Új hozzászólás Aktív témák
-
klegyen
újonc
Üdv Mindenki!
Véleményetekre vagyok kíváncsi: 2 kártya közül melyiket érdemes megtartani
Asus gtx 670 4gb vagy Gigabyte GTX780 3gb oc
Köszi előre is a segítő válaszokat! -
-
F e Z o
veterán
válasz
hszilard666 #19666 üzenetére
Az még kicsit többet is kajál, mint egy 780...
-
F e Z o
veterán
válasz
hszilard666 #19664 üzenetére
El kell vinnie simán. A 780 TDP-je 250W, a nonK 4770 meg 84W, vinya kb 10Watt.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Remélem mindenki jól van!
Gyors kérdésem lenne:
FPS 450W SFX PRO tápom van, és szeretnék ráaggatni egy GTX 780+I7 4770 kombót. 1db venti+1 ssd és 1 vinyó van a gépben. Tudom a gyártó nagyobb tápot kér a VGA mellé, de ha jól tudom ezeket mindig túlbecsülik. Szerintetek elbírja a tápegység a konfigot? -
bypass|HUN
aktív tag
Hali!
Nekem van egy [GTX 780Ti]-m, műxik, és egyenlőre nem szeretnék megválni tőle (bár ha nem tudom megoldani a "hajszárító problémát", akkor lehet elengedem), éppen folyadék / vízhűtést keresek hozzá / rá. Nincs esetleg valakinek eladó? Esetleg valami beszerzési forrás, ahonnan rendelhető? (én akárhol néztem, mindenhol elfogyott, és nem rendelhető)
Üdv: bypass
-
Puma K
nagyúr
Lenne valakinek a szekrény mélyén egy eladó és működőképes 780 vagy 780 Ti-je...?
-
waassy
tag
Helló nincs valakinek egy hibás 780?
-
monosz
őstag
válasz
monosz #19639 üzenetére
Sziasztok!
Anno,írtam hogy a 780 Lihtning vga-m,fehér vízszintes (rövid) vonalakat rajzolt a monitorra.
Kb 2 hete,gondoltam szétszedem.A gpu-n és a hűtő alján a paszta kő kemény volt,alig bírtam lekaparni.
Oldószerrel sikerült szépen megtisztítani,és kapott friss pasztát.Összeraktam,ment a gépbe,indítom,és látom hogy nem forog a középső venti,viszont nem "csíkozott" tökéletesnek tünt.
Két külön PWM szabályzó van a kártyán,a 90 mm-es ventik az egyiken,és a középső a másikon.Megcseréltem a ventiket,de a "sárga" meg sem mozdult,pedig mozogtak a lapátok,valszeg.tönkement az elektronika a venti belső panelen.Próbáltam szétszedni,de csak "barmolással" lehetett volna.
Sikerült rendelnem (Power Logic PLD08010S12HH) ugyan ilyen tipusú és felfogatású ventit.Át forrasztottam a régiről a vezetékeket,és összeraktam a kártyát.
4. napja nyüstölöm játékokkal (Wqhd) ,és egyelőre teszi a dolgát. Ugyan nem az eredeti szinekben pompázik,de egyelöre hibátlanul működik. -
--HARDCORE--
senior tag
Azt a mindenit, ekkora különbség van a verziók között? Ez bevált! Nagyon szépen köszönöm!
A legújabbal, meg egy 10 éves nvflashel próbálkoztam, nem csoda akkor hogy egyik sem jött be.
( Jobban is ki lehetne emelni a "Show more versions" linket a TPU oldalán.) Ezt el is mentem magamnak. 5.165
-
Loha
veterán
válasz
--HARDCORE-- #19657 üzenetére
Itt keresd ki az ("Show more versions" aztán görgetés lefelé)
5.165 -ös NVFlash-t Windows alá, vagy az
5.163 -ast DOS -hoz.Lehet írásvédett a kártya BIOS-a, ilyenkor kezd ezzel: nvflash --protectoff
Ha Titán hűtős referenciakártya, akkor ezt a BIOS-t: (80.80.34.00.01) érdemes rátenni, mert akkor a matricán kívül semmi PNY nincs benne.
-
--HARDCORE--
senior tag
Üdv! PNY mint márka ismerős valakinek?
Hozzám került egy PNY GTX780Ti, kicsit alacsonyabb órajelek vannak beflashelve. Legalább a gyárira visszaemelném. Igen ám, de az nvflash is szórakozott, aztán találtam egyet ami működik, GTX770-nel leteszteltem, beégeti a módosított BIOS-t. Visszaraktam a PNY GTX780Ti-t, se kiolvasni, se újraírni nem tudom a BIOSát. Állandóan kifagy. Van erre megoldás? Tud valaki valamit mit lehet csinálni vele? A kártyacserén kívül természetesen. Köszi!
#19643 [Bga Reball is a Bullshit] -
pataka
csendes tag
Üdvözletem!
A kérdéskörben egyebek közt a Premiere Pro topikban is érdeklődve jutottam arra a következtetésre, hogy ~30-40e keretből egy gtx780ti videokártyával kellene megpróbáljam fejleszteni az öregecske, de még általános használatra egyébként nekem 2013 óta máig jól megfelelő gépemet. (Asrock H77M s1155, i3-3225 3,3GHz, 2x4GB DDR3 1600MHz, CTG-500-80P táp) W10 x64 van rajta.
A játékok nem igazán érdekelnek, fotókidolgozás, audioszerkesztés mellett kisebb videós (legfeljebb FHD) munkák a maximális igény. Ezekhez (költséghatékonyságra törekedve) nem érzek még indokoltnak egy teljes konfig váltást, így hát egy ASUS GeForce GTX 780 Ti DirectCU II OC 3GB-t sikerült szereznem a már zavaróan lassú videorender felgyorsítása reményében, ami tkp az egyetlen problémám. Csakhogy a videokártya egyelőre sajnos éppen azon nem segít amin kellene.
Más gondom nincs, kép van a monitor(ok)on, csak a videókódolás nem lett gyorsabb, sőt tán valamivel még lassabb is, mint a HD4000 IGPU-val.Továbbra is kizárólag a CPU dolgozik olyankor 100%-on, a GPU pedig semmit sem segít neki: ~0%. A Premierben a CUDA hardvergyorsítás engedélyezve van, a GPU-Z a 3.5-ös verziót jelzi. A VBIOS tudtommal friss, Nvidia driverből kipróbáltam a legújabbat is, az ASUS termékoldal által legfrissebbnek felkínált 431.60-ast is, és az ebben a topikban nemrég (#19647) javasolt 399.24-est is. (Most az utóbbi van telepítve.) Segítsetek légyszi, mit kellene még tennem, vagy mit nem csináltam jól?
Minden ötletért hálás volnék, legalábbis azon kívül, hogy mi mindenre költhetnék még- a gépre ráférne erősebb CPU, több RAM tudom, nem is kizárt majd, de perpillanat nem aktuális a kiadás.
Szóval a hardver többi része olyan amilyen, pl az alaplap és a VGA hiába támogatja a PCIe3.0-t, ha az (egyébként sem erős) 3.gen i3 CPU sajnos nem, s így csak PCIe2.0 x16 érhető el, de tán azért még valami érdemi gyorsulást mégiscsak kellene éreznem így is, vagy legalább látni, hogy dolgozik a GPU is, nem? -
troll81
addikt
hello Gigabayte GV-N78TOC-3GD errol valakinek infoja van e? jo e? stbb
-
KAMELOT
titán
válasz
hszilard666 #19651 üzenetére
Aki olcsón akar erőset az vesz 780 SLI-t. Feljebb már nem éri meg SLI-t venni 970/980 mert az árból olcsóbban jösz ki egy 1080/1080ti-vel. Én is gondolkodtam, de győzött a józan ész 2070 AERO.
-
Loha
veterán
válasz
hszilard666 #19649 üzenetére
Ahol az újabb kártyákon működik az SLI, ott nagyon nagy valószínűséggel a (nagy) Keplereken is hasonlóan fog működni, ha nem futnak ki a VRAMból:
The 50-game GTX 1070 Ti SLI Review -
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Van itt valakinek még GTX titán vagy 780(TI) SLI je?
mennyire használható a mai napon?
-
Loha
veterán
válasz
troll81 #19646 üzenetére
Ajánlom a 399.24 -es drivert: Win7 ; Win10
-
troll81
addikt
sziasztok melyik a legjobb 780 ti driver ??? minden alkalommal a friss utan lassult a vga
na mert regi vagy mi lett?
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Szerintetek mennyit érhet meg egy OEM GTX TITAN Z? Nem csinálok vele semmit, csak néha quake championozok. De nagyon tetszik a kártya.
-
bypass|HUN
aktív tag
Hali, igen az 580Ti-vel minden oké, sőt, most egy 660GTX van benne, az is tök oké.
Nagyjából, ahogy írtam, játék közben szétesett a kép, mondhatni használhatatlanra lassult a gép, és onnantól egyre rosszabb lett a helyzet. Az elején még a desktop kép hibátlan volt, aztán már a bios kép is becsíkozódott. Most olyan, amit a képen mellékeltem, nagyjából már nincs hibátlan kép, sehol, minden alkalmazási felületen hibázik a kártya... Ahogy olvasgattam, van rá egy megoldás, reball a kártya közepén van egy csip, az idővel a sok hő miatt hazavágja a hűtő lapot, így mivel nincs megfelelő hűtése, szép lassan megfőzi magát. Az elején amikor megreped a forrasztás a toknál, elkezd csíkozni a kártya, aztán az állandó kontakt hiba miatt szép lassan bekrehál a csip végleg...azt írják, hogy az elején még javítható a dolog az említett reballal, de az is csak átmeneti megoldás. Olyan eladás előtti, aztán még megy pár hónapot (használat függő), azt jónapot....Ettől függetlenül, nagyon köszönöm, megpróbálom.
-
Loha
veterán
válasz
bypass|HUN #19641 üzenetére
A GTX 580 -nal minden hibátlan volt?
Arra gondolom nem ugyan azt drivert raktad fel mint a Titanra (417.xx) mert a 391.35 -ös hozzá az utolsó.
Próbáld meg azzal a driverrel, vagy a 399.24 -essel Win7 alatt a Titan is, egy csökkentett módos DDU -zást (Display Driver Uninstaller) követően. -
bypass|HUN
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen írom, de megpróbálom itt is...Szóval adott egy gtx780 Titan kártya, eddig problémamentes üzemeléssel, hűtésprofillal, cirka 65 fok maximummal a nálam töltött időben. A játékok és a használat tekintetében 2db fhd monitort vezérelt, a gammák pedig world of warcraft és armored warfare, war thunder. Ezek mind olyan high szintű beállításokkal, a programok autodetectje alapján. Na szóval, egyszer csak fogta magát és a wow alaltt szét esett pixelekre (piros-zöld-sárga pici kockákra) a kép, beakadt a hang, majd, fekete kép, monitor stand by, aztán kiírt valami olyasmit a win7, hogy a driver kritikus hiba után helyreállt. Én elhittem, újra loggoltam, majd újra megismétlődött a folyamat. Gondoltam, biztos akkor a driver haldoklik (már egy ideje írja, hogy nem tud frissíteni, mert egy végtelen ciklusba megy a program, és onnan csak restarttal lehet visszajönni), így gondoltam újat rakok fel. Na innetől többet semmi sem akart működni. Kiszedtem az ssd-t a gépből, tettem bele egy másikat, amire felhúztam a polcon pihenő legális win10-met. Na ez is elesett, belassult a gép, és szét esett a telepítő kép csíkokra...Vissza tettem a régi win7-es ssd-t, beraktam a régi kártyámat (gtx580Ti), és lekotortam az összes nvidia cuccot, majd kártya ki, Titán be, 417 titan driver fel, eddig jutottam vele: [pixel1], [pixel2]. Tudom, nem mai darab, de nekem tökéletesen elég volt mindenhez. Lehet ezt (érdemes egyáltalán) javíttatni?
-
NFree
addikt
válasz
monosz #19637 üzenetére
Ílly előfordul látod anno eladjátok nekem most nics vele gond . Sajnálom de valószinű kuka , ha tudsz jó reballost akkor azt még meg lehet próbálni de általába utánna hamar döglik a gpu .
Na akkor kiveszem én is a kis drágát , mert sajnálom . egyébként szerintem az egyik legszebb kari amit valaha kiadtak(falidísznek is helytáll ) .
-
monosz
őstag
Sziasztok!
Adott egy Msi lightning 780 vga,ami vízszintesen csíkoz. 1-2 napja jött elő ez a jelenség,alapon volt használva.Az elsőt Egy év után gariban cserélték.-(fekete kép,100% venti) Használtat kaptam vissza garban)
Jól sejtem hogy kukás a dolog? Gari 1 éve lejárt.
Fal dísz,vagy van esetleg valami okosság? -
NFree
addikt
Sziasztok , raktam a gépbe 2db gtx 780-at de sehogy nem tudom bekapcsolni az sli-t
nvidia vezérlőpultbe nem jön elő a lehetőség .
tipp?
-
Pixx96
aktív tag
Na megmentettem az Asus gtx 780 ti dc2 életét elkezdtek zörögni a ventilátorok sajnos és sem az olajozás zsírozás nem segített rajta.Tehát szétnéztem Ebayen és találtam ingyen kiszállításból kettő szószerint zsír új ventilátort sosem volt beépítve röpke 5600ft volt és újra csendélet van
Szóval minimum 1-1,5 évig biztosan megmarad még ha nem dobja fel a talpát.
Ha valaki hasonló cipőben jár írjon adok linket még 7 darab van a srácnál aki árulja és tényleg újak nem bontott cucc halott vgaról.Mai napig jó kártyák és 5600 forintot simán megér hogy ne kelljen valami kókány módon gyors kötözővel rábiggyeszteni két 12-es ventit.
-
Loha
veterán
válasz
Pixx96 #19629 üzenetére
Ez a normális működés az ASUS 780 (Ti) DC2 / Strix -nél, kicsi a VRM-en lévő (különálló) hűtőborda...
Annyit tudsz csinálni, hogy feljebb tekered a kártya ventijét, így több levegőt kap a VRM-en lévő kis hűtőborda is, és/vagy reménykedsz benne, hogy az ASUS ilyen hőfokokra tervezte a VRM-et, és minőségi, 125-150C fokra méretezett alkatrészeket használtak.
-
Pixx96
aktív tag
Sziasztok!
Vga : asus gtx 780 ti dc2
Kérdés pedig a vrm-el mit lehet kezden hogy ne melegedjen ennyire?Melegedés alatt értem tuning nélkül 90+ fok. Tuningal fesz emelés nélkül meg 100 fok főlé is benyal.
Üdv.
-
Loha
veterán
válasz
Apollo_21 #19627 üzenetére
Ha jól emlékszem a ref. GTX 780 Ti-n
1,5 mm vastag hővezető lapok vannak a VRM résznél,
és 2 mm vastagok a GDDR5 chipeken.Ha nincsenek teljesen tönkremenve, szerintem a GDDR5 chipeken lévőket nem érdemes cserélni, mert nem kritikusak, de a VRM -re a gyárinál jobb az Arctic 1,5 mm -es Thermal Padja, és asszem a VRM-re elég is az 50 x 50 mm-es.
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok,
nemrég szert tettem egy Ref. Asus gtx780ti-re.
A kérdés...gappad-ból milyen verziót vegyek? Persze olyan ami rávaló..de azt én megnem állapítom most -
NFree
addikt
válasz
lotuska #19625 üzenetére
Kérj egy uniengine haven tesztet ugy hogy közbe fusson az msi afterburner. + a kari hátuljáról képet matricák nem e barnultak , ha igen sutött példány nem szabad vele foglakozni ha hibátlannak látszik a kari akkor lutri de használtpiac már csak ilyen
[link] egyébként szerintem igen ha minden ok akkor megéri megpróbálni
-
lotuska
tag
MSI GTX 780Ti-rol velemeny? [link]
Leengedne 31k Forintra+ posta, tul olcsonak tunik nekem, doboza sincs.
-
KisTopi95
aktív tag
Részben vétkes vagyok a dolog miatt, ugyanis folyamatos szintetikus teszt sorozatot kapott. Azóta összeraktam megint, 82-3 fok volt a maximum de nem süvített a ventilátor.
Ettől függetlenül megrendeltem hozzá a corsair féle HG10 n780-as keretet, amire majd rárakok egy 240-es folyadék hűtőt.
-
Loha
veterán
válasz
KisTopi95 #19614 üzenetére
A Titan Black ventijének a maximális 4200-as fordulaton kéne járnia 90 fokon, ami nagyon hangos, de hűt is rendesen...
Állítsd be manuálisan 100%-ra a kártya ventijét, és nézd meg hogy hány fokig megy fel terhelés alatt, ha 80C fok fölé megy így is, akkor ott vmi gond van... -
core i7
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #19619 üzenetére
Maxwellel jobban járnál ez tény pl sima GTX 980 is messze erősebb egy 780-nál és nem 250W-os kazán
-
core i7
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #19617 üzenetére
FHD-n High grafikán szerintem jó FPS számot ellehet érni vele egy kellően erős CPU mellett
Mai napig erős kártya GTX 970 től nem sokkal gyengébb nézegess teszteket -
core i7
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #19615 üzenetére
40-45k max 50
-
Ganz-[HUN]
addikt
Hali!
GTX 780-ért mennyit érdmes kiadni használtan? -
KisTopi95
aktív tag
Sziasztok!
Nemrégiben büszke tulaja lettem egy titan black-nek. Régóta fájt a fogam egy titán kártyára. Most, hogy itt van nálam, beraktam egy X58-as lapba tesztelés végett, hogy a nagygépet ne kelljen lebontani, hogy kicseréljem a jelenlegi 770-et. Csináltam pár benchmarkot, mindent amit ilyenkor illik. Aztán láttam, hogy a kártya olyan 90 fok körül stagnált hőfokokban. Nem üvöltött a venti rajta. Láttam neten pár kompakt vízhűtős megoldást, ami sokat segített azon, hogy a kártya ne halálozzon el a következő 1-2 évben.
Van valakinek bármi tapasztalat a corsair féle HG10 N780-as felfogatóval illetve bármilyen hozzá tartozó kompakt rendszerrel?
Kicsit szkeptikus vagyok, egy sima 120mm-es radiátoros hűtőtől szerintem nem javulna sokat a dolog. Keresgéltem neten, hátha van valahol összehasonlító teszt mondjuk (hasra ütés szerűen) H50 vs H100.
Üdv.
Kistopi -
david_97
senior tag
Sziasztok, haver vett egy 780 ti-t. Driver felrakás után, tesztelni szerette volna, de miután újra indította a gépet, jottek a csíkok a monitoron. Elszállt a driver is, nem is tud telepíteni másikat sem. Most már ott tart hogy a gép konkrétan a windows logo után csak fekete képet ad. Van egy 560ti is nála, azzal tökéletesen megy a gép. Valami megoldás van, vagy kuka?
-
KAMELOT
titán
-
Olajka02
aktív tag
Én úgy láttom, hogy csak néha esik be drasztikusan a képkockaszám.
Ha olyan feature-t használna a játék, vagy a felépítés, GPU működés közötti külömbség lenne ez, akkor szerintem folyamatosan kapnánk azzal az architecturával rossz eredményt. Szerintem a driver lesz a ludas. De ez nem biztos, csak én így látom. -
Olajka02
aktív tag
válasz
Skeleton01 #19605 üzenetére
780-ti-hez képest sokat sokat.
Fury-x-hez képest kevesebbet.
Az a benti gépemben van, amin nap közben dolgozom.
Játszani csak keveset tudok sajnos...
4K-n a 780ti-nél majdnem kétszer erősebb, a Fury-nál jobb a helyzet.
Fury-X sok esetben nagyon közeli eredményeket produkál játékok alatt, mint a TITAN.
Gyorsabb a TITAN, de elenyésző a különbség (persze ez játék függő is lehet, én SWB1-zek és BF1-ezek, mikor időm engedi).
Az a tapasztalatom, hogy a Fury szériából az idő előrehaladtával és a driverek fejlődésével még sikerült kicsavarni egy kis plusz erőt.
Nagyon új volt, mikor még anno megjelent és egy kicsit kiforratlan.
780ti 4K-ra már sajnos gyenge, de WQHD-ig a mai napig nagyon jó kártya, nálunk az összes gépben bent az irodában 780-as vagy 780Ti van, mert munkára (is) kiválóan alkalmas a sok feldolgozó egysége miatt, nem mellesleg néha lehet vele egy picit szórakázni is. -
Olajka02
aktív tag
válasz
Skeleton01 #19603 üzenetére
Valami driver probléma lesz ott a Fury-val.
Nagyon combos kártyák, nekem volt belőle sok (mindkettőből), de egy húzott 780Ti is nehezen éri őket utol (inkább azt mondanám, hogy nem éri utol).
Persze ez függ a játékoktól is, de az biztos, hogy gyengébbnek semmi képpen sem gyengébb, pedig a videón ez sokszor úgy tűnik.
Ettől függetlenül a 780Ti még mindig egy nagyon jó és erős kártya 1080p-re nem is kellene más a megbolondult piaci helyzetet is figyelembe véve. -
Loha
veterán
Friss 44 VGA-s használt teszt a 780 (Ti) -vel:
The Ultimate 44 Used Graphics Card Pricing & Benchmark GuideA 3 játék amivel teszteltek: BF1; F1 2017; RotTR
Ugyan ez videóban, és az ajánlás a végén.
Final Fantasy XV videóteszt:
Final Fantasy XV
1060 Vs 970 Vs 780 TI Vs AMD RX 580 Vs AMD Fury X
Frame Rate Comparison
Új hozzászólás Aktív témák
● ne OFF-oljatok!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest