Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
FrozenThrone #17582 üzenetére
Szerintem sem az, főleg ha hibátlan használt, mert akkor az ára is jó lehet.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
FrozenThrone #17576 üzenetére
Az AMP! Edition a gyártó jobb példányai közé tartozik, a legmagasabb gyártó órajelekkel. Egyetlen, nyilvánvaló hátrányként a csupán 2 éves gyártói garit tudnám említeni. A hűtése jó lesz, asszem nem is hangos típus. Nekem itthon egy Zotak GTX660 van ami nem ez a kategória. Viszont ezen fém még burkolat is, szinte teljesen zajtalan és a nyúzás ellenére semmi gond vele - azért ez nem rossz ómen.
Új vagy használt vásárlás volt? -
-
h1mpi
félisten
válasz
FrozenThrone #17578 üzenetére
A minőséget és megbízhatóságot. VRM tartóssága, ventik tartóssága, Bios bugok pl.
Mivel nem egy sűrű példány nincs tapasztalat vele, ami nem jelenti, hogy rossz, ezért használtam a rizikó szót -
-
h1mpi
félisten
válasz
FrozenThrone #17576 üzenetére
Vegyesek a vélemények, mindenesetre van benne rizikó. (Persze mindegyikben)
De egy eVGA, Asus vagy Msi biztos kisebb kockázatot rejt magában. -
Úgy néz ki hamarosan csatlakozok egy ZOTAC GTX780 AMP! Edition kártyával a klubba. Mennyire mondható jónak ez a kártya a többi gyártóéhoz képest?
-
Sanyi19
őstag
Hamis GTX 780-at valaki?
[link]
128 shader
-
szasanyi
félisten
Tapasztalt tuningosok segítségét fogom kérni, mivel NV kártya tuningolásában 0 azaz 0 jártasságot szereztem az évek során.
Az előző Gigabyte 780 GZH elég antituningos volt, meg hát a maags gyári órajelen elég is volt. AMD esetén is csak amit a CCC csúszka engedett, alapfeszen ami ugye nem nagy mutatvány.
A lényeg, hogy visszatérek mert holnap érkezik a 780 Linghtning amit elsőként gyári órajelekkel, de rögtön azután tuninggal - ezt a kártyát szvsz nem szabad alapon használni. Egyelőre csak feszemelés nélkül (!) szeretném megnézni mit tud. MSI AB gondolom megfelelő ehhez a mutatványhoz, amit egyébként csak felületesen ismerek. Nincs ehhez vmi (magyar nyelvű) leírás, útmutató? Mit kell / mit érdemes tudni?players111: no, akkor az eddigi sejtésem be is igazolódott.
De mindössze ennyi lenne? Van több fül, több beállítás, profil mentési lehetőség, stb. Erről esetleg bővebben vmi amit jó ha tudok?
-
bombibmw
veterán
válasz
hszilard666 #17561 üzenetére
Nem,mert ezzel ugyanabba a csapdába esnél,mint múltkor.
Csak Titan-ra és 780-ra jó.
Keress rá a VGA hűtőknél a 780Ti referencia FC(FullCover)hűtőkre és abból szemesgess!
Azok mindent hűtenek a kártyán. -
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy ez a blokk mindent megfelelően hűtene egy referencia 780tin? -
TTomax
félisten
Hát ezt nem ide...
-
Dreamie
őstag
válasz
hszilard666 #17558 üzenetére
Ha ilyen gép kellene alá, akkor alig adnának el valamennyit...
-
törölt tag
válasz
ricshard444 #17553 üzenetére
50GB?
-
AC Unity gépigénye:
Minimum gépigény:
- Windows 7 SP1, Windows 8/8.1 (csak 64 bites verziók)
- Intel Core i5-2500K @ 3.3 GHz vagy AMD FX-8350 @ 4.0 GHz vagy AMD Phenom II x4 940 @ 3.0 GHz
- 6 GB memória
- NVIDIA GeForce GTX 680 vagy AMD Radeon HD 7970 (2 GB VRAM)
- DirectX 11
- 50 GB szabad tárhely a merevlemezenAjánlott gépigény:
- Windows 7 SP1, Windows 8/8.1 (csak 64 bites verziók)
- Intel Core i7-3770 @ 3.4 GHz vagy AMD FX-8350 @ 4.0 GHz vagy jobb
- 8 GB memória
- NVIDIA GeForce GTX 780 vagy AMD Radeon R9 290X (3 GB VRAM)
- DirectX 11
- 50 GB szabad tárhely a merevlemezen -
válasz
bombibmw #17551 üzenetére
Tapasztalatom szerint, amit tudsz, érdemesebb inkább driverből (vagyis control panelből) beállítani. Nekem a Dead Space-nél jött ez ki különösen, ahol az ingame VSync egy nagy rakás kaki. De amúgy valszeg a legtöbb esetben nincs különbség. Viszont, ha azt veszed észre, hogy valami nem stimmel, akkor érdemes ilyesmit is ellenőrizni, hogy driveresen van-e beállítva, vagy játékban.
-
bombibmw
veterán
válasz
ricshard444 #17547 üzenetére
Sosem használtam a Control Panel-t,mindig ingame állítottam mindent.
Érdemes játszani a Contr.Pan.-al,megéri látványban? -
cyber86
őstag
válasz
ricshard444 #17547 üzenetére
Oké köszi
-
-
Zorel
senior tag
válasz
Devid_81 #17543 üzenetére
Lekopogom nekem eddig semmi bajom az új driverekkel (sem), igaz a legújabbat csak tegnap este óta használom, de nem tapasztaltam hibát. Ezeket próbáltam: BF4, Shadow of Mordor, Ryse Son of Rome, The Evil Within, Watch Dogs.
DSR-t nem notebook oldalról hozták át, hanem a Maxwell-el jelent meg és most már elérhető Fermi-re és Kepler-re is. Röviden, el lehet érni, hogy egy Full HD-s kijelzőre a játék (akár) 4K-s felbontásban legyen leképezve. Bővebben itt vagy itt olvashatsz róla.
-
Devid_81
félisten
válasz
ricshard444 #17538 üzenetére
Annyit tudok, hogy az elmult ket driver egyenlo volt a fjoshal reszemrol.
Most nem azert mondom, hogy a tuningot mar majdnem nullara redukalta, hanem csak pusztan ennyi fagyast nem lattam soha jatekoktol elotte mint most.
Termeszetesen azt is tudom, hogy mar gyari OC mellett is lehetnek gondok, Abu is irt errol itt a forumban.
De az extra melegedes, es a fagyasokon kivul nem igen tapasztaltam semmi ujat.
Mindenesetre bizakodoan felraktam most ezt, hatha kicsot jobb lesz a helyzet mint eddig volt.
Egyebkent, pontosan mit is csinal ez a felskalazas dolog, amit athoztak a Notebook oldalrol? -
Zorel
senior tag
válasz
ricshard444 #17540 üzenetére
Jah értelek, sorry...
-
-
Zorel
senior tag
válasz
ricshard444 #17538 üzenetére
Nem-nem. Az a 344.24 volt, ez pedig a desktop GPU-khoz érkezett.
-
-
Zorel
senior tag
Új driver.
GeForce 344.48 WHQL"Dynamic Super Resolution (DSR) For Fermi & Kepler GeForce GTX Desktop GPUs"
-
monosz
őstag
válasz
hszilard666 #17535 üzenetére
Azt jó lenne kideríteni hogy mitől történ ez a jelenség.Valszeg,valami szoftveres dolog lehet.
Mindenesetre,az a lényeg hogy sikerült megoldani. -
monosz
őstag
válasz
hszilard666 #17533 üzenetére
Nekem anno a gtx590 csinált hasonlókat,és a proci hűtő "fújta tele" a Pci-e slot-ot.Kivettem a vga-t migtisztítottam,és renben volt utána. Valami hasonló lehet a te esetedben is.
A kártya,és a lap ily módon nem tud szerintem tönkremenni.Továbbra is az a véleményem,hogy kontakt hiba,valahol.Pci-e,vagy tápcsati a kártyán.
De talán másnak is lesz ötlete,véleménye. -
monosz
őstag
válasz
hszilard666 #17529 üzenetére
Esetleg,driver uninstall,aztán ujra fel.
Mindenesetre érdekes a dolog.Lehet hogy csak a monitorozása ilyen,valósan 3.0 megy.
Próbaképpen,még egy alkoholos,Pci-e érintkező tisztítás a kártyán. -
Zorel
senior tag
válasz
hszilard666 #17529 üzenetére
Melyik pci-e slot-ba van a kártya?
-
monosz
őstag
válasz
hszilard666 #17527 üzenetére
Idle állapotban nekem is azt írja,de indítsd el a kérdőjel -en a "render test-et",és rögtön 3.0-as lesz.
Valszeg az energiatakarékos üzemmód miatt van,vagy valami bug lehet. -
hszilard666
veterán
Sziasztok!
valamiért a gpu Z azt írja hogy pcie 1.1 ben megy a vga. megnéztem crysis 3 alatt és nem változott. egy évvel ezelőtt is volt ilyen problémám, de akkor az alaplapom bios frissítése megoldotta a problémát. Most megint le frissítettem, de nem oldotta meg a problémát.
Tudna nekem valaki segíteni?
Köszönöm előre is! -
válasz
cori14 #17525 üzenetére
1) kétlem hogy itt jósok lennénk. DE én már 85k-ért is láttam ASUS GTX780at, szóval megy az még lejjebb... Azt hogy meddig senki nem tudja megmondani. 80k alá kétlem h bemenne. Tehát 80-85k körül ha látsz, meg kell venni.
2) Felejtsd el az AMD-t, Intelnél maradj ha jót akarsz. Amennyivel drágább, annyival jobb is
Felbontás és játékfüggő, hogy mennyire CPU igényes egy alkalmazás, de így alapból azt modnanám, hogy a játékok 90%-a alá gond nélkül elég ez a CPU3) FullHDre elég a 3GB RAM... az esetek 90%-ában. Abban a 10%-ban pedig valami bütykölsz a beállításokkal (egyel kisebb élsimítás stb) amíg bele nem férsz. De szerintem ha értelmesen játszol, akkor ilyenbe SOHA nem fogsz belefutni
4) FullHD-ra bőőőven elég a GTX780 is. Ha ennyire számolgatod a pénzt, akkor meg főleg nem te vagy a célközönsége GTX970nek... Tényleg kb egy szinten vannak alapórajelen a 780nal. A 970 húzható mint az állat, de FHD-ra felesleges!
5) biztonságos. Normális referenciákkal rendelkező megbízható eladótól kell venni normális dobozos papíros VGA-t és nem lehet baj... Nekem ~90%-ban Apróról voltak a PCim... Soha semmi baj nem volt
Ellenőrizni kell a vásárlás helyszínén a garanciamatricákat, a NYÁKot, esetleg gépben kipróbálva kell megvenni, meg kell nézni a sorozatszámokat a garipapíron és ennyi...
-
cori14
csendes tag
Hali!
Január körülre tervezem az új gépem beszerzését.Erősen gondolkodok egy 780ason, viszont lenne pár kérdésem.
1. Használt piacon egyre olcsóbban látom a 780ast, 88 körüli árért ajándék ez a kártya, viszont nem tudom meddig fog vajon lemenni az ára? Ti mit gondoltok, mennyi lesz az a minimum érték amire lemegy? És mikor lenne értelme kártyát vennem? Várjak újévig, vagy csapjak le hamarabb a kártyákra? Nem tudom hogy fog viselkedni a piac. (Az új, bontatlan piacon valszeg megtartja a jelenlegi árát és eltűnik.)2. Már így is elég magas árban vagyok, és eddig ahol tudtam próbáltam faragni az árakon, de lejjebb már nem nagyon tudok menni. A kérdés, hogy milyen proci tudná rendesen elfuttatni a kártyát? i5-4590re gondoltam, de hátha van olcsóbban is ami jó lenne hozzá, amd-re is gondoltam, de azokkal nem vagyok annyira tisztában, és sok jót sem olvastam róluk.
3. Egyre több játéknál írnak ki magas Vramot ajánlott rendszerigénynek, ami lehet kamu, lehet nem FullHDre szól, hanem 4k-ra, vagy egyszerűen szar optimalizáció miatt. A kérdés, hogy a jövőben is jó legyen a kártya 3gb-ost vagy 6gb-ost érdemesebb venni?(6gb-ost ha találok olcsón csak akkor) Ti mit gondoltok erről?
4. Gondolkodtam a 970en is, de mivel új, még annyira drága, h legalább 20-25-30cal többet kellene költenem rá, mint egy 780ra, és OC teljesítményben hasonló szinten vannak, szóval, nem igazán látom értelmét a 970nek ilyen téren. (ha több pénzem lenne akkor talán érdekelne)
5. Szerintetek mennyire biztonságos használt vga-t venni? Ezek a kártyák még garisak is, szval ha rossz is lenne, visszacserélhetném.
Bocsi a sok kérdésért, de ezekre nagyon kíváncsi vagyok.
A gép játékokra kellene, nem fogok videót szerkeszteni, vagy photoshopolni, semmi ilyesmi, csak játék. A felbontás FullHD lesz, nem érdekel a 4k mert még az új kártyák sem képekesek normálisan futtatni a játékokat ilyen felbontás mellett + monitorom sincs hozzá.Köszi a válaszokat előre is srácok.
-
Anfänger
őstag
Németben árcsökkentés van az nvidia-nál.
"Zuletzt kosteten lieferbare Exemplare der GeForce GTX 780 Ti 500 Euro, für die GeForce GTX 780 waren mindestens 370 Euro und für die GeForce GTX 770 mindestens 260 Euro zu bezahlen. Mittlerweile beginnt der Einstieg bei 415, 299 respektive 239 Euro" Reméljük elér hazáig.
-
HSM
félisten
Szebb élek élsimítás nélkül is, mivel magasabb részletességen számolódik ki a kép.
Nagyon-nagyon szép, ha duplaolyan magas és széles képet számolsz vissza (Pl. 4K renderelés FHD monitorra), de brutális a gépigénye. A köztes verziók nekem nem jönnek be, némileg elhomályosítják a képet, mivel nem a helyükre jönnek ki a pixelek.
-
h1mpi
félisten
És ennek milyen gyakorlati haszna van, hogy 1080p-s monitoron 4K-s felbontást imitálok?
-
válasz
ScomComputer #17518 üzenetére
Border, Flatout etc.
-
ScomComputer
veterán
Nekem minden mással megy a DSR csak az AI fagy ki de az csak töltéskor,de először betölt, csak mikor végig érsz egy pályán és tölti a másikat akkor vagy ki, oszt ráadásul eredeti...
ricshard444: "+ régebbi motor kombóval", ez mi lenne?
-
TTomax
félisten
válasz
ScomComputer #17515 üzenetére
Sajnos nincs meg nekem a játék,de valahol mintha azt olvastam volna hogy annak mennie kell...
-
válasz
ScomComputer #17515 üzenetére
Én is kipróbáltam, eddig minden megy amit játszom.
Nagyon jó és elégedett vagyok a kártya sebességével is 1600p körül, néhány játékban kellett ez a lehetőség és a 4K sem akadály 60fps + régebbi motor kombóval.
-
ScomComputer
veterán
válasz
TTomax #17514 üzenetére
Én is kipróbáltam a DSR-t nem most, hanem mikor kijött ez a driver amit linkeltél, mert ez ugye,nem desktop, hanem notebook whql,csak az inf ki van cserélve, de az Alien Isolation töltéskor kifagy vele,viszont jól fut, de töltéskor kifagy.....esetleg azt kipróbálhatnád,ha időd engedi...
-
FLATRONW
őstag
válasz
TTomax #17512 üzenetére
Mint már leírtam a fullhd az valójában 2k, csak a marketing megtéveszti az embereket, mert a 2560x1440 felbontástól kezdték el használni a 2k megjelölést. Az 1920x1080 200 resolution scale mellett 3840x2160-as felbontást eredményez, ami tényleg 4k.
Téged az téveszt meg, hogy a 200 resoluton scale miatt 4x több lesz a képpontok száma és ezért jön ki a 20k, de az elnevezés a vízszintes felbontásból ered.
Például a 2560x1440 felbontás (2k vagy 2,5k) 200 resolution scale mellett 5120x2880 felbontást eredményez ami pedig 5k-nak felel meg (vagy hivatalosan 4k). -
TTomax
félisten
válasz
keIdor #17509 üzenetére
Ja,de már én is teljesen megkavarodtam,mert nincs egyértelmű definició....ha azt veszem alapul,hogy fullHD-ban a BF4 200%al 4K-ban renderel,akkor 5K-ban a 200%nak elvileg 20K-nak kellene lennie....
(#17511) FLATRONW
Csak hogy ha innen nézem akkor meg FullHD-ban a 200% meg csak 2K... de még is 4K-nak tudjuk... -
keIdor
titán
A valos 4K is 4096x2160 lenne, csak a marketing megkavarja a dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ne OFF-oljatok!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest