivettem a VGA-t, utána meg már nem az igazi az uninstall. :S
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Tökmindegy #496 üzenetére
Mindenképp a hardverfejlesztésre kell visszaállni. Volt olyan, amikor az NV lerakta a legjobb hardvereket. Nyilván ezek a mérnökök az elmúlt években nem hülyültek meg.
Az NV 2006 óta több dömpernyi pénzt belerakott a CUDA-ba. Számukra az a megoldás, hogy a teljes iparág fizessen licencet és akkor mindenkinek megcsinálják a CUDA támogatást, így pedig minden konkurens hardver teljesítményét be tudják úgy korlátozni, hogy soha többet ne jelentsen senki se fenyegetést. Ez a koncepció még ma is az NV-nél, csak a CUDA mellett elment a világ, és ahogy látod az OpenCL-re való átállást, már a szoftverfejlesztők sem számolnak vele, mert 7 év alatt egy céget sem győztek meg, hogy érdemes beállni támogatni. De még mindig úgy látom, hogy az a cél, hogy a CUDA legyen világuralmon.Az MS dolgozik egy alternatív API-n. Pontosan tudják, hogy a helyzetet meg kell oldani, de az a baj, hogy három részre oszlik a piac az alternatíva szempontjából is. Az NV a CUDA és a PTX-ből nem enged. Az Intel a Larrabee-t akarja működésre bírni, és vannak a többiek, akik létrehozták a HSA alapítványt. Az MS is a HSA felé húz, mert a CUDA mögé senki sem fog beállni, az Intel pedig lassan 10 éve kalapálja a Larrabee-t. Viszont a HSAIL-re felhúzni egy grafikus futószalagot megint azt jelenti, hogy az NV és az Intel nem akar ebben részt venni, mert nekik ott van a saját zárt rendszerük, és ezekben dollármilliárdok állnak.
Repi a FrostBite atyja már mondta, hogy ő azt akarja, hogy mindenki lépjen be a HSA-ba, mert az minden cégnek meg kell, hogy feleljen. Elméletben meg is felel, csak az a baja az NV-nek és az Intelnek, hogy majdnem 10 évig feleslegesen költöttek a saját projektjükre, mert - mint mindig - jött újra egy szemét nyílt platform, ami keresztülhúzza a számításokat. Az egy dolog, hogy Repi fenyeget, hogy aki nincs benne a HSA-ban az így járt, de ő sem fogja a piac nagy részét elengedni. Itt minden oldalról érdekellentétek vannak, és ez teljesen széthúzza a PC-t a konzol pedig ebből csak profitál. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Tökmindegy #494 üzenetére
Elmondom, hogy ezek hova vezetnek. A konzolokon más dimenziókat üt majd meg egy játék. Mind grafikában, mind játékmenetben. A PC pedig marad a buta platformok csatamezője. De nem azért, mert a hardver gyenge, hanem mert a szoftveres réteg korlátozó és lassan fejlődik.
Nem érdekel, hogy ki milyen hardvert vesz. Felőlem bárki lehet NV mániás, csak ezek ne legyenek annyira lemaradva technikailag, hogy a konzolok mérföldes előnyre tegyenek szert. Én még mindig PC hívő vagyok, bár már vettem konzolt is, de a PC-t mindig jobban szeretem, és nem tetszik, hogy nem tartja a lépést a konzolokkal. Ha tudnám, hogy technikailag ez lehetetlen, akkor beletörődnék, de lehetséges a fejlődés, csak nem minden cég él ezzel együtt. Ez a probléma. Az MS hozhatja a konzolos szintű DX-et, akár holnap, de mit érünk el vele? Támogatnák a GCN-es Radeonok és kész. De nem is azt mondom, hogy egy hardver tudjon annyit, mint egy GCN-es Radeon. Nem kell ide natív C/C++ támogatás meg végtelen erőforráshasználat engedélyezése. Szimplán az is elég, ha az aktuális korlátokat kitoljuk, de ne csak ilyen 2-4x-es előrelépést, hanem legalább 100x-ost.Az NV-nél most azt látom, hogy ki van jelölve Tony Tamasi, hogy neki kell a hírnevét tönkretéve a konzolok ellen fellépni, és világgá hazudni, hogy ezek belépőszintű PC-k. Ezzel nem lenne baj, mert ez üzleti érdek. De ott volt a cégen belül az FXAA és a TXAA fejlesztője Lottes, aki meg leírta, hogy a konzolok elhúztak, de nem kicsit, hanem nagyon. Erre már nem dolgozik az NV-nél, és nem ő mondott fel. Tipikusan becsukjuk a szemünket hozzáállás ez a cégen belül. Nem akarják látni a problémát, és ezért a legjobb embereiket is szélnek eresztik, ha szimplán formál egy véleményt, ami az NV-ével ellentétes. Pedig Lottes csak a valóságot írta le. Máshol ezért kitüntetés jár és nem felmondólevél.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Tökmindegy #491 üzenetére
Rengeteg algoritmus van kész arra, hogy az egyes effektek sokkal gyorsabban is lefuthassanak. Az AMD csinált egymenetes DoF-ot DX11.1-re. 3x gyorsabb, mint a leggyorsabb mostani kétmenetes DoF, de nem tudjuk használni, mert az NV nem áll elő egy olyan hardverrel, ami képes lenne a DX11.1-et támogatni. Annyi minden gyorsulhatna, annyi sebességet nyerhetnénk a DX11.1-gyel, de egy ponton leragadtunk, ami baj. A konzolok pedig húznak el. Jelen pillanatban a DX fejlődésének a legnagyobb korlátja, hogy az NV hardvere nem fejlődik elég gyorsan. Már az Intelé is lelépte tudásban (pedig ők aztán sehol sem voltak még pár éve). Egy csomó funkció csak opcionális a DX11.1-ben, mert fontos dolgok tehát be kell építeni, de nincs meg a támogatás az NV felől. Ez rossz, és nagymértékben visszafogja azt, amit egy PC-n meg lehet csinálni. Ez ellen ráadásul az MS is tehetetlen, mert az API-nak szabványosnak kell lennie, vagyis a legbutább hardverhez kell igazítani. Aztán a legjobban a júzer fog sírni, hogy az Intel meg az AMD írja a rakás kiterjesztést, hogy a DX-et felokosítsák, csak a kiterjesztések nem futnak minden hardveren.
Már rég ott kellene tartani, hogy az aktuális DX-ben nincs semmilyen korlátozás az erőforrások kihasználása szempontjából. A nextgen konzolok ugyanis itt tartanak. PC-n pedig brutális korlátozások vannak a teljes futószalagra.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Ez az egyik probléma, hogy az NV ezt felismerte és a hardverük már iszonyatosan le van maradva tudásban. Pedig már lehetne olyan DX11.1 is, ami eltörli a fölösleges erőforrás-korlátozásokat. Még mindig megragadtak a DX11-es szintnél mindössze 8 UAV-vel egy futószalagra. Ennyi túró. A PS4 exkluzív játékok 100+ UAV-t használnak. 2 ms alatt fut a DoF az új Killzone-ban ... és csúcsminőségű. PC-n ilyenre 8-10 ms kell. Pedig nem nehéz a 2 ms-os tempójú DoF (ami a PC-s VGA-kon 1 ms is lehetne), csak a DX11-ben nincs elég UAV hozzá. DX11.1-ben van elég, de azt meg az NV nem támogatja.
-
BeLucZ
addikt
válasz
sznobizmus...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Tökmindegy #486 üzenetére
Aki pedig nem racionális érvek alapján dönt az így járt. Viszont ettől még az x dollár az x dollár.
Az AMD azért kínálja olcsón, mert az eladások nagyon kellenek. Lesz kb. 20 DX kiterjesztésük, és amikor odamennek a fejlesztőkhöz, hogy ezt támogatni kellene, akkor visszakérdeznek, hogy hány hardver van a piacon, ami megfelel ezeknek. Minél több GCN-es Radeont adnak el, annál több fejlesztő bólint rá ezekre a specifikus kiterjesztésekre. Nagy tévedés, ha azt hiszed, hogy csak a BF4-be akarnak Radeon only fícsőröket. Nyilván a Frostbite 3 és a CryEngine 3 partnerség nagy győzelem, de több fejlesztő kell, mert a Crytek és a DICE nem sok játékot készít. -
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #478 üzenetére
Én azt nézem mennyi pénz van a zsebemben, és azért cserébe milyen teljesítményt kapok!
Szerintem sokan vannak ezzel így... Nem mindenkinek mumus az AMD!
Laca... a VGA-k 90%-a voltage lock-s, ergo nem tudod szénné húzni! Attól, hogy emeled az órajelet, nem lesz baja...
A képlet nagyon egyszerű... ha levennék a drivert, akkor beismernék, hogy egyértelműen szar. Na most mi a kisebb veszteség? Ha "pár" darabot kicserélnek garanciába, vagy, ha híre megy egy ilyen drivernek úgy, hogy még az NV is beismerte, hogy károkat okozhat, okozott? Szerintem egyértelműen az utóbbiból eredendő presztízs veszteség a durvább. Ráadásul a 780-hoz csak ez a driver jó, ergo ezt semmiképpen nem vehetik le...
A driver szerintem marad amíg nem lesz másik, ( a 780-hoz ugye eleve nincs is más ) ha azzal párhuzamosan ez eltűnik, akkor azért lehet sejteni, hogy valami nem volt kerek...
@players111: A megbízhatósággal nekem nem volt gondom egyik oldal esetében sem. A játék fejlesztőkkel annál több!
Ha van X összegem, nagyon nem mindegy, hogy azért cserébe 100% teljesítményt kapok, vagy mondjuk 80% teljesítményt. Sokan gondolkoznak így...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Tökmindegy #482 üzenetére
Nem értem a példád. Az autók esetében is bemész x pénzzel egy boltba, akkor a BMW boltban az a pénz nem fog többet érni, mint a Merci boltban. Ha most valaki bebeszél magának különböző nem racionális érveket, hogy xy autó jobb az amúgy teljesen ugyanolyan yx autónál, hát akkor fizessen többet érte.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
X dollár az X dollárral egyenlő. Olyan nincs, hogy az egyik gyártónál nagyobb az x kifizetett dollár értéke.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Mégis miért? Az ár alapján való összehasonlítás meg nagyon is igaz. 780-nak meg nincs ellenfele jelenleg.
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #473 üzenetére
Ne szaladgáljunk mert már öregek vagyunk, oszt a végén még pofára esünk!
Kicsit szerintem elbeszélünk egymás mellett. A tuning indokolt, mivel olyan mértékű pluszt kapok tőle, hogy ezért már (nekem) megéri cserélni. Az, hogy a tuning képesség mekkora az lutri és nyilván nem garantált, de ez megint egy másik kérdés.
Egy voltage lock-s kártya esetén nincs szó a farkincával való csalánveregetésről, mivel az amivel meg tudnád ölni, fixálva van. Attól nem lehet baja egy GPU-nak, hogy emeled az órajelét... max annyi történik, hogy nem lesz stabil.
Na most az NV esetében ettől függetlenül is teljesen őket terheli a felelősség a túlterhelés elleni védelem tekintetében, mivel ugye hardveres védelem nincs! Ergo a szoftveren múlik, hogy megfelelő-e a védelem, avagy sem.
Na most, ha igaz az, hogy a driver telepítése után egyeseknek annyira degradálódott a GPU-ja, hogy utána már a régebbi driverrel sem ment rendesen, akkor az bizony nem júzer error még akkor sem, ha emelt órajelen ment a GPU. Ha csak 1db valós ilyen eset történik, az is kurva gáz!
A te álláspontodat akkor osztom, amikor egy voltage lock nélküli VGA-t valaki szarrá húz, utána meg nyavalyog, hogy beszart, degradálódott, stb...
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #469 üzenetére
De azt sem, hogy nem a drivertől mentek tönkre... sőt, azt sem tudjuk, hogy volt-e tuning...
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy fordított esetben (AMD) mi menne...
Egyébként meg a tuning indokolt... most kezdtem el tesztelgetni a 780-t, és alapon bizony nem sokkal tud többet a 7970GE-nél... 10-15% körül van a különbség. Húzva már beindul...
-
Tirexi
addikt
válasz
Tökmindegy #469 üzenetére
Még egyszer mondom semmi sem bizonyítja,hogy a drivertől mentek tönkre.Ha úgy lenne már visszavonták volna.
Erről beszéltem én is.
Végre valaki aki átlátja a dolgokat.(#467) players111:
Hát figyi 85 fokig felmegy tuning nélkül is. Csak annyi, hogy halkabb. Tuningal is 85 fokot tartja szóval egyértelmű, hogy emelek.
A ventinek meg bírnia kell a 100%-ot is akár ha az kell. -
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #455 üzenetére
Ne csak a 780-ra gondolj... egy gyengébb VGA-n azért indokolt lehet a tuning... de bárhogy is van, az elég gáz, hogy egy drivertől megdögölhet egy VGA... főleg, ha ez olyan ami ráadásul voltage lock-s. Ha ilyen az AMD-nél történne, akkor olyan köpködési hadjárat indulna, hogy az csuda!
De tény, én is azt tapasztalom, hogy az esetek jó részében az anomáliák hátterében júzer error áll.
@Tirexi: Ez jogos... tán ez lehet az egyetlen visszatartó erő. De egyébként megnyugodtam... lesz folytatása a DX-nek, csak nem DX12 lesz, hanem a 11-t hegesztik tovább... 11.2-3-4, stb...
-
deicide
veterán
válasz
Vízhangot biztosan nem generált, esetleg visszhangot
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Egyrészt, egy kb 1 hónapos kártya, ami tökéletesen működik, nem fog valószínűleg egyik pillanatról a másikra megdögleni, másrészt, kétlem hogy itt lenne bárki is, aki a benckmarkot leszámítva húzná a 780-at... nem kellene általánosítani...
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #439 üzenetére
Az is lehet, hogy húzva voltak, az is lehet, hogy csak gyengébb példányok voltak... Lehet, hogy ezt is visszavonják majd, ha jól rémlik volt már egy ilyen eset régebben, akkor a ventivezérlést babrálta el a driver, és aki nem vette észre, annál lehetett probléma... végleges!
No, de mindegy is... pozitív vagyok, mert engem ezek a dolgok nem szoktak érinteni... AMD oldalon is mentes voltam mindig az éppen aktuális driver rinya alól, itt is az leszek!
-
Tirexi
addikt
válasz
Valszeg pont azért nem hívja vissza amit írtál. Ha MINDENKINEK meghalna miatta a VGA-ja akkor tenne szerintem lépéseket. De így biztos nem fog. Sztem még 50-50% arány sincsen.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Én meg azon gondolkodtam el, hogy ezelőtt is voltak a játékokban képi hibák, mentek tönkre kártyák mindkét oldalon, nem lehet, hogy azokban az esetekben is a driver volt a hibás?
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #426 üzenetére
Nyilván csak kitalálták!
Értem én...
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #424 üzenetére
Ott a cikk...
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #419 üzenetére
Mindkettővel akadnak problémák, de azért ez durva!
Megvan... gyönyörű, de kipróbálni még nem tudtam! :S Remélem nem lesz gond...
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Tökmindegy #401 üzenetére
lol, utolsó kommentem a témában... Szíved joga nem elfogadni a véleményem, nem mondtam hogy csak nekem lehet igazam. Azt viszont már had kérjem ki, hogy ha nem értesz valamit és elmagyarázom, akkor ne támadólag lépjél fel... Pláne ne úgy, hogy azt sem értetted, amit ki akartam hozni a témából. A kommentjeid egy része kritikán aluli. Téma lezárva részemről.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Tökmindegy #399 üzenetére
Csak a végére reagálok, a többi amit írtál... arra nem érdemes.
Szóval akkor lefordítom neked a végét magyarra, bár fogalmam sincs mi nem volt benne érthető
Arra akartam kilyukadni, hogy ha felhúzom a referencia 780-at az iChilli órajelére, akkor ugyanannyi pontot kapok, mint a gyári tuningos és egyedi hűtős drágább modell. Zárójelbe tenném, hogy meg is csináltam ugyanolyan processzor és VGA órajelen.
A procit arra értettem, (de bakker ennyire nem megy a szövegértés...?
), hogy ugyanolyan procim van, mint a tesztben
Ebből remélem tudsz következtetni, ha nem, akkor sajnálom,..
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Tökmindegy #396 üzenetére
Na mégis mi előnye van az egyedinek?
(Kb) ugyanolyan 780 az összes, csak gyárilag van húzva és más a hűtése... A jobb hűtés miatt kicsit jobb a boost (target temp emelés és már oda is az előny), de ha megnézed fps-ben nincs különbség. Az az ~5% csak azért van, mert gyárilag vannak húzva, és nem Te csinálod két kattintással...
Szóval a hűtés nem éri meg az extra zsetont. Mivel nekem is olyan procim van, ha gondolod felzúzom a 780-at a Csili szintjére és pisloghatsz
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #391 üzenetére
Igazából szükségem nekem sem nagyon volt rá!
Inkább a kíváncsiság hajt...
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #387 üzenetére
Köszönöm!
Egyelőre nem, tesztelgetem, aztán utána kap majd egy szűz rendszert, és tesztelem úgy is.
Szívesen látlak Uram, csinálhatunk egy összehasonlítást 680-l...
London felett full-n szerintem nem lesz meg soha a fix 60, mert az épületek max láthatósága nagyon elveszi a cpu erőt, lemegy a vga kihasználtság ilyen 45-55%-ra.
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #385 üzenetére
Szokás szerint Ipon, és igen, ref... nem volt más, és nem is tudják, hogy mikor lesz. Közben a 7970-t elvitték, VGA nélkül meg mégsem maradhat az ember fia...
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #233 üzenetére
Mondom én, mert ezek vannak a tesztben!
Nézd át... a konklúziót is a végén!
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #231 üzenetére
Na azért ekkora különbség egyáltalán nincs!
Nehezen de még bírom... egy kicsit... talán...
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #226 üzenetére
A ref kártyával is 80 fok alatt tartható, csak feljebb kell tekerni a ventit... ezért írtam, hogy "max hangosabb"
Tudtommal még nincs DC2... az EVGA és a Gigabyte cucca már kapható kint, az MSI-ről meg láttuk már azt a képet!
Viszont itthon a normálisabb üzletekben még csak referencia cuccok vannak... Asus, Giga, MSI, Zotac, Gainward
@players111: Nem is nézted mennyit bírt a gyári hűtéssel?
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #220 üzenetére
Nem bizony!
Nem fogod elhinni, de a 6990-nek hangját nem hallottam... ekkora házban elég volt neki a levegő, és nem pörgött fel nagyon a ventije... no meg ugye én mindenhol vsync mellett játszom, így igencsak ritkán ment a kártya maxon!
@players111: A tiéd mennyit megy?
-
törölt tag
válasz
Tökmindegy #217 üzenetére
Igaz. Nekem ilyen giga 780 oc karim van. Halk hűvös ès nagyon jól húzható. Bár ez utobbi szerencse kérdèse is.
-
-Solt-
veterán
válasz
Tökmindegy #217 üzenetére
Engem nem érdekel hány fokos...
A ref is 80 fok alatt tartható, max egy kicsit hangosabb!
@BeLucZ: Attól függ mekkora lesz az a felár itthon a normális boltokban...
-
Tirexi
addikt
válasz
Tökmindegy #197 üzenetére
Ez így igaz, aztán leesett az állam amikor megláttam, hogy Titan szint fölé lehet húzni a VGA-t.
Egyértelmű volt, hogy megveszem mert szinte fele annyiba kerül csak.Amúgy a több VGA-s rendszerből nőttem ki az alap fejlesztgetés ugyan úgy megmarad.
(#200) miklosss2012:
A CPU-m csak 4.4Ghz-en volt.(#203) Tökmindegy:
Igen az. Hamarosan jön az Unboxing videó.(#196) -Solt-:
Ezt már egyszer linkeltem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ne OFF-oljatok!
- Fotók, videók mobillal
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Ukrajnai háború
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest